Imam jedno pitanje planiram na mjesec dana uzet VPS server onaj najjeftiniji od HETZNERA za 8 € vidim da primaju Mastercard... Jer uvijek me zanimalo kako hostat server i to sve i sebi napravit par servera.. eh sad koji bi mi bio najbolji za uzet OS.. Jer se to meni cini ili oni kao nesto dodatno naplacuju CPanel ili je cijena fixna 8 eura?
http://www.hetzner.de/en/hosting/produkte_vserver/vq7
Imam jedno pitanje planiram na mjesec dana uzet VPS server onaj najjeftiniji od HETZNERA za 8 € vidim da primaju Mastercard... Jer uvijek me zanimalo kako hostat server i to sve i sebi napravit par servera.. eh sad koji bi mi bio najbolji za uzet OS.. Jer se to meni cini ili oni kao nesto dodatno naplacuju CPanel ili je cijena fixna 8 eura?
Ja bih na tvom mjestu išao na Ubuntu, vrtim ga na serveru i sve radi savršeno.
Misliš, zakup VPSa?! A ne kupnja Virtual Private Server servera?
Koliko vidim: Administrations software Webmin , znaći CPanel - 0 bodova.
Ja sam osobno na Fedori i godaddy koji je malo skuplji ali ima Cpanel/Plesk, dobar support - za moje potrebe ok.
Sve ovisi za što trebaš, ako misliš prodavat hosting - rađe uzmi reseller - pogotovo ako nemaš nikakvog iskustva s serverima. IMHO.
Ja bih na tvom mjestu išao na Ubuntu, vrtim ga na serveru i sve radi savršeno.
Kaze mi jedan kolega da 8 eura nije valjda original cijena nego da tu jos dolaze neke stvari....
Imas i kod x10vps za 9$ sto je 6.2€, 30GB HDD, 512MB RAM, 2x1.2GHz, ali ima 500GB bandwidtha umjesto 1TB.
A cPanel ti je 10$ mjesecno.
Ja sam osobno na Fedori i godaddy koji je malo skuplji ali ima Cpanel/Plesk, dobar support - za moje potrebe ok.
Sve ovisi za što trebaš, ako misliš prodavat hosting - rađe uzmi reseller - pogotovo ako nemaš nikakvog iskustva s serverima. IMHO.
sta mislis da ce mi jos nabit i za to cijenu dosao sam do samog kraja znaci da jos upisem credit card, ali i dalje nepise da je to 8 eura,,, vise nekontam nista...
VPS iskljucivo uzimam da bi si digao par servera i imao kontrolu nad njima, a i da se ucim malo....
sta mislis da ce mi jos nabit i za to cijenu dosao sam do samog kraja znaci da jos upisem credit card, ali i dalje nepise da je to 8 eura,,, vise nekontam nista...
VPS iskljucivo uzimam da bi si digao par servera i imao kontrolu nad njima, a i da se ucim malo....
To ti je preskupo, 8€ za Single core CPU??
To je VPS genije.
Sta se tice cijene, 8€ mjesecno + os (ako nije linux) - da, to je ta cijena.
To je VPS genije.
Sta se tice cijene, 8€ mjesecno + os (ako nije linux) - da, to je ta cijena.
ke?
Pa predpostavljam da ti neće nabit cijenu - nego jednostavno neces imati CPanel.
Ako ti ne treba za posao: x10vps.com -> čisto ok. $8.95 +$9.95/mo za CPanel.... ili ako nađeš neki jeftiniji koji pristojno izgleda.
Ne treba 8 jezgri i 10 GB RAMa. Single core 2.0GHz i 1-2GB RAM čisto ok.
Pa predpostavljam da ti neće nabit cijenu - nego jednostavno neces imati CPanel.
Virtualmin je jednako mocan kao i CPanel.
Isto kao što je i GIMP je jednako moćan kao i Photoshop. No ako se želiš zaposlit u tiskari/studiu moraš znati baratat PSom i CorelDW. Žalosno ali istinito.
Ako ti ne treba za posao: x10vps.com -> čisto ok. $8.95 +$9.95/mo za CPanel.... ili ako nađeš neki jeftiniji koji pristojno izgleda.
Ne treba 8 jezgri i 10 GB RAMa. Single core 2.0GHz i 1-2GB RAM čisto ok.
Cijena je 8 eura i oni ti stave neki svoj Paralels Control Panel a za onaj pravi CPanel je 30 eura sto mi je nepotrebno... planiram vrtit par servera za CS 1.6 za mene prvenstveno u da se ucim malo....
http://www.hetzner.de/en/hosting/produkte_rootserver/plesk evo taj panel koji ti oni daju i setup je free
Koji da narucim OS koji je najlaksi za koristenje i instaliranje CS 1.6 servera...?
Isto kao što je i GIMP je jednako moćan kao i Photoshop. No ako se želiš zaposlit u tiskari/studiu moraš znati baratat PSom i CorelDW. Žalosno ali istinito.
Mjesas kruske i jabuke.
Kao da ce non stop visit po cpanelu/virtualminu? To sluzi da dodas sajt, mail account bla bla i to je to.
Dečki i ja tražim hosting pa sam naletio na ovo: VPS Hosting
Ja danas isto idem poslat email da vidim jel mogu dobiti test web hosting račun ... pa javim dojmove
Dečki i ja tražim hosting pa sam naletio na ovo: VPS Hosting
Ja danas isto idem poslat email da vidim jel mogu dobiti test web hosting račun ... pa javim dojmove
Ides se ciganit za 10€?
Bluemile mi se pokazao kao odličan VPS hosting. Koristim a i sam:
Moj prijedlog: http://www.giga-international.com/?show=vserver
Kako misliš? Pa hoću probat prije nego što plaćam ako je moguće :(
Moj prijedlog: http://www.giga-international.com/?show=vserver
Jesu jeftini ali nisu pouzdani.
Ja sam naručio upravo na BSP Hostingu web hosting - aktivirali su mi prije plaćanja..
Što se tiće VPS-a , njega sam mislio uzeti za game servere za klan...
Jel može VPS izdržati game server??
Ja sam naručio upravo na BSP Hostingu web hosting - aktivirali su mi prije plaćanja..
Što se tiće VPS-a , njega sam mislio uzeti za game servere za klan...
Jel može VPS izdržati game server??
Preskupo za ono šta nudi, nudi manje nego neki besplatni hosting.
Misliš na VPS ili?
2 GB ram, 60 gb disk 279 kn mjesečno - po meni OK - 4 core
i piše da možeš birat lokacije... Morat ću isprobat to
Jel se može na VPS držat game server call of duty?
Ali je i ozbiljniji, i pouzdaniji. Bar bi trebao biti...
Trebao bi moci, ne vidim razlog zasto ne. Sa hardverske strane izgleda i vise nego dovoljno, ne znam samo kakav utjecaj (ako ikakav) ima virtualizacija na gejmanje.
Ali je i ozbiljniji, i pouzdaniji. Bar bi trebao biti...
Trebao bi moci, ne vidim razlog zasto ne. Sa hardverske strane izgleda i vise nego dovoljno, ne znam samo kakav utjecaj (ako ikakav) ima virtualizacija na gejmanje.
OK, hvala na odgovoru.. Kontaktirao sam support, kažu da je zabranjeno stavljat game servere jer troše previše resursa i da preporučaju dedicated...
E da, neću ić u offtopic već ću otvorit zasebnu temu za preporuku za dedicated... već imam lika koji će mi instalirat igrice
Ovo mi je malo nelogicno, zar na VPS-u ne dobijes odreden komad CPU vremena i bandwidth s kojim mozes raditi sto god hoces? Softver za virtualizaciju bi koliko znam trebao kontrolirati da ne uzmes previse resursa za sebe. Tako da bi njih ne bi trebalo biti briga za sto ti koristis svoje CPU vrijeme koje ti je dodjeljeno. Zar to nije poanta virtualizacije? Izolacija klijenata i kontrola resursa po klijentu? Neka me netko iskusniji ispravi ako grijesim.
Tako nesto sam vidio recimo ovdje:
Ovo mi je malo nelogicno, zar na VPS-u ne dobijes odreden komad CPU vremena i bandwidth s kojim mozes raditi sto god hoces? Softver za virtualizaciju bi koliko znam trebao kontrolirati da ne uzmes previse resursa za sebe. Tako da bi njih ne bi trebalo biti briga za sto ti koristis svoje CPU vrijeme koje ti je dodjeljeno. Zar to nije poanta virtualizacije? Izolacija klijenata i kontrola resursa po klijentu? Neka me netko iskusniji ispravi ako grijesim.
Tako nesto sam vidio recimo ovdje:
Koliko se ja kužim u to, svi resursi su dijeljeni i to funkcionira na principu fair share... ne znam, kontaktiraj ih pa pitaj... nemogu pričat o nećemu o čemu ne znam,ali o ovome sam čitao malo po netu pa ak sam skužio onda ide tako...
Vidim da imaju jeftine i VPS servere a sta kazete na ovu njihovu ponudu Game reseller servera?? Za 130 kn se dobija reseller sa 100 slotova i ti sam sebi biras koji ces CS 1.6 mod?