Pozdrav.. evo imam par pitanja, cisto me zanima kako se barata s TIm IP-om, postoji li nacin da se IP sakrije. Zanima me kako ljudi rade da im IP pokaze da su npr. u "Turskoj" a oni su sasvim negdje drugdje? (mozda su malo glupa pitanja, al to me bas zanima a google mi ne pomaze previse)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U pravilu, dodjeljuje ti ga sam ISP (internet service provider), a mijenja se svaka 24 sata (naravno, postoje i statičke IP adrese, ali nisu baš zastupljene kod kućnih korisnika).
IP adresu ne možeš sakriti, ali je možeš lažirati, surfajući preko proxy-ja (kao npr. proxify.com), iako postoje i stand-alone aplikacije (ne bih htio preporučati niti jednu, s obzirom da ih nisam koristio, pa ti ne mogu prenijeti iskustvo iz prve ruke, ali primjerice Tor project).
hvala, a sta je to stand-alone aplikacija, a ovaj proxiffy.com je nesto kao google ali s lažnim IP-om?
hvala, a sta je to stand-alone aplikacija, a ovaj proxiffy.com je nesto kao google ali s lažnim IP-om?
Da, lažira IP adresu.
A kako to funkcionira preko torrenta? npr. ovi dole iz dalmacije se uhiceni jer su skidali igre filmove itd, jeli moguce i tako lazirati ip adresu?
Proxyi obično smanjuju brzinu.
Ovo što sam ja naveo nema veze sa drugim proxyom, samo ti dodijeli drugi IP i surfaš bez problema :D
Ovo što sam ja naveo nema veze sa drugim proxyom, samo ti dodijeli drugi IP i surfaš bez problema :D
Ne može ti nikakav program 'dodijeliti' novi IP. Ne lupetaj.
Ma nemoj. Novi IP ti jedino može dodjeliti ISP!
ja sam to instalirao komp mi je usporen totala cuje mi se kliktanje neko cijelo vrijeme sad sam napravio restore ali opet je spor fuuuuuu!
Samo ti slušaj saliha, daleko ćeš dogurati. Okani se tog Hide my Ip i sličnih.
Samo ti slušaj saliha, daleko ćeš dogurati. Okani se tog Hide my Ip i sličnih.
Meni nije nikakvih problema napravilo. A i na ostalim forumima sam čitao da nema ništa loše što se prvenstveno tiče ovog programa. Ev pogledaj i njihovu oficijelnu stranicu http://www.hide-my-ip.com/
Dao si mu pirateriju. 14 Dana je trial.
e joj nisam znao da se za pirateriju dobija žuti karton, novi sam ovdje na forumu :/
Stand-alone aplikacija je baš Windows aplikacija koja ti "maskira" cjelokupni promet, dok je proxify primjerice web-servis.
Aplikacija ti ne može dodijeliti drugu IP adresu, ali funkcioniraju na principu VPN-a. Dakle, spojiš se prvo u VPN (Virtual Private Network) koja se može nalaziti negdje u Americi ili ne znam ni ja gdje, te pristupaš internetu putem te mreže. Tako prividno imaš IP adresu sa sasvim drugog kontinenta...
e tocno to mene zanima... dakle ja tocno zelim surfat i imat tuđu IP-adresu tako da se nevidi moja i da se nezna tko je :D
e tocno to mene zanima... dakle ja tocno zelim surfat i imat tuđu IP-adresu tako da se nevidi moja i da se nezna tko je :D
Sjetih se naziva jednog izvrsnog programa za to. Zove TunnelBear i funkcionira točno na principu koji sam opisao u prethodnom postu.
Jedini potencijalni problem u cijeloj priči je to što nudi 500 MB prometa besplatno (1 GB ako računamo twitter promociju). Ukoliko želiš više od toga, usluga se naplaćuje 5$ mjesečno (unlimited promet, a uz njega dodaje i enkripciju podataka).