Evo mene zanima što vi mislite o novoj Mozilli Firefox 4, za koju još ne postoji službena objava ali zato ima neslužbeni screenshot?
Ali evo postoje i informacije na MozillaWiki:
Evo mene zanima što vi mislite o novoj Mozilli Firefox 4, za koju još ne postoji službena objava ali zato ima neslužbeni screenshot?
Mene dosta posjeca na Chrome, inace necinimi se nikakvom velikom inovacijom, vjerujem da ce to biti skroz drukcije, nije ovo mozillin stil
Mene dosta posjeca na Chrome, inace necinimi se nikakvom velikom inovacijom, vjerujem da ce to biti skroz drukcije, nije ovo mozillin stil
Ja se iskreno nadam da to nije mozillin stil, ali ako ovaka bude mozilla Firefox 4 prelazim na Operu!
Drazi mi je sadasnji izgled FIREFOX-a (ne mozille kako neki kazu), nekako je pregledniji a i navikao sam na njega.
Mene sa ovim tabovima vise podsjeca na safarija
Drazi mi je sadasnji izgled FIREFOX-a (ne mozille kako neki kazu),
Ma nisam puno razmisljo dok sam to piso , mislio sam ono opcenito svih proizvoda, kuzis
Drazi mi je sadasnji izgled FIREFOX-a (ne mozille kako neki kazu),
Ma nisam puno razmisljo dok sam to piso , mislio sam ono opcenito svih proizvoda, kuzis
I ja isto!
Sviđa mi se. Pokupili su dobre stvari od Chromea, no bitno mi je da se može personalizirati i customizirati. Ovaj all-in-one gumb za Go, Reload i Stop mi se sviđa jer doprinosti jednostavnosti korištenja, trebat će se navikavati par dana ali smatram da je bolje rješenje.
Samo što mi se čini da će izgledati ružno na XPu.
U naslovu na toj stranici kaže "...Mockups"
Mock-up zvuči kao make-up, s razlikom što mock znači ismijavanje, sprdnja.
Dakle, nekome je dosadno i uz malo kreativnosti ide malo u Photoshopu ušminkati (makeup) Firefox, tako da napravi šalu (mock) na koju bismo svi pali.
Dobar je mockup, i ništa više...
Ove slike su već 2 mjeseca na netu ,tak da malo kasnite. A i pošto piše mockups ,a i na Mozillinim stranicama nema ništa sve je to pod pitanjem!!
U naslovu na toj stranici kaže "...Mockups"
Mock-up zvuči kao make-up, s razlikom što mock znači ismijavanje, sprdnja.
Dakle, nekome je dosadno i uz malo kreativnosti ide malo u Photoshopu ušminkati (makeup) Firefox, tako da napravi šalu (mock) na koju bismo svi pali.
Dobar je mockup, i ništa više...
Mislim da bi trebao malo poraditi na poznavanju engleskog jezika.
Mockup je model nečega, demonstracijska verzija, obično nefunkcionalna. Koristi se za predstavljanje izgleda nečega - u ovom slučaju izgleda Firefoxa 4.
A prototype, usually low-fidelity, such as paper illustrations, screenshots, or simple configurations of screens with limited interaction
A visual presentation of a design or page layout that approximates what the final printed piece might look like.
In manufacturing and design, a mockup is a scale or full-size model of a design or device, used for teaching, demonstration, evaluating a design, promotion, and other purposes. ...
Mockup je model nečega, demonstracijska verzija... (bla, bla)
Mislim da si se malo zaletio. Jel' ti svaki dan pereš ruke alkoholom?
U slučaju ove stranice ne radi se o engleskom jeziku već o web-frazeologiji i čistoj sprdnji autora, iz dosade.
Model Firefoxa koji bi izgledom reklamirao Chrome, a ne sebe?! LOL!
Nice try, ali odmori malo...
Mockup je model nečega, demonstracijska verzija... (bla, bla)
Mislim da si se malo zaletio. Jel' ti svaki dan pereš ruke alkoholom?
U slučaju ove stranice ne radi se o engleskom jeziku već o web-frazeologiji i čistoj sprdnji autora, iz dosade.
Model Firefoxa koji bi izgledom reklamirao Chrome, a ne sebe?! LOL!
Nice try, ali odmori malo...
OK, znači Firefox bi izgledom trebao reklamirati Netscape, koji bi trebao reklamirati Mosaic... ili bi OpenOffice.org izgledom trebao reklamirati MS Office - argument je (doista) smiješan. Nije li ti palo na pamet da je (možda) razlog preuzimanja Chrome koncepta korisničkog sučelja u tome što korisnici i developeri misle da je bolje? Slike predstavljaju koncept korisničkog sučelja, koje bi se moglo koristiti u FF4. Pomoću njih se može dobiti povratna informacija o izgledu i mogućoj funkcionalnosti sučelja od developera i korisnika. Ako uzmemo u obzir da su slike objavljene na službenom wikiju Mozilla projekta, ne vjerujem da se tamo (iz dosade) sprdaju.
Što se tiče frazeologije, poslužimo se Compact Oxford English rječnikom:
mock-up
• noun - a model or replica of a machine or structure for instructional or experimental purposes.
dok Cambridge Advanced Learner's Dictionary definira mock-up kao:
mock-up - noun [C]
a full-size model of something large that has not yet been built, which shows how it will look or operate, or which is used when the real thing is not needed:
She showed us a mock-up of what the car will look like when it goes into production.
Mock-up aircraft are used when we train staff for dealing with emergencies.
Dodatno, kako je Audi dostavio ismijavanje unutrašnjosti RSQ sport coupea u filmu "Ja, robot" (članak)?
For the first time ever, Audi developed a car specifically for a major Hollywood motion picture. Audi engineers created a car for 'I, ROBOT's' incredible world of 2035.
(...)
Audi also supplied the interior mock-up used for interior car scenes.
Ja ostajem na Firefoxu 3.5.x ako je ono 4... Ili Preskačem 4.
Sviđa mi se. Pokupili su dobre stvari od Chromea, no bitno mi je da se može personalizirati i customizirati. Ovaj all-in-one gumb za Go, Reload i Stop mi se sviđa jer doprinosti jednostavnosti korištenja, trebat će se navikavati par dana ali smatram da je bolje rješenje.
Samo što mi se čini da će izgledati ružno na XPu.
Ako imaš Win Blinds, neće.
Ja ostajem na Firefoxu 3.5.x ako je ono 4... Ili Preskačem 4.
Jedan od razloga zašto se Chrome kratko zadržao kod mene, upravo je sučelje koje smatram manje funkcionalnim od Firefoxovog. Izgleda da bi već FF 3.7 mogao krenuti putevima Chromea. Nadam se da će ponuditi alternativnu temu (bilo službenu, bilo third-party) za one kojima se sviđa trenutno sučelje.
Ipak, uzmi u obzir opasku na wikiju: These are NOT FINAL! THEY ARE ONLY FOR BRAINSTORMING/EXPLORATION! Feedback is entirely welcome and encouraged. Hit the discussion button at the top :)