Riješena enigma - kako u Kinu?!

poruka: 3
|
čitano: 980
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Riješena enigma - kako u Kinu?!

Google to nikada nije uspio radi svoje bahatosti i radi nevjerojatne želje za brojem jedan svugdje u svijetu.

Groupon je uspio ući na kinesko tržište spajanjem s jednim domaćim gigantom, a sada je isto napravio i Facebook. Ući na 1,3 milijardi potencijalnih korisnika vrijedno tržište ogromna je stvar. To sam pročitao danas na jednom portalu:

Facebook i Baidu osnivaju novu, zajedničku socijalnu mrežu za kinesko tržište

Dakle po ovome ispada kako je problem broj jedan velikih tehnoloških kompanija - kako ući u konzervativnu Kinu, sada riješen. Spajanje s domaćim tvrtkama jamči im pristanak kineske vlade.

Zanima me, ako ovaj posao uspije, a ja vjerujem da bi mogao, što će napraviti Google? Hoće li i oni pokušati ovim kanalima uploviti u Kinu. Jer vidjeli smo da alternative nema. Bijela kuća nije im mogla pomoći kad su u pitanju Kinezi...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Riješena enigma - kako u Kinu?!

kvaka 22

nije problem ući u kinu, problem je izaći

znači svu lovu koju tamo zarade, ne mogu prebaciti van kine i to je najveći problem sa kinezima

14 godina
neaktivan
Re: Riješena enigma - kako u Kinu?!

A gle činjenica je da Facebook kao Facebook ne može ući u Kinu. Sada će ući. Dakle osnivanjem novih kompanija mogu ulaziti na to tržište...

Ovo što si rekao, dobro si rekao, volio bih da se i o tome raspravlja u ovoj temi.

Prijenos novca im zaista predstavlja problem. Osobno mislim da kad Hrvatska uđe u EU da će prostora za start upove u Hrvatskoj nestati u rekordnom roku. Njemačka i ostali europski tech giganti će osvojit naše tržište vrlo brzo...Jer će granice biti otvorene za sve pa tako i za novac. A kod nas u hi-tech svijetu ima još podosta prostora.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice