To je to :)
Firefox 4.0 beta
- poruka: 2.401
- |
- čitano: 603.037
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
daj icecold već sam se ponado da budem pročitao nešto za ff il neku vjest u vezi njega kad sam vidio da si napiso...
kad ono šipak
:D
edit: i da kud je nestao link sa nightly buildova za skinut ff 4 b11 x64 za windowse??
da li je ovako ok u postavkama ccleanera ako želim zadržati passwords za sve stranice jer mi trebaju imam ih dosta.
Mozes koristiti i "Clear recent history" za to. Te podesiti i firefox da cisti te stvari automatski kad ga zatvoris. Pogledaj moj stari post, samo prebaci na "Use custom settings for history" te podesi kako tebi odgovara.
da li je ovako ok u postavkama ccleanera ako želim zadržati passwords za sve stranice jer mi trebaju imam ih dosta.
Mozes koristiti i "Clear recent history" za to. Te podesiti i firefox da cisti te stvari automatski kad ga zatvoris. Pogledaj moj stari post, samo prebaci na "Use custom settings for history" te podesi kako tebi odgovara.
hvala na savjetu, ali da ne kompliciram, već sam testirao ccleaner s onim postavkama i ko bi reko izbriso je sve osim passworda. išao sam na windows disk cleanup ali sve nule pokazaše se. jednostavnije mi je s ccleanerom, ako tako bude i nadalje da mi sve obriše (history, cookies itd) a passworde sačuva onda mi to odgovara.
edit: sad sam pogledao tvoj post nema tih opcija kod mene u 4.0b10
Nisi prebacio na "Use custom settings for history" ;)
jest bogami dobro kažeš ;)
edit: ako popunim zadnju kockicu clear history hoće li mi se passwords izbrisat?
Malo je off ali probaj instalirati addon LastPass Password Manager.
Od kad imam to cudo nemam problema sa passovima :)
Malo je off ali probaj instalirati addon LastPass Password Manager.
Od kad imam to cudo nemam problema sa passovima :)
pa za sada sam zadovoljan s ccleanerom i kako mi briše junk files i čuva passwords. vdjet ćemo što će bit sutra. a evo par komenatra za addon kojeg si mi preporučio, ima logike.
jest bogami dobro kažeš ;)
edit: ako popunim zadnju kockicu clear history hoće li mi se passwords izbrisat?
Nece po defaultu, naime kada stavis kvacicu na "clear history" tipka "Settings" ti vise nece biti onemogucena pa ces moci kliknuti na nju i odabrati u detalje sto sve zelis obrisati kada se firefox zatvori. Makar proviri u to, zgodno je znati sto sve imas na raspolaganju cak i ako ne koristis ;)
Eo jedan novi tek u razvoju dodatak koji vam može biti interesantan :)
Fali dosta uređenja i opcija, ali ovo je prva eksperimentala verzija.
https://mozillalabs.com/prospector/2011/01/26/towards-browse-based-browsing-with-home-dash/
malo je offtopic, oprostite
neznam dal je netko o ovome razmišljao, al meni se čini kao dobra ideja...
naime na svim browserima je moguće napraviti full screen sa pritiskom na f11
i nakon toga gornji dio se povuće gore (nestane) i kako se dođe na full ne možeš do taskbara
e sad meni bi bilo super kad bi netko napravio neki addon, neki skin, bilo tko opciju da se tabovi i adresna traka skrivaju kao kad se stavi full screen, ali da se može pristupit taskbaru
znači da se sučelje borwsera ponaša kao da je u full screenu ali je zapravo samo stavljeno normalno preko cijelog zaslona, i da je moguć pristupit taskbaru
ja o tome već razmišljam duže vrijeme i to bi mi bilo super da neki browser ima, al sumnjam da bi netko to napravio
jer kako sam na lapu uvijek cijenim prostor kod pretraživanja stranica (zato nisam imo prijašnje verzije ff zbog prostora gore)
oprostite zbog ovoga, samo me zanima vaše mišljenje...
:)
Možda ti ovo pomogne:
http://www.krickelkrackel.de/autohide/
Dole imaš za Firefox 4 add-on, mada koristi i Add-on Compatibility Reportet da forsiraš ako bude trebalo.
Takođe prilično zanimljiv i koristan dodatak za Firefox 4.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/barlesque/
Edit:pregled preostalih bagova možete pogledati ovde.
Eo jedan novi tek u razvoju dodatak koji vam može biti interesantan :)
Fali dosta uređenja i opcija, ali ovo je prva eksperimentala verzija.
https://mozillalabs.com/prospector/2011/01/26/towards-browse-based-browsing-with-home-dash/
Pre fora mi je ovo! :) Hvala na obavijesti(ma) icecold!
Samo mi konstantno fali informacija o URL-u pa se prečesto nalazim klikčući Ctrl-i :D (volio bih da se to "riješi" na neki bolji način) - slično me izluđivao neko vrijeme nedostatak informacije o linkovima u status baru (dok nisam saznao za Status-4-evar).
Sad samo još trebam isprobati u trenutnom default-nom profilu sa trenutnih 100-tinjak tabova pa da vidimo koliko mi zaista (ne) koristi... :D
puno ti hvala na ovome
svaka ti dala
imam samo jedan mali problem: nakon gašenja FF ništa se ne dešava, ponovno podizanje browsera nije izbrisalo passwords, ali nakon čišćenja ccleanerom samo gmail account ne otvara inbox nego me uvijek traži da popunim kvačicom kockicu i tek me onda pusti unutra kao i jedan site gdje čuvam svoje postavke za online shopping. sve je upisano (user & pass) samo je box unticked. svi ostali passwords za cca 10-ak računa dozvoljavaju da uđem u njih bez ikakvog klika.
problem je isključivo u ccleaneru, gasio sam i podizao browser nekoliko puta, a da nisam čistio ccleanerom prije toga i uvijek se automatski ulazilo u moj account to mi je inače home page. promijenio home page, stavio bug, a gmail metno u favorites opet isto: nakon čišćenja ccleanerom u bug account uđe bez problema a u gmail neće zapne na loginu i traži kvačicu. kad je stavim kliknem na login i tek onda uđe.

u ccleaneru sam stavio da mi ne briše cookies za stranice na kojima imam passwords. kad briše cookies onda izbriše sve osim ovih desno jer su oni na tzv. exception list. cookies=passwords, sve što je na toj exception listi bez problema se učita nakon čišćenja ccleanerom pri ponovnom dizanju browsera osim gmail accounta. exception lista vrijedi za sve browsere koje imam i samo ff ima problema s ulaskom u moj gmail account.
u ccleaneru sam stavio da mi ne briše cookies za stranice na kojima imam passwords. kad briše cookies onda izbriše sve osim ovih desno jer su oni na tzv. exception list. cookies=passwords, sve što je na toj exception listi bez problema se učita nakon čišćenja ccleanerom pri ponovnom dizanju browsera osim gmail accounta. exception lista vrijedi za sve browsere koje imam i samo ff ima problema s ulaskom u moj gmail account.
Hmm....ali iz tvoje slike se vidi da je na lijevoj strani ostala stranica za gmail, a ne desnoj si je stavio neka sacuva te cookies-e. Probaj ovo maknit sa lijeve strane sto sam ti oznacio na slici (mozda je to rijesenje).
update je ponovno u funkciji!
Ne znam moze li CCleaner brisati specificne cookiese za firefox, zato sto ih firefox sve drzi u jednoj datoteci. IE ih drzi svaki cookie u vlastitoj datoteci, pa mozda CCleaner vidi cookiese od Internet Explorera? Znam da ti Firefox definitivno ne dira cookiese jer si iskljucio brisanje cookiesa. Takve slicne postavke imam i ja u svom firefoxu.
Nazalost ne znam kako bi mogao u firefoxu ostavljati samo neke cookiese. Za to mozes koristiti addonove kao CookieCuller, koji cini se radi i sa verzijama 4.
Ja bih na tvom mjestu probao onemoguciti CCleaneru da dira ista vezano uz Firefox i prepustiti Firefoxu ciscenje vlastitog smeca. Automatsko brisanje svih cookiesa u Firefoxu bi onemogucio te bi prepustio CookieCulleru da automatski brise sve cookiese sa stranica koje nisam naveo kao bitne.
neznam kako vi mislite al ja se iskreno nadam da će u službenoj verziji ff 4 biti 64 bitna verzija jer vidim da se 64 bitna razvija isto dnevno kao i 32 bitna
nadam se da će se potrudit oko toga, da možemo koristit puni potencijal browsera i njegov maksimum, mi koji imamo 64 bitne windowse....
iskreno se nadam da će bit tako...
živi bili pa vidili
iskreno se nadam da će bit tako...
živi bili pa vidili
Tj. da ti Firefox moze adresirati vise od 4GB memorije? :D
Cemu takva fiksacija za 64 bitnim browserom? Firefox jako malo dobiva sa 64 bita, flash samo malo vise od toga. Jedini programi koji veoma profitiraju od 64 bita su programi koji moraju adresirati ogromne kolicine memorije, te oni koji rade puno izracuna (duplo veci register = brze racunske operacija).
Ne kazem da ce 64 bitna verzija biti losa, nego da smanjis ocekivanja. Jer neces ni primjetiti razliku :D
:)
Pa normalno da nece bit razlike,jesi osjetio razliku kad si stavio 64 bit windowse naspram 32 tj 86 ?
ne
pa eto vidis
4.0b11pre-opet bug!!! Desnim klikom miša na iconu u taskbaru NE DOBIJAM više popis prethodno otvorenih web stranica...Icecold,ti si na potezu....:)
Hmm....ali iz tvoje slike se vidi da je na lijevoj strani ostala stranica za gmail, a ne desnoj si je stavio neka sacuva te cookies-e. Probaj ovo maknit sa lijeve strane sto sam ti oznacio na slici (mozda je to rijesenje).
probao kako si savjetovao, prebacio označeno s lijeve na desnu i napravilo se još gore izbrisalo mi je i user i pass za gmail account. ponovno sam ih upisao, stavio kvačicu da mi pamti i ušao u account.
EDIT: zamisli šta mi se dogodilo malo kasnije kad sam išao cookie po cookie brisat od google s ccleanerom: tvoja kombinacija je čini se bila ispravna! prvi put mi obriše user i pass, pročačkam malo po postavkama u ccleaneru za ff (označim opet sve osim passwords) i ovaj kojeg si mi savjetovao ubacim kao treći ili četvrti po redu i nema više blokiranja sad nakon čišćenja ccleanerom imam direktan ulaz u account! nadam se da će tako potrajat. cookie mail.google.com je ključan za FF, a mail.google.com/mail se javlja samo kad se pokrene ie9 i on je ključ upada u gmail account za ie9. zanimljivo, svaki browser ima drugi cookie za ulazak u gmail account, tko bi to mislio. hvala win. svjetski potez.
Ne znam moze li CCleaner brisati specificne cookiese za firefox, zato sto ih firefox sve drzi u jednoj datoteci. IE ih drzi svaki cookie u vlastitoj datoteci, pa mozda CCleaner vidi cookiese od Internet Explorera? Znam da ti Firefox definitivno ne dira cookiese jer si iskljucio brisanje cookiesa. Takve slicne postavke imam i ja u svom firefoxu.
Nazalost ne znam kako bi mogao u firefoxu ostavljati samo neke cookiese. Za to mozes koristiti addonove kao CookieCuller, koji cini se radi i sa verzijama 4.
Ja bih na tvom mjestu probao onemoguciti CCleaneru da dira ista vezano uz Firefox i prepustiti Firefoxu ciscenje vlastitog smeca. Automatsko brisanje svih cookiesa u Firefoxu bi onemogucio te bi prepustio CookieCulleru da automatski brise sve cookiese sa stranica koje nisam naveo kao bitne.
probao sam i s onemogućavanjem čišćenja smeća za firefox tj. preciznije nisam koristio ccleaner i praznio sam smeće iz ff tako da sam ga ugasio i u postavkama mi je bilo namješteno da ne briše cookies prilikom gašenja browsera i to je radilo, ulazio sam u gmail account bez problema, nije nigdje zapinjalo. nakon toga sam napravio analizu smeća s ccleanerom i jedini problem koji se nametnuo je taj na taj način pražnjenje junka gašenjem ff ostavlja iza sebe dosta smeća koje ccleaner detektira. kad sam to preostalo pobrisao ccleanerom gmail account je opet zapinjao prilikom logina, neće izravno u account, traži kvačicu na zapamti me box-u i ručno klik na uđi.
idem malo vidjet o kakvom se addonu radi za čuvanje cookiesa kojeg si mi preporučio.
EDIT: vidio sam o kakvom se addonu radi, ali ako ovo sa ccleanerom bude i dalje radilo neću ništa mijenjat. thanks anyway.
Mogu li znati koje tocno to preostale datoteke CCleaner oznaci kao smece? To me bas zanima, jer po ovome ispada da CCleaner definitivno ne radi dobro sa cookiesima u firefoxu.
Ovaj drugi boldani dio, to je zato sto ti CCleaner obrise cookiese u firefoxu, ne postoji drugo objasnjenje.
so.creator.est Ja nekuzim sta ti uopce hoces,najbolje da otvoris posebno temu pa napisi sta te tocno muči.
Ja brisem sve cookie sve sve sve sa CC-om i normalno imam passworde spremljene u profil FF
To ak ih nevidis na onim kućicama za ispunjavanje neznaci da ih nema moras kliknut misem na njih onda ce ti se pojavit