eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.378.760
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
eBay - pitanja i odgovori

imam jedno pitanje, hocu li ja platit pdv i carinu ako narucim tenisice sa ebaya? uzmite u obzir da je seller iz londona i da je uk u eu... ispricavam se ako je ovo pitanje bilo vec 1000 puta {#}

EDIT: ako narucim jesam li ja platio pdv Engleskoj ili moram jos i Hrvatskoj? i ima li kakve veze sto on salje Royal Mail Airmail-om?

the sound of engine is cure for everything!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 21:35 (Genoxxx).

0 4 hvala 0
13 godina
neaktivan

Registrirao sam se na ebay.uk, ali mogu se normalno logirati i na druge ebayeve. S tim da sam na ebay.com i nešto normalno, bez ikakvih poteškoća kupio. Međutim kad hoću prodati na ebay.com stavlja mi funte da moram platiti onaj fee koji se plaća ako uspijem prodati nešto- paypalu i ebayu. Ne mogu promijeniti u dolare. Nego mi je javilo da su mi tamo funte, a na paypalu dolari, pa da će mi paypal konvertirati automatski. Koliko je to štetno? Postoji li način promjene?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovako dakle. Planiram naručiti 2 lcd-a s eBaya ukupna vrijednost 400 kn-a cca i zanima me hoce li se cariniti (mislim da ne ali nisam sto posto siguran) i zanima me hocu li morati placati PDV zato sto je posiljka preko 300 kn (ne znam bi li pomoglo kada bih narucio to od razlicitih prodavaca).{#} 

Edit: Nisam napisao da sam nasao 2 izvan EU (Hong Kong mislim :))

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 22:39 (FuzZz).

0 3 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Cican kaže...

ovak otprve mi je na pamet palo da možda nemaš dovoljno novaca na računu? uvijek ti na kraju plaćanja na računu mora ostati još nekih 30ak-40ak kuna čini mi se.

Nije točno, kolega.. bez problema sam kupio što sam htio i znalo mi ostati i po 3,4 lipe nakon posljednje transakcije (kupovine).

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 3:08 (NeoOS).
15 godina
azra78 kaže...
Ova isplata ne može biti dovršen, a račun nije naplaćena. Molimo obratite se trgovcu za više informacija.

Povratak na trgovca i pokušati drugačiji način plaćanja
Nismo mogli obraditi vašu uplatu putem PayPal računa u ovom trenutku. Molimo vratite na trgovca web stranice i pokušajte koristiti drugi način plaćanja (ako je dostupno).

evo to mi pise!!!

Trgovac je podesio iz kojih zemalja zeli primati uplate, i nas izostavio.

Dosta amerikanaca to napravi da ih ne prevare razno razni Talijani, Vijetnamci i ini.

Naravno da to nigdje ne pise dok ne kupis....

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 8:25 (Wespen).
13 godina
neaktivan

Pokusavam naruciti jedan item sa ebay.co.uk i prodavac je napisao da salje u europu ne samo UK.

Ali kad idem kupiti taj item na checkoutu pise da prodavac nije specifiro troskove postarine za moju lokaciju.

Kako ja sad to mogu naruciti? Trebam li kontaktirati prodavaca i kako? Nikad nisam kupovao preko ebaya pa neznam.

Dali ce on odgovoriti ako ga ja kontaktiram s obzirom da seller prodaje jako puno itema i vjerovatno dobiva puno upita?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zna netko gdje je najjeftinije kupiti one koverte s mjehurićima iznutra?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

S obzirom da su to pravi trgovci na ne ove lijenčine iz banana republike, njima je kupac sve i odgovorit će na svaki upit. Slobodno ga pitaj hoće ti poslati a za shipping vidi neki sličan koji ima navedeno pa imaš neki orijentir.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
neaktivan

Eh da probao sam pogledati neke zemlje blizu al nisam nasao niti za jednu naveden shipping osim francuske i njemacke. Mozes mi reci gdje da ga upitam za to. Ravno na njegov account ili ima negdje da ga upitam bas za taj odredeni item? Hvala

16 godina
odjavljen

Odi na link od itema, desno klikni na ime od sellera, ispod slike (lijevo) imaš "Contact seller" i onda ti otvori stranicu gdje možeš poslat upit vezan za taj item, odaberi "Shipping" i onda "No, i want to contact seller". Napiši pitanje i to je to.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina
neaktivan

Pozdrav. Zna li netko možda kada pošiljatelj šalje pošiljku piše li na paket cijenu kupljenih stvari ili i ono što je uzeo za shipping (tj. sveukupno koliko sam ja platio)? Kupovao sam prije ali uvijek je bilo ispod 20$ tako da na to nikad nisam obraćao pažnju. Hvala.

Roses are #FF0000 violets are #0000FF all my base are belong to you.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kako se može odabrati ona opcija ZOOM, da se slika predmeta može povećati?
Uslikao sam fotke, stavio, ali nema te opcije, vidim da neki imaju... Kako?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Gunner_V kaže...
mbaksa kaže...

Ne kužim što su ljudi tolko opterećeni s carinom. Na većinu elektroničkih uređaja ni dosad nije bilo nikakve carine! Osim toga, ako na nešto i ima carine, carina je tipično 5-10%. PDV je što donosi najveće troškove, kad iznosi 25%.

Ljudi često kad pitaju "hoće li se cariniti" zapravo žele pitati "hoće li udariti harač/pdv"-kriva terminologija te neznanje/neiskustvo

Postupak carinjenja podrazumijeva obračunavanje carinske stope, porezne stope, troškova carinjenja i možda još čega. Tako da, kad ljudi pitaju "hoće li se cariniti" doista (ispravno) pitaju "hoće li udariti (i) harač/pdv". Međutim pročitaj poruku na koju sam replicirao pa ćeš vidjeti da to tamo nije bio slučaj i da si moju reakciju izvadio iz konteksta. {#}

Genoxxx kaže...

imam jedno pitanje, hocu li ja platit pdv i carinu ako narucim tenisice sa ebaya? uzmite u obzir da je seller iz londona i da je uk u eu... ispricavam se ako je ovo pitanje bilo vec 1000 puta {#}

Tenisice, krema za ruke, dildo, filter za kavu - svejedno. Nisu pisali posebna pravila samo za tenisice. Ili za dildo. Pročitaj: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Genoxxx kaže...

EDIT: ako narucim jesam li ja platio pdv Engleskoj ili moram jos i Hrvatskoj? 

Za sve što kupiš prodavač mora platiti PDV. Ako ga nije platio, on će snositi posljedice, jer ti ne možeš kupiti neoporezovan proizvod (tehnički gledano valjda možeš - npr. ako je paket do 160 kuna, a prodavač na taj paket može dobiti povrat poreza, međutim to su mali iznosi i tu nitko nije ni u kakvom prekršaju).

Genoxxx kaže...

i ima li kakve veze sto on salje Royal Mail Airmail-om?

Isto onakve kao kad bi ti nekome slao paket (kraljevskom) Hrvatskom Poštom (ne Hewlett Packardom). {#} Tako se zove njihova pošta.

FuzZz kaže...

Ovako dakle. Planiram naručiti 2 lcd-a s eBaya ukupna vrijednost 400 kn-a cca i zanima me hoce li se cariniti (mislim da ne ali nisam sto posto siguran) i zanima me hocu li morati placati PDV zato sto je posiljka preko 300 kn (ne znam bi li pomoglo kada bih narucio to od razlicitih prodavaca).{#} 

Edit: Nisam napisao da sam nasao 2 izvan EU (Hong Kong mislim :))

A zašto nisi pročitao http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx pa bi vidio da onda ni nemaš potrebe postavljati ovo pitanje?

NeoOS kaže...
Cican kaže...

ovak otprve mi je na pamet palo da možda nemaš dovoljno novaca na računu? uvijek ti na kraju plaćanja na računu mora ostati još nekih 30ak-40ak kuna čini mi se.

Nije točno, kolega.. bez problema sam kupio što sam htio i znalo mi ostati i po 3,4 lipe nakon posljednje transakcije (kupovine).

Nisi ti centar svijeta. {#} Jesi li siguran da u svim bankama možeš račun isprazniti do nule, a ne da na računima (barem nekih) banaka ne mora ostati neki minimalni iznos novca? Osim toga, što ako se kupac preračuna pa misli da će mu nakon kupnje ostati kuna-dvije ili deset kuna na računu, a zapravo bi zašao u minus (u koji ne može zaći)?

Stvarne nema potrebe da se komplicira s tim stvarima. Zato i uvijek pitamo ima li kupac na računu bar 50 kuna viška (idealno bar 100) - nije da će ti tih 50 ili 100 kuna netko ukrasti. Znali su se na temu javljati ljudi koji su se kleli da na računu ima dovoljno novca, a onda ispalo da ipak nema.

Nickname1 kaže...

Zna netko gdje je najjeftinije kupiti one koverte s mjehurićima iznutra?

Pogledaj po trgovačkim centrima gdje prodaju uredsku opremu i knjižarama. Možeš i u pošti. Usporedi si cijene, odnosno ima li ti razlike kupuješ li jednu po jednu ili pakete s više koverti. Ili probaj izguglati, pri čemu dodaš  site:hr da ti izbaci samo rezultate iz Hrvatske. Ili kupi preko eBaya, LOL.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 22:49 (mbaksa).
14 godina
neaktivan

Evo da vas obavijestim da su jučer, nakon točno 70 dana došle moje slušalice iz Kine u Zagreb. Samo se nadam da necu morati platiti jos i carinu...

Slika je dolje pa se uvjerite

ebay tracking ebay tracking
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.7.2013 1:27 (oggy225).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mbaksa kaže...Gunner_V kaže..
NeoOS kaže...
Cican kaže...

Nisi ti centar svijeta. {#} Jesi li siguran da u svim bankama možeš račun isprazniti do nule, a ne da na računima (barem nekih) banaka ne mora ostati neki minimalni iznos novca? Osim toga, što ako se kupac preračuna pa misli da će mu nakon kupnje ostati kuna-dvije ili deset kuna na računu, a zapravo bi zašao u minus (u koji ne može zaći)?

Stvarne nema potrebe da se komplicira s tim stvarima. Zato i uvijek pitamo ima li kupac na računu bar 50 kuna viška (idealno bar 100) - nije da će ti tih 50 ili 100 kuna netko ukrasti. Znali su se na temu javljati ljudi koji su se kleli da na računu ima dovoljno novca, a onda ispalo da ipak nema.

OK, nisam centar svijeta. Isprika sto mi nije palo na pamet da kolega nije u banci u kojoj sam ja (PBZ).  :)

15 godina
neaktivan
oggy225 kaže...

Evo da vas obavijestim da su jučer, nakon točno 70 dana došle moje slušalice iz Kine u Zagreb. Samo se nadam da necu morati platiti jos i carinu...

Slika je dolje pa se uvjerite

Čitao sam na jednom site-u da je China Post overstock a lot of parcels od prvog lipnja i da će biti velika kašnjenja i po 2 mjeseca, evo ja jedan paket već čekam od 5.6.

Vidim da se savjetuje da se uzima preko Hong Kong Post pošto ona radi normalno.

Kako vama idu paketi poslani preko China Post jel vam kasne u zadnje vrijeme?

15 godina
neaktivan
zrimo kaže...

Kako vama idu paketi poslani preko China Post jel vam kasne u zadnje vrijeme?

Ja cekam od 25.06., po trackingu je vjerovatno krenuo avion 04.07., mada mi je ovaj tracking malo nejasan jer prvi put primam nesto preko China Post-a, sve sam prije primao preko HK Post-a i Singapore Posta, pise 7-21 radni dan, valjda ce doci u tom roku

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
13 godina
neaktivan

ovako ... zanima me sta sve trebam imat kako bih mogao narucivat preko ebaya ... pretezno ebay UK il GER ... 

frend mi je reko da trebam devizni racun u dolarima i paypal acc ...  

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja sam uzeo slusalice siberia v2 a iz bih sam a taj lik iz hong konga i doslo mi za 12-13 dana free je shipping to me zacudilo skroz ono kontao sam bice to i 40 dana ..... :D poslao je ono AIRLIVE nesto vamo tamo

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rizi kaže...

Ja sam uzeo slusalice siberia v2 a iz bih sam a taj lik iz hong konga i doslo mi za 12-13 dana free je shipping to me zacudilo skroz ono kontao sam bice to i 40 dana ..... :D poslao je ono AIRLIVE nesto vamo tamo

Da ali to ti je došlo Hong Kong poštom oni su dosta brži i meni iz HK dođe u tom vremenu, ovo je u pitanju kineska pošta.

Šta mislite je li ovo prevara, pa nije valjda moguće da android mobitel bude za ovoliko, gledam već 678 narudžbi?

http://www.aliexpress.com/store/product/Android-phone-Unlocked-OEM-Made-in-china-free-ship-Factory-cheapest-price/624339_1011317474.html

15 godina
zrimo kaže...
Rizi kaže...

Da ali to ti je došlo Hong Kong poštom oni su dosta brži i meni iz HK dođe u tom vremenu, ovo je u pitanju kineska pošta.

Šta mislite je li ovo prevara, pa nije valjda moguće da android mobitel bude za ovoliko, gledam već 678 narudžbi?

http://www.aliexpress.com/store/product/Android-phone-Unlocked-OEM-Made-in-china-free-ship-Factory-cheapest-price/624339_1011317474.html

Ma nije prevara, feedback score 1.
Reality is wrong. Dreams are for real.
16 godina
neaktivan

Naručio sam mob preko ebaya 6.6. iz sad-a, obično da dođe potrebno je oko 14 do maksimalno 26 dana... Pošto mi još nije stigao do kontaktirao sam sellera i dobio ovaj odgovor "We opened a case for this package with the USPS so they are actively searching on this.." Zanima što ovo točno znači i kolko će to trajat? Kako znati gdje je zapelo, kod nas ili negdje drugdje?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
razorinc kaže...

Zanima što ovo točno znači i kolko će to trajat? Kako znati gdje je zapelo, kod nas ili negdje drugdje?

Ak nemaš tracking broj, ne možeš znati, zar ne? Ako ni oni nemaju tracking broj jer ti nisu poslali s tracking brojem, ne mogu ni oni znati. Budeš čekao i vidio - drugo ništa ni ne možeš napraviti, zar ne? Sljedeći put, ako ti je bitno da znaš gdje ti je paket, doplati za tracking broj.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
razorinc kaže...

Zanima što ovo točno znači i kolko će to trajat? Kako znati gdje je zapelo, kod nas ili negdje drugdje?

Ak nemaš tracking broj, ne možeš znati, zar ne? Ako ni oni nemaju tracking broj jer ti nisu poslali s tracking brojem, ne mogu ni oni znati. Budeš čekao i vidio - drugo ništa ni ne možeš napraviti, zar ne? Sljedeći put, ako ti je bitno da znaš gdje ti je paket, doplati za tracking broj.

Dobio sam neispravan mobitel, poslao ga natrag i sad su mi navodno poslali drugi, međutim situacija je takva kakva je... I sad ni sam nezz šta mi je činiti...

17 godina
moderator
razorinc kaže...
Dobio sam neispravan mobitel, poslao ga natrag i sad su mi navodno poslali drugi, međutim situacija je takva kakva je... I sad ni sam nezz šta mi je činiti...

Ako si otvorio case na eBayu, nemaš se čega brinuti - ako ti ne stigne do kraja roka, možeš tražiti povrat novca. Ako nisi ili nisi uopće kupovao preko eBaya, onda imaš. {#}

PS netko je komentirao da ima nekih problema s pošiljkama iz Kine. U zadnja dva dana za paket koji sam naručio prije 22 dana dobio sam četiri tracking statusa "Waiting for transit airline Space", a isti takav jedan status i prije "Dispaching". Sad ne znam što im to znači - valjda da samo što nisu ukrcali u avion, a izgleda da će im trebati neko vrijeme da ukrcaju. Paket iz Hong Konga došao je za 13 dana.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 23:16 (mbaksa).
13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Odi na link od itema, desno klikni na ime od sellera, ispod slike (lijevo) imaš "Contact seller" i onda ti otvori stranicu gdje možeš poslat upit vezan za taj item, odaberi "Shipping" i onda "No, i want to contact seller". Napiši pitanje i to je to.

Evo probao sam i dobio ovu poruku.

Ima jos neki nacin i dali da uopce ocekujem odgovor od njega?

17 godina
moderator
ManOnTheMoon kaže...
Evo probao sam i dobio ovu poruku.

Ima jos neki nacin i dali da uopce ocekujem odgovor od njega?

Pronađi si drugog prodavača, odnosno drugi proizvod.

16 godina
neaktivan

Kupio sam neke stvari za bicikli 28.5 još nije došlo, kontaktirao sam prodavače još prošli tjdan, i rekao sam odmah da nje problem još malo sačekati. 

Ali evo bliži se rok za otvaranje case na ebay, a ja ne volim se igrati s tim da otvaram te slučajve. Još čekam tri različite stvari od 3 prodavača, pa sad ne znam dal da idem na poštenje i ne otvaram case, rok je još dva dana (11.7).  

A danas ću još čekati poštara, pa ćemo vidjeti hoće donjeti ili ne. Pa ću se javiti da nisam još dobio. Naravno nemam tracking na te iteme. 

P.S.

Imam još neke iteme što čekam iz singapura, i inače kad dođe u poštu, i piše da je poslano, treba 4-7 dana da stigne do HR, ali evo i to se već malo odužilo, šta to neke gužve u 6., 7. mjesecu? Svima kasni ili se meni samo čini? 

Đuro#2155
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 10:40 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
I meni i hrpi drugih kasne mobiteli poslani singapurskom.A inace je stvarno svaki put trebalo 4 radna dana da stigne u hrvatsku
robimarko@gmail.com
17 godina
moderator
robimarko kaže...
I meni i hrpi drugih kasne mobiteli poslani singapurskom.A inace je stvarno svaki put trebalo 4 radna dana da stigne u hrvatsku

Prije bih rekao da ti sad stižu uobičajenim ritmom, a da su ti prije stizali ultra-brzo. {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice