FireFox vs Opera vs IE zaključana tema

poruka: 139
|
čitano: 29.409
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
FireFox vs Opera vs IE

Koristim Firefox from day one, on regular basis. Jednostavno predobar browser - brz, stabilan, siguran te konfigurabilan do bola. Za mene, prosječnog surfera, i više nego dovoljno.

Smijeh

Light travels much faster than sound, that's why some people seem bright until you hear them speak

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
FireFox vs Opera vs IE

FF je dobar,IE nije nish puno loshiji,Safari me skroz iznenadio i po prikazu stranica je bolji mozda cak i od oba (ali kao beta verzija ima neke druge slabosti koje nemaju veze sa enginom za prikaz stranice)

al Opera je najobicnije smece, bar shto se tice prikaza stranica

zelim,hocu,mogu
al neam koga

0 0 hvala 0
17 godina
RE: FireFox vs Opera vs IE
koristim FF beta 3 troši previše resursa ali barem otvara stranice brzo koristio sam i
operu ali sam prestao
17 godina
neaktivan
koristim operu od verzije...7....i veoma sam zadovoljan ,kad je bila verzija 7 ja sam bio na loshem Dial-up-u i jedino je opera otvarala "brze" stranice ostalo nije,kad je izashao FF probao sam ga al je i dalje spor naspram opere ...sad kad sam na WIFI-u bash jako uocim ralike u otvaranjju stranica izmedju ova dva broswera ,opera sada u buduce i na dalje :)
17 godina
neaktivan
Koristim FF 3 Beta 3,IE 7 ponekad kad FF ima nekih problema sa nekima stranicama...
--
Operu ne koristim(koristio sam ali nema podršku za plug-inove).
--
Po meni je the best FF
17 godina
neaktivan
FireFox vs Opera vs IE

Firefox koristm vec dosta dugo i nisam nikada imao potrebe prijeci na neki drugi...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FireFox vs Opera vs IE

Slažem se sa većinom da je FF2 najbolji, zahvaljujući ekstenzijama. Dobra je i Opera i najvjerojatnije bih prešao na nju da ima iste mogućnosti kao i FF jer se puno brže pokreće. IE koristim samo unutar Firefoxa kao ekstenziju zbog kompatibilnosti sa nekim web stranicama, a koristim ga i lokalno za brzo otvaranje dokumenata. FF ima još jedan adut, a to je portabilnost pa tako imam instaliran Firefox Portable, koji koristim na svom kompu jer bez ikakvih problema mogu prenijeti kompletni Firefox sa svim postavkama i ekstenzijama na drugo računalo. IE7 mi se ne sviđa i ima loš dizajn. Jedva čekam punu verziju FF3 jer je brža od FF2 i ima par zgodnih novotarija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

koristim OPERU luda mi zapamti ti sve nickov i lozinke od foruma tako da ih netrebam stalno iznova upisivati jer mi to stvarno ide.........

a  i  na  pčetku  u  onim  kvadratićima  imaš  9  nadražih  str.  to  mi  je  posebno  cool

FireFox  mi  je  isto  odl.  ali  mi  trenutno  nije  instalra  na komp.

17 godina
neaktivan
FireFox vs Opera vs IE

Firefox, mada je Safari najbolji ( najbrži i najbolje izgleda ).Recimo što sam primjetio kod FF da mi  stranice wireless rutera zbrčkano prikazuje dok kod IE i Safarija nemam problema

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FireFox vs Opera vs IE

Definitivno Opera.

• Najsigurnija je (neka netko dokaže suprotno)
  • Najbrža je (možda je Safari malo brži u nekim djelovima, ali on je još u beti) 
  • Nema pluginova (ali zato trećinu tih opcija već ima ugrađenih, a još ih se dosta da preko userJS-ova dodati)
  • Podržava 75% Greasemonkey skripti 
  • Standardi - Mislim da je tu uz možda Safari najbolja.
  • Neispravni prikaz stranica - možda se jednom mjesečno nađe takva stranica, ali nije da je neupotrebljiva i to nije kriva Opera nego nepoštivanje standarda
  • Opera link - Sinkronizacija bookmarka između desktop i mobilne verzije* :D
  • Ne treba se svako malo restartati da bi se promjenila tema ili nešto slično.
  • Kod source view-a se mogu direktno primjeniti promjene što je posebno korisno za web developere.
  • Jedina podržava SVG animacije, video SVG, video HTML tagove, kompletan CSS3*
  • Vjerojatno sam još nešto zaboravio

Ovo sve se odnosi na 9.26 osim označenih sa * koje se odnose na 9.50

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FireFox vs Opera vs IE
  1. Internet Explorer 7
  2. Opera 
  3. FireFox 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FireFox vs Opera vs IE

Zanimljivo kako 80%  postova ove teme kaze da koriste FireFox, OSIM KADA IM NESTO ŠTEKA PA UKLJUČE IE7 (a u međuvremenu ga ishvale kao da im pare nosi), slažem se, FF ima više pluginova (i to mu je jedina prednost), a to što dobar dio stranica učita krivo i treba mu više vremena da se pokrene jer ždere memoriju nije bitno....... O sigurnosti se ne isplati jer i FF i IE7 kiksaju sa updateima (a ako ne paziš gdje surfaš uzalud vam oboje). Za operu nemam što reći jer je nikada nisam koristio, a trenutno je moj izbor IE7+IE7Pro....................... (JER MI SE SVE UČITA KAKO TREBA......i to ODMAH, a i ljepše mi izgleda)......P.S. o ukusima se ne raspravlja

0 0 hvala 0
17 godina
FireFox vs Opera vs IE

koristim Firefox jer najbrže radi ..

inače ovo je spam tema, tu postaju noobovi s glupostima da je IE loš, ne zato što je, nego zato što su to negdje čuli pa pokazuju svoje veliko znanje Viče

0 0 hvala 0
17 godina
FireFox vs Opera vs IE

win xp: FireFox, IE7, Opera

opensuse: Firefox, Konqueror

Firefox je uvijek Up, dok ostali služe za provjeru izgleda web stranica.

Što se tiče kvalitete i podrške za najnovije web standarde, tu je Opera neprikosnovena, slijedi je FF, dok IE uvijek zaostaje, recimo tek sa verzijom 7 uvedena je podrška za transparentni .png

preporučujem da pogledate

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_web_browsers

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_layout_engines

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_layout_engines_%28DOM%29

podrska za novi html5

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_layout_engines_%28HTML5%29

itd itd imate poveznice za vise informacija.

jedna zanimljivost  opera i adobe dreamweaver koriste isti presto engine :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
exxe kaže...

Zanimljivo kako 80%  postova ove teme kaze da koriste FireFox, OSIM KADA IM NESTO ŠTEKA PA UKLJUČE IE7 (a u međuvremenu ga ishvale kao da im pare nosi), slažem se, FF ima više pluginova (i to mu je jedina prednost), a to što dobar dio stranica učita krivo i treba mu više vremena da se pokrene jer ždere memoriju nije bitno....... O sigurnosti se ne isplati jer i FF i IE7 kiksaju sa updateima (a ako ne paziš gdje surfaš uzalud vam oboje). Za operu nemam što reći jer je nikada nisam koristio, a trenutno je moj izbor IE7+IE7Pro....................... (JER MI SE SVE UČITA KAKO TREBA......i to ODMAH, a i ljepše mi izgleda)......P.S. o ukusima se ne raspravlja

Nije točno da IE učita ispravno stranice! FF, Opera i Konqueror učitaju stranice onako kako je to određeno css parametrima, dok IE radi onako kako on 'misli' da treba da bude, ako nedostaju parametri, pa makar se to i kršilo sa w3 standardima www.w3.org . To što se neka stranica različito prikazuje u FF / Operi od onoga što vidiš u IE samo pokazuje da webdizajner nije odradio posao kako treba.

Davno je proslo vrijeme kada je na stranicama pisalo: optimizirano za IE Šutim .
17 godina
neaktivan
FireFox vs Opera vs IE

Nema do Opere!

Često  isprobam  novije  verzije  drugih  browsera  IE,  FF,  Netscape,  Safari  no  uvjek  se  vratim  na  operu!

Speed  dail,  integrirani email  klijent su zakon.

Na žalost zna  se  desiti  da  neke  stranice/aplikacije  ne  podržavaju  operu,  pa  moram  posegnuti  za  FF/IE.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ja sam takode neko vrijeme koristio safari na xp-u i mogu reci da sam naisao na mnogo stranica koje ne moze otvoriti jednsotavno nije optimizirano za safari....
17 godina
Cabbage kaže...

Svi vi pljujete po Internet exploreru, i većina vas hvali FF, ali koliko ja znam, kod na kojem je FF zasnovan, skoro je isti i kod Internet Explorera, tako da baš i nema neke "velike razlike"...Osobno koristim operu....

Kod nije isti, dva različita pristupa istom zadatku. 
17 godina
protjeran
FireFox vs Opera vs IE

engine opere za prikaz elemenata nije stabilan,i prebugovit je,vishe od ostalih pretrazivaca

josh se sjecam prije koje godine Opere,kad su je hvalili da prva prihvaca standarde bla bla bla,a nish nije radilo,a najmanje po standardima

probaj u Operi stavit left align slike kao atribut,shto je mislim standard,pa gledaj shto ce ti se dogodit

banana

ko i masu drugih banana,da nesh ne iscrtava jer se potpuno zbuni prilikom renderiranja

zelim,hocu,mogu
al neam koga

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FireFox vs Opera vs IE

koristim i firefox i operu... primarno koristim operu jer lakse  i  ljepse  cita wml stranice, a i navikao sam na nju... ima i firefox plugin za citanje wml stranica, ali stranice izgledaju dosta ruzno... firefox koristim najvise u slucaju da trebam promijenit identifikaciju browsera

(user  agent)  jer  kod  firefoxa  je  to  jaaako  jednostavno,  pa  u  slucaju  da  zatrebam  na  neku  stranicu  samo  promijenim  user  agent  u

Nokia  N95  i  eto  me  unutra  hahaha  btw  u  novom  Bugu  je  sad  i  neki  programcic  koji  se  integrira  u  firefox  i  mijenja  IP  adresu  i  radi

hehe  super... tako da mislim da ce mi firefox postat primaran browser

eeehhheem...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FireFox vs Opera vs IE

Koliko vidim vecina ljudi koji odabire operu koristi je zbog mail-a i speed dail-a. E to sve ima i FF uz dodatke. To koristim doma i super mi je. Daleko od toga da Opera ne valja. Koristio sam i nju, ali neke lozinke mi nije htjela pamtiti ili joj stranica nije dala da pamti pa sam se vratio na FF. I meni je bilo odlicno Speed dial i mail. Nakon sto sam prekopao EX za FF nasao sam sve sto sam trazio. Iskreno niti sa jednim nemam losih iskustva. Niti sa FF niti sa Operom niti sa IE7. Sve je to stvar ukusa i navike. Prednost dajem FF - JEDINO - zbog dodataka. Ako se normalno surfa (bez sex, crack i sl) nema problema.

Za programere ne znam jer se ne bavim time, ali za obicno surfanje sto vecina korisnika cini, svi su u redu. Bar je to moje skromno misljenje...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
FireFox vs Opera vs IE

Koristim sva tri,kako za koju stvar.

Evo,recimo  ne  mogu  implementirati  Flashget  da  mi  bude  glavni  download  manager  u  Operi    pa za skidanje velikih datoteka uvijek koristim Firefox.Može li mi netko pomoći oko ovog problemčića?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FireFox vs Opera vs IE

Firefox, naravno. Iako sam ga dugo vremena izbjegavao zbog njegove relativne sporosti kod pokretanja, ali kako ima stanovite dodatke (add-ons) koji su se pokazali iznimno korisnima za moje potrebe, niti ne razmišljam o povratku na IE. Iako još uvijek žalim za AvantBrowser-om... U Firefoxu mi gadno fali opcija iz AB-a koja nudi stranice tematski vezane uz onu koju trenutno posjećujete. Ako netko zna za kakav add-on koji ima sličnu funkciju, molim da mi pošalje link na PM.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FireFox vs Opera vs IE

Firefox!

Zašto?

Pa zato što radi.

Da li je Opera bolja?

Nemam pojma i ne zanima me.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tihomir(3) kaže...

Pa zapravo koristimFF i IE, i to IE samo zato jer neke bankarske usluge nisu prilagođene standardima, nego trebaju IE

Možemo li reću da mu to jedina mana!?
Pisci bankarskih usluga nisu predvidjeli da ga korisnici koriste, preostaje nam IE.

Mada sa korisnicima rekao FF je za surfanje a IE za internet bankin!

Mašta je važnija od znanja!
17 godina
neaktivan

Opera kao najsigurniji i najbolji browser...

i  zbog  nekih  mogucnoisti  (glasovno  navođenje??)

17 godina
neaktivan
FireFox vs Opera vs IE

Safari

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firefox 3, probao sam i Operu, ali ostao pri FF-u
17 godina
neaktivan
FireFox vs Opera vs IE

Firefox 2, prije toga sam koristio Avant Browser.

0 0 hvala 0
17 godina
FireFox vs Opera vs IE

Imam Operu i FireFox. Opera mi je uvijek 1. izbor, najsigurnija je, najbrža, a tu je i speed dial bez kojeg više ne mogu. FireFox koristim u rijetkim situacijam kad se neka stranica ne otvori dobro u Operi

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice