Kupljen web host i domena

poruka: 14
|
čitano: 1.841
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav, evo ovako danas mi je dojadilo vise koristit free web hostove i ostalo. Odlucio sam kupit i domenu i host. Kupio sam i u CP-u sam instalirao forum na tu domenu http://omsibussimulator.net/phpbb e sad mene zanima zasto ja kad maknem phpbb ucitava mi znj nesto. ja bi na primjer kao i bug forum, www.bug.hr otvara portal a www.bug.hr/forum otvara forum i mene zanima kako da ja to napravim znaci da mi omsibussimulator.net bude portal i kako da ga uredim , te onda da korisnik moze na tom portalu kliknuti forum. Hvala.

Sačuvaj me bože HR kulture i srpskog junaštva
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Kupljen web host i domena

Pa u root folder trpaj web stranicu (naziv fajla - index.* (primjerice index.html)).

Folder phpbb preimenuj u forum, što će za posljedicu imati da ćeš upisivati ...net/forum umjesto ...net/pbpbb.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
DamageHigh kaže...

Pa u root folder trpaj web stranicu (naziv fajla - index.* (primjerice index.html)).

Folder phpbb preimenuj u forum, što će za posljedicu imati da ćeš upisivati ...net/forum umjesto ...net/pbpbb.

aha sad sam skuzio, uglavnom nisam prije vidio smf pa sam pobriso phpbb i stavio smf pa ista stvar je net/smf ok znaci to preimenujem u net/forum, a u root folder trpaj web stranicu, a kako uredit tocnije napravit tu web stranicu (totalni sam pocetnik u ovome i znam da  necu u par mjeseci sve ni napravit nit skuzit ali zelim naucit) hvala

16 godina

Eh, to ti je onda već malo veći problem. Rekao bi čovjek da si malo požurio sa kupovinom hostinga i domene.

U principu kreni sa učenjem HTML-a i CSS-a. A dalje...pa kad kreneš s tim, shvatit ćeš sam što treba dalje. Stvar je u tome da nema nekakvog ekspresnog rješenja koji ćeš skužiti u jednoj večeri, ako želiš da ti stranica na nešto liči...

15 godina
DamageHigh kaže...

Eh, to ti je onda već malo veći problem. Rekao bi čovjek da si malo požurio sa kupovinom hostinga i domene.

U principu kreni sa učenjem HTML-a i CSS-a. A dalje...pa kad kreneš s tim, shvatit ćeš sam što treba dalje. Stvar je u tome da nema nekakvog ekspresnog rješenja koji ćeš skužiti u jednoj večeri, ako želiš da ti stranica na nešto liči...

recimo da sam odvojio novac i kupio host na godinu dana upravo zbog toga da se naucim, da to nije nesto free pa ovo pa ono nego eto, forum ce bit tako kako je, a stranica nema veze koliko god treba ucit cu imas li mozda neki dobar tut za preporucit? a šta kazes na ovo da host koji koristim u c panelu mi je ponudio neke postojuce portale? to bi zapravo bilo to?

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 19:47 (CroatianRacer).
16 godina
Ne znam. Ja osobno nisam radio niti po jednom, a ne bi zelio preporuciti nesto sto nisam osobno isprobao. Pricekaj malo, preporucit ce ti netko od ekipe vec nesto...
15 godina

okei hvala.

17 godina
CroatianRacer kaže...

okei hvala.

Mislim da ti je najbolje krenuti sa nekom od Wrox-ovih knjiga tipa:

Beginning HTML, XHTML, CSS, and JavaScript ili

Beginning Web Programming with HTML, XHTML, and CSS, 2nd ed.

We are nothing but the stones to pave the way...
15 godina

hmm... zanimljivo to bih svakako mogao pogledati da li postoji u gradskoj knjiznici ili pak u školi.

A da li je moguce npr napravit free website na webs.com ili yola.com i onda skinuti to i upload na moju evo sadasnju omsibussimulator.net stranicu?

a isto tako našao sam i ovo adobe dreamweaver cs5 i tutorijale mogu li s njim šta postic?

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 20:42 (CroatianRacer).
15 godina

baš nitko ništa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CroatianRacer kaže...

hmm... zanimljivo to bih svakako mogao pogledati da li postoji u gradskoj knjiznici ili pak u školi.

A da li je moguce npr napravit free website na webs.com ili yola.com i onda skinuti to i upload na moju evo sadasnju omsibussimulator.net stranicu?

a isto tako našao sam i ovo adobe dreamweaver cs5 i tutorijale mogu li s njim šta postic?

dreamweaver ti je program koji ti dosta pomaže u pisanju web stranica..npr u html ili php

ako želiš stranicu,wordpress ti je dobar,nije kompliciran a uz tutorijale se može napraviti pristojna stranica

tako da tvoj izbor

15 godina

Krenuo sam u dw cs6 i napredujem kad je sredim za par dana ili tjedana mjeseci, javit cu se da mi pomognete stavit na host da bude prva stranica te domene :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
CroatianRacer kaže...

Krenuo sam u dw cs6 i napredujem kad je sredim za par dana ili tjedana mjeseci, javit cu se da mi pomognete stavit na host da bude prva stranica te domene :D

Nema tu neke mudrosti. Saviš stranicu i njene podatke u "public_html" folder (ili sličnog naziva). Sama stranica ti mora biti naziva index.* (npr. index.html).

15 godina

kao što se vec tako zove? kada odes na cistu stranicu bez /forum

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice