eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.368.044
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
To je eksterna baterija a posto je bilo problema sa kupovinom baterija iz Kine mozda tu lezi neki problem

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Evo sta kaze prodavac

i will check post on Monday.friend
becase i checked the tracking RS690074133NL no update/
Merry Christmas
Tan

Mozda je i poslao a da je nesto kod poste problem
8 godina
protjeran
eBay - pitanja i odgovori

Uzeo sam prije 2-3 mjeseca od prodavača SanDisk Ultra USB 3.0 32GB i izgleda da je riknuo, danas prebacim seriju na njega i hoću na tv gledat i uopće ga ne prepoznaje, probao sam na 2 laptopa i 2 pc-a isto 0 bodova, mrtav potpuno, nema ga u device manager pod disk drives, totalno dead.

Kak ide za tu sitnariju reklamacija, inače 2 godine ko fol garancija, neko reklamirao sličan proizvod ? 

Mislio sam mu se porukom javit i reć da je usb crknuo pa ako pošalje novi super, ako ne, ne budem ništa poduzimao i drko se za 10 dolara, budem kupio drugi i bog te veselio.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Pa javi se nista te ne kosta...

8 godina
protjeran
Torent kaže...

Pa javi se nista te ne kosta...

Hoću, pošto je neki "jak" prodavač mislim da bude slao novi šta mu to znači, al budemo vidjeli šta će odgovorit

16 godina
neaktivan

Da li je itko naručivao keyeve za igre/software sa eBay?

Do sad sam naručivao sitnice sa eBay i nije bilo problema, no danas sam naletio na par komada appsa, starije verzije no nema veze, poslužit će jer idu preko VM super jeftino pa me zanima koliko se otprilike čeka key? Selleri su iz UK, plaćeno sa GBP uz konverziju u USD preko PayPala, na poruke nema odgovora (~6-8h čekam i still nothing) i pouzdani su (99% i više pozitivnog responsea)

EDIT & UPDATE: Sve prošlo kako spada, tijekom dana sam dobio keyeve na mail i svi rade kako je planirano ;)

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2016 22:05 (midzan21).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Da li je ovo sad krenulo? Kinez pise da ce brzo stici

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Sasa83 kaže...
Da li je ovo sad krenulo? Kinez pise da ce brzo stici

Krenulo. A u ovo doba godine ništa nije brzo. 

16 godina

Da li bi mogao platiti carinsku stopu i PDV na paket koji stiže iz UK(Lowestoft). Paket ima oko 8kg, vrijednost 110 GBP + poštarina 20 GBP. (radi se o ručnom alatu) 

Kako mogu biti siguran da taj proizvod ne dolazi iz bescarinske zone.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
lovranac kaže...

Da li bi mogao platiti carinsku stopu i PDV na paket koji stiže iz UK(Lowestoft). Paket ima oko 8kg, vrijednost 110 GBP + poštarina 20 GBP. (radi se o ručnom alatu) 

Kako mogu biti siguran da taj proizvod ne dolazi iz bescarinske zone.

Naručio si preko eBaya? Onda u osnovi ne može doći iz bescarinske zone, a ako će ti htjeti cariniti, a ti to nisi voljan platiti, onda ćeš se obračunati s prodavačem jer te doveo u zabludu.

15 godina
neaktivan

Poznanik mi je kupio i poslao poštom slušalice Philips Fidelio X2 koje su se povoljno na popustu mogle kupiti u Norveškoj.

Ja uopće nisam razmišljao da Norveška nije u EU i nije  u EU carinskoj zoni dok na tracking nisam jučer vidio 7.1.2017. 19:21:56CroatiaZAGREB 10003 PI Send items to customs1 (Inb).

On je slao paket pod gift i stavio vrijednost 250 NOK što je oko 27 eura. Pošto je MSRP slušalica 300 $ bojim da nebi na carini meni po toj vrijednosti računali PDV. Postoji li šansa da mi ne naplate PDV 

i jel slušalice spadaju u el. robu pa mi je barem nema još 10% carine?

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2017 13:05 (skipe1994).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Na slušalice nema carine. Jako je mala šansa da ti to neće cariniti - carinike moraš uvjeriti da ti je to poslao netko kao dar (da nisi kupio) i da vrijede manje od 45 eura.
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Na slušalice nema carine. Jako je mala šansa da ti to neće cariniti - carinike moraš uvjeriti da ti je to poslao netko kao dar (da nisi kupio) i da vrijede manje od 45 eura.

Jel bi ovo moglo značit da sam imao sreće sa carinom:

7.1.2017. 19:21:56CroatiaZAGREB 10003 PI Send items to customs1 9.1.2017. 11:48:36Croatia10004 Zagreb CAR Send item to customs 9.1.2017. 11:48:36Croatia10004 Zagreb CAR Receive item at location 9.1.2017. 13:07:28Croatia10004 Zagreb CAR Send item to domestic location (Otb)

17 godina
moderator

Da. Ako se opet ne predomisle.  Ali valjda neće.

8 godina
neaktivan
Ljudi,ovako dobio sam na aukciji item vrijedan 100$ za 10$ (Drone kit).I također seller je pouzdan.

Nego kako ću to riješiti sa Carinom pošto je seller iz Kine? Da nebi morao placat porez na to?

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
idk90000 kaže...
Ljudi,ovako dobio sam na aukciji item vrijedan 100$ za 10$ (Drone kit).I također seller je pouzdan.

Nego kako ću to riješiti sa Carinom pošto je seller iz Kine? Da nebi morao placat porez na to?

Što misliš "kako riješiti"? Riješit ćeš tako što ćeš platiti PDV i troškove carinjenja. 

Stoput sam već napisao da treba pročitati FAQ (Često postavljana pitanja) da ne bi bilo "nismo znali, nismo htjeli": http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

8 godina
neaktivan
Zašto bi platio kad sam item dobio za 10$ (aukcija)? Inače dođe 100$..Nema ti toga u tom FAQ..Ajojjj
15 godina
odjavljen
idk90000 kaže...
Zašto bi platio kad sam item dobio za 10$ (aukcija)? Inače dođe 100$..Nema ti toga u tom FAQ..Ajojjj

Poslat ćeš ispis s ebaya ili paypala da si toliko platio i to je dokaz koji te traže. Sigurno piše u faqu.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
moderator
idk90000 kaže...

Aha, sorry - krivo sam te shvatio. Da, onda vjerojatno nećeš platiti ništa. Osim poziva za carinjenje.

Kažem "vjerojatno" zato jer carinik, ako baš želi, može ti ne priznati taj račun i ocariniti ti proizvod po procijenjenoj tržišnoj vrijednosti.

9 godina
odjavljen

Meni na vecini paketa iz kine pise poklon......

15 godina
odjavljen
Torent kaže...

Meni na vecini paketa iz kine pise poklon......

Da, i?

Misliš da carinici vjeruju u to? Sve ti piše u FAQ-u

Svi smo mi Mentalist.
9 godina
odjavljen

Ne mislim ja nista samo sam htio podrzati baksovu izjavu da carinici to ne moraju prihvatiti jer gledaju puno previse "poklona" iz kine ;)

FAQ  ne moram citati jer imam puno stotina kupovina sa ebaya i hiljada ukupno sa neta pa imam "malkice" iskustva u tome ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2017 9:40 (Torent).
15 godina
odjavljen
Ok krivo sam te shvatio 😎
Svi smo mi Mentalist.
17 godina
moderator
Torent kaže...

Ne mislim ja nista samo sam htio podrzati baksovu izjavu da carinici to ne moraju prihvatiti jer gledaju puno previse "poklona" iz kine ;)

Totalno si me zbunio.  Nitko nije spominjao gift. A kolega je "dobio" dron za $10, znači kupio ga. Carinici ne moraju račun prihvatiti jer u paketu sigurno neće biti mali električni bumbar, nego nešto za što bi mogli pretpostaviti da vrijedi više od 22 eura.

9 godina
odjavljen

Naravno. Naucili i oni ponesto ;) Barem ovi moji u BiH. Do proje godinu dvije mogao si im prodati pricu ali sad bas i ne ;) A na vecini paketa pise 5 USD ili poklon ;)

A realno drone pogotovo ako je imalo veci i ne izgleda kao da kosta 10 USD pogotovo njima koji to bas ne vidjaju cesto ;)

16 godina
neaktivan

Ima li neki opravdan razloz zašto ovi sa ebay.de ne žele slati neke stvari za HR konkretno radi se o nekim dijelovima za auto 150€.

Uvijek budi nezadovoljan onim što jesi ako želiš postati ono što još nisi; jer tamo gdje si postao zadovoljan, tamo ćeš i ostati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
CANABIS kaže...

Ima li neki opravdan razloz zašto ovi sa ebay.de ne žele slati neke stvari za HR konkretno radi se o nekim dijelovima za auto 150€.

Ebay nije dućan. Nego posrednik. Kao Njuškalo. Na njemu prodaju ljudi ko ti i ja.

Da imaš veliko tržište kao Njemačka, ne bi se baš trgao da ideš saznati poštarinu za sve države svijeta, upisivati sve to u ebay, slati pakete u drugu državi i sređivati papire za to, imati podršku za reklamacije, i ti onda moraš plaćati poštarinu za povrat robe itd...

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
9 godina
neaktivan
Canabis

Jesi pital sellera dal salje u hr? Jer u vecini slucajeva pod shipping ti pise da moras pitat sellers,a kad pitas veli ti cijenu ako salje (salje 99%)
Potpis
16 godina
neaktivan

Hvala pitaći valjda će me razumjeti jer mi je njemački koma a i prevoditelj je još gori,ne vidim razlog zašto nebi slali ako ja uredno platim proizvod i poštarinu.

Uvijek budi nezadovoljan onim što jesi ako želiš postati ono što još nisi; jer tamo gdje si postao zadovoljan, tamo ćeš i ostati.
9 godina
neaktivan
Napisi na engleskom i na njemackom (tak ja) i pitas dal salje u hr i koja ke cijena
Potpis
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice