Nepoznata gmail adresa se pojavila na fb log in

poruka: 16
|
čitano: 2.720
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

Bok ekipa,

Imam jedan slučaj koji nikada do sada nisam vidio.

Naime, na kućnom laptopu pojavila se nepoznata gmail adresa na facebook log-in screen-u.

Nitko sa tom adresom nije poznat da bi pristupao facebook-u, jer laptop koriste dvije osobe u stanu - i nitko drugi nema pristup.

Imate li kakvih ideja o cemu se tu radi?

Da li je moguće da se adresa samo od sebe pojavi ili je netko 100% morao fizički se ulogirati na facebook sa tom adresom?

Recimo da imam naprednije znanje o računalima općenito. Ovako nešto nisam nikada vidio, da se nepoznata adresa odjenom pojavi kao korištena prilikom logiranja na neki servis.

Ako netko ima kakvih ideja o čemu se radi bio bi zahvalan da podijeli svoje mišljenje.

Pozdrav!

0 0 hvala 0
17 godina

Ako sam te dobro razumio tvoj browser je zapamtio email adresu koju upisuješ u facebook login?

Još nisam vidio da se pojavi nepoznata adresa, osim onih koje se upišu, tako da provjeri sa korisnicima laptopa da li su upisivali ili davali logiranje nekom drugom. 

Ima još jedna stvar koju sam nedavno primijetio a to je da sam na jednom giveawayu ukucao email i da mi se pojavio u facebook loginu kao ponuda bez obzira što taj email nisam koristio prilikom logiranja na facebook. Može biti da je browser zapamtio pa nudi i za facebook. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2016 9:34 (boxer).
Moj PC  
1 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
Re: Nepoznata gmail adresa se pojavila na fb log i

Da, Chrome Browser je zapamtio email adresu koja se upisuje u facebook login - iako takvu email adresu nije nitko koristio.

Laptop koriste samo 2 osobe i ne izlazi iz stana.

Znači email adresa je skroz nepoznata  i zasada, se nemože povezati s nikim.

Prilikom pretrage na G+, google itd. - navedena email adresa se ne pojavljuje nigdje.

Imalo bi smisla da smo tu email adresu koristili negdje drugdje pa se pojavila na fb, no email adresa je skroz nepoznata.

Koje mogućnosti postoje da se takva skroz nepoznata email adresa ponudi priliko facebook login-a?

Ne vidim ni razlog za mal-ware ili neki virus da koristi takav pristup, odnosno pokuša se ulogirati na fb sa nepoznatom adresom - to nema smisla.

Da li je netko definitivno morao fizički se ulogirati sa tom email adresom na facebook da bi ona ostala zabilježena?

17 godina
Stuart33 kaže...

Da li je netko definitivno morao fizički se ulogirati sa tom email adresom na facebook da bi ona ostala zabilježena?

Meni nema smisla da se odjednom pojavi nepoznata adresa. Da li se koristio Teamviewer pa da neko nije prčkao štagod. 

Kako god još nisam doživio da mi se pojavi nepoznata adresa. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
8 godina
neaktivan

Ne nije se koristio Team Viewer ili nešto slično.

Ako nema drugog objašnjenja, znači da se netko baš morao ulogirati sa takvom adresom na FB na tom laptopu?

8 godina
neaktivan

Ako netko ima nekih drugih objašnjenja ili da je nešto slično vidio, bio bih zahvalan da podijeli info.

Trebao bi pretpostaviti da je onda netko provalio u laptop i ulogirao se na facebook??

11 godina
protjeran

pogledaj history pa vidi sto ima tamo

1 0 hvala 2
16 godina
Stuart33 kaže...

Ako netko ima nekih drugih objašnjenja ili da je nešto slično vidio, bio bih zahvalan da podijeli info.

Trebao bi pretpostaviti da je onda netko provalio u laptop i ulogirao se na facebook??

Netko ima profil, ali ne želi da drugi znaju. To je to.

11 godina
protjeran
Izzy kaže...
Stuart33 kaže...

Netko ima profil, ali ne želi da drugi znaju. To je to.

upravo to

tesko da ce neko provalii u tudi komp da je loga na fejs

15 godina
neaktivan

Ako nisi probaj tražiti tu email adresu u facebook tražilicu. Facebook ima opciju "Tko vas može tražiti putem adrese e-pošte koju ste naveli?" u postavkama koja se može podesiti na "Svi", "Prijatelji prijatelja" i "Prijatelji". Ovisno o tome kako je podešena vjerojatno ćeš naću tu osobu na faceboku ukoliko je korišten taj email za facebook.

Ako i to ne upali onda je ovo što boxer rekao, adresa se koristila na nekoj drugoj stranici i browser ju je zapamtio i sad iskače na facebook stranici.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Odgovor je vrlo jednostavan.

Druga osoba koja koristi laptop je tvoja cura a nepoznata email adresa je od njezinog ljubavnika.

8 godina
neaktivan

- u history nema nista o logiranju sa tim mail-om, trebao bi bas detaljno pregledati

Facebook ima opciju "Tko vas može tražiti putem adrese e-pošte koju ste naveli?" -  korisnik sa tim mailom se ne moze naci na FB - znaci da su opcije postavljene kako se korisnik nebi pronasao preko email-a

- preko https://tools.verifyemailaddress.io/- radi se o aktivnoj email adresi

"Ako i to ne upali onda je ovo što boxer rekao, adresa se koristila na nekoj drugoj stranici i browser ju je zapamtio i sad iskače na facebook stranici." - da ali ta email adresa se nije nigdje koristila, odnosno nepoznata je.

Naravno, dalje od ovoga bi trebao uci u sumnje za drugu osobu koja tvrdi da nije nikad taj mail vidjela.

0 0 hvala 0
17 godina

Pa možemo mi tebe pustiti da misliš da je to neki hackerski napad i da je ostao trag nepoznate email adrese za koji nitko nema dokaza. 

16 godina

Obriši povijest, pa vidi hoće li se ponovo pojaviti. Možda je laptop bio na popravku, možda je neko dijete koristilo, možda juje netko samo jedno krivo upisao itd.

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da jednostavno pošalješ mail na tu adresu i pitaš?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Stuart33 kaže...

Naravno, dalje od ovoga bi trebao uci u sumnje za drugu osobu koja tvrdi da nije nikad taj mail vidjela

Majko mila koji si ti naivac, daj se nemoj više igrat detektiva, iz aviona se vidi da druga osoba koristi tu e-mail adresu za svoj drugi account, opće je poznato da ljudi imaju više accounta na fejsbuku.

Evo i ti si napravio novi account na bug forumu samo da bi pitao sve ove gluposti, valjda ti je neugodno pod nickom koji koristiš svaki dan.

I normalno da će ta druga osoba tvrditi da ne zna za taj e-mail, šta drugo očekuješ?

Ali nastavi ti slobodno istraživat, daj taj HDD i na nekakvo vještačenje, možda se pojave neki novi dokazi... :facepalm:

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice