Korisnici IPTV i njihova mišljenja

poruka: 15
|
čitano: 13.780
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle, zanima me koliko vas je postalo korisnicima nove iskonove usluge ili koliko vas ju je naručilo. Zanima me i to koliko ste 'neugodnih' iskustava imali ili prilikom čekanja na IPTV ili prilikom korištenja same usluge. Ja sam naprimjer postojeći korisnik Iskona, te sam za sami uređaj morao čekati od 29.4 do utorka 26.5. Dakle, skoro mjesec dana. Problemi se nisu zaustavljali na tome, jer ja još nemam IPTV (i flat) ! Mada je evo, već skoro četvrtak...Nazvao sam jučer službu za korisnike, te mi je ljubazna 'teta' rekla da će mi 24 sata nakon dostave paketa (ili kad oni dobiju informaciju od overseas expressa da su mi dostavili paket) 'uključiti' IPTV. Međutim, to se nije dogodilo (što me nevjerojatno iznerviralo, te sam skoro morao uzeti tablete za smirenjeViče). Koliko ja znam, Iskon pošalje sms poruku u kojoj se korisnik obavještava da mu je IPTV dostupan...Ja ju nisam još dobio. I sada ne znam što dalje; moguće je da imaju veliku gužvu te ne mogu na 'sve strane', možda ću dobiti sutra taj sms...Ali ljuti me to što mi je rekla 'teta' da ću danas dobiti taj signal. Pa ako im je gužva, mogla je slobodno reći da još malo pričekam. Uz to, u samom ugovoru piše da će se korisniku dan nakon samoinstalacije isporučiti 'signal'. Prema tome, ne drže se ugovora! Zar to nije kažnjivo?

Nadam se da će ova tema naći svoje 'poklonike' jer sam ju otvorio da bude mjesto osvrta postojećih i budućih korisnika iskonove nove usluge.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Korisnici IPTV i njihova mišljenja

-a za isporuku računa nikad nije gužva, prema tome nebi smjelo biti ni u ovom slučaju. Ali, rekoh već, bunika i opijati (prirodno je zdravo?)... bolje rješenje nego gubljenje živaca s 'tetama' na telefonu. Ili kao i svi ostali, čekaj, čekaj.... možda stigne-proradi. Tek onda počinje uživanje. Namigiva

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Ma da...ali me ubija to čekanje!! A još me više ubijaju te 'tete' koje su zaista nevjerojatno ljubazne i ne mogu se na njih otresati...Šutim  Još kad se sijetim da su u Bug-u pisali da postojeći korisnici trebaju čekati oko 7 dana na isporuku paketa... (ili tako nešto).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nebrini, te 'tete' znaju svoj posao, jako dobro, i plaćene su za to. -slobodno se deri -istina nema koristi. Samo terapeutske. A kasnije se lako 'pomiriš' s njima, imaju razumijevanja. (stvarno su OK).

Ovo je tipičan način kako se krene u neki posao kod nas, nespremno. Zato netreba gledati reklame, osim ako su u lijepim bojama.

... 'piše i Mile' (Vuk Samotnjak?) jer Bug može napisati samo ono što PRovci iznesu.

-... ''ili tako nešto'' je precizniji opis. Ako gledamo da je vrijeme zapravo čudna-neobjašnjiva pojava i nadasve relativna, onda je ova isporuka možda i brza? ... (pod utjecajem bunike, sve je relativnije).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Nakon nekog vremena korištenja (mada nije još prošlo ni mjesec dana) mogu sada reći malo više. Relativno zadovoljstvo se, prije svega, odnosi na ono čemu je usluga i namijenjena - gledanju televizije. U tom sam segmentu imao do sad dva problema. Jedan dan jedno pola sata uopće nisam mogao gledati televiziju, a jednom, na neko vrijeme, nisam mogao gledati određene programe.

Pristup WWW-u u kombinaciji daljinski + televizor je, kao što sam mislio i na početku, katastrofa i po meni to trebaju ukinuti. Zanimalo bi me, iskreno, koristi li to itko.

Snimalicu sam pokušao koristiti i bilo je manje-više uspješno (jednom nisam mogao odgledati film koji sam ostavio na snimanju). Također, snimalica ne omogućava snimanje bilo čega što se emitira, već nudi snimanje samo određenih emisija. Nisam uspio shvatiti na osnovu čega se te emisije odabiru (ne ovise o vrsti niti o TV-stanici). Do sad nikakvih problema nije bilo sa snimanjem na video-rekorder (DVD-snimač).

U videoteci još uvijek nema ničega.

Prilikom pokušaja promjene teme, sustav mi se redovno ruši i tema ostaje kakva je bila i prije pokušaja promjene.

Prikaz broja pozivatelja i popis poziva ne radi kako treba. Prvo sam se odlučio na čekanje, što nije pomoglo. Zatim sam zvao SZK, od njih sam dobio odgovor da će uskoro proraditi. To "uskoro" u stvarnosti je bilo tjedan dana. Zatim je radilo 3 dana i sad opet (djelomično) ne radi. Popis poziva je OK, ali prikaz broja nije. Povrh svega, ukoliko namjestim uređaj da mi promijeni program prema EPG-u i kasnije se predomislim (izaberem otkazivanje prebacivanja), kroz pola minute nakon otkazivanja pojavi mi se ekran izlistanja poziva bez da sam ga sâm pozvao (i to bez izlistanja). Inače je EPG dosta neprecizan.

Za kraj, malo mi nedostaje 5 Mbit/s pa se nadam da će se uskoro moći i u TRIO.CARNet paketu izabrati veća brzina (nije baš pošteno ni da dodatne usluge uglavnom imaju višu cijenu u paketima koji uključuju pristup Internetu preko CARNeta i to za od 10% pa naviše).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam prije 20 minuta dobio poruku da mogu početi s samo-instalacijom IPTV i da resetiram modem. To sam i učinio, ali za sada se ništa nije desilo...Zašto?? Iznenađen

Prije nego što mi je poslan taj sms, preko e-maila, te njihovog centra za korisnike, saznao sam da pred kraj dana ću imati signal, ili tako nešto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja zaista ne znam gdje su svi ti ljudi koji koriste iptv...Namigiva Ili nitko nije imao sličnih problema i samo ja imam taj peh...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja sam isto postojeci korisnik Iskon Duo usluge (flat), narucio sam Trio Start 30.04. i jos do danas nisam dobio paket. Zvao sam sluzbu za korisnike i ljubazna teta Namigiva mi je rekla da su tehnicari trebali prvo provjerit dali moja linija zadovoljava uvjete IPTV-a i da su to provjerili i da zadovoljava i da ce mi ovaj tjedan stici paket. Do danas jos nije dosao. Mozda sutra...ko zna...

Ko ceka, taj se naceka, ali i doceka....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Krivo razmišljanje (barem u slučaju s Iskonom) Smijeh Onaj tko ovo čeka, nikad ne dočeka i umre čekajući...Provjereno! I ako možda dočeka, ništa ne radi kako bi trebalo. I onda onaj tko nije umro čekajući na paket, umre čekajući na vezu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam odlučio još malo pričekati, dok se usluga malo ne uhoda. Poznato je da je za takve stvari potreban proces prilagodbe. A trenutno i nisam spreman žrtvovati brzinu zbog TV-a.

Molio bih informacije o samom uređaju. O kojem se uređaju radi? Kakve mogućnosti spajanja posjeduje? Jel ima VGA ili DVI izlaz?

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Napokon sam postao korisnik iptv-a i imam zaista same riječi pohvale. Nisam očekivao tako kvalitetnu uslugu (jest da sam trebao čekati na nju sto godina, ali...). Sve je super, samo jednu stvar ne kužim. Kad želim pristupiti programima kao što je Hustler ili Private Spice (erotski programi) upali mi roditeljsku zabranu i ne mogu pogledati te programe...?! Ja sam punoljetan odavno, a iskreno sumnjam i da su htijeli, moji roditelji nisu mogli, tj. znali upaliti tu zaštitu (u to sam siguran oko 99,98%). Stoga me zanima da li možda postoji neki kod za to maknuti ili hakirati nekako, jer je to smiješna situacija...{#emotions_dlg.laughing}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kad želiš gledati takve sadržaje, moraš mu pokazati osobnu izkaznicu.

"Roditeljsku zaštitu moguće je postaviti u izborniku „Postavke“. Ukoliko imate nekoliko definiranih korisničkih profila, odaberite korisnički profil koji dozvoljava postavljanje roditeljske zaštite i pritisnite tipku [OK]. Na ekranu će se pojaviti izbornik za postavljanje roditeljske zaštite za korisnički profil kojeg odaberete. Izbornik sadrži dva dijela - gornji za isključivanje kanala iz popisa kanala i doljnji za postavljanje ocjene korisnika. Odaberite željeni izbornik koristeći tipke [CH+] i [CH-] te pritiskom na tipku [OK]. Roditeljska zaštita omogućuje isključivanje pojedinih kanala iz popisa kanala na odabranom korisničkom profilu. Odaberite kanal kojeg želite isključiti koristeći tipke [CH+] i [CH-] te pritisnite tipku [OK] na odabranom kanalu. Taj kanal će promijeniti boju što znači da ga više nećete vidjeti na popisu kanala korisničkom profilu kojeg štitite.

Dodatno možete onemogućiti djeci da gledaju emisije i filmove koji imaju određenu TV ili video klasifikaciju. Odaberite odjeljak za postavljanje roditeljske zaštite prema klasifikaciji. Unesite željenu klasifikaciju i na taj način će se automatski onemogućiti gledanje svih ocjena iznad odabrane. Npr., ako odaberete klasifikaciju 12 onemogućit ćete gledanje sadržaja koji su ocijenjeni ocjenama 15 i 18. Sve emisije i sadržaji iz videoteke koji sadrže ocjene iznad 12 bit će označeni ikonom Zaključano.

Ako pokušate gledati zaključani sadržaj sustav će vas tražiti da unesete PIN za otključavanje kako biste mogli pristupiti traženom sadržaju."

Početni PIN je 0000.

Roditeljska zaštita 

17 godina
neaktivan

Znam da toliko ovaj post i nije toliko vezan za ovu temu (mada i jest), ali sam mislio da je tu najbolje pitati. Pa tko zna, neka kaže. Dakle, da li među ovih 40 tv programa koje Iskon nudi će se naći barem jedan koji će omogućiti gledanje NBA finala? Lakersi vs. Orlando...Zna li tko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

OBN ce ti prenosit sve tekme finalne serije...

17 godina
neaktivan

Da? Špica...Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice