Kupnja VPS servera?

poruka: 32
|
čitano: 8.743
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kupnja VPS servera?

Imam jedno pitanje planiram na mjesec dana uzet VPS server onaj najjeftiniji od HETZNERA za 8 € vidim da primaju Mastercard... Jer uvijek me zanimalo kako hostat server i to sve i sebi napravit par servera.. eh sad koji bi mi bio najbolji za uzet OS.. Jer se to meni cini ili oni kao nesto dodatno naplacuju CPanel ili je cijena fixna 8 eura?

http://www.hetzner.de/en/hosting/produkte_vserver/vq7

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Kupnja VPS servera?
deklok kaže...

Imam jedno pitanje planiram na mjesec dana uzet VPS server onaj najjeftiniji od HETZNERA za 8 € vidim da primaju Mastercard... Jer uvijek me zanimalo kako hostat server i to sve i sebi napravit par servera.. eh sad koji bi mi bio najbolji za uzet OS.. Jer se to meni cini ili oni kao nesto dodatno naplacuju CPanel ili je cijena fixna 8 eura?

Ja bih na tvom mjestu išao na Ubuntu, vrtim ga na serveru i sve radi savršeno.

Facebook going down ^.^ jadne loodache
14 godina
protjeran

Misliš, zakup VPSa?! A ne kupnja Virtual Private Server servera?

Koliko vidim: Administrations software Webmin , znaći CPanel - 0 bodova.

Ja sam osobno na Fedori i godaddy  koji je malo skuplji ali ima Cpanel/Plesk, dobar support - za moje potrebe ok.

Sve ovisi za što trebaš, ako misliš prodavat hosting - rađe uzmi reseller - pogotovo ako nemaš nikakvog iskustva s serverima.  IMHO.

The CAPS LOCK key is evil and must be destroyed
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 1:09 (elwood).
15 godina
neaktivan
OriginalEXE kaže...
deklok kaže...

Ja bih na tvom mjestu išao na Ubuntu, vrtim ga na serveru i sve radi savršeno.

Kaze mi jedan kolega da 8 eura nije valjda original cijena nego da tu jos dolaze neke stvari....

16 godina
Kupnja VPS servera?

Imas i kod x10vps za 9$ sto je 6.2€, 30GB HDD, 512MB RAM, 2x1.2GHz, ali ima 500GB bandwidtha umjesto 1TB.

A cPanel ti je 10$ mjesecno.

Neaktivan.
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 1:13 (8ax).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
elwood kaže...

Koliko vidim: Administrations software Webmin , znaći CPanel - 0 bodova.

Ja sam osobno na Fedori i godaddy  koji je malo skuplji ali ima Cpanel/Plesk, dobar support - za moje potrebe ok.

Sve ovisi za što trebaš, ako misliš prodavat hosting - rađe uzmi reseller - pogotovo ako nemaš nikakvog iskustva s serverima.  IMHO.

sta mislis da ce mi jos nabit i za to cijenu dosao sam do samog kraja znaci da jos upisem credit card, ali i dalje nepise da je to 8 eura,,, vise nekontam nista...

VPS iskljucivo uzimam da bi si digao par servera i imao kontrolu nad njima, a i da se ucim malo....

16 godina
deklok kaže...
elwood kaže...

Koliko vidim:  Administrations software Webmin , znaći CPanel - 0 bodova.

Sve ovisi za što trebaš, ako misliš prodavat hosting - rađe uzmi reseller - pogotovo ako nemaš nikakvog iskustva s serverima.   IMHO.

sta mislis da ce mi jos nabit i za to cijenu dosao sam do samog kraja znaci da jos upisem credit card, ali i dalje nepise da je to 8 eura,,, vise nekontam nista...

VPS iskljucivo uzimam da bi si digao par servera i imao kontrolu nad njima, a i da se ucim malo....

To ti je preskupo, 8€ za Single core CPU??

Neaktivan.
17 godina
Kupnja VPS servera?

To je VPS genije.

Sta se tice cijene, 8€ mjesecno + os (ako nije linux) - da, to je ta cijena.

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja

0 0 hvala 0
16 godina
tnakir kaže...

To je VPS genije.

Sta se tice cijene, 8€ mjesecno + os (ako nije linux) - da, to je ta cijena.

ke?

Neaktivan.
14 godina
protjeran
deklok kaže...

Pa predpostavljam da ti neće nabit cijenu - nego jednostavno neces imati CPanel.

Ako ti ne treba za posao: x10vps.com -> čisto ok. $8.95 +$9.95/mo za CPanel.... ili ako nađeš neki jeftiniji koji pristojno izgleda.

Ne treba 8 jezgri i 10 GB RAMa. Single core 2.0GHz i 1-2GB RAM čisto ok.

17 godina
elwood kaže...

Pa predpostavljam da ti neće nabit cijenu - nego jednostavno neces imati CPanel.

Virtualmin je jednako mocan kao i CPanel.

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja
14 godina
protjeran
tnakir kaže...

Isto kao što je i GIMP je jednako moćan kao i Photoshop. No ako se želiš zaposlit u tiskari/studiu moraš znati baratat PSom i CorelDW. Žalosno ali istinito.

15 godina
neaktivan
elwood kaže...
deklok kaže...

Ako ti ne treba za posao: x10vps.com -> čisto ok. $8.95 +$9.95/mo za CPanel.... ili ako nađeš neki jeftiniji koji pristojno izgleda.

Ne treba 8 jezgri i 10 GB RAMa. Single core 2.0GHz i 1-2GB RAM čisto ok.

Cijena je 8 eura i oni ti stave neki svoj Paralels Control Panel a za onaj pravi CPanel je 30 eura sto mi je nepotrebno... planiram vrtit par servera za CS 1.6 za mene prvenstveno u da se ucim malo....

http://www.hetzner.de/en/hosting/produkte_rootserver/plesk evo taj panel koji ti oni daju i setup je free

Koji da narucim OS koji je najlaksi za koristenje i instaliranje CS 1.6 servera...?

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 1:40 (deklok).
17 godina
elwood kaže...
tnakir kaže...

Isto kao što je i GIMP je jednako moćan kao i Photoshop. No ako se želiš zaposlit u tiskari/studiu moraš znati baratat PSom i CorelDW. Žalosno ali istinito.

Mjesas kruske i jabuke.

Kao da ce non stop visit po cpanelu/virtualminu? To sluzi da dodas sajt, mail account bla bla i to je to.

13 godina
protjeran
Kupnja VPS servera?

Dečki i ja tražim hosting pa sam naletio na ovo:  VPS Hosting

Ja  danas  isto idem  poslat email da vidim  jel mogu dobiti test  web hosting račun ... pa javim dojmove

0 0 hvala 0
17 godina
roky5 kaže...

Dečki i ja tražim hosting pa sam naletio na ovo:  VPS Hosting

Ja  danas  isto idem  poslat email da vidim  jel mogu dobiti test  web hosting račun ... pa javim dojmove

Ides se ciganit za 10€?

14 godina
protjeran
Kupnja VPS servera?

Bluemile mi se pokazao kao odličan VPS hosting. Koristim a i sam:

http://bluemilecloud.com/hosting/xen-vps-servers/

0 0 hvala 0
17 godina
Kupnja VPS servera?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Kako misliš? Pa hoću probat prije nego što plaćam ako je moguće :(

17 godina

Jesu jeftini ali nisu pouzdani.

13 godina
protjeran
Kupnja VPS servera?

Ja sam naručio  upravo na BSP Hostingu  web hosting - aktivirali su mi prije plaćanja..

Što se tiće VPS-a , njega sam mislio uzeti za game servere  za klan...

Jel može VPS izdržati game server??

0 0 hvala 0
16 godina

roky5 kaže...

Ja sam naručio  upravo na BSP Hostingu  web hosting - aktivirali su mi prije plaćanja..

Što se tiće VPS-a , njega sam mislio uzeti za game servere  za klan...

Jel može VPS izdržati game server??

Preskupo za ono šta nudi,   nudi manje nego neki besplatni hosting.

Neaktivan.
13 godina
protjeran

Misliš na VPS ili?

2 GB ram, 60 gb  disk  279 kn mjesečno - po meni OK - 4 core

i piše  da možeš birat lokacije... Morat ću isprobat to

Jel se može na VPS držat game server  call of duty?

14 godina
Kupnja VPS servera?

Ako hoćeš VPS a da je brz i kvalitetan, preporučam neki od ovih paketa

http://evoboxes.net/

Facebook going down ^.^ jadne loodache

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
8ax kaže...

Ali je i ozbiljniji, i pouzdaniji. Bar bi trebao biti...

roky5 kaže...

Trebao bi moci, ne vidim razlog zasto ne. Sa hardverske strane izgleda i vise nego dovoljno, ne znam samo kakav utjecaj (ako ikakav) ima virtualizacija na gejmanje.

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 14:01 (rustweaver).
13 godina
protjeran
rustweaver kaže...
8ax kaže...

Ali je i ozbiljniji, i pouzdaniji. Bar bi trebao biti...

roky5 kaže...

Trebao bi moci, ne vidim razlog zasto ne. Sa hardverske strane izgleda i vise nego dovoljno, ne znam samo kakav utjecaj (ako ikakav) ima virtualizacija na gejmanje.

OK, hvala na odgovoru.. Kontaktirao sam support, kažu da  je zabranjeno stavljat game servere jer  troše previše  resursa i da preporučaju dedicated...

E da, neću ić u offtopic već ću otvorit zasebnu temu za preporuku za dedicated... već imam lika koji će mi instalirat igrice

15 godina
neaktivan
roky5 kaže...
Kontaktirao sam support, kažu da  je zabranjeno stavljat game servere jer  troše previše  resursa i da preporučaju dedicated...

Ovo mi je malo nelogicno, zar na VPS-u ne dobijes odreden komad CPU vremena i bandwidth s kojim mozes raditi sto god hoces? Softver za virtualizaciju bi koliko znam trebao kontrolirati da ne uzmes previse resursa za sebe. Tako da bi njih ne bi trebalo biti briga za sto ti koristis svoje CPU vrijeme koje ti je dodjeljeno. Zar to nije poanta virtualizacije? Izolacija klijenata i kontrola resursa po klijentu? Neka me netko iskusniji ispravi ako grijesim.

Tako nesto sam vidio recimo ovdje:

http://www.slicehost.com/questions/

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 14:18 (rustweaver).
13 godina
protjeran
rustweaver kaže...
roky5 kaže...
Kontaktirao sam support, kažu da  je zabranjeno stavljat game servere jer  troše previše  resursa i da preporučaju dedicated...

Ovo mi je malo nelogicno, zar na VPS-u ne dobijes odreden komad CPU vremena i bandwidth s kojim mozes raditi sto god hoces? Softver za virtualizaciju bi koliko znam trebao kontrolirati da ne uzmes previse resursa za sebe. Tako da bi njih ne bi trebalo biti briga za sto ti koristis svoje CPU vrijeme koje ti je dodjeljeno. Zar to nije poanta virtualizacije? Izolacija klijenata i kontrola resursa po klijentu? Neka me netko iskusniji ispravi ako grijesim.

Tako nesto sam vidio recimo ovdje:

http://www.slicehost.com/questions/

Koliko se ja kužim u to,  svi resursi su dijeljeni  i   to funkcionira na  principu  fair share... ne znam, kontaktiraj ih pa pitaj... nemogu pričat  o nećemu o čemu ne znam,ali o ovome sam čitao malo po netu pa ak sam skužio onda ide tako...

15 godina
neaktivan
Kupnja VPS servera?

Vidim da imaju jeftine i VPS servere a sta kazete na ovu njihovu ponudu Game reseller servera?? Za 130 kn se dobija reseller sa 100 slotova i ti sam sebi biras koji ces CS 1.6 mod?

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 17:44 (deklok).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ovisi kakva je virtualizacija. Na nekim virtualizacijama imaš određene minimume npr. garantiraju ti 512 MB rama, ali dopuštaju da "povučeš" 8GB ili čak sve kaj ima na serveru. Na kraju kada i nađeš "najbolje" hostere sve se svodi na to koliko para toliko muzike, normalno da na jednoj jezgri s 512MB baš i nemreš vrtiti game server, hm, možda za tetris ;) ili minecraft (možda)!
Kristijan Lukačin - NOSCO web solutions
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice