Wireless ko tu koga j*be ?

poruka: 14
|
čitano: 3.805
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako, spajam se wirelessom tj. ne spajam se (jer ne radi kako spada).

Problemi:
Stavim antenu na jedno mjesto. Signal je Normal (oko 30-50%) ali sve je usporeno.

Stavim antenu na drugo mjesto. Signal je Weak (oko 18-28%) i sve radi ok, moze se uredno surfati, igrati online itd. WTF?

Po losem vremenu (znaci kisa, vjetar itd.) se uopce ne mogu spojiti.

Ako namjestim antenu na dobro mjesto, signal dobar, brzina ok... zasto se onda nekad uopce ne mogu spojiti a nista nisam dirao?

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

E prijatelju taj problem pila i moje živce već neko vrime. Čak sam i kupio alfu awus036nh 2000mv, nešto najjače šta se može nabaviti i opet ne pomaže

1 0 hvala 0
17 godina
Re: Wireless ko tu koga j*be ?

Situacija i nije toliko čudna koliko se čini; vjerojatno se na mjestu (odnosno u smjeru) s jačim signalom uz koristan signal javlja i neka smetnja, koja ruši kvalitetu (BER). Ovisno o smjeru dolaska smetnje, pitanje je može li se nekako ili nikako zaštititi. Treba malo eksperimentirati (koliko je moguće) s orijentacijom i smještajem antene.

KaeR
14 godina
neaktivan
Volume kaže...

E prijatelju taj problem pila i moje živce već neko vrime. Čak sam i kupio alfu awus036nh 2000mv, nešto najjače šta se može nabaviti i opet ne pomaže

jer ta alfa ima 200mw a ne 2000 i netko te dobro prevario.

inace za signal ovisi 1000 stvari, i normalno da se nemozes spojiti kad pada kisa jer ista jako smeta wifi signalu, pogotovo ako ima drveca okolo, signal "odzvanja" i gubi se

isto tako jos stotine stvari moze utjecati na "odzvanjanje" signala, cak i jedan kombi parkiran gdje (ne)treba.

i wifi opremu nemojte nikada kupovati na njuskalo, tamo su sve redom laznjaci i prevaranti, likovi koji prodaju omni antene od 8dbi deklarirane kao da imaju 24dbi... jel vi znate da omni antena od 15dbi je dugacka 2 ipo metra a ne 40cm?

bolje se prvo obratite ovdije, pa ce vam ljudi koji znaju savjetovat sta vam stvarno treba i radit ce vam kako spada

TD za glupost
15 godina
Kupi usmjeravajcu antenu ili napravi kantenu i uperi u AP! Naravno ako imas karticu na koju mozes spojiti! Yagi antenu mozes kupiti za 100kn na dealextremu koja je dosta dobra!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
protjeran
Laxarus kaže...
Volume kaže...

jer ta alfa ima 200mw a ne 2000 i netko te dobro prevario.

inace za signal ovisi 1000 stvari, i normalno da se nemozes spojiti kad pada kisa jer ista jako smeta wifi signalu, pogotovo ako ima drveca okolo, signal "odzvanja" i gubi se

isto tako jos stotine stvari moze utjecati na "odzvanjanje" signala, cak i jedan kombi parkiran gdje (ne)treba.

i wifi opremu nemojte nikada kupovati na njuskalo, tamo su sve redom laznjaci i prevaranti, likovi koji prodaju omni antene od 8dbi deklarirane kao da imaju 24dbi... jel vi znate da omni antena od 15dbi je dugacka 2 ipo metra a ne 40cm?

bolje se prvo obratite ovdije, pa ce vam ljudi koji znaju savjetovat sta vam stvarno treba i radit ce vam kako spada

Ne 200 već 2000 kako sam i napisao. Jedino ako sam proizvođač ne laže, onda je to druga stvar

14 godina
neaktivan
Volume kaže...

Ne 200 već 2000 kako sam i napisao. Jedino ako sam proizvođač ne laže, onda je to druga stvar

Alfa, Kasens, i slicni su sve kineska smeca, kartica da bi imala 2000mw (2w) morala bi imati hladnjak poput procesora na sebi i trebala bi vanjsko napajanje, jer svi znamo da usb 2.0 daje 500mw, kako onda ova vuce 2w iz 500mw napajanja? jel nije nesto sumnjivo?

Ima i kineskih kartica na kojima pise da daju i 5000mw.. ali to je upravo samo to, "natpis".

Inace u EU je cak i zabranjeno koristit radio opremu snage vece od 500mw.

I da ne ispadne da samo pametujem, u zivotu sam postavio stotine kolimetara optickih i mreznih kablova, gradio wireless rijesenja za bezbroji hotela i apartmana, znam sta pricam i ovo vam dobronamjerno govorim.

TD za glupost
17 godina
Laxarus kaže...

Alfa, Kasens, i slicni su sve kineska smeca, kartica da bi imala 2000mw (2w) morala bi imati hladnjak poput procesora na sebi i trebala bi vanjsko napajanje, jer svi znamo da usb 2.0 daje 500mw, kako onda ova vuce 2w iz 500mw napajanja? jel nije nesto sumnjivo?

Ima i kineskih kartica na kojima pise da daju i 5000mw.. ali to je upravo samo to, "natpis".

I da ne ispadne da samo pametujem, u zivotu sam postavio stotine kolimetara optickih i mreznih kablova, gradio wireless rijesenja za bezbroji hotela i apartmana, znam sta pricam i ovo vam dobronamjerno govorim.

Da smeca su, samo kaj USB 2.0 moze dat 2.5W :) 5V*500mA = 2.5W :)

Sve one su zakljucane na realnu snagu od 500mw i dakako da bi pokrepavale kad nemaju heatsink na sebi da trose tolko struje.

Ne trebaju cooler kakav je na procu vec nesto veci od onih jezica koji se daju pronac na VRM-ovima.

Da bi iskoristili tih 2000mw kad bi ih imali na raspolaganju, trebate fucking veliku antenu, jedno 30dBi-a - grdosija od antene...

Kad bi takvu antenu postavili na krov, bila bi previse upadljiva i def bi dobili dezurnu sluzbu na vrata :)

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 21:51 (Batista).
16 godina
moderator
Batista kaže...

Da smeca su, samo kaj USB 2.0 moze dat 2.5W :) 5V*500mw = 2.5W :)

Sve one su zakljucane na realnu snagu od 500mw i dakako da bi pokrepavale kad nemaju heatsink na sebi da trose tolko struje.

valjda 500mA :)

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupa pitanja odgovaram sa: ke????
14 godina
protjeran
Laxarus kaže...
Volume kaže...

Slažem se s tobom da neke stvari mogu biti samo ''natpis'', ali alfa network nije nikakvo kinesko smeće i kartica je poprilično kvalitetna u što sam se i sam uvjerio. Nemora značiti da će ona cijelo vrijeme raditi na 2000mw jer to može zavisiti o puno toga i o vrsti signala koju hvata i o mnogočemu ostalome. Znam samo da sam s njom zadovoljniji nego s bilo čime što sam do sad imao do sada a vjeruj mi da sam prominija poprilično toga.

17 godina
XXX-Man kaže...
Batista kaže...

Da smeca su, samo kaj USB 2.0 moze dat 2.5W :) 5V*500mw = 2.5W :)

valjda 500mA :)

nije li ocito ? :)

cjepidlako :P

Truth in engineering.
15 godina
odjavljen

ispričavam se što upadam u temu, treba mi neki dobar adapter za 20-ak metara za surfanje po neti, igranje online..

može preporuka nekog isključivo na usb stick.

hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina

Koliko ja znam alfa od 1000mw ima heatsink ugraden...govorim o original alfi a ne kopijama kakve se nalaze na njuskalu najcesce!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 10:28 (CroVandal).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice