Imam problem sa internet prometom. Preko ljeta sam rijetko za kompom al je uvijek upaljen i povezan na net. na kraju mjeseca download mi bude preko 10 GB a upload oko 1,5 GB. Nema sanse da napravim toliko downloada, a upload je apsurd. Trebao bi mi neki program koji prati internet promet za svaki proces posebno da na kraju dana vidim sto je potrosilo koliko MB. Nasao sam jedan, NetBalancer. Pokazuje za svaki proces koliko troši ali je problem kad se neki proces ugasi ili resetira program ne zadrzava podatke o njegovoj potrosnji, sto je i normalno jer to nije svrha tog programa. Ako netko zna neki program koji bi što detaljnije pratio promet pojedinih procesa molim neka napise
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jesi provjerio da li nemaš nešto maliciozno na računalu?
I kad je upaljen, koji programi rade?
probao sam net limiter ali ne pomaze mi kad neznam sta da limitiram kad ne znam sto toliko trosi. od programa su upaljeni samo najosnovniji (AV, WLM, firefox i win update ali on je pod kontrolom, ne skida dok se ne odobri)
Ako imaš wireless router, i nisi stavio enkripciju na konekciju (drugim riječima, spaja se tko hoće), onda imaš susjeda koji ti cucla bandwidth.
Jesi provjerio da li nemaš nešto maliciozno na računalu?
@mdax
Ovo gore je dobro pitanje. Maliciozna gamad je danas sveprisutna stvar, pomiri se s time i stavi nekoliko anti-malware-spyware alata i dobro pročešljaj diskove. Ja sam, nažalost, imao loše iskustvo s jednim takvim gutanjem prometa i od tada motrim procese.
Previše Youtubea?