Internet i vista

poruka: 9
|
čitano: 1.709
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Internet i vista
pitanje

instalirao sam vistu ultimate s sp1. Sve je djelovalo u redu, dok nisam pokusao surfati. Imam ADSL. imam kasadin modem (nije predviden za vistu). Instalirao sam operu 9.50 i kada sam htio surfati otkrio sam da mi opera stranice otvara jako sporo npr bugovu oko 5-7 puta sporije nego sto to radi na xp. Nakon toga sam otkrio da mi neke stranice tipa sportskenovosti.hr uopce nece otvoriti. Mislim da sam otvaranje veze na visti napravio dobro, onako kako to radim na xp. S jedne stranice sam skinuo fajlu od 30 mb da bih provjerio jel veza ok i skidanje je bilo u uobicajenoj brzini. Nakon toga pokusao sam surfati s ugradenim ie7 i takoder sam imao isti problem kao i s firefoxom3 koji sam imao na sticku. Za surfanje sam instalirao uobicajene programe potrebne za to kao flash player.... onako kako radi i u xp. Pomoć! Jel potrebno neko posebno podesavanje internet veze?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2008 7:24 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Internet i vista

Pretpostavljam da si na XP-u imao Operu 9.27. Ja isto imam Vistu Ultimate SP1 i Operu 9.5.

Opera 9.5 otvara stranice nešto sporije od verzije 9.27 zbog toga što je u verziji 9.5 po defaultu omogućena zaštita od phishinga, dok se u 9.27 morala ručno aktivirati. Radi po principu da Opera prije nego otvori stranicu provjeri preko interneta nalazi li se stranica na popisu nepoželjnih. Odeš u Tools > Preferences > Security i makni privremeno kvačicu kod  Enable Fraud Protection i vidi hoće li onda ići brže. Ako ne bude brže vrati kvačicu, a ako bude brže morat ćeš se odlučiti između dodatne sigurnosti i brzine.

Što se tiče neotvaranja nekih stranica, meni je otvorila sportskenovosti, ali recimo na Bugovoj stranici neće da mi otvori niti jedan članak vezan uz igre. Također još neke stranice neće da otvori, a kod otvaranja nekih drugih se i sruši. Danas ili sutra trebala bi izaći Opera 9.51, pa se nadam da će u njoj problem biti riješen.

Izašla je Opera 9.51

http://opera.iskon.hr/win/951/en/Opera_951_en_Setup.exe

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2008 10:49 (klimama).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Internet i vista
autorov komentar

ne, na xp-u sam isto instalirao 9.50 i služim se s njime   od dana kad je izašao.... na xp nemam ovakvih problema. isto tako sam naveo da problem s otvaranjem i brzinom imam i s drugim pretraživačima a ne samo s operom..... isprobao sam i operu 9.51rc2 i nisam nista dobio... p.s. na xp mi opera 9.50 radi brze od 9.27....

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2008 11:39 (igy).
17 godina
neaktivan
Internet i vista

isključi IP v6

upiši cmd naredbu:

netsh interface tcp set global autotuning=disabled

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

kako da to upisem i sto bih s time dobio??? hvala...

17 godina
neaktivan
igy kaže...

kako da to upisem i sto bih s time dobio??? hvala...

start u search upisi cmd i onda enter pa upisi ono kaj ti pise gore
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx
17 godina
Internet i vista

Naredbu moraš pokrenuti s administratorskim ovlastima.

klikni Start> All Programs>Accessories i klikni desnom tipkom miša na Command Prompt i odaberi Run as administrator

i u novom crnom prozoru upišeš

netsh interface tcp set global autotuning=disabled i klikneš enter.

Ova naredba isključuje TCP auto-tuning. Ako ga želiš ponovno uključiti, ponoviš isti postupak, samo ovaj put upišeš

netsh interface tcp set global autotuning=normal

TCP je skraćrno od Transmission Control Protocol.

At any given time, the amount that TCP can send is governed by three factors: the congestion window, the receive window and the number of bytes available to send. Without using TCP window scaling (which is disabled by default in previous versions of Windows), the maximum receive window a receiver can advertise is 64K bytes. Since the congestion window is usually greater than 64K bytes in high-bandwidth/high-latency networks, the receive window is often the limiting factor if the application is submitting enough data. 

Imaš ovdje još neka objašnjenja:

http://keznews.com/forum/viewtopic.php?t=4572

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2008 17:23 (klimama).

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

probao sam sve ali nisam dobio nista :(

17 godina
Internet i vista
autorov komentar

MOŽE LI U OVOME BITI ODGOVOR??? DONOSIM RAZGOVOR NA JEDNOM FORUMU O PROBLEMU KOJI JE BLIZAK ONOM MOM....

PITANJE:
"U zadnje vrijeme vidim da mi t-com dodjeljulje IP adrese oblika 78.0.x.x
A koliko vidim nitko nije updejtao svoje whois baze, google.com neki dan redirecta na svoju .co.uk domenu, jučer na .nl a danas na .de.
Najdi.si, pogodak.com, .hr, .ba, co.yu uopće ne želi učitati, dok ostalo sve radi normalno.

Jan ako si tu, možeš odgovoriti u čemu je stvar? 
Preko internet proxyja sve stranice rade normano, zna li netko u čemu bi mogla biti stvar?"

ODGOVOR:
"Kao i prije par godina, čak opet nisu nikog od nas hostera obavjestili.
Te IP adrese nisu bile korištene pa su bile označene kao neaktivne na RIPE-u. Routeri cijelog svijeta su zato blokirali promet sa tih adresa jer se

automatski pretpostavlja da je to sakrivena stvarna IP adresa, tj. crackeri. Sad treba pričekati neko vrijeme da routeri u svijetu pokupe te nove adrese

i dopuste request sa njih.

Do tada je jedini lijek restartati modem dok god se ne pokupi neka od starih IP adresa."

ODGOVOR:
"Samo neke od tih IP adresa koje t-com dodljeljuje su klasificirane kao iz drugih zemalja po raznim whois servisima.

Ali ako po RIPE-u stoji da su neaktivne, to je vjerovatno relevantniji podatak. Hvala Sljaker, budem poslao mail u pogodak pa da to usklade."

ODGOVOR:
"Gledaj, ne stoji više da su neaktivne i to se ne odnosi ne sve. Samo je veliki dio tih adresa bilo označeno kao neaktivno.
Tako da samo treba pričekati da se routeri usklade s novim stanjem."

ODGOVOR:

"Da, u posljednje vrijeme su drastično povećani posjeti iz Velike Britanije, skoro svima je IP 78.x ... adsl.net.t-com.hr 
Kako to vidi google? Da li je to razlog povećanju vrijednosti klika?"

ODGOVOR:

"Može bit, jer koliko vidim oni isto još nisu updejtali bazu svojih IP-jeva."

ODGOVOR:

"Koliko otprilike traje "svjetski" update routing tablica? Mislim koliko treba da se proslijede takve promjene preko interneta? 10, 20 dana?"

ODGOVOR:

"U principu, dobro konfigurirani routeri kupe update svakih 24 sata (Verio primjer).
Ali, puno je više lše konfiguriranih routeru u svijetu. To konkretno znači da, iako je npr. odredišni router OK, request se može odbiti

od bilo kojeg routera u slijedu rute.
Do sada je najveće sranje bilo prije 2-3 godine (isto sa T-comom), ali sada je već prešišano.

Obzirom da sam primjetio i nekakve proxy/cache probleme, a T-com diže i brzine DSL-a, jako je lako moguće da ovo stanje potraje još

neko vrijeme radi očiglednog opsega radova."

ZNA LI TKO O CEMU ONI PRICAJU??? Nemam toliko znanja da bih mogao sam sve razumijeti....

JA TAKOĐER IMAM PROBLEM DA NEKE STRANICE RADE ALI VEĆINA NE (IZMEĐU OSTALOG I WWW.RECENZIJE.HR)
A TU JOŠ PRIBRAJAM I SPORO OTVARANJE ONIH KOJE MOGU! EVO MOJE IP ADRESE U TRENUTKU PISANJA OVOG POSTA 78.3.243.XXX

SAMO SE NA KRAJU POSTAVLJA PITANJE A ZAŠTO XP-U RADE A NA VISTI NE!

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.7.2008 14:57 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice