Nadgledanje internet prometa

poruka: 9
|
čitano: 2.562
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam problem sa internet prometom. Preko ljeta sam rijetko za kompom al je uvijek upaljen i povezan na net. na kraju mjeseca download mi bude preko 10 GB a upload oko 1,5 GB. Nema sanse da napravim toliko downloada, a upload je apsurd. Trebao bi mi neki program koji prati internet promet za svaki proces posebno da na kraju dana vidim sto je potrosilo koliko MB. Nasao sam jedan, NetBalancer. Pokazuje za svaki proces koliko troši ali je problem kad se neki proces ugasi ili resetira program ne zadrzava podatke o njegovoj potrosnji, sto je i normalno jer to nije svrha tog programa. Ako netko zna neki program koji bi što detaljnije pratio promet pojedinih procesa molim neka napise

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Jesi provjerio da li nemaš nešto maliciozno na računalu?

I kad je upaljen, koji programi rade?

-security expert-
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Preporučam Netlimiter,on limitira dl i ul aplikacija.Npr postaviš max dl mozille ff na 5 kbps ali to vrijedi samo kad ti je upaljen komp

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nadgledanje internet prometa

probao sam net limiter ali ne pomaze mi kad neznam sta da limitiram kad ne znam sto toliko trosi. od programa su upaljeni samo najosnovniji (AV, WLM, firefox i win update ali on je pod kontrolom, ne skida dok se ne odobri)

16 godina
neaktivan

a onda možeš možda instalirati neki vatrozid koji prati promet. ja npr korisitm comodo i lijepo se vidi koliko koji proces što skida ili uploada. i onda eventualno možeš tom procesu pomoću netlimitera stavit neki limit

Bubamara s minigunom. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
16 godina
neaktivan

Ako imaš wireless router, i nisi stavio enkripciju na konekciju (drugim riječima, spaja se tko hoće), onda imaš susjeda koji ti cucla bandwidth.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

Jesi provjerio da li nemaš nešto maliciozno na računalu?

@mdax

Ovo gore je dobro pitanje. Maliciozna gamad je danas sveprisutna stvar, pomiri se s time i stavi nekoliko anti-malware-spyware alata i dobro pročešljaj diskove. Ja sam, nažalost, imao loše iskustvo s jednim takvim gutanjem prometa i od tada motrim procese.

Me a skeptic? I hope you have proof!
17 godina
neaktivan
procesljao sam komp sa ad awareom i stavio zone alarm besplatni firewall. Scan nije nista nasao ali sam primjetio da mi firefox dosta trosi pri surfanju i nekakav google beta update koji ne mogu maknut radi dosta velik upload i download. sad sam iskljucio neke addonove u firefoxu i blokirao taj google update i zadnja 2 dana se cini da je sve u redu. Hvala svima na pomoći
17 godina
neaktivan

Previše Youtubea? Smijeh

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice