Koristim Firefox from day one, on regular basis. Jednostavno predobar browser - brz, stabilan, siguran te konfigurabilan do bola. Za mene, prosječnog surfera, i više nego dovoljno.
FireFox vs Opera vs IE
- poruka: 139
- |
- čitano: 29.406
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
FF je dobar,IE nije nish puno loshiji,Safari me skroz iznenadio i po prikazu stranica je bolji mozda cak i od oba (ali kao beta verzija ima neke druge slabosti koje nemaju veze sa enginom za prikaz stranice)
al Opera je najobicnije smece, bar shto se tice prikaza stranica
al neam koga
operu ali sam prestao
--
Operu ne koristim(koristio sam ali nema podršku za plug-inove).
--
Po meni je the best FF
Firefox koristm vec dosta dugo i nisam nikada imao potrebe prijeci na neki drugi...
Slažem se sa većinom da je FF2 najbolji, zahvaljujući ekstenzijama. Dobra je i Opera i najvjerojatnije bih prešao na nju da ima iste mogućnosti kao i FF jer se puno brže pokreće. IE koristim samo unutar Firefoxa kao ekstenziju zbog kompatibilnosti sa nekim web stranicama, a koristim ga i lokalno za brzo otvaranje dokumenata. FF ima još jedan adut, a to je portabilnost pa tako imam instaliran Firefox Portable, koji koristim na svom kompu jer bez ikakvih problema mogu prenijeti kompletni Firefox sa svim postavkama i ekstenzijama na drugo računalo. IE7 mi se ne sviđa i ima loš dizajn. Jedva čekam punu verziju FF3 jer je brža od FF2 i ima par zgodnih novotarija.
koristim OPERU luda mi zapamti ti sve nickov i lozinke od foruma tako da ih netrebam stalno iznova upisivati jer mi to stvarno ide.........
a i na pčetku u onim kvadratićima imaš 9 nadražih str. to mi je posebno cool
FireFox mi je isto odl. ali mi trenutno nije instalra na komp.
Firefox, mada je Safari najbolji ( najbrži i najbolje izgleda ).Recimo što sam primjetio kod FF da mi stranice wireless rutera zbrčkano prikazuje dok kod IE i Safarija nemam problema
Definitivno Opera.
- Najsigurnija je (neka netko dokaže suprotno)
- Najbrža je (možda je Safari malo brži u nekim djelovima, ali on je još u beti)
- Nema pluginova (ali zato trećinu tih opcija već ima ugrađenih, a još ih se dosta da preko userJS-ova dodati)
- Podržava 75% Greasemonkey skripti
- Standardi - Mislim da je tu uz možda Safari najbolja.
- Neispravni prikaz stranica - možda se jednom mjesečno nađe takva stranica, ali nije da je neupotrebljiva i to nije kriva Opera nego nepoštivanje standarda
- Opera link - Sinkronizacija bookmarka između desktop i mobilne verzije* :D
- Ne treba se svako malo restartati da bi se promjenila tema ili nešto slično.
- Kod source view-a se mogu direktno primjeniti promjene što je posebno korisno za web developere.
- Jedina podržava SVG animacije, video SVG, video HTML tagove, kompletan CSS3*
- Vjerojatno sam još nešto zaboravio
Ovo sve se odnosi na 9.26 osim označenih sa * koje se odnose na 9.50
- Internet Explorer 7
- Opera
- FireFox
Zanimljivo kako 80% postova ove teme kaze da koriste FireFox, OSIM KADA IM NESTO ŠTEKA PA UKLJUČE IE7 (a u međuvremenu ga ishvale kao da im pare nosi), slažem se, FF ima više pluginova (i to mu je jedina prednost), a to što dobar dio stranica učita krivo i treba mu više vremena da se pokrene jer ždere memoriju nije bitno....... O sigurnosti se ne isplati jer i FF i IE7 kiksaju sa updateima (a ako ne paziš gdje surfaš uzalud vam oboje). Za operu nemam što reći jer je nikada nisam koristio, a trenutno je moj izbor IE7+IE7Pro....................... (JER MI SE SVE UČITA KAKO TREBA......i to ODMAH, a i ljepše mi izgleda)......P.S. o ukusima se ne raspravlja
koristim Firefox jer najbrže radi ..
inače ovo je spam tema, tu postaju noobovi s glupostima da je IE loš, ne zato što je, nego zato što su to negdje čuli pa pokazuju svoje veliko znanje
win xp: FireFox, IE7, Opera
opensuse: Firefox, Konqueror
Firefox je uvijek Up, dok ostali služe za provjeru izgleda web stranica.
Što se tiče kvalitete i podrške za najnovije web standarde, tu je Opera neprikosnovena, slijedi je FF, dok IE uvijek zaostaje, recimo tek sa verzijom 7 uvedena je podrška za transparentni .png
preporučujem da pogledate
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_web_browsers
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_layout_engines
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_layout_engines_%28DOM%29
podrska za novi html5
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_layout_engines_%28HTML5%29
itd itd imate poveznice za vise informacija.
jedna zanimljivost opera i adobe dreamweaver koriste isti presto engine :)
Zanimljivo kako 80% postova ove teme kaze da koriste FireFox, OSIM KADA IM NESTO ŠTEKA PA UKLJUČE IE7 (a u međuvremenu ga ishvale kao da im pare nosi), slažem se, FF ima više pluginova (i to mu je jedina prednost), a to što dobar dio stranica učita krivo i treba mu više vremena da se pokrene jer ždere memoriju nije bitno....... O sigurnosti se ne isplati jer i FF i IE7 kiksaju sa updateima (a ako ne paziš gdje surfaš uzalud vam oboje). Za operu nemam što reći jer je nikada nisam koristio, a trenutno je moj izbor IE7+IE7Pro....................... (JER MI SE SVE UČITA KAKO TREBA......i to ODMAH, a i ljepše mi izgleda)......P.S. o ukusima se ne raspravlja

Nema do Opere!
Često isprobam novije verzije drugih browsera IE, FF, Netscape, Safari no uvjek se vratim na operu!
Speed dail, integrirani email klijent su zakon.
Na žalost zna se desiti da neke stranice/aplikacije ne podržavaju operu, pa moram posegnuti za FF/IE.
Svi vi pljujete po Internet exploreru, i većina vas hvali FF, ali koliko ja znam, kod na kojem je FF zasnovan, skoro je isti i kod Internet Explorera, tako da baš i nema neke "velike razlike"...Osobno koristim operu....
engine opere za prikaz elemenata nije stabilan,i prebugovit je,vishe od ostalih pretrazivaca
josh se sjecam prije koje godine Opere,kad su je hvalili da prva prihvaca standarde bla bla bla,a nish nije radilo,a najmanje po standardima
probaj u Operi stavit left align slike kao atribut,shto je mislim standard,pa gledaj shto ce ti se dogodit
banana
ko i masu drugih banana,da nesh ne iscrtava jer se potpuno zbuni prilikom renderiranja
al neam koga
koristim i firefox i operu... primarno koristim operu jer lakse i ljepse cita wml stranice, a i navikao sam na nju... ima i firefox plugin za citanje wml stranica, ali stranice izgledaju dosta ruzno... firefox koristim najvise u slucaju da trebam promijenit identifikaciju browsera
(user agent) jer kod firefoxa je to jaaako jednostavno, pa u slucaju da zatrebam na neku stranicu samo promijenim user agent u
Nokia N95 i eto me unutra hahaha btw u novom Bugu je sad i neki programcic koji se integrira u firefox i mijenja IP adresu i radi
hehe super... tako da mislim da ce mi firefox postat primaran browser
Koliko vidim vecina ljudi koji odabire operu koristi je zbog mail-a i speed dail-a. E to sve ima i FF uz dodatke. To koristim doma i super mi je. Daleko od toga da Opera ne valja. Koristio sam i nju, ali neke lozinke mi nije htjela pamtiti ili joj stranica nije dala da pamti pa sam se vratio na FF. I meni je bilo odlicno Speed dial i mail. Nakon sto sam prekopao EX za FF nasao sam sve sto sam trazio. Iskreno niti sa jednim nemam losih iskustva. Niti sa FF niti sa Operom niti sa IE7. Sve je to stvar ukusa i navike. Prednost dajem FF - JEDINO - zbog dodataka. Ako se normalno surfa (bez sex, crack i sl) nema problema.
Za programere ne znam jer se ne bavim time, ali za obicno surfanje sto vecina korisnika cini, svi su u redu. Bar je to moje skromno misljenje...
Koristim sva tri,kako za koju stvar.
Evo,recimo ne mogu implementirati Flashget da mi bude glavni download manager u Operi pa za skidanje velikih datoteka uvijek koristim Firefox.Može li mi netko pomoći oko ovog problemčića?
Firefox, naravno. Iako sam ga dugo vremena izbjegavao zbog njegove relativne sporosti kod pokretanja, ali kako ima stanovite dodatke (add-ons) koji su se pokazali iznimno korisnima za moje potrebe, niti ne razmišljam o povratku na IE. Iako još uvijek žalim za AvantBrowser-om... U Firefoxu mi gadno fali opcija iz AB-a koja nudi stranice tematski vezane uz onu koju trenutno posjećujete. Ako netko zna za kakav add-on koji ima sličnu funkciju, molim da mi pošalje link na PM.
Firefox!
Zašto?
Pa zato što radi.
Da li je Opera bolja?
Nemam pojma i ne zanima me.
Pa zapravo koristimFF i IE, i to IE samo zato jer neke bankarske usluge nisu prilagođene standardima, nego trebaju IE
Opera kao najsigurniji i najbolji browser...
i zbog nekih mogucnoisti (glasovno navođenje??)
Safari
Firefox 2, prije toga sam koristio Avant Browser.
Imam Operu i FireFox. Opera mi je uvijek 1. izbor, najsigurnija je, najbrža, a tu je i speed dial bez kojeg više ne mogu. FireFox koristim u rijetkim situacijam kad se neka stranica ne otvori dobro u Operi