eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.369.886
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Cekam jos neko vrijeme..

Danas dosla 2 paketa (ne ti koji kasne)..

Neznam kak je moguce da paket koji je poslan kasnije istom postom dode a ovog od prije nema (prosli kroz isti centar)

Ponovo potvrduje paket da je Singapurska posta najbrza (ali standard shipping)! Max za 15 danadolazi (vikendi uracunati) :)
Potpis
15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Što se događa sa isporukama baterija?

na Banggoodu su mi rekli da živim na području koji je "banned", a na dx.comu napiše ovo:

Due to new airline safety regulations announced by the ICAO, shipping of “pure power” products to your shipping address is not allowed

Znači, zabranjene su isporuke baterija?? To je očito nešto novo... Prije sam normalno naručivao one power bank-ove. :-/

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Naruči s gearbesta ili neke druge stranice. Iako ni oni nisu slali kod nas jedno kraće vrijeme. Baterije inače prolaze posebne provjere prilikom slanja avionom, tak da možda su stvarno uvedeni neki novi propisi al ne vjerujem da je baš sad totalna zabrana slanja.
15 godina
neaktivan

Da se pridružim ekipi koja čeka duže od mjesec dana

Kao što je kolega napisao, nemojte žuriti s tim case-ovima. Zbog blagdana i još relativno novih regulaija Kina kasni po default-u. A zadnje što treba je da još završimo na blacklisti.

Ako Vam kasni, prvo se obratite selleru čisto da ukoliko zaista ne dođe da se ima dokaz za kasno otvaranje case-a ili rješavanje preko direktnog kontakta.

ll keep it short and sweet. Family, religion, friendship. These are the three demons you must slay if you wish to succeed in business. - C.M. Burns

0 0 hvala 0
14 godina

zanima me koji je postupak otvaranje casea na ebayu... jedan item mi kasni više od mj dana tj trebao je doći još 23.10. .. pa mi stoga ništa ne preostaje doli otvorit case pa me zanima postupak?

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Ako je trebao tada doci onda si zakasnio na ebayu ali nisi na paypalu....

14 godina
Torent kaže...

sto sam to znaci?

9 godina
neaktivan
Gale92 kaže...
Torent kaže...

sto sam to znaci?

Nemozes otvorit dispute na ebayu (proslo je 40 i kusur dana) ali mozes na PayPalu u roku 180 dana.

-..

Ja nikad nisam otvoril dispute na eBayu samo preko PayPala, neznam zbog cega

Potpis
9 godina
odjavljen

Ja samo jednom preko paypala uvijek ebay....

14 godina

jučer sam otvorio case (uvečer) za refund sredstava i sada mi stigao e-mail da je povrat izvršen novaca.

sada me zanima dali je to odmah vidljivo na mojem deviznom računu ili neko vrijeme stoji na PayPalu te se onda "spusti"........ 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
1-2 dana
Potpis
9 godina
odjavljen
Gale92 kaže...

jučer sam otvorio case (uvečer) za refund sredstava i sada mi stigao e-mail da je povrat izvršen novaca.

sada me zanima dali je to odmah vidljivo na mojem deviznom računu ili neko vrijeme stoji na PayPalu te se onda "spusti"........ 

Nije to do paypala nego do tvoje banke ili karticarske koce. max 3 radna dana....

16 godina
neaktivan
darioklc kaže...

Što se događa sa isporukama baterija?

na Banggoodu su mi rekli da živim na području koji je "banned", a na dx.comu napiše ovo:

Due to new airline safety regulations announced by the ICAO, shipping of “pure power” products to your shipping address is not allowed

Znači, zabranjene su isporuke baterija?? To je očito nešto novo... Prije sam normalno naručivao one power bank-ove. :-/

Ugl sve baterije i uređaju sa baterijama koji se šalju iz kine se stavljaju pod rendgen prije slanja jer je nedavno ekspolodirala baterija u avionu pa je bila drama,tako da se sve odužilo općenito sve pošiljke

9 godina
neaktivan
Ja naruci pre dva dana solarni punjac za bosnu da nece biti kakvi problema? Jos mi kinez dao broj za pracenje posiljke i pise zemlja polazista Holandija

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Problem kao?????????? Jedino sto ti se moze desiti je da ti carina trazi dokaz o placanju.... Ako je narudzba primljena nema vise problema....

16 godina
neaktivan

Bila je i meni kamera iz Engleske pa je doša papir od carine ali nakon 2,3 poruke plaćaju mi ono sve šta san ja platia za carinu

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Salje se iz kine sa nizozemskom postom. Znaci kina-nizozemska,pa nizozemska - bosna/hrv.i normalno ide na pregled i placas ak je placeno vise od 160kn
Potpis
9 godina
neaktivan
I ovo je externa baterija nisam znao da je bilo nekakvi problema oko kupovine baterija iz Kine
9 godina
neaktivan
Ovo ne prelazi 50km i ne bi trebalo da se carini jedini problem sto imam naruceni vise artikala koji prelaze preko 50km pa ako sve ovo stigne iste sedmice da li se carini?

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Sasa83 kaže...
Ovo ne prelazi 50km i ne bi trebalo da se carini jedini problem sto imam naruceni vise artikala koji prelaze preko 50km pa ako sve ovo stigne iste sedmice da li se carini?

Nisam ni rekao da ce carinit vec da ce ti mozda traziti racun. A sto se tice vise paketa tesko jedino ako bas dodju isti dan pa uprate da je na isto ime doslo vise paketa al jako tesko....

16 godina
neaktivan
Sasa83 kaže...
I ovo je externa baterija nisam znao da je bilo nekakvi problema oko kupovine baterija iz Kine

Meni nisu stigla dva paketa 4AA punive baterije i power bank tako da više ne naručujem baterije

14 godina
neaktivan

Tek sam počeo na e-bay-u pa me zanima ima li netko iskustva sa slavanjem paketa u Rusiju? Naime trebao bi poslati komad hardwera u Moskvu a poštarina je poprilična pa ne bi htio ostati bez paketa i bez novaca. Ako se paket izgubi moram li ja vratiti novce ili je pošta odgovorna? Stavio bi kao vrijednosnu pošiljku i da li mi tada naša pošta isplačuje vrijednost paketa ako se paket izgubi u Rusiji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

poz... 

Dali netko ima iskustva sa kupovanjem (925) prstenja na Ebay-u.

npr. Ovako sta...  Ovaj 

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
razermario kaže...

poz... 

Dali netko ima iskustva sa kupovanjem (925) prstenja na Ebay-u.

npr. Ovako sta...  Ovaj 

ljepši su na slici nego u stvarnosti.

12 godina

Narucio sam par stvari, sa ebaya. I dobio sam tracking number, nakon sto sam zatrazio jer su jeftine stvari. I idem probati upisati da vidim gdje se nalaze  i nemoguce je ... Prije dok sam narucivao bila su i slova u tracking numberu sad su samo brojevi....  Dali mozda moram cekati jos dok posalje, jer sam tek juce narucio ? 

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Da je pravi tn  ne bi ti nista prikazalo a ti si dobio lazni tracking ocigledno ili ne pratis gdje treba. Ali i ako je lazni ne znaci da te iko ide prevariti.... Treba i do 7 dana da se pojavi u sistemu jer prilikom prodaje trgovac rezervise TN ali to ne znaci da je uopste predao robu u postu....

17 godina
moderator
razermario kaže...

Narucio sam par stvari, sa ebaya. I dobio sam tracking number, nakon sto sam zatrazio jer su jeftine stvari. I idem probati upisati da vidim gdje se nalaze  i nemoguce je ... Prije dok sam narucivao bila su i slova u tracking numberu sad su samo brojevi....  Dali mozda moram cekati jos dok posalje, jer sam tek juce narucio ? 

Trebaš pročitati ovo i sve će ti biti jasno: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Torent kaže...

Da je pravi tn  ne bi ti nista prikazalo a ti si dobio lazni tracking ocigledno ili ne pratis gdje treba. Ali i ako je lazni ne znaci da te iko ide prevariti.... Treba i do 7 dana da se pojavi u sistemu jer prilikom prodaje trgovac rezervise TN ali to ne znaci da je uopste predao robu u postu....

Ne trebaš se opterećivati s odgovaranjem na takva pitanja jer su odgovorena u FAQ-u. Neupućene treba uputiti na FAQ, a pitanja nek postavljaju tek ako odgovor nisu pronašli u FAQ-u. To je za njihovo dobro - možda ne znaju ni druge bitne stvari pa će se opeći kod kupovanja.

9 godina
odjavljen

Jbg kad hocu da pomognem ali 100% si u pravu....

9 godina
neaktivan
Sta ovo znaci?

Stoji tako od 14 decembra

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Znači da se još nisu odlučili bi li ti ga poslali ili ne.  To znači da su najavili pošti da će ga slati, ali ga pošta još nije primila. A sad zašto je tomu tako - trebaš pitati prodavača. Možda nema proizvod na zalihi, možda je došlo do greške pa tvoj paketi nisu predali pošti.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice