MSN zaštita

poruka: 21
|
čitano: 3.785
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
MSN zaštita

Moj "frend" ima onaj neki program za hackanje msn passworda i stalno mi hacka password i radi gluposti na mojem msnu. Pokušo sam promjenit password i opet isto. Kako da se zaštitim da mi nitko nemože uč u moj msn?

1 1 hvala 0
17 godina
RE: MSN zaštita

Zasto moras bas imat MSN, imas hrpetine drugih IM managera

16 godina
protjeran

Zato što taj msn imam već godinama i sve mi ide preko njega

17 godina

zar ne bi sa yuga preso na recimo golfa ? da je tebi stalo da tome dodjes na kraj vec bi se primio posla

17 godina
neaktivan

Kako to radi? Ima pristup tvom kompu? Ako ima prvo mu to zabrani zatim iskljuci da ti pamti lozinku na msnu.

16 godina
BLOBO kaže...

Moj "frend" ima onaj neki program za hackanje msn passworda i stalno mi hacka password i radi gluposti na mojem msnu. Pokušo sam promjenit password i opet isto. Kako da se zaštitim da mi nitko nemože uč u moj msn?

Stavi dugacak password sa kojekavim znakovima i ono tajno pitanje napravi i mozda neuspije. ili prebi frenda Smijeh

Batista kaže...

Gle nekima su svi koje pozna na msnu(cure,frendovi itd) tak da se nece samo tako lako maknut sa tog messengera kao ni ja..

16 godina
neaktivan
MSN zaštita
Kako ima takvih budala koje bezveze provaljuju acc.Neznam kako da zaštitiš ali da i ti njemu hackiraš msn pa da vidi kako je to ;)

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vjerovatno ti svaki put upadne preko tajnog pitanja, jesi probo promjeniti to? Tesko da ti upada preko passworda

podrav iz MOSTARA (nije reklama za cigare) :)
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
Batista kaže...

Gle nekima su svi koje pozna na msnu(cure,frendovi itd) tak da se nece samo tako lako maknut sa tog messengera kao ni ja..

To se odnosi da odes na drugi client a ne IM protocol. Masa drugih (boljih i losijih programa) ima MSN podrsku s enkripcijom i slicnim opcijama. Osobno koristim Pidgin za MSN i ICQ kontakte u isto vrijeme.

17 godina
Fake_Alert kaže...
BLOBO kaže...

Stavi dugacak password sa kojekavim znakovima i ono tajno pitanje napravi i mozda neuspije. ili prebi frenda Smijeh

Batista kaže...

za sat,dva prepises kontakte u novi IM klijent i gotovo... vrag vam vase thumb downove - sama djeca ovdje...

16 godina
neaktivan
MSN zaštita

Osobno preferiram Google talk ispred MSNa, ali nemam izbora jer su svi na njemu. Dakle, evo što trebaš.

Nemoj smišljat lozinku, nego je generiraj. Imaš mnogo takvih servisa na Internetu. Evo par primjera dobre lozinke:

Vvxrf13UzDISBI0g    R4qyfzwZATqxVYA8    LGVietQOoPqgE39F
 DhkrcOSugiGsUomD    Vj1kdh2cHk0GwWgs    XuyUrlQD4q1C4cKY

Nažalost ograničenje je 16 znakova, pa je ovo najduže moguće.

Za sigurnosno pitanje odaberi bilo što, a kao odgovor stavi još jednu lozinku, drugačiju od one prve. Primjeri:

p4Q4nMeev2pPbvOkfOYuDsSkitJkQU    RwOrlgtpUfnzqnuWZnpdgsxcWcEvXa
 d56GBE1PztLSa2J9jucKngbYDWcWry    dvkgyNw7GoVXdisHxVNAeOmiuzjSFU

• Nemoj imati lozinku spremljenu kao dokument. Isprintaj je i izbriši sa računala. Isprintanu nemoj iznositi iz kuće i ne govori je nikome.
  • Nemoj koristiti lozinku koja je data kao primjer
  • Instaliraj najnoviju verziju MSNa zbog sigurnosnih propusta
  • Provjeri da firewall i antivirus rade kako treba
  • Redovito je mijenjaj (AFAIK imaš opciju svakih 72 dana)
Press any key to continue or any other key to quit.
Moj PC  
7 0 hvala 4
16 godina
neaktivan
Batista kaže...

za sat,dva prepises kontakte u novi IM klijent i gotovo... vrag vam vase thumb downove - sama djeca ovdje...

Kontakti za MSN/ICQ servise se cuvaju na samom serveru (jedino za njih sam 100% siguran) - jedino su smiley-ići "problem" te se trebaju dodati opet. IM klijenti poput Pidgina, Mirande i drugi po mijeni zasjenjuju obican MSN - barem po puno manjem opterecenju CPU&RAM-a.

Također Andyeve preporuke zlata vrijede no prvo ocisti PC od keyloggera i slicnih.

16 godina
neaktivan
MSN zaštita

ima li frend pristup tvom računalu ili to hacka "na daljinu"?

p.s. zašto tolko thumb downova batisti?Neodlučan

a onda sam se probudio...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
crazy_luđak kaže...

p.s. zašto tolko thumb downova batisti?Neodlučan

razlog je to sta su se nasli uvrijedjeni, to ih vise smeta nego sto se oni ne slazu samnom...

16 godina
neaktivan
MSN zaštita

Dajte napišite neko konkretno rješenje, a ne gluposti ako vam se piše odite pisati blog.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MSN zaštita

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Batista kaže...
Fake_Alert kaže...
BLOBO kaže...

Batista kaže...

Ne mora ih prepisivati već u izborniku samo kliknuti na Save instant contact list i kada napravi novi msn samo klikne u izborniku na Import instatnt contact list Cool

k1.c0
16 godina
neaktivan
MSN zaštita

Sto se tice drugoga messengera, imas mirandu ili digsby (preporuka, ja ga koristim), koji podrzavaju vise protokola (pa i msn). To da ti on provali svaku sifru ne vjerujem bas jer kraj 1000000 alata na netu za provaljivanje msn-a nema nijedan koji radi, pogotovo ne svaki puta. No ako kazes da je tako..ne znam, prebij ga, to moze proci pod social engineering, pa se mozes hvaliti da si haker :D

Ako ti stvarno dosadi preskeniraj racunalo u potrazi za keyloggerom ili slicnim softwareom. I, uvijek ga mozes prijaviti abuse sluzbi, ili uzvratiti istom mjerom.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MSN zaštita

Hmm, ovo je prvi put da cujem da netko nekim programom upao u tvoj MSN. Prije nekoliko godina sam skidao takvih 100 programa i nakad nisam dosao do zeljenog passworda te sam morao reinstalirat OS 2 puta i mjenjati svoj password 98 puta. Od tada s kim god sam pricao (a da ima pojma o cemu govore) rekli su *citiram* "hacking msn is next to impossible". Tako da mislim da ili imas neki keylogger instaliran na racunalu ili taj tvoj frend zna tajno pitanje i odgovor koji si postavio pri registraciji, tako da bez obzira promjenis li password x puta ili koristis drugih x IM programa on ce uvijek znati password.

edit: lol, hello Mr. Anderson, long time no see xD

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 18:22 (NLuthor).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MSN zaštita

ma vjerojatno je neki keylogger, vidio sam: ima jedan takav da na računalu na kojem je instaliran zabilježi msn pass te onemogući(neznam kako)korisniku čije je to računalo da se ulogira na msn, a ovome tko je postavio keylogger(za koga "on radi") proslijedi pass te se on može normalno ulogirat

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MSN zaštita

Meni su jednom provalili u msn,pa sam samo napravio novi.Nemam puno kontakata,niti ih namjeravam imat.Oko10-20 ljudi(prijatelji,kolege iz škole) i to je to.Pazi kome daješ lozinke,i uvijek ažuriraj AV i FW.Barem jednom mjesečno skeniraj računalo s nekim sigurnosnim alatom(AV/AS/AM...)

oko za oko,pasta za zube

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice