eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.365.058
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
Torent kaže...

Ima sam jedno 6 7 takvih unazad par mjeseci. Kolegica sa posla htjela naruciti nekakvu fancy jaknu i kako smo koju narucivali tako su ih brisali sa ebaya i dobijao lovu nazad bez problema... Nikad nije jaknu dobila ;)

Kad je obleka u pitanju tu po srijedi može biti i krivotvorena roba, pa da su ih zbog toga "ugasili". Ali da, ako su kao poslali hrpi ljudi, a nije došlo, onda je jasno da je riječ o (pokušaju) prijevare.

res03pem kaže...
procitao sam ,podebljano procitaj.. to nije ni problem.

U FAQ-u ti piše "Napomena: tracking broj nije odmah aktivan - pričekajte nekoliko dana, a ako treba i tjedan za provjeru gdje se paket nalazi, dakle nemojte odmah kad dobijete tracking number provjeravati i onda bezveze paničariti zašto nema nikakvih informacija."

A koliko sam shvatio, ti si odmah nakon što ti je ovaj kao poslao išao provjeravat. Možda sam krivo shvatio.

res03pem kaže...
ma najvjerojatnije da je prevarant. ma neku glupost od 30-ak dolara.. otvorio sam case i sada on ima rok do 8.3. da odgovori(koliko sam ja skuzio) ,ali on ne moze odgovoriti jer je suspendiran. Pricekati cu jos tih 5,6 dana i onda ako nista ne bude otvoriti na paypalu case. hvala

Riješit će se ovo u tvoju korist. 

13 godina
eBay - pitanja i odgovori

Tako je i meni isto bilo nakraju je ispalo da je lik pokusao prevarit oko 300 ljudi na kraju su svi dobili novac nazad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
mbaksa kaže...
Torent kaže...

Ima sam jedno 6 7 takvih unazad par mjeseci. Kolegica sa posla htjela naruciti nekakvu fancy jaknu i kako smo koju narucivali tako su ih brisali sa ebaya i dobijao lovu nazad bez problema... Nikad nije jaknu dobila ;)

Kad je obleka u pitanju tu po srijedi može biti i krivotvorena roba, pa da su ih zbog toga "ugasili". Ali da, ako su kao poslali hrpi ljudi, a nije došlo, onda je jasno da je riječ o (pokušaju) prijevare.

res03pem kaže...
procitao sam ,podebljano procitaj.. to nije ni problem.

U FAQ-u ti piše "Napomena: tracking broj nije odmah aktivan - pričekajte nekoliko dana, a ako treba i tjedan za provjeru gdje se paket nalazi, dakle nemojte odmah kad dobijete tracking number provjeravati i onda bezveze paničariti zašto nema nikakvih informacija."

A koliko sam shvatio, ti si odmah nakon što ti je ovaj kao poslao išao provjeravat. Možda sam krivo shvatio.

Ovo prvo sam napomenuo da ce dobiti pare nazad bez obzira na razlog nestanka sellera sa ebaya. Da bila je falsh roba al nebitno...

A u vezi tracking numbera nikad se ne pojavi odmah jer seller on line rezervise tracking number prije nego uopste predaju robu posti pa dok posta to zavede...

16 godina
neaktivan

Danas sam dobio obavijest da si dođem podignuti paket iz Kine na poštu - gore na cedulji piše "OŠTEĆENO!"

Koja je procedura sad s tim? Ne znam što se nalazi u paketu.

Jel se može otvoriti u pošti paket pa provjeriti roba, pa ukoliko ne odgovara, da se odbije primiti?

Ili moram preuzeti oštećeni paket pa doma otvoriti.

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
14 godina

Dal netko posjeduje ovaj mali USB "usisavač"  ?
Zanima me kako ste zadovoljni s istim, te dal služi zaista svrsi? 

0 0 hvala 0
15 godina
Gale92 kaže...

Dal netko posjeduje ovaj mali USB "usisavač"  ?
Zanima me kako ste zadovoljni s istim, te dal služi zaista svrsi? 

Gledaj od 2:20

Swedish latin super funk.
12 godina

Trebam pomoć nekog iskusnijeg tko je kupovao malo skuplje stvari preko Ebay-a. dakle recimo da želim uzeti ovaj tablet KLIK , u kunama to je 240.54kn, mene zanima koliko još troška bi bilo zbog carine ili kako već to ide? Hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
ibme74 kaže...

Trebam pomoć nekog iskusnijeg tko je kupovao malo skuplje stvari preko Ebay-a. dakle recimo da želim uzeti ovaj tablet KLIK , u kunama to je 240.54kn, mene zanima koliko još troška bi bilo zbog carine ili kako već to ide? Hvala.

Do 44€ nebi trebao imat nikakve carine ni troskova...

11 godina
protjeran
Placas 25% (pdv) + poziv i trosak slanja paketa od carine do doma (kod mene bil slucaj mada mi nisu obracunali pdv jer nije bil vise od 22e)
17 godina
moderator
ibme74 kaže...

Prvi korak ti je čitanje FAQ-a: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

U njemu ti piše to što pitaš. I još puuuno toga drugog korisnog. 

11 godina
neaktivan

Pozdrav imam jedno pitanje u vezi primanja pošiljke iz UK-a putem Royal Maila

Naime poslan mi je predmet putem "International signed&tracked" i već 2 dana item po trackingu putuje do centra za soriranje od kud bi trebao biti poslan u inozemstvo. Sad me zanima jeli moguće da se pošiljka ne prati nego samo odjednom se pojavi na vratima bez da se tracking update-ao ?

Prošli tjedan sam putem normalne usluge Royal Mail-a (nikakav tracking ili slično) dobiju paket u roku od 4 dana pa mi je sad ovo dosta čudno.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
naPerk777 kaže...

Naime poslan mi je predmet putem "International signed&tracked" i već 2 dana item po trackingu putuje do centra za soriranje od kud bi trebao biti poslan u inozemstvo. Sad me zanima jeli moguće da se pošiljka ne prati nego samo odjednom se pojavi na vratima bez da se tracking update-ao ?

Prošli tjedan sam putem normalne usluge Royal Mail-a (nikakav tracking ili slično) dobiju paket u roku od 4 dana pa mi je sad ovo dosta čudno.

Naši su malo revniji kod ažuriranja - trebalo bi se vidjeti kad stigne u Zagreb (Hrvatsku), ali vjerojatno ipak s kažnjenjem od više sati, onda se iz Zagreba šalje u regionalni poštanski ured (ovisi kad je paket primljen - obično u regionalnom uredu završi dan poslije nego stigne u Zagreb, barem je tako u mom slučaju), pa onda u lokalni i onda tebi na dostavu.

9 godina
odjavljen

Royal mail i royal air mail su prica za sebe. tesko da se iko moze mjeriti sa njihovom uslugom ;)

11 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
naPerk777 kaže...

Naši su malo revniji kod ažuriranja - trebalo bi se vidjeti kad stigne u Zagreb (Hrvatsku), ali vjerojatno ipak s kažnjenjem od više sati, onda se iz Zagreba šalje u regionalni poštanski ured (ovisi kad je paket primljen - obično u regionalnom uredu završi dan poslije nego stigne u Zagreb, barem je tako u mom slučaju), pa onda u lokalni i onda tebi na dostavu.

Evo taman sad ujutro vidim da je paket poslan za hrvatsku. Nadam se samo da neće skakati uokolo nego direktno za Zagreb i da ga dobijam prije vikenda.

Torent kaže...

Royal mail i royal air mail su prica za sebe. tesko da se iko moze mjeriti sa njihovom uslugom ;)

Pretpostavljam u lošem smislu?

Prošli tjedan naručio stvar u ponedjeljak a u petak mi došla. Navikao sam u zadnje vrijeme na DHL i UPS pa me valjda oni "razmazili' :D

9 godina
odjavljen
naPerk777 kaže...

Torent kaže...

Pretpostavljam u lošem smislu?

Prošli tjedan naručio stvar u ponedjeljak a u petak mi došla. Navikao sam u zadnje vrijeme na DHL i UPS pa me valjda oni "razmazili' :D

Ne u losem smislu.

14 godina
neaktivan

Lp,

zanima me jedno, ima ovdje nekog tko zna, ili je osobno kupio nesto malo skuplje preko ebaya?

Tipa mobitel oko 4000kn. 

Zanima me takodjer, ako nekim slucajem posiljka ne dodje, ako je pokvareno, ako je 'fejk', sta u tom slucaju?

Error 404 Not Found

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Jesam, no mene konkretno zanima jel neko osobno kupovao smartphone preko ebaya i koliko je to pouzdano, te sto uciniti, i kako dobiti novce natrag ako je mobitel fejk.

Error 404 Not Found
16 godina
odjavljen

Kompletno ti je isto ako si kupio nešto od 2 dolara i to ne valja. Nebitno da li košta 2, 20 ili 200 dolara, sve je uvijek isto.

Ako kupuješ očiti fejk, vjerojatno će ti ga carina zaplijeniti a ako se ispostavi da te prodavač prevario, ebay će se sa time pozabaviti. To ti sve piše u FAQ.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
neaktivan

Pozdrav, imam pitanje.

Brat je naručio paket prije 42 dana i još nije stigao.

Kontaktirao je sinoć prodavača i rekao mu je da se javi za 7 dana ako proizvod ne stigne.

Što sad napravit, da li čekat ili nešto poduzet? Bojim se da ne bi prošli rokovi, pa da ostanemo bez love.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
NoOne1 kaže...

Pozdrav, imam pitanje.

Brat je naručio paket prije 42 dana i još nije stigao.

Kontaktirao je sinoć prodavača i rekao mu je da se javi za 7 dana ako proizvod ne stigne.

Što sad napravit, da li čekat ili nešto poduzet? Bojim se da ne bi prošli rokovi, pa da ostanemo bez love.

Pricekaj jos tih 7 dana, pa onda opet kontaktirat (dobil budes refund).

Imas 180 dana zastitu na paypalu,tj mozes otvorit dispute

9 godina
odjavljen

Otvoriti case i onda cekaj. Case mozes drzati otvorenim 30 dana. Puno je brze to zavrsiti sa ebayom nego paypalom....

16 godina
neaktivan

Ipak pričekaj tih 7 dana meni su 2 stvari došle posli 35 dana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Pa ceka. Otvori case da ne prodje rok i ceka.

11 godina
neaktivan

Dali mislite bi li moglo ovo doću sutra na moju adresu ili te u ponedjeljak?

Poslano royal mailom international signed and tracked

Ako ne dođe sutra jeli postoji mogućnost da odem u poštu i sam pokupim paket iako mi nije došao žuti papirić ?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
naPerk777 kaže...

Ako ti poštar dolazi i petkom - možda. Ako ne dolazi - ne.

naPerk777 kaže...

Ako ne dođe sutra jeli postoji mogućnost da odem u poštu i sam pokupim paket iako mi nije došao žuti papirić ?

Možeš probati. Uspjeh nije zagarantiran. Ja sam tako jednom probao i rekli mi u pošti da još nije stiglo, iako je po ISP-u od ranoga jutra kod njih.

11 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
naPerk777 kaže...

Ako ti poštar dolazi i petkom - možda. Ako ne dolazi - ne.

naPerk777 kaže...

Možeš probati. Uspjeh nije zagarantiran. Ja sam tako jednom probao i rekli mi u pošti da još nije stiglo, iako je po ISP-u od ranoga jutra kod njih.

Dolazi i petkom. Dobio sam već prošli tjedan pošiljku royal mailom samo što ona nije bila tracked pa neznam kako je to išlo a trajalo je 5 dana pa se nadam da bi i ovo moglo trajati 5 dana od trenutka slanja.

17 godina
naPerk777 kaže...

Poslano royal mailom international signed and tracked

U takvim slučajevima u Vinkovcima bude sutradan ujutro u pošti... sad, sve ovisi gdje živiš, negdje možda i ne ide tako brzo :)

10 godina

Pozz,

Ako može neko da mi da savjet, radi se o ovome;

naručio sam mobitel, prodavatelj je naveo da je zemlja isporuke engleska, pa sam zbog toga i naručio da izbjegnem carinu.

mobitel je kasnio, 10-tak dana, i obratio sam se prodavatelju, da bi iz korenspodencije saznao da ne šalje iz engleske već iz kine, jer kao došlo je do pogreške prilikom objave oglasa, a sad vidim da oglašava slanje istog mobitela iz Nizozemske.

http://www.ebay.com/itm/UMI-ROME-X-5-5-inch-HD-Screen-Quad-Core-Smartphone-8G-13MP-CMOS-Dual-SIM-/331765512021?hash=item4d3ec3f755:g:xTAAAOSwXshWqzlU

Ja sam odmah otvorio zahtjev za povratom novca, jer nisam dobio mobitel. Po uhodanoj shemi, prodavatelj moli da sačekam tjedan dana, a u međuvremenu dolazi poziv sa carine da dostavim račun po kojem bi me carinili. Ja kod prodavača nastavljam inzistirati na povratu novca, ne spominjući poziv sa carine, ali danas on velikodušno nudi plaćanje svih dodatnih troškova kojima sam izložen. Mislim da samo želi dobit na vremenu, pa ako neko ima slično iskustvo, šta da radim, da nastavim inzistirat na povratu novca ili da vjerujem da će on pristat uplatit carinske troškove.

Hvala za dobar savjet.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Otvori case pa nema sta on dobivati na vremenu. Mozes odbiti primiti posiljku uz obrazlozenje lazno oglasavanje. AKo primis posiljku tesko da ga mozes kasnije natjerati da ti plati troskove...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice