Seedanje

poruka: 12
|
čitano: 9.124
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Seed

sta znaci seedati

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Seed

misliš na bittorrent?

ako da to ti je da drugi ljudi mogu to što si skinuo skidati od tebe

kužiš?

ako ne pošalji privatnu poruku ili na moj mail:

hrvoje.goldner@hotmail.com

ghosty43@hotmail.com

16 godina
neaktivan

dali si ja tako nabijam promet

17 godina
neaktivan
mariovkci kaže...

dali si ja tako nabijam promet

Seedati, ili ne seedati - to je pitanje...

Naravno da si nabijaš promet. Ja sam prije dok sam imao 1 GB interneta mjesečno seedao dok sam skidao torrent (na 6 kB/s), a kad sam skinuo, prekinuo sam seedanje... Sad na flatu seedam na 15 kB/s dok ne dođe ratio na 0.3-0.4 i to na public trackerima, ponekad na Demonoidu...

Ali bez seedanja cijeli sistem P2P-a nema smisla. Uvijek se zapitaj, otkud ti dobivaš brzinu 200 kB/s? Odgovor nije 'od deda Mraza' ili 'od Boga', nego od drugih seedera...
Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
16 godina
neaktivan

ok tnx a kako da ja seedam

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2009 12:16 (mariovkci).
17 godina
neaktivan
Seedanje

... zapravo zbog ljudi koji ne žele seedati i koji ne seedaju dovoljno P2P propada.... i zato baš zbog takvih ljudi je preporučeni ratio seedanja 1.2, znaći ako skineš 1Gb trebaš seedati ili uploadati natrag na net minimalno 1,2Gb. Narafski na javnim trekerima ti ne može niko ništa ako ne uploadaš, al se sljedeći put kad će ti se torrent skidat tjednima ne pitaj zašto.  Na privatnim trekerima uploadanje je obavezno jer ako to ne radiš će te banirat...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Seedanje

koliko preporucujete za seed? a da mi ne utjece toliko na mrezu...

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
16 godina
neaktivan
Seedanje

Ne utjece na brzinu surfanja ali ako igras neku igru online moze laggat. Smanji na 15 i drzi 2 mjeseca ako treba (ne mislim da drzis komp upaljen 3 mjeseca nego kad ti je upaljen da seeda). ne utjece na brzinu skidanja i surfanja.

EDIT: trebam pomoc: seedalo mi se i slucajno sam premjestio file u drugi folde i sad vise ne seeda. Kako mogu vratiti da se seeda natrag?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2009 13:52 (krle).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Seedanje

seed tj upload   MOZE da utice na ucitavanje stranice tj surfa ako je upload >90% iskoristen .....

K'eni pa te vat' ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BugSU kaže...

seed tj upload   MOZE da utice na ucitavanje stranice tj surfa ako je upload >90% iskoristen .....

Ne da može, nego utječe...

To je zato što svi internet servisi (a tako i bit-torrent protokol) primaju od korisnika informaciju da je npr. učitao neku sliku, ali ne i tekst, i tako host zna što još treba učitati. Znači, treba imati kB il 2 slobodno za veću brzinu downloada... Ne znam kak se to zove, al već je neko pričao o tome...

Tak da ja uvijek držim upload na 15 kB/s (max. je cca. 20 kB/s)...
Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
17 godina
neaktivan
pa kad sam rekao MOZE mislio sam sledece ,da ako ti torrent upload 90% tvog ukupnog uploda onda ces primetiti jako ,a ako je manje neces tako primetiti tj nece ti smetati ;)
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
neaktivan
krle kaže...

Ne utjece na brzinu surfanja ali ako igras neku igru online moze laggat. Smanji na 15 i drzi 2 mjeseca ako treba (ne mislim da drzis komp upaljen 3 mjeseca nego kad ti je upaljen da seeda). ne utjece na brzinu skidanja i surfanja.

EDIT: trebam pomoc: seedalo mi se i slucajno sam premjestio file u drugi folde i sad vise ne seeda. Kako mogu vratiti da se seeda natrag?

Desni klik na file -> Advanced -> Set Download Location.

my courage, my honor, my strenght = your weakness!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice