Stvarno bolesna greška?

poruka: 37
|
čitano: 4.003
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Stvarno bolesna greška?
pitanje

Ljudi šta da radim, ovo mi se pojavilo prije par sati?

Računalo je čisto od gamadi...

Neophyte
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2008 3:53 (Neophyte).

0 0 hvala 0
17 godina
Stvarno bolesna greška?

Možda griješka na Guglu. Probaj mu obrisati kolačiće.

AsRock P4V88+, socket 478 Intel Celeron D 325 2.53 GHz Club 3D GF 7600 GS 256 MB 1 GB DDR 133 MHz Seagate Barracuda 80 GB, 7200 rpm, 2 MB cache Seagate Barracuda 160 GB, 7200 rpm, 8 MB cache Chieftec 400W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Stvarno bolesna greška?
Neophyte kaže...

Ljudi šta da radim, ovo mi se pojavilo prije par sati?

Računalo je čisto od gamadi...

Da nekoristis neki software poput Tor-a koji sakriva IP adresu? To se javlja stalno s njime.
Arch user, Don't Panic!!!
17 godina
neaktivan
Stvarno bolesna greška?
autorov komentar

Racunaru su izbrisani kolacici, imam IP changer ali mi je ugašen, sada više niti ne mogu otvoriti google  Viče

Neophyte

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stvarno bolesna greška?

Virus 100%. Imao sam ovaj problem nakon full sys scana sa Avastom.

Nisam mogao pronaći rješenje, sve proradilo nakon reinstalacije winsa.

Ako nećes rušit sistem, probaj Flock. Browser baziran na firefoxu 2, jedino mi je on otvarao pretrage.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
nedIm kaže...

Virus 100%. Imao sam ovaj problem nakon full sys scana sa Avastom.

Nisam mogao pronaći rješenje, sve proradilo nakon reinstalacije winsa.

Ako nećes rušit sistem, probaj Flock. Browser baziran na firefoxu 2, jedino mi je on otvarao pretrage.

A koji je to virus?
Nod32, spy sweeper i threatFire niš nisu našli :( 
Neophyte
17 godina
neaktivan
Stvarno bolesna greška?

Ne znam, ali mislim da je neki w32 jer je boot scan našao najviše takvih, ali nijednog nije identifikovao.

Jesil probao flock?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
nedIm kaže...

Ne znam, ali mislim da je neki w32 jer je boot scan našao najviše takvih, ali nijednog nije identifikovao.

Jesil probao flock?

Instalirao sam Flock, ali ga ne mogu niti pokrenuti, jedino mi radi Opera i Firefox, a od Internet Explorera niš...
Neophyte
17 godina

Probaj sa Spyware terminatorom (u podesenjima skeniranja mu obiljezi da skenira sve ponudjeno) instaliraj ga pa skeniraj particiju gdje ti je windows, inace ja na kompu imam Spyware terminator+aviraantivir+Comodo firewall i nikad nista nije proslo komp cist ko suzaCool!!!

17 godina
neaktivan
autorov komentar
rambox kaže...

Probaj sa Spyware terminatorom (u podesenjima skeniranja mu obiljezi da skenira sve ponudjeno) instaliraj ga pa skeniraj particiju gdje ti je windows, inace ja na kompu imam Spyware terminator+aviraantivir+Comodo firewall i nikad nista nije proslo komp cist ko suzaCool!!!

Eto cak sam instalirao Kaspersky security suite 2009 (zacudo sada mi nije spor PC), nadogradio sam ga ali mi niš ne pronalazi, samo mi je izbacilo upozorenje da moram instalirati SP1 za Office 2007, i više niš nije izbacilo.
Kaže mi da mi je PC čist. Viče 
A što se tice besplatnih programa, nemam baš puno povjerenja u njih (zbog cega su besplatni i zašto (šta li rade pozadi?)). 
Neophyte
17 godina
Stvarno bolesna greška?

Ja sam slican problem na kompu od frenda rijesio upravo sa Spyware terminatorom probaj pa kaj bude a kaj se tice besplatnih programa tocno nisu svi dobri ali ima njih oko trideset koji su stvarno odlicni i ako ih znas dobro iskoristiti neces dati ni kune a komp ce biti cist i zdrav a oni drugi koji padaju na marketing i trikove kojima se koriste proizvodjaci softwarea koji se placa i koji je kak ti bolji od besplatnoga placat ce i dalje za programe koji im zapravo nisu potrebni jer sve to mogu dobiti badava, a samo treba znati za te sjajne besplatne programe!Sramim se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stvarno bolesna greška?
autorov komentar

A tko kaže da ja platim programe?

Ajde de nagovorio si me, evo sada cu skinuti najnoviju verziju Terminatora.

Pa cu javiti....

Neophyte

0 0 hvala 0
17 godina
Stvarno bolesna greška?

Ok, ak i on ne nadje nista mozda ti komp treba i jedno ciscenje i pospremanje, ako programe deinstaliras sa windowsovim *add or remove programs*, nemoj ostavlja iza sebe smeca koliko hoces tu je jako dobar Revo Uninstaller kad ga otvoris dobis ispis programa pa onda desni klik misem na odredjeni program pa zatim lijevi klik misem na uninstall i onda izaberes Advanced, kad deinstaliras browser izaberes prvu gornju opciju koj mice samo program tak da ti ostanu sva podesenja i adrese koje si imao prije pa onda stavljas novu verziju!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stvarno bolesna greška?
autorov komentar

Skenirao sam sa Terminatorom i niš nije našlo.

Ocigledno moram formatirati windows....

I zaboga tek sam sada primjetio na vanjskom HDD-u od 250Gb imam zauzeto   139Gb, a kada zaokruzim sve datoteke kaže negdje oko 85Gb!

Neophyte
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2008 19:37 (Neophyte).

0 0 hvala 0
17 godina
Stvarno bolesna greška?

Pricekaj koji dan prije nego kaj formatiras mozda je problem s googlom danas je sve moguce, komp ti je ocito ok pa ako te bude dulje zezalo onda reinstalacija, cemu zurba samo polako i sigurno!Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
rambox kaže...

Pricekaj koji dan prije nego kaj formatiras mozda je problem s googlom danas je sve moguce, komp ti je ocito ok pa ako te bude dulje zezalo onda reinstalacija, cemu zurba samo polako i sigurno!Cool

A šta cu sa nestalih 40Gb?
Neophyte
17 godina
neaktivan

Za te tvrdoglave viruse najbolji ti je RemoveIT Pro. Mozes ga komotno koristiti uz druge antivirusne programe jer služi samo za skeniranje i uklanjanje. Al netko je prije mene rekao da probaš i sa Avirom, možda jest besplatna, al pogledaj testove po netu i vidjet ćeš da ima uvjerljivo najbolju detekciju.

CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ 2 GB RAM 667MHZ ASUS 7300 GT @ 475/920
17 godina
neaktivan
Stvarno bolesna greška?

Da budeš siguran da ja malware, probaj otvorit google sa nekim web proxy serverom, npr. hidemyass.com.

Ja sam tko mogao otvarat pretrage sa bilo kojim browserom.

I je li tebi neće da otvori google kao stranicu, ili se samo pretrage beskonačno učitavaju

kao u mom slučaju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
nedIm kaže...

Da budeš siguran da ja malware, probaj otvorit google sa nekim web proxy serverom, npr. hidemyass.com.

Ja sam tko mogao otvarat pretrage sa bilo kojim browserom.

I je li tebi neće da otvori google kao stranicu, ili se samo pretrage beskonačno učitavaju

kao u mom slučaju?

Nekada otvori, a vecinom nece, probao sam sa promjenom IP ali stvar je ista.
PS: Kako da vratim onih gotovo 40Gb? 
Neophyte
17 godina
Stvarno bolesna greška?

Ocito imas zbrku s datotekama stavi Advanced Windows Care pa ocisti ono sto nadje ili CCleaner pa i s njim pocisti ono sto nadje (oba programa su besplatna i odlicni cistaci raznog smeca) pa budes vidio dalje kako bude!Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
rambox kaže...

Ocito imas zbrku s datotekama stavi Advanced Windows Care pa ocisti ono sto nadje ili CCleaner pa i s njim pocisti ono sto nadje (oba programa su besplatna i odlicni cistaci raznog smeca) pa budes vidio dalje kako bude!Cool

Eh jbg, nisam ja glup (imam mali milijun programa za takve stvari), gledao sam neki post ovdje, covjek kaže da mu je nestalo 20Gb a meni je još više :(
Kaže da je jedino riješenje bilo formatiranje HDD-a.   Viče 
Neophyte
17 godina
neaktivan
Stvarno bolesna greška?

A da možda nemaš neparticionisani prostor na disku?

Probaj vidjet sa nekim partition managerom

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nemoj žuriti sa formatom diska. Vjerojatno je greška na Googlu.

17 godina
Stvarno bolesna greška?

Nekaj ocito ne stima a ovako na daljinu je tesko   otkriti kaj je u pitanju, pozovi nekoga kod sebe ko se razumije u PC pa budes onda vidio ili formatiraj !Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stvarno bolesna greška?
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Eto problem riješen!

Htjeo sam formatirati windows pa instalirati XP SP3, pokrenuo program za formatiranje i nažalost kliknuo na KRIVI HDD (onaj od 250Gb na kojem su mi svi podatci).

Bum ode sve k vragu, jbg....

Ajde kada sam usr. da formatiram i onaj HDD na kojem su windowsi.

Nakon instaliranja svega i svecega što mi je bilo potrebno, krenuo sam da instaliram Kaypersky 2009 i onoga Terminatora :)

No kada je netko nesreca kao ja...

Očigledno se nisu podnosili i ja sam dobio plavi ekran smrti :(

I naravno opet instalacija XP SP3...

Za sada *sve* stabilno radi (ali do kada)?

Hvala na preporukama!

Neophyte

0 0 hvala 0
17 godina
Stvarno bolesna greška?

Uh! Uh! to ti je tak kad ne pazis jedan krivi klik i odu podaci u maglu, Terminatora svakako ostavi instaliranog samo iskljuci HIPS funkciju koju ima a kasperski ti ne treba probaj Avirantivirus koji se inace odlicno slaze sa ovim Terminatorom a kao firewall preporuka svakako Comodo Firewall 3.0 ili 2.4 verziju koj je samo firewall dok 3.0 ima hips isto kao i terminator, ja osobno koristim ta tri programa i sve radi bez problema!Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Neophyte kaže...

Eto problem riješen!

Htjeo sam formatirati windows pa instalirati XP SP3, pokrenuo program za formatiranje i nažalost kliknuo na KRIVI HDD (onaj od 250Gb na kojem su mi svi podatci).

Bum ode sve k vragu, jbg....

Ajde kada sam usr. da formatiram i onaj HDD na kojem su windowsi.

Nakon instaliranja svega i svecega što mi je bilo potrebno, krenuo sam da instaliram Kaypersky 2009 i onoga Terminatora :)

No kada je netko nesreca kao ja...

Očigledno se nisu podnosili i ja sam dobio plavi ekran smrti :(

I naravno opet instalacija XP SP3...

Za sada *sve* stabilno radi (ali do kada)?

Hvala na preporukama!

Podatci s ovog 250GB diska se mogu vratiti bez problema. Ovaj tvoj XP SP3 bi najprije zamjenuo s XP SP2.
Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
Stvarno bolesna greška?
autorov komentar
 Terminatora ne instaliram (nije đaba besplatan (je sam li rekao? Vidiš šta mi uradi!)).
A za sada KIS2009 sluša bez problema, ne pada mi na pamet da ga (zasada) zamijenim.
A za ovoga drugoga: Zakaj bi instalirao stariji SP2 pa ponovno skidanje svih mogucih zakrpa itd...
A za ovoga drugoga: Znaš li ti koliko se kod nas (BiH) naplaciva vracanje podataka?

Neophyte

0 0 hvala 0
17 godina
Stvarno bolesna greška?

Terminator ti nije sam po sebi kriv vec to kaj si u jednom trenutku imao dva aktivna antispyware alata ukljucena pa su se posvadili a ako ti je bio i hips ukljucen na terminatoru to ti je uzrok, da si imao instaliranog samo Terminatora ili samo Kasperski internet   Security (ili ti imas samo antivirus od kasperskog ?) problema ne bi bilo ali tako ti je to vecinu problema si ljudi sami stvore ne poznavajuci dovoljno pc i koristenje raznih sigurnosnih programa medjusobno a i raznih drugih programa pa onda cesto reinstaliraju windovse ali u biti to je krajnja mjera, sve se da rijesiti samo ako ne zbrljas nesto u regystryu onda ti ne preostaje nista drugo nego reinstalacija, uglavnom samo bez zurbe i polako inace ja koristim xp sp2 i nisam skinuo niti jednu zakrpu osim onih koje su dosle sa sp2 i sve stima toliko o zakrpama!Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2008 1:50 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stvarno bolesna greška?
autorov komentar

Sada koristim KIS2009 to je sve u jednom, sva zaštita koja mi je potrebna.

A što se tiće nepoznavanja računara, tu se varaš...

Imao sam dosta računara još od vremena 386-ice. Imao sam dosta problema i uvijek sam ih gotovo sam riješavao.

Ako ne znam kaj da radim obratim se za pomoć (dok me ljudi ne optuže da sam totalni noob za računare, kao u ovom primjeru).

Mislim, ako sam završio 2 škole (informatičku i grafički dizajner), podrazumijeva se da barem nešto znam?

Ili se varam?

Pozz!

Neophyte

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice