Njuskalo prevara

poruka: 795
|
čitano: 656.310
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Njuskalo prevara
Alfredo nr.2 kaže...
Damir22 kaže...
millennial kaže...

pa pošalji mu IBAN i neka uplati, kad lova sjedne pošalješ mu paket, ako šalje nekakve potvrde da je uplatio ništa ne vjeruj dok lova ne sjedne na tvoj račun jer znaju krivotvoriti potvrde da je plaćeno.

tnx! to i pitam,.moze li kako samo na osnovu ibana od aircasha i poziva na broj na neki nacin "maznuti" ono sitno sto imam na toj kartici, ili je stvar sigurna jednom kad i ako se ta cifra pojavi na mom racunu, ne moze je nekako povuci, stornirati ili nesto?

Kad novac sjedne na račun, to je to. Prema opisu, čini se da je sve u redu.
Neka kupac prvo izvrši uplatu, a kad novac dobiješ, ti onda pošalji artikal.

Što se tiče Payprotecta preko Njuškala, imam samo pozitivna iskustva.
Kad god sam imao prigovora ili nerazjašnjenih situacija, uvijek su tražili slike predmeta prije slanja. U svim slučajevima su slike bile prihvaćene bez problema, bez obzira na platformu koju sam koristio za kupovanje ili prodaju.

Primjerice, Pošta je jednom zatražila dokaz da sam poslao fotoaparat, a nakon što sam im poslao fotografije paketa i predmeta, spor je veoma brzo i profesionalno riješen u moju korist. Za sada nisam imao nijedan problem s ovakvim procesom.

Zašto te to pošta tražila? Žalba nakom što se izgubio paket? 

Damir22 kaže...

stvarno sam fasciniran....

naravno, scam u pokusaju, ali izuzetno sofisticiran i elaboriran.... 

nakon ibana i potrebnih podataka, na red je dosla adresa. uz objasnjenje da njegova banka trazi adresu primatelja i da bez toga ne moze uplatiti novxe. i uz uvjeravanja da je on ozbiljan kolekcionar koji puno kupuje knjige na hrvatskom, da nije prevarant, itd....

mozda grijesim, mozda je covjek cist 100% a ja paranoicna budala, ali stvarno nisam ni cuo ni vidio da je adresa potrebna za takve stvari....

i onda mi posalje cijelu plahtu sa svojim podatcima, adresa na poslu, adresa kod kuce, brojevi telefona, iban, bic, adresu banke....valjda bi me to trebalo uvjeriti da je ozbiljan, ali nekako ima kontra efekat.

tako da je, za sada, prica zavrsena s "yebiga ako ih bas toliko zelis, snadji se da mi doturis pare nekako a da to ne ukljucuje moje podatke koji su ti ustvari nepotrebni."

I mene na Revolutu traži adresu primatelj kad nekome šaljem na tekući.

A ovo što ti je poslao slike svoje kolekcije možeš tu sliku staviti u Google Objektiv da se provjeri jel slika preuzeta s interneta. 

2 godine
Damir22 kaže...

uz objasnjenje da njegova banka trazi adresu primatelja i da bez toga ne moze uplatiti novxe

Lako moguće, mene isto naše banke kad plaćam bankovnom doznakom traže ime, prezime, adresu. Zato je meni revolut odlična opcija u sekundu se sve riješi i nema dodatnih troškova. Imaš li PayPal kad već nemaš revolut? I preko njega ti može brzo i jednostavno poslati novce.

9 godina
Njuskalo prevara

stvarno ne znam, ne pamtim kad sam se zadnji put susreo da je ista osim ibana i imena vlasnika racuna potrebno za uplatu. aircash ima jos i poziv na broj, koji je ustvari identifikacija korisnika i kartice na koju uplacujes jer iban je uvijek isti, od aircasha.

mozda grijesim,.super bi bilo, ali jednostavno mi cijela ta prica ne sjeda.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dinos3 kaže...
Alfredo nr.2 kaže...
Damir22 kaže...
millennial kaže...

pa pošalji mu IBAN i neka uplati, kad lova sjedne pošalješ mu paket, ako šalje nekakve potvrde da je uplatio ništa ne vjeruj dok lova ne sjedne na tvoj račun jer znaju krivotvoriti potvrde da je plaćeno.

tnx! to i pitam,.moze li kako samo na osnovu ibana od aircasha i poziva na broj na neki nacin "maznuti" ono sitno sto imam na toj kartici, ili je stvar sigurna jednom kad i ako se ta cifra pojavi na mom racunu, ne moze je nekako povuci, stornirati ili nesto?

Kad novac sjedne na račun, to je to. Prema opisu, čini se da je sve u redu.
Neka kupac prvo izvrši uplatu, a kad novac dobiješ, ti onda pošalji artikal.

Što se tiče Payprotecta preko Njuškala, imam samo pozitivna iskustva.
Kad god sam imao prigovora ili nerazjašnjenih situacija, uvijek su tražili slike predmeta prije slanja. U svim slučajevima su slike bile prihvaćene bez problema, bez obzira na platformu koju sam koristio za kupovanje ili prodaju.

Primjerice, Pošta je jednom zatražila dokaz da sam poslao fotoaparat, a nakon što sam im poslao fotografije paketa i predmeta, spor je veoma brzo i profesionalno riješen u moju korist. Za sada nisam imao nijedan problem s ovakvim procesom.

Zašto te to pošta tražila? Žalba nakom što se izgubio paket? 

Damir22 kaže...

stvarno sam fasciniran....

naravno, scam u pokusaju, ali izuzetno sofisticiran i elaboriran.... 

nakon ibana i potrebnih podataka, na red je dosla adresa. uz objasnjenje da njegova banka trazi adresu primatelja i da bez toga ne moze uplatiti novxe. i uz uvjeravanja da je on ozbiljan kolekcionar koji puno kupuje knjige na hrvatskom, da nije prevarant, itd....

mozda grijesim, mozda je covjek cist 100% a ja paranoicna budala, ali stvarno nisam ni cuo ni vidio da je adresa potrebna za takve stvari....

i onda mi posalje cijelu plahtu sa svojim podatcima, adresa na poslu, adresa kod kuce, brojevi telefona, iban, bic, adresu banke....valjda bi me to trebalo uvjeriti da je ozbiljan, ali nekako ima kontra efekat.

tako da je, za sada, prica zavrsena s "yebiga ako ih bas toliko zelis, snadji se da mi doturis pare nekako a da to ne ukljucuje moje podatke koji su ti ustvari nepotrebni."

I mene na Revolutu traži adresu primatelj kad nekome šaljem na tekući.

A ovo što ti je poslao slike svoje kolekcije možeš tu sliku staviti u Google Objektiv da se provjeri jel slika preuzeta s interneta. 

I mene u Revolutu traži adresu. Ništa sumnjivo.

Što se tiče pošte, poslao sam fotoaparat, oni su ga zagubili i pokušali mene okriviti za to i sad se ne sjećam koji im je bio argument. Poslao sam im fotografije spakiranog fotoaparata da im dokažem da je paket bio odlično osiguran. Prihvatili su žalbu, ispričali se i neki čudom nedugo nakon pronašli moj fotić. 

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
9 godina
Njuskalo prevara

cijela ta prica ima malo cudan ton, da je isla drugacije, ili da se radi o nekom nasem, vjerovatno nebi ni uocio taj detalj da mu treba adresa.

ovako, jednostavno je cudno, mogu shvatiti da postoji kolekcionar koji zeli imati bas svako izdanje lotr ikad izdano, na ma koliko opskurnom jeziku bilo, ali obicno su kolekcionari malo izbirljiviji, ipak ih zanimaju i neke informacije o tome sto kupuju, stanje, neka slika, nesto. sumnjam da bi daleko dogurali da kupuju bas tako naslijepo, ali ok, pojma nemam.

u cemu je fora, dali je uopce fora, ne mogu dokuciti, ali ti novci mi u osnovi ne trebaju, knjige mi bas toliko ne smetaju, bilo bi lijepo, ali vjerovatno je bolje povuci rucnu i zaboraviti na takve aranzmane.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Njuskalo prevara

Pa onda upiši neku žnj adresu pa vidi što će onda odgovoriti.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
Njuskalo prevara

evo zadnji update - navodno je uplatio nesto sitno za probu koristeci samo "croatia" kao adresu, i navodno je nalog prihvacen od strane njegove banke.

sumnjam, no eto, cekam, ako se novci magicno pojave, super..... mozda nije scam ,ali, nije ni dosadno :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
Njuskalo prevara

ok, sluzbeno je, ja jesam paranoican, pomalo kreten.

epilog ove price je da dobre vile postoje, bogati kolekcionari iz inozemstva su ponekad stvarni, a kad mi jos onaj nigerijski princ uplati milione, vidjet cete vi.... 

dakle, nakon nekoliko dana cekanja, novci su se pojavili na racunu. isao je prvo kao na neku probnu uplatu koja nije prosla, nije dobro ispunio, nakon drugog pokusaja, novci sjeli.

sad ti budi normalan i pametan......

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
Damir22 kaže...

epilog ove price je da dobre vile postoje, bogati kolekcionari iz inozemstva su ponekad stvarni, a kad mi jos onaj nigerijski princ uplati milione, vidjet cete vi.... 

dakle, nakon nekoliko dana cekanja, novci su se pojavili na racunu. isao je prvo kao na neku probnu uplatu koja nije prosla, nije dobro ispunio, nakon drugog pokusaja, novci sjeli.

Super. Uživaj.

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
17 godina

Eh da, ima takvih priča ali su rijetke.

Jednom mi se dogodilo da je čovjek iz Španjolske kupio stvar od mene u vrijednosti 850 Eura i uplatio mi direktno na bankovni račun "jer mu je tak lakše pa da mu pošaljem kad sjednu novci". Stvarno ima svega...a da priča bude zanimljivija nikad se nije javio nazad da je primio paket :)

Naravno na jednog takvog sam imao barem 30 prevaranata.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2025 14:48 (Toni P).
9 godina
Njuskalo prevara

da, prije 5, 10 ili vise godina su na "majkemi" paketi obilazili kuglu (ili se vozili po ploci, ovisno tko sto vjeruje), onda je usljedila ta eksplozija prevara, muljaza i svega, da vise jednostavno nikome ne vjerujemo, u biti samo trazimo neke hintove da nesto nije u redu.

posebno nakon sto dnevno dodje 30 poruka tipa "postovani, ja bi kupila obozavano vasu proizvodnju".... ;)

cast iznimkama!

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2025 14:58 (Damir22).
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 mjeseci
Prodah ove godine spravu za trčanje za 960 eura. Uredno sjelo na račun te sam tada poslao.

Slično mi se dogodilo cca. 500 eura uplaćeno da pošaljem bicikl , još sam odgovarao čovjeka da mu neću slati te da mi se neda , nego čekam nekoga da dođe po bicikl , čak je i sredio lokalni servis da zapakuju propisno bicikl , dakako da je i to platio. I šta ćeš tad sam mu morao poslati 😅
Preko njuškala oba primjera.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Damir22 kaže...

jel se smije znati koliko ti je platio za ta izdanja LOTR-a, baš me zanima kak se sad kreću cijene. Može i u privatne poruke

10 godina
Cansee kaže...
Damir22 kaže...

jel se smije znati koliko ti je platio za ta izdanja LOTR-a, baš me zanima kak se sad kreću cijene. Može i u privatne poruke

Nemoj mu sad i ti nabijati paranoju

9 godina
Njuskalo prevara

ma ne, stvar je suprotno svim ocekivanjima ispala totalno legitimna.

smije se znati, finalna cifra je 200e. sto je u osnovi, koliko sam cuo, dosta niska cijena, komotno je to moglo biti i 300, mozda i 400, ali, pitanje je koliko bi to trajalo vremenski, ovako, svi sretni i zadovoljni.

znamo svi kako to ide, to sto se prodaje za 400e ne znaci da se i proda..... ja zadovoljan.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice