Spam poruke na Yahoo

poruka: 23
|
čitano: 2.637
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Spam poruke na Yahoo

Bok svima!

Ovdje sam nova i vidjela sam da je slična tema bila,ali dost davno.No,ja bih još specificirala temu.Naime, jednoj frendici je neki dan stigao mail od,kak ti,FBI,da joj je netko ukral identitet,da se netko s njenim ID-om se koristi pranjem novca i da je ovo zadnji mail upozorenja koji joj šalju,i ak neće ići u rešt,morala je do20.08. platiti 500 USD.E,sad,nije joj svejedno,ali ja sam joj rekla da promijeni email adresu skroz i da pazi kad kupuje prek interneta i slično.Zanima me da li je itko od vas kad dobivao takve mailove jer ih ona,navodno dobiva od 01.mjeseca? Da li su ove mjere zaštite kaj sam joj rekla dost ili ima još nekaj? Kakvo vam je inače iskustvo s Yahoom i spamom?

Hvala svima na odgovorima!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Spam poruke na Yahoo

Ona ovdje živi i FBI joj šalje poruke o pranju novca? Da ne kažem da je kazna za pranje novca 500 USD, lol.

Nek ih ignorira i filtrira.

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Spam poruke na Yahoo

Da,

pokazala mi mail i cim sam vidjela 500 USD za pranje,odmah sam znala da je prijevara u pitanju,ipak je premala svota! Doduse,turisticki je bila u Americi,možda je i na neke neprovjerene sajtove išla,pa joj se 'uvuklo'.

16 godina
neaktivan

i da li je platila? {#}

šalu na stranu, kao prvo - da ju fbi doista treba ne bi joj slao mailove nego bi putem interpola hr policija doša po nju itd. stoga taj email označiti kao spam i to je to. 

kao drugo - rješiti se yahooa kao email providera, postali su jako jako propusni na razno razni spam (čemu je i ovo jedan od dokaza) stoga preporuči frendici da se prebaci na gmail, ili eventualno hotmail.

kao treće - ako se logira na razno razne stranice (npr torrente i sl) neka napravi neki "xyz" email npr xyz666@yahoo.com a svoj neka čuva i to je to. 

16 godina
neaktivan
Spam poruke na Yahoo

imam yahoo mail ali nisam nikad imao problema.imao je frend koji je pokupio spyware negdje i taj je slao mailove na sve njegove kontakte,mislim da je to riješio sa superantispyware-om (program za dodatno skeniranje)
s čim se vi inače štitite cure? s čim skenirate računala?

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 18:41 (seneka).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Znam da je,kad je bila u USA,prek interneta kupovala neke vitamine jer ti isti su kod nas duplo skuplji,ali to je uglavnom sve.

16 godina
neaktivan
vesgo22 kaže...

Znam da je,kad je bila u USA,prek interneta kupovala neke vitamine jer ti isti su kod nas duplo skuplji,ali to je uglavnom sve.

evo jedan mali savjet za dodatnu sigurnost: na sve browsere koje koristite instalirajte ovaj dodatak - wot
to je site advisor i podržava i yahoo i facebook,twitter,gmail između ostalog
instalacija je jednostavna,dovoljno je pristupiti s browserom na tu stranicu instalirati taj dodatak
potpuno je kompatitilan sa ie,firefoxom,operom i safari preglednikom (bar mislim da je..za safari nisam siguran..)
on se ostavi po defaultnom podešenju i surfanje čini znatno sigurnijim

14 godina
neaktivan

Ja ih ignoriram i deletam odmah! Ili bih promijenila mail adresu.P.S:Kaj mislite,da li njen slučj ima veze s time kaj je 3 tj.bila u USA i 1 kupovala prek interneta,a ostalo karticam i gotovinom u dućanima?

15 godina
neaktivan
Spam poruke na Yahoo

Moze meni dati 500$$$ i ja joj to sve rijesim...na kolicinu dajem popust! {#}

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Seneka,hvala! Sad je promijenila mail adresu,ali bu na njoj taj wok napravila.A,da li na Yahoo pomaže nekakav Seal se zove,koji si sam napraviš i onda kad surfaš,ak je on tam,onda je ta stranica sigurna?

14 godina
neaktivan
win32 kaže...

Moze meni dati 500$$$ i ja joj to sve rijesim...na kolicinu dajem popust! {#}

Ha,ha-big like! :)

Pa,i nisu ti neke pare u pitanju!:)

16 godina
neaktivan
vesgo22 kaže...

Seneka,hvala! Sad je promijenila mail adresu,ali bu na njoj taj wok napravila.A,da li na Yahoo pomaže nekakav Seal se zove,koji si sam napraviš i onda kad surfaš,ak je on tam,onda je ta stranica sigurna?

ne bu niš napravila,taj wot se instalira na recimo firefox ili koji već browser koristi,i kad otvori mail ili facebook,gotovo svaki link će biti označen bojom ili ti rejtingom
i onda ćete znati da li se na to smije kliknuti ili ne,ako je crveno,ne klikaj..
to nije besprijekoran pokazatelj,ali s vremenom ćeš vidjeti njegov učinak na sigurnost

14 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

i da li je platila? {#}

šalu na stranu, kao prvo - da ju fbi doista treba ne bi joj slao mailove nego bi putem interpola hr policija doša po nju itd. stoga taj email označiti kao spam i to je to. 

kao drugo - rješiti se yahooa kao email providera, postali su jako jako propusni na razno razni spam (čemu je i ovo jedan od dokaza) stoga preporuči frendici da se prebaci na gmail, ili eventualno hotmail.

kao treće - ako se logira na razno razne stranice (npr torrente i sl) neka napravi neki "xyz" email npr xyz666@yahoo.com a svoj neka čuva i to je to. 

Naravno da nije,iako možda i bi da ju nisam odgovorila.Curka se prepala jer je bila u Americi,pa je kupovala prek interneta.Rekoh joj da otvori novi mail,da si napravi Delete browsing history i da otvori još jedan mail za kupovanje internetom,kao kak si i sam rekao.Hvala!

14 godina
neaktivan

Inače,ne mrem vjerovati čim se sve ti kr.... koriste da dobiju pare! Mogli su onda tražiti veću cifru,a ne 500 USD! No,eto,na neke ljude faktor zastrašivanja ipak pali,vjerojatno od nekog i izvuku pare.E,seneka,taj wot mi je slično kao AVG,kojeg ja imam instaliran,i koji mi isto pokazuje koja je stranica safe.

Hvala vam svima,još jednom,jako ste pametni,uf!{#} Mislim,sve to treba znati,od wota od xy stranica i slično!:)

15 godina
neaktivan
Spam poruke na Yahoo

Prati aktivne teme mjesec dana pa ćeš sve to znati :).

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Spam poruke na Yahoo

i skinite si ova dva on demand skenera,znači oni se pokreću na zahtjev korisnika računala,ne štite u realnom vremenu kao antivirus
mbam isključivo free verziju,odbiti pokusni rok za plaćenu ako se nudi,koristiti quick scan
hitman pro u principu nije potreno instalirati već koristiti opciju : no i only want to perform one time scan to check this computer

to su skeneri koji izuzetno brzo provjere pc,i mogu naći ono što je eventualno propustio antivirus
kod mbam se prije svakog skeniranja napravi update(nadogradnja) - program podržava hrvatski jezik
kod hitmana to nije potrebno raditi,automatski se nadograđuje

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Spam poruke na Yahoo

wot je baš za curice, nikakva zaštita

TUR Operater

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Visitor kaže...

wot je baš za curice, nikakva zaštita

pa to jesu cure,a imaju avg,a wot je jači od njegovog advisora
činiš mi se nekao poznat{#}

14 godina
neaktivan
seneka kaže...

i skinite si ova dva on demand skenera,znači oni se pokreću na zahtjev korisnika računala,ne štite u realnom vremenu kao antivirus
mbam isključivo free verziju,odbiti pokusni rok za plaćenu ako se nudi,koristiti quick scan
hitman pro u principu nije potreno instalirati već koristiti opciju : no i only want to perform one time scan to check this computer

to su skeneri koji izuzetno brzo provjere pc,i mogu naći ono što je eventualno propustio antivirus
kod mbam se prije svakog skeniranja napravi update(nadogradnja) - program podržava hrvatski jezik
kod hitmana to nije potrebno raditi,automatski se nadograđuje

A,kakav je program CCleaner,valja kaj? Da,meni AVG,u biti,skoro svaki site pokaže zeleno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 19:43 (vesgo22).
16 godina
neaktivan
vesgo22 kaže...

A,kakav je program CCleaner,valja kaj? Inače,ja imam i AVG i on mi,isto kao wot,veli kaj smijem otvarati a kaj ne,tj.ne veli,nego označi.Uf,koliko je toga!

dobar je ccleaner,za obično čišćenje diska od suvišng
a posebno je dobar za jednostavnu kontrolu startup stavki ,koje vole uvaliti instalirani programi pa se nepotrebno ažuriraju sa dizanjem windowsa,i troše bezveze resurse,u njemu se takve mogu jednostavno onemogućiti,slika dole

15 godina
neaktivan
Spam poruke na Yahoo

Vjeruj mi na dobrom si putu, ima ovdje mnogo ''hackera'' i ''pro gamera'' pa ne znaju ni zasto ovo Hvala ispod posta sluzi :)

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

Vjeruj mi na dobrom si putu, ima ovdje mnogo ''hackera'' i ''pro gamera'' pa ne znaju ni zasto ovo Hvala ispod posta sluzi :)

Ok,ja bum svejedno klikala na "HVALA",pa budu jednom skužili,he he! HVLALA! Možda je tak bolje?

14 godina
neaktivan

Ekipa,hvala svima,još jednom,super ste! Inače,zezam frendicu da kaj se boji,bar je popularna kad ju FBI traži,a ja na mail od spama jedino kaj dobivam su nekakve dijete i gluparije.Pozz svima!{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice