Mobilni internet.Iskustva

poruka: 14
|
čitano: 8.292
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Bok ljudi.

Jel ima netko iskustva sa ovim famoznim mobilnim internetom od t-mobilea?

Ja sam razmišljao uzet to i spojit na komp.

Ono sa usb stickom.

Ne,neću ADSL jer ga kod mene teško do nemoguće mogu dobit.

Dakle samo ta opcija ili modem.

Razmišljao sam uzet onaj paket sa 5GB prometa.

Koje su brzine?

Cijene?

Problemi?

Kakva su iskustva?

C2D@3360mhz,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Mobilni internet.Iskustva
Evo pošto mi se nije dalo čekat na odgovor otišao sam u t-com i napravio ugovor. Pristup netu sa modemom me ubijao. Uzeo sam paket sa 3GB prometa. Mogu reć da nije loše. Karticu u stick,stick u komp,software se sama instalira i može krenut. Samo bi trebao malo vaše pomoći. Trebao bi jedan programčić koji bi mi brojao promet u internetu tak da imam sve pod kontrolom. Ne da mi odjednom dođe zapapreni račun. Može koji prijedlog?
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...
Evo pošto mi se nije dalo čekat na odgovor otišao sam u t-com i napravio ugovor. Pristup netu sa modemom me ubijao. Uzeo sam paket sa 3GB prometa. Mogu reć da nije loše. Karticu u stick,stick u komp,software se sama instalira i može krenut. Samo bi trebao malo vaše pomoći. Trebao bi jedan programčić koji bi mi brojao promet u internetu tak da imam sve pod kontrolom. Ne da mi odjednom dođe zapapreni račun. Može koji prijedlog?
Eh, sada neznam hoće li ti ovo pomoć, ali eto. Ja sam imala kod Vipa Vodafone Mobile Connect karticu. Instalirala sam software koji sam dobila uz nju i tu mi je uz drivere bio jedan glavni program koji sam mogla korisiti za slanje sms-a, namještanje postavki na korisničkom računi itd . U tom programu sam također preko menua mogla otvoriti ispis spajanja kao i sumu potrošenog prometa za taj mjesec. Ok, ti si na T-Mobile ali uglavnom su ti proizvođači kartica isti i za jedne i za druge, te se kartice kao i njigov softwer samo customiziraju za naručitelja. Stoga, provjeri jeli imaš neki softwer na cd koji si dobio s karticom i ako imaš instaliraj ga (ako već nisi ) i provjeri tamo sve opcije koje imaš po izbornicima, možda naiđeš na nešto korisno.
17 godina
neaktivan

nisam dobio nikakav softver.

sve potrebno je na sticku.

Znam da mogu u netu na t-mobile stranici pogledat potrošen promet al ja bi rađe neki programčić koji čući u trayu i broji promet

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možeš vidjet tko ti je proizvođač kartice i onda skinuti s njegovor sajta nekakav utility. Inače, postoje i razni programčići koji ti mjere promet za različite konekcije, ja sam svojevremeno imala neke ali ti ne mogu ništa preporučit pošto trenutno nisam u tom điru, ali sigurno se da naći, ako ti se ne da tražit malo po netu onda čekaj na neku preporuku, možda je netko da.

17 godina
neaktivan
LUXX kaže...
koliko novaca te izadje to mjesecno? xdsfdsf
17 godina
neaktivan
300 kuna za 3gb prometa. Pretplata na 12 mjeseci. Znaaaam preskupo je ali imao sam izbor: 56k Modem Vip mobilni internet T-mobile mobilni internet. Uzeo sam ovo treće i dobro je
17 godina
protjeran

Ja kod mobitela imam Nokiu N95 crnu od 8GB. Ona ima WLAN mrežu, što znači da je besplatno, ali naravno ako taj čija je ta mreža javna, tako da se ne treba šifra. Dosta je brzo. A ovaj od t-mobajla internet previše košta....jako puno....ja slučajno skinuo 200 kb i oni mi to naplatili 2 kn! Zato koristim WLAN mrežu!

"The King Of The Computers"
17 godina
neaktivan

Mobilni internet kod nas je stvarno uzasno skup. Ovo sto ide u paket je jos donekle prihvatljiva cijena, ali kad to potrosis, dalje papreno placas kilobajte, a kamoli gigabajte.

A za pracenje prometa probaj npr NetLimiter

What fruit is named after a computer? Apple.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ne bih htio da ispadne da reklamiram (valjda neću zaraditi žuti karton :-)), no VIPnet je snizio cijene data paketa (odnosno povećao pakete), a ima i još jedna vrlo slabo poznata fora - ako imaš data paket na kartici za koju već plaćaš voice, onda plaćaš samo 50% paketa.

Na tu foru ja imam za 45,50 kn mjesečno 512 MB prometa što je više nego dovoljno za povremeno spajanje kad sam na putu ili po gradu. Uz to, ima nekakav paket od 1 GB za 91 kn, ili tako nešto, što definitivno planiram uzet preko ljeta. To se uzima jednokratno, par dana prije mjeseca u kojem ga želiš trošiti. 1,5 GB bi trebalo biti dovoljno za ljetne mjesece...

Prošli vikend sam bio u Osijeku gdje je svuda bio dostupan 3G ili HSDPA i stvar je radila super dobro i brzo.

Ja sam napokon zadovoljan što se tiče mobilnog Interneta, i cijenom i brzinom, naravno ako se radi o mjestu pokrivenim 3G mrežom. Doduše, to je meni povremen i alternativni način spajanja, da mi je jedini, bilo bi gadno :))

Domagoj

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ficho kaže...

Mobilni internet kod nas je stvarno uzasno skup. Ovo sto ide u paket je jos donekle prihvatljiva cijena, ali kad to potrosis, dalje papreno placas kilobajte, a kamoli gigabajte.

A za pracenje prometa probaj npr NetLimiter

Nije mi bilo druge nego to uzet.
Našao sam jedan program koji mi sve pokaže.
Odmah napravio speedtest.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2008 17:19 (LUXX).
16 godina
neaktivan

Usporedba dvaju stick-a na T-Mobile-u.

HUAWEI E160 - download 1.3 mbit/s upload 0.2 mbit/s

ICON 225 (GOBETROTTER WEB'NWALK STICK) - download 1.3mbit/s upload 0.45 mbit/s

Dakle ICON ima puno bolji upload ( s novom besplatnom pretplatom na 24 mjeseci sam dobio HUAWEI, ali ima loš upload što mi je bitnije od downloada zbog posla da mogu slati stvari u ZG, srećom imao sam ICON od prošle godine kojeg sam dobio sa Simpom pa sam samo zamijenio kartice )

HUAWEI upload ne radi dobro nikako, čak ni kada notebook držim visoko u zraku ili odem na terasu.

ICON ima konstantan upload od 40-50 KB/s.  Cool

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

najbolje je uzeti tele2 mobilni internet na 3gb jer ga ja imam i stvarno je super

mesar
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Što se tiče programa, uzmi besplatan Networx. Čak se spominje u Bugu 199 Belji se

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice