Trgovanje domenama

poruka: 5
|
čitano: 4.761
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Trgovanje domenama

Zanima me kako je moguće kupiti domenu željenog tipa (.com, .net, .hr, .org ...), registrirati ju i koliko bi kupovina određene domene koštala mjesečno/godišnje, odnosno je li moguće kupiti domenu bez godišnje naknade?

Što ako govorimo o slučaju gdje se prodaje domena?

Lp

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Trgovanje domenama

kako? pa lijepo , u google upišeš npr ''registrirajte domenu'' ispuniš naruđbu i...

cijene su cca 70 kn godišnje, ovisi koja je domena, ako uzimaš i hosting onda i o tome...

ovo sa prodajom domene nisam skužio oO

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.11.2012 20:29 (Harold).
17 godina
odjavljen
Harold kaže...

kako? pa lijepo , u google upišeš npr ''registrirajte domenu'' ispuniš naruđbu i...

cijene su cca 70 kn godišnje, ovisi koja je domena, ako uzimaš i hosting onda i o tome...

ovo sa prodajom domene nisam skužio oO

Može li se domena prodati s obzirom na to ako se plaća godišnje? Što ako želimo kupiti domenu za stalno?

I što je hosting?

D=mc2, Deinstein
17 godina
neaktivan
Trgovanje domenama

da nisi tu 4 godine mislio bi da trolaš. neznam na koji makismalni rok odjednom možeš zakupiti domenu  ali sve dok produžavaš plaćanje nemože ti je nitko uzeti.

hosting...na nekakav server moraš postaviti web stranice na koje se domena odnosi. upiši na google.hr ''hosting paketi'' i vidi šta se nudi.

A što bi ti prodavao? Napravio nekome stranicu pa prodao?

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.11.2012 21:03 (Harold).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Harold kaže...

da nisi tu 4 godine mislio bi da trolaš. neznam na koji makismalni rok odjednom možeš zakupiti domenu  ali sve dok produžavaš plaćanje nemože ti je nitko uzeti.

hosting...na nekakav server moraš postaviti web stranice na koje se domena odnosi. upiši na google.hr ''hosting paketi'' i vidi šta se nudi.

A što bi ti prodavao? Napravio nekome stranicu pa prodao?

U redu, zadnjih dana sam istražio mnogo u vezi toga i saznao odgovore na određena pitanja.

No još uvijek me zanima:

1) Je li moguće prodati domenu određenoj osobi ako se ona godišnje plaća, ili ju se mora kupiti za stalno kako bi ju mogli prodati?

2) Mora li domena sadržavati hosting radi prodaje?

D=mc2, Deinstein
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice