Vidim da tu ljudi pisu da ne poznaju nikog tko je zadovoljan optimom(dajte se zaposlite u marketingu,dobro bi vam islo),ocito me nisu jos imali prilike upoznati.Ne kazem da su najbolji(optima),ali meni jesu,s obzirom na ono kaj mi treba,cini mi se da su jos dobri Iskon ,B-net i Carnet kod nekog od providera,ali ne znam,nisam ih koristil.Sve je to pitanje prioriteta,procjeni kaj ti je bitnije i prema tome biraj.
Evo da ne bude sve tako crno, poznajem ja frenda koji je na Optimi, ima flat i uglavnom je non-stop spojen na net i nesto se skida. Stovise, on placa 5 megabita, a ima brzinu 7 megabita. Jedino na sto je imao prigovor je da se zna dogadati da se oko 3:00 h prekine veza i odmah uspostavi. Ali nikad nije imao nikakvih problema s Optimom.
Dok sam ja pak na MAXadslu, s time sto dakako placam 4 megabita i imam 4 megabita. Bas ce se takvo sto dogodit T-Comu. I s time sto meni nikad nije pukla veza, nikad nikakvih problema.
Ne znam zašto dosta ljudi na forumu pljuje po MaxADSL-u, no ja moram reći da sam jako zadovoljan. Potpisao sam ugovor na 2 godine, imam flat i nikada mi se nije dogodila da je veza pukla ili da se ne mogu connectirat. Vjerujem da je Optima dobra, no nije džabe MaxADSL instaliran u najviše domova u HR.
no nije džabe MaxADSL instaliran u najviše domova u HR.
ma po meni optima je bolje, ne samo sto je dosta jeftinija vec sto nemam problema s pucanjem veze i nekradu u racunima
Prilikom potpisivanja ugovora za pristup interneta informirao sam se o svim operaterima u RH. Optima mi je ispala kao best buy, iaoko sam već otprije koristio optima telefonsku uslugu odabrao sam iskon jer optima nije bila dostupna internetom u mom selu. Sa optima telefonskom uslugom imao sam problema sto T-com prilikom većeg opterećenja mreže (primjerice za Božić...) jednostavno blokira ostale operatere na "svojoj" infrastrukturi. Sada sam na iskonu i nemam nikakvih problema, dok mojima gamerima iz sela malo,malo puca veza a ja sa iskonom nikakvih nemam problema
optima naravno...
optima
maxadsl uzimaj pogotovo ako mislis igrat preko neta preko optime je velik ping kolega ima nemoze igrat ping mu nepada ispod 100
koristim optimu vec 2 god i nikad nisam imao problema..
veza je pukla mozda 3 puta i cak vjerujem da je to bilo do routera..
jos sam uzeo opticarnet pa u biti imam flat + 3mbit za nekih, mislim 60kn
MAXadsl po meni.
s t-comom si miran dok s optimom mi se čini da je to neka beta stalno neki bugovi
imam t-com, par puta na dan moram refresh-ati stranicu jer mi ju ne učitava, kod googlanja moram čekati katkad po 20 i vise sec... imam 3 komp., xp prof-original, xp prof-pirat te vistu home premium sp1-orginal(na ovom nemam piratskih proizvoda), na sva tri komp isto sr.... da ne spominjem maxTV kojem se "smrzava" slika ili zvuk.... za svu tu lovu usluga bi trebala bit daleko bolja
imam t-com, par puta na dan moram refresh-ati stranicu jer mi ju ne učitava, kod googlanja moram čekati katkad po 20 i vise sec... imam 3 komp., xp prof-original, xp prof-pirat te vistu home premium sp1-orginal(na ovom nemam piratskih proizvoda), na sva tri komp isto sr.... da ne spominjem maxTV kojem se "smrzava" slika ili zvuk.... za svu tu lovu usluga bi trebala bit daleko bolja
daj nemoj pricati gluposti....optima je u cixu i ima bolji ping prema nekim europskim zemljama nego t-com...ako se server preko kojeg se igra nalazi u hr, imati ce 100 puta bolji ping nego preko t.coma ciji promet ide kroz njemacku, austriju, itd. Nije tvom frendu palo na pamet promijeniti server gdje igra?
EDIT: moj izbor bi bila optima, em su jeftiniji, i stvar radi...a treci bonus..nisu t-scum..
ja imam t-com max adsl flat i svaki dan mi puca veza naznam što da radim još ak igram cod4 a ono connection interupted dođe mi da monitor kroz prozor, također imam i max-tv tak da kad nemogu na internet namogu ni tv gledat jer skroz pukne veza i to svaki dan u isto doba oko 13h. neznam šta da radim ni ovi iz t-coma neznaju a moram plaćat račune. koja nepravda bolje si ti uzmi optimu pa probaj. t-com je sra...!!!
Ne znam zašto dosta ljudi na forumu pljuje po MaxADSL-u, no ja moram reći da sam jako zadovoljan. Potpisao sam ugovor na 2 godine, imam flat i nikada mi se nije dogodila da je veza pukla ili da se ne mogu connectirat. Vjerujem da je Optima dobra, no nije džabe MaxADSL instaliran u najviše domova u HR.
Ma t-com usluge da se ne smijem, poslije godinu i pol kroz koje je internet radio koliko toliko je sve bilo ok,
a su onda pocela sranja. Veza prekidala svakih 20-30 min na par sekundi... dolazili 100 puta neki majstori
t-comasi, promijenili spliter, promijenili ruter, svasta... nista nije pomoglo, onda navodno greska na telefonskom kabelu
koju ce navodno ubrzo odkloniti, nekih 150 tisuca (po subjektivnoj procjeni) telefonskih, elektronickih, osobnih
razgovora s sluzbom za korisnike poslije, medutim NISU, sve ostalo tako sve do isteka ugovora 6 citavih mjeseci.
Presao na optimu i gle cuda od tada veza radi savrseno, brzina je cak i veca od deklarirane cak do 50-100kb/s
al to je promjenjivo...uz to, manje se placa, uglavnom rijesti se t-coma je bilo jako pozitivno iskustvo.
Koristim OPTIMA Traffic- osnovni paket - i za istu cijenu dobijem mogucnost koristenja duplog prometa. Sto se tice brzine - odgovoran je T-Com (placas njemu pretplatu), a Optimi potrosen promet (2.5 GB ->20 KN). I moji frendovi isto koriste i svi su zadovoljni. Nema prekida veze, itd...
Razlog zasto je maxadsl instaliran u najvise domova je jer je on najstariji operater, a optima je dosta mlađa od t-coma i vec je uspjela ugrabiti visoko 2 mjesto u hr.
od dva je druga zanimljivo :) gledajte koliko tko pokriva,pa onda ne računamo metronet i b net. ostaje smeće od optime i t scum.
ja sam na optimi-ne znam zašto,vjerojatno jer sam budala. na t com mi je sve radilo savršeno. sa optimom se svađam i sporim od 11 mjeseca. promjenili router,spliter ,žice ,sve. veza puca od 10-19 puta dnevno i to mi hladno kažu: vi ste se 20 puta danas konektirali. NISAM SE JA KONEKTIRAO već se router sam konektirao- to je veza pukla 20 puta !!!! tko hoće može dobiti sve moje mailove,prijetnje ,pa čak i napisanu tužbu protiv smeća-optime ! slijedeće je raskidanje ugovora iako je prošlo samo 6 mjseci i nazad na t com.
jeftinije mi je platiti tih godinu i pol nego živce gubiti. ako hoćete optimu-NE POTPISUJTE UGOVOR nego kupite od njih modem za 700 kn i probajte. vjerujte jeftinije je jer sigurno nakon mjesec dva prelazite na t com. meni nije bilo bitno kad sam skidao torrentima,jednostavno se nastavi skidati. ali kada se trebam spojiti ,pročitati mail itd-ne radi. i zanimljivo-kad god ih nazovem oni popljuju svog kolegu kako mi nije nešto dobro podesio i sad kao sve bu kak treba. ali sat dva i onda opet isto. zadnji idiot je rekao da maknem sp3 sa računala jer on pravi probleme. a sva tri računala na mreži sa legal windowsima i sp3. !!!!! ja moram degradirati sustav i objasniti microsoftu da sp 3 ne treba ?!ali zašto gubim opet vrijeme i živce ?
Ja iam optimu MAXflat igram cod 2 multiplayer veza mi puca je optima supr ali mi ping skace sa 65 na 230 ili tako nekako ili mi pukne veza pa se vrati pise mi ono connection interupted jel ko zna kako da to popravim????????
ja bi rade uzeo t-com.optima je dosta losa pucaju veze jako.moj malo dalji susjed je ima i kaze da mu dode da se rasplace kolko mu pukne veza
najbolje vam je uzeti amis 4 mbps/768 kbps ja ga imam.kosta 169 kn mjesecno.veza jako rijetko puca.ljudi i amisu su uljudni(za razliku od stoka iz tcoma) i fino obrazovani.svakako preporuka!
Kod mene je isto veza pucala 10-20 puta dnevno ali sada sve manje jer nešto sam prčko po postavkama routera.Kad sam bio na MaxADSL-u sve je super radilo bez pucanja veze ali mi je usluga bila preskupa.
Moj savjet je ako si možete priuštiti MaxADSl onda se prebacite na na MaxADSL,a ako ne optima je vaš izbor.
ja kod kuće ni tv nemogu gledati jer imam max tv koji ide preko interneta, pa kad mi pukne veza interneta pukne veza i za max tv, a veza puca skoro svakih pet min, bio je i serviser neš je čačko po ruteru pa kad je vidio da nije on zamijenio nam max tv box (koji nema veze s pucanjem interneta)... ti iz t-coma su sr... preporučavam vam da si uzmete internet kod nekog drugog
(dok ovo pišem internet mi dva puta crko, a tako i max tv... hehe)
Evo ja sam na Optimi već godinu dana,
malih problema je bilo ali lako se rješi sa službom korisnika,
mislim da povoljnije prođem,
problema sam imao s pucanjem veze zbog loše parice, nazva sam korisničku i oni poštelali brzinu,
slučajno ili namjerno digli su upload na onaj večeg paketa,
sad kod dizanja brzina valjda su opet mjenjali postavke, veza je pucala,
nazovem korisničku, ekipa poštela brzinu, smanji upload na normalan, ali
ovog puta dignu brzinu downloada iznad mog paketa,
ukratko super.
pucalo je meni i do 5 puta u min... pa sam ih izludi a i
dobia novi ruter koji nisu znali ni instalirat kad su došli...
onda sam ja uzea stvar u ruke... sad sve radi...
to se tiće max adsl... ad kad bi moga birat
iša bi na iskon trio super