Pozdrav, evo ovako danas mi je dojadilo vise koristit free web hostove i ostalo. Odlucio sam kupit i domenu i host. Kupio sam i u CP-u sam instalirao forum na tu domenu http://omsibussimulator.net/phpbb e sad mene zanima zasto ja kad maknem phpbb ucitava mi znj nesto. ja bi na primjer kao i bug forum, www.bug.hr otvara portal a www.bug.hr/forum otvara forum i mene zanima kako da ja to napravim znaci da mi omsibussimulator.net bude portal i kako da ga uredim , te onda da korisnik moze na tom portalu kliknuti forum. Hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa u root folder trpaj web stranicu (naziv fajla - index.* (primjerice index.html)).
Folder phpbb preimenuj u forum, što će za posljedicu imati da ćeš upisivati ...net/forum umjesto ...net/pbpbb.
Pa u root folder trpaj web stranicu (naziv fajla - index.* (primjerice index.html)).
Folder phpbb preimenuj u forum, što će za posljedicu imati da ćeš upisivati ...net/forum umjesto ...net/pbpbb.
aha sad sam skuzio, uglavnom nisam prije vidio smf pa sam pobriso phpbb i stavio smf pa ista stvar je net/smf ok znaci to preimenujem u net/forum, a u root folder trpaj web stranicu, a kako uredit tocnije napravit tu web stranicu (totalni sam pocetnik u ovome i znam da necu u par mjeseci sve ni napravit nit skuzit ali zelim naucit) hvala
Eh, to ti je onda već malo veći problem. Rekao bi čovjek da si malo požurio sa kupovinom hostinga i domene.
U principu kreni sa učenjem HTML-a i CSS-a. A dalje...pa kad kreneš s tim, shvatit ćeš sam što treba dalje. Stvar je u tome da nema nekakvog ekspresnog rješenja koji ćeš skužiti u jednoj večeri, ako želiš da ti stranica na nešto liči...
Eh, to ti je onda već malo veći problem. Rekao bi čovjek da si malo požurio sa kupovinom hostinga i domene.
U principu kreni sa učenjem HTML-a i CSS-a. A dalje...pa kad kreneš s tim, shvatit ćeš sam što treba dalje. Stvar je u tome da nema nekakvog ekspresnog rješenja koji ćeš skužiti u jednoj večeri, ako želiš da ti stranica na nešto liči...
recimo da sam odvojio novac i kupio host na godinu dana upravo zbog toga da se naucim, da to nije nesto free pa ovo pa ono nego eto, forum ce bit tako kako je, a stranica nema veze koliko god treba ucit cu imas li mozda neki dobar tut za preporucit? a šta kazes na ovo da host koji koristim u c panelu mi je ponudio neke postojuce portale? to bi zapravo bilo to?
www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
okei hvala.
okei hvala.
Mislim da ti je najbolje krenuti sa nekom od Wrox-ovih knjiga tipa:
Beginning HTML, XHTML, CSS, and JavaScript ili
Beginning Web Programming with HTML, XHTML, and CSS, 2nd ed.
hmm... zanimljivo to bih svakako mogao pogledati da li postoji u gradskoj knjiznici ili pak u školi.
A da li je moguce npr napravit free website na webs.com ili yola.com i onda skinuti to i upload na moju evo sadasnju omsibussimulator.net stranicu?
a isto tako našao sam i ovo adobe dreamweaver cs5 i tutorijale mogu li s njim šta postic?
baš nitko ništa?
hmm... zanimljivo to bih svakako mogao pogledati da li postoji u gradskoj knjiznici ili pak u školi.
A da li je moguce npr napravit free website na webs.com ili yola.com i onda skinuti to i upload na moju evo sadasnju omsibussimulator.net stranicu?
a isto tako našao sam i ovo adobe dreamweaver cs5 i tutorijale mogu li s njim šta postic?
dreamweaver ti je program koji ti dosta pomaže u pisanju web stranica..npr u html ili php
ako želiš stranicu,wordpress ti je dobar,nije kompliciran a uz tutorijale se može napraviti pristojna stranica
tako da tvoj izbor
Krenuo sam u dw cs6 i napredujem kad je sredim za par dana ili tjedana mjeseci, javit cu se da mi pomognete stavit na host da bude prva stranica te domene :D
Krenuo sam u dw cs6 i napredujem kad je sredim za par dana ili tjedana mjeseci, javit cu se da mi pomognete stavit na host da bude prva stranica te domene :D
Nema tu neke mudrosti. Saviš stranicu i njene podatke u "public_html" folder (ili sličnog naziva). Sama stranica ti mora biti naziva index.* (npr. index.html).
kao što se vec tako zove? kada odes na cistu stranicu bez /forum