Kad će t-com digniti brzine interneta

poruka: 93
|
čitano: 27.962
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Kad će t-com digniti brzine interneta
captain_soap_McTawish kaže...
luka_cro kaže...

Sta sad se nesmijemo zaliti?Kod vas pa je jos gore, zato nesto ne poduzmete onda?

Nisam ništa rekao protiv toga da se ne žalite. Samo sam htio reći kako je kod nas. A činjenica je da je i kod nas i kod vas skup internet. Dok mi se ovdje mučimo sa okonajviše 32 mbit/s mislim u BNetu, Britanci istovremeno vrše testove 100 mbit/s providera. Kod njih je normalno uzeti 100 mbt/s vezu. Zamislite samo torrent na tome.

Kod BT-a(british telecom) ti uredno ogranice flaterate ako samo krenes u p2p razmjenu...

dasHHa
14 godina
neaktivan

T com je zesce sranje. Ovaj mjesec sam uzeo vecu brzinu do 10 mbs i imam maxtv. Svakih sat do dva veza puca i mogu se hebat.

Doso lik i reko da puca zbog toga sto maxtv uzima sebi brzinu i zato puca.Probao popravit i sad vez tjedan dana ga neam a ja imam

6 mbs brzinu a platio sam 10 mbs

Luka
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2010 20:56 (lnova65).

0 0 hvala 0
16 godina

Inova65 daj mi samo reci kolko im je trebalo da ti aktiviraju 10 mbit/s, to su ti napravili isti dan ili tek sljedeci mjesec??? 

Trenutno imam 4 mbit/s pa si razmisljam da odem na jacu vezu 10 mbit/s, kolko vidim placa se 100 kn skuplje http://www.t-com.hr/privatni/kzona/cjenici/int_adsl.asp pa se jos dvoumim dali da ostanem na 4 ili da odem na 10 mbit/s!!!

Martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Marti kaže...

Inova65 daj mi samo reci kolko im je trebalo da ti aktiviraju  10 mbit/s, to su ti napravili isti dan ili tek sljedeci mjesec???

Trenutno imam 4 mbit/s pa si razmisljam da odem na jacu vezu 10 mbit/s, kolko vidim placa se 100 kn skuplje http://www.t-com.hr/privatni/kzona/cjenici/int_adsl.asp  pa se jos dvoumim dali da ostanem na 4 ili da odem na 10 mbit/s!!!

nisan siguran ali ja mislin da tek sljedeći mjesec ti dignu brzinu ( ka šema prvo završi ovaj mjesec s ovon brzinom pa radi kako hočeš)

15 godina
neaktivan

Nije istina to je prije vrijedilo za flat ali i to su promjenili a brzinu ti dignu za 2-5dana ovisi dok provjere jel ti je mogu dat prvo.

Namigiva

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.9.2010 10:15 (thabigjc).
14 godina
neaktivan

jbg nzn baš oko toga , ugl bolje ti je pričekati početak sljedećog mjeseca tako da ti ne stave u ovaj misec veću brzinu a prošlo ti je pola mjeseca...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
peraja kaže...

Blago vama koji imate izbor operatera, ja sam osuđen na Tkom zasadPlač

I ja trenutno imam takvih problema........... A jbg mogo sam imat i Amis (ali nas je T-sme*e prebacilo na novu je*enu centralu pa sad ne moze).... Ipak sam zadovoljan T-Srotom (DL: 450 kb UL: 120 kb )

Moj XFire je: markoidzan MSN: marko.idzan@windowslive.com GMail: midzan21@gmail.com AOL: midzan21@aol.com
17 godina
neaktivan
thabigjc kaže...

Nije istina to je prije vrijedilo za flat ali i to su promjenili a brzinu ti dignu za 2-5dana ovisi dok provjere jel ti je mogu dat prvo.

Namigiva

Za flat je istina... odmah sljedeci dan ti pocinje teci makar si u pol mjeseca stavio...

Za brzinu trebas cekati kraj sljedeceg mjeseca I NE PROVJERAVAJU nista... cisto jer dosta ljudi koji su 1000+ metara od centrale onda ne bi ni uzimalo jer je zagusenje veze ponekada vece od 50%...

In Control
14 godina
neaktivan

Opce poznato od T-coma da su po pitanju brzine i stabilnosti veze u banani.Ajde de jos kako tako korisnicima koji su blize centrali njima bi trebalo raditi kako treba no iz svojeg iskustva znam ( jer sam bio njihov korisnik-centrala mi preko puta zgrade) da je to samo teorija. I zato sam zadovoljno presao na Amis...istina je da Amis nije svuda dostupan ali tamo gdje je radi super. Eto posto sam uzeo uslugu 3u1 dobio sam brzinu downloada od 16 Mbita i upload 1,5Mb i sve mi radi ko podmazano.Eto sad placam 400 kn imam dva STB-a i flat internet+telefon bespplatan prema korisnicima Amisa za druge placam samo uspostavu poziva 0,07 lipa.

Pozdrav ekipi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
thabigjc kaže...

Namigiva

Za flat je istina... odmah sljedeci dan ti pocinje teci makar si u pol mjeseca stavio...

Za brzinu trebas cekati kraj sljedeceg mjeseca I NE PROVJERAVAJU nista... cisto jer dosta ljudi koji su 1000+ metara od centrale onda ne bi ni uzimalo jer je zagusenje veze ponekada vece od 50%...

e pa da si nekad dizao brzinu znao bi da im treba par dana a ne pocetak iduceg mj a to lako mozes provjeriti na 0800 9000 a cijenu ti obracunavaju po danu znaci dignu ti 15 u mj prvih 15dana obracunavaju prvu brzinu a drugih 15 drugu...

cheers

17 godina
neaktivan
thabigjc kaže...
EnlightenedPhoenix kaže...
thabigjc kaže...

Namigiva

e pa da si nekad dizao brzinu znao bi da im treba par dana a ne pocetak iduceg mj a to lako mozes provjeriti na 0800 9000 a cijenu ti obracunavaju po danu znaci dignu ti 15 u mj prvih 15dana obracunavaju prvu brzinu a drugih 15 drugu...

cheers

Digao sam brzinu kod kuce prosli mjesec... tocno prvog je podignuta iako je zahtjev bacen 9. kolovoza... tako da ako je tebi to napravljeno, to je druga stvar, ali molim te nemoj patronizirati ostale...

Hvala...

In Control
15 godina
neaktivan

Ok sorry ali eto to bas potvrduje da svakome moze biti drugacije ali sad sam zvao sluzbu i kaze da im je pravilo par dana a ne pocetak mjeseca tak da je to tebi nesto drugo bilo..

a i pricamo o tekomu :D

pozz

15 godina

Na t-com nemam bas nikakve primjedbe osim loseg uploada i malo ipak velike cijene. No dobijem tocno ono sto platim tj. dobijem malo vise, ali da sam zadovoljan...nisam.

Kao sto rekoh, na dvije lokacije imam t-com......tel, MaxTV, adsl i jos sam prije kod njih bio od svojeg prvog modema.

Trenutno u ovome stanu mi download povuce do nekih 6 MB (a placam naravno 4 MB), a upload je standardna katastrofa. MaxTV radi doslovce savrseno....nikakva pucanja veze, trzanja slike i sl. stvari koje neki nabrajaju no vjerujem da se i to desava.

Na drugoj lokaciji iskreno ne znam kakva je sada trenutno situacija, ali zadnji puta kada sam gledao je sve bilo isto tako odlicno i sve je radilo bez greske.

No radi losega uploada se sada vjerojatno bar u ovome stanu gdje ja stanujem prebacujem kod nekog drugog posto je upload koma....optika je provucena kroz ulicu, ali ne vjerujem da ce povecati brzinu no povecanje nisu ni "obecavali" dok su nas pitali dali hocemo optiku vec samo bolju i stabilniju vezu. 

Budem se jos malo strpio.....no ako ne povecaju upload 101% odlazim kod drugoga providera koji mi nece razvlacit racun na tri razlicita racuna i neke slicne fore.

No kazem...ne mogu se bunit jer su uvijek bili fer i trenutno dobivam vise nego placam, ali opet kradu i ne kuzim ako provuku svima optiku zasto nebi povecali upload!? Bar sada nema razloga na ga ne povecaju posto sam vidio da je provlace i do kuca i do zgrada u stanove (bar kod mene u kvartu i okolici).

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
14 godina
neaktivan

nemogu nam dizati brzine jer ka fol onda imaju monopol na tržištu... jbt a drugi imaju veće brzine za manju cijenu :/ , sad ko tu koga je...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja imam 4Mbps, a slika sve govori koliko imam... Pozz! :)

14 godina
neaktivan

Ona je sitna ^^

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 13:07 (Berik).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ne kuzim 

imas 4mbita a skida ti 491kb/s

{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
thabigjc kaže...

ne kuzim 

imas 4mbita a skida ti 491kb/s

{#}

Da, ali meni skida preko 700 KB/s, nisi vidio sliku?    http://img140.imageshack.us/img140/7460/rarhublista.jpg

15 godina
neaktivan

Podignute brzine uploada?

http://www.speedtest.net/result/1476490485.png

13 godina
protjeran
16 godina
neaktivan

Kad će dignuti brzine?

Dignut će kad im se digne...{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 11:06 (real01).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hrpa ljudi nije mogla dobit ni upgrade sa 2 na 4 mbita a kamoli nešto više. Bakar je zastario a optika će doć...tko to zna.

World Championships: 7, GP started: 282, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,493

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
freeman kaže...

Nemoj gledati speedtest nego sto ti modem kaze. Fino se ulogiras u modem i provjeris koliku mu brzinu t-com pusta.

Evo sto meni moj SX 763 kaze:

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
13 godina
protjeran
Re: Kad će t-com digniti brzine interneta
Gigimon kaže...

Je li u Sloveniji T-com umrežio optikom bar 80% kućanstava ili je taj rezultat nešto drugo ?

rustweaver kaže...
Nemoj gledati speedtest nego sto ti modem kaze. Fino se ulogiras u modem i provjeris koliku mu brzinu t-com pusta.

Evo sto meni moj SX 763 kaze:

Što nedostaje speedtestu ?

Bez obzira što "u" routeru možeš pročitati koliku može dobiti max brzinu, speedtest je vrlo dobar servis za provjeru trenutne brzine.

Solid State Drives DO NOT require defragmentation. It may decrease the lifespan of the drive.
14 godina
F1-IVO kaže...

Hrpa ljudi nije mogla dobit ni upgrade sa 2 na 4 mbita a kamoli nešto više. Bakar je zastario a optika će doć...tko to zna.

Stari mi je prometnik vlakova u HŽ-u i kaže mi da kada se radio remont hrvatskih pruga i pripadajuče infrastrukture (napnonski stupovi, ...) da je optika

provučena ispod pruge u većem dijelu Hrvatske ili da su negdje nadzemni, uz vodove HŽ-a.

Ta informacija nije provjerena, no na više mjesta sam čuo da Hrvatska ima provedenu optiku, samo netko zbog vlastitih interesa ju ne pušta u promet, nego sve ide preko bakra.

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Ta informacija nije provjerena, no na više mjesta sam čuo da Hrvatska ima provedenu optiku, samo netko zbog vlastitih interesa ju ne pušta u promet, nego sve ide preko bakra.

To sam i ja cuo, ali koliko sam informiran tu je optiku proveo HZ za svoje vlastite potrebe i u njihovom je vlasnistvu, tako da nema nikakvih mracnih interesa nego jednostavno nezainteresiranost HZ-a da ista ucini po tom pitanju.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
F1-IVO kaže...

Stari mi je prometnik vlakova u HŽ-u i kaže mi da kada se radio remont hrvatskih pruga i pripadajuče infrastrukture (napnonski stupovi, ...) da je optika

provučena ispod pruge u većem dijelu Hrvatske ili da su negdje nadzemni, uz vodove HŽ-a.

Potvrdujem, hz ima provedenu optiku di god ima pruge, bilo je o tome u Mreži.

TD za glupost
14 godina

Eto, drago mi je da nisam iznio glupost. {#}

Da, HŽ je to proveo.

Što se potreba HŽ-a tiče, stari je napomenuo još da njima treba mislim 3% propusnosti te optike (nisam siugran u ovaj podatak).
Ovo bi se moglo, da nismo u banana državi te da HT nije u vlasništvu Švaba lijepo iskoristiti, no netko je odviše pametan za takav potez. 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 19:17 (sudy_freak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo jedan mail iz amisa koji dosta objasnjava situaciju.

-------------------------------------------------------------

Poštovani,

zahvaljujemo na Vašem upitu i zanimanju za usluge Amis Telekoma.

Trudimo se proširiti svoju mrežu na što veći dio Zagrebačke županije županije, kao i na ostale dijelove Hrvatske.
Za sada su usluge koje nudimo putem vlastite telefonske infrastrukture dostupne na području grada Zagreba, Sesveta, Velike Gorice i Samobora.

Nažalost, telefonska centrala koja pokriva Vaše područje još uvijek nije dostupna za usluge koje nudimo putem vlastite infrastrukture i trenutno nemamo konkretnih informacija o proširenju dostupnosti za navedenu centralu.

Širenje naše mreže između ostalog ovisi i o tehničkim mogućnostima centrale na određenom području – Vaša telefonska centrala nema zanemariv broj korisnika i rado bismo što prije postali dostupni na Vašoj lokaciji, međutim trenutno ne postoje tehničke mogućnosti za dolazak na Vašu centralu.

Naime, alternativnim Operatorima sve do 2006. godine nije bilo dopušteno spajati korisnike na infrastrukturu bakrenih parica.

Od 2006. godine odlukom HAKOM-a, alternativni Operatori smiju svoju opremu postavljati u telefonske centrale pod uvjetom da se do same telefonske centrale provuče njihova optika, u telefonskoj centrali se moraju smjestiti naši telekomunikacijski uređaji, te se korisnike spaja na istu bakrenu paricu koja vodi do korisnika, a koja je u T-Comovom vlasništvu.

Za nas kao alternativnog Operatora visoke cijene najma prostora u centralama i realizacije tehničkih rješenja za pružanje usluge na novim kolokacijama najviše usporavaju širenje. Što se cjelokupne infrastrukture bakrenih parica tiče, ona je prodajom HT-a postala vlasništvo T-Coma. Zakonskim regulativama određeno je da T-Com mora davati u najam drugim Operatorima postojeće bakrene parice, ali Operator mora postaviti svoje uređaje u svaku centralu i do svake telefonske centrale dovesti svoje kablove. Dakle, mora se ponovo provlačiti infrastruktura svakog Operatora i to na kraju izgleda kao u vrijeme kada su korisnici počeli dobivati svoje prve telefonske brojeve - ide sporo, dugo se realizira, a ulaganja su ogromna.

U svakom slučaju, nadamo se i sami da ćemo postati dostupni što većem broju korisnika, pa tako i Vama, u što kraće vrijeme

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nazovite službu za korisnike na besplatni broj 0800 50 10 (1). Radno vrijeme INFO službe je svaki dan od 08:00 do 22:00 sata.

Srdačan pozdrav,

Vaš Amis Telekom

-------------------------------------------------------------
Maja Čanđar Bevandić / info podrška korisnicima
INFO telefon: 0800 50 10 / Fax: +385 (0)1 2468 098
E-mail: maja.candar@amis.hr
Amis Telekom d.o.o., Bani 75, 10010 Zagreb / Web: www.amis.hr

TD za glupost

0 0 hvala 2
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: