pa pošalji mu IBAN i neka uplati, kad lova sjedne pošalješ mu paket, ako šalje nekakve potvrde da je uplatio ništa ne vjeruj dok lova ne sjedne na tvoj račun jer znaju krivotvoriti potvrde da je plaćeno.
tnx! to i pitam,.moze li kako samo na osnovu ibana od aircasha i poziva na broj na neki nacin "maznuti" ono sitno sto imam na toj kartici, ili je stvar sigurna jednom kad i ako se ta cifra pojavi na mom racunu, ne moze je nekako povuci, stornirati ili nesto?
Kad novac sjedne na račun, to je to. Prema opisu, čini se da je sve u redu.
Neka kupac prvo izvrši uplatu, a kad novac dobiješ, ti onda pošalji artikal.
Što se tiče Payprotecta preko Njuškala, imam samo pozitivna iskustva.
Kad god sam imao prigovora ili nerazjašnjenih situacija, uvijek su tražili slike predmeta prije slanja. U svim slučajevima su slike bile prihvaćene bez problema, bez obzira na platformu koju sam koristio za kupovanje ili prodaju.
Primjerice, Pošta je jednom zatražila dokaz da sam poslao fotoaparat, a nakon što sam im poslao fotografije paketa i predmeta, spor je veoma brzo i profesionalno riješen u moju korist. Za sada nisam imao nijedan problem s ovakvim procesom.
Zašto te to pošta tražila? Žalba nakom što se izgubio paket?
stvarno sam fasciniran....
naravno, scam u pokusaju, ali izuzetno sofisticiran i elaboriran....
nakon ibana i potrebnih podataka, na red je dosla adresa. uz objasnjenje da njegova banka trazi adresu primatelja i da bez toga ne moze uplatiti novxe. i uz uvjeravanja da je on ozbiljan kolekcionar koji puno kupuje knjige na hrvatskom, da nije prevarant, itd....
mozda grijesim, mozda je covjek cist 100% a ja paranoicna budala, ali stvarno nisam ni cuo ni vidio da je adresa potrebna za takve stvari....
i onda mi posalje cijelu plahtu sa svojim podatcima, adresa na poslu, adresa kod kuce, brojevi telefona, iban, bic, adresu banke....valjda bi me to trebalo uvjeriti da je ozbiljan, ali nekako ima kontra efekat.
tako da je, za sada, prica zavrsena s "yebiga ako ih bas toliko zelis, snadji se da mi doturis pare nekako a da to ne ukljucuje moje podatke koji su ti ustvari nepotrebni."
I mene na Revolutu traži adresu primatelj kad nekome šaljem na tekući.
A ovo što ti je poslao slike svoje kolekcije možeš tu sliku staviti u Google Objektiv da se provjeri jel slika preuzeta s interneta.