IP adresa

poruka: 18
|
čitano: 5.615
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
IP adresa

Pozdrav.. evo imam par pitanja, cisto me zanima kako se barata s TIm IP-om, postoji li nacin da se IP sakrije. Zanima me kako ljudi rade da im IP pokaze da su npr. u "Turskoj" a oni su sasvim negdje drugdje? (mozda su malo glupa pitanja, al to me bas zanima a google mi ne pomaze previse)

Sačuvaj me bože HR kulture i srpskog junaštva
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: IP adresa

U pravilu, dodjeljuje ti ga sam ISP (internet service provider), a mijenja se svaka 24 sata (naravno, postoje i statičke IP adrese, ali nisu baš zastupljene kod kućnih korisnika).

IP adresu ne možeš sakriti, ali je možeš lažirati, surfajući preko proxy-ja (kao npr. proxify.com), iako postoje i stand-alone aplikacije (ne bih htio preporučati niti jednu, s obzirom da ih nisam koristio, pa ti ne mogu prenijeti iskustvo iz prve ruke, ali primjerice Tor project).

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina

hvala, a sta je to stand-alone aplikacija, a ovaj proxiffy.com je nesto kao google  ali s lažnim IP-om?

14 godina
neaktivan
CroatianRacer kaže...

hvala, a sta je to stand-alone aplikacija, a ovaj proxiffy.com je nesto kao google  ali s lažnim IP-om?

Da, lažira IP adresu.

15 godina
IP adresa

A kako to funkcionira preko torrenta? npr. ovi dole iz dalmacije se uhiceni jer su skidali igre filmove itd, jeli moguce i tako lazirati ip adresu? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Proxyi obično smanjuju brzinu.

13 godina
neaktivan
IP adresa

Ovo što sam ja naveo nema veze sa drugim proxyom, samo ti dodijeli drugi IP i surfaš bez problema :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
salih88 kaže...

Ovo što sam ja naveo nema veze sa drugim proxyom, samo ti dodijeli drugi IP i surfaš bez problema :D

Ne može ti nikakav program 'dodijeliti' novi IP. Ne lupetaj.

Early adopter
14 godina
neaktivan
salih88 kaže...

Ma nemoj. Novi IP ti jedino može dodjeliti ISP!

15 godina
IP adresa

ja sam to instalirao komp mi je usporen totala cuje mi se kliktanje neko cijelo vrijeme sad sam napravio restore ali opet je spor fuuuuuu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Samo ti slušaj saliha, daleko ćeš dogurati. Okani se tog Hide my Ip i sličnih.

13 godina
neaktivan
royalhero kaže...

Samo ti slušaj saliha, daleko ćeš dogurati. Okani se tog Hide my Ip i sličnih.

Meni nije nikakvih problema napravilo. A i na ostalim forumima sam čitao da nema ništa loše što se prvenstveno tiče ovog programa. Ev pogledaj i njihovu oficijelnu stranicu http://www.hide-my-ip.com/

14 godina
neaktivan

Dao si mu pirateriju. 14 Dana je trial.

13 godina
neaktivan
IP adresa

e joj nisam znao da se za pirateriju dobija žuti karton, novi sam ovdje na forumu :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
IP adresa

Stand-alone aplikacija je baš Windows aplikacija koja ti "maskira" cjelokupni promet, dok je proxify primjerice web-servis.

Aplikacija ti ne može dodijeliti drugu IP adresu, ali funkcioniraju na principu VPN-a. Dakle, spojiš se prvo u VPN (Virtual Private Network) koja se može nalaziti negdje u Americi ili ne znam ni ja gdje, te pristupaš internetu putem te mreže. Tako prividno imaš IP adresu sa sasvim drugog kontinenta...

1 0 hvala 0
15 godina

e tocno to mene zanima... dakle ja tocno zelim surfat i imat tuđu IP-adresu tako da se nevidi moja i da se nezna tko je :D 

16 godina
CroatianRacer kaže...

e tocno to mene zanima... dakle ja tocno zelim surfat i imat tuđu IP-adresu tako da se nevidi moja i da se nezna tko je :D 

Sjetih se naziva jednog izvrsnog programa za to. Zove TunnelBear i funkcionira točno na principu koji sam opisao u prethodnom postu.

Jedini potencijalni problem u cijeloj priči je to što nudi 500 MB prometa besplatno (1 GB ako računamo twitter promociju). Ukoliko želiš više od toga, usluga se naplaćuje 5$ mjesečno (unlimited promet, a uz njega dodaje i enkripciju podataka).

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 21:26 (DamageHigh).
14 godina
protjeran
IP adresa

Možda ovo pomogne.

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice