eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.928
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
mitre kaže...

Pozdrav.

Evo meni je sve jasno  oko ovog ,samo ako mi netko može reći kakva je to debitna kartica,pošto mislim nešto naručiti?

Debitna kartica (poznata i pod nazivom "bankomat-kartica") je kartica koju banka izdaje vlasniku tekućeg ili deviznog računa kako bi svojim sredstvima mogao raspolagati neovisno o radnom vremenu poslovnice banke. Debitnom karticom klijent može podizati gotovinu na bankomatu, ali i plaćati robe i usluge u trgovačko-uslužnoj mreži, pa stoga debitna kartica predstavlja i bezgotovinsko sredstvo plaćanja. Prilikom korištenja debitne kartice pripadni bankovni račun tereti se za učinjeni trošak odmah po obavljenom plaćanju uz uvjet da na računu postoji pokriće. Pokriće na računu uključuje i iznos neiskorištenog dopuštenog prekoračenja.

Dnevno ograničenje (engl. limit) troška s debitne kartice određuje banka koja izdaje karticu i on je općenito manji nego kod kreditnih kartica te najčešće ovisi o prilivu na pripadnom bankovnom računu....

izvor

robimarko kaže...
To je kartica koja je vezana uz neki tekuči račun.Za paypal ti treba devizni račun

Kako ja onda normalno koristim kunski štedni?

Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 21:40 (denix).
14 godina
Zna li netko zašto mi ebay traži neku dodatnu verifikaciju unošenjem broja kartice i sigurnosnog koda.BTW danas sam kupio već jednu stvar
robimarko@gmail.com
17 godina
moderator
robimarko kaže...
Zna li netko zašto mi ebay traži neku dodatnu verifikaciju unošenjem broja kartice i sigurnosnog koda.BTW danas sam kupio već jednu stvar

eBay te to nema što tražiti - eBay nema veze s kreditnim karticama, nego koristi PayPalovu uslugu za to. Da ne znam bolje, rekao bih da to što si primio (što konkretno? mail? poruk u inbox na eBayu?) je scam, tj. netko želi da im daš podatke da bi mogli kupovati na tvoj račun.

14 godina
Ma nikakve poruke.Već kad želim kupiti nešto mi to ebay traži
robimarko@gmail.com
17 godina
moderator
robimarko kaže...
Ma nikakve poruke.Već kad želim kupiti nešto mi to ebay traži

Daj screenshot (zacrni na njemu privatne informacije).

14 godina

Evo

robimarko@gmail.com
17 godina
moderator
robimarko kaže...

Evo

Čini se da je ipak legitimno. Imaš više detalja ovdje: http://pages.ebay.com/help/sell/limits-on-buyers.html

Možeš probati doći do ovog, iako ne znam je li to dostupno i za naše područje: http://pages.ebay.com/help/account/id-verify.html

Ili, eto, dati podatke o kreditnoj kartici.

Naime, koliko sam skužio, eBay traži potvrdu ako uoči primjene u navikama kupca, npr. inače kupuje na kapaljku, a sad odjednom kupi više skupih stvair.

14 godina
Ma ne želim dat podatke o kreditnom jer ću možda nekad opet morat napravit novi ebay acc.Prošli su mi suspendirali zbog neznam čega.
robimarko@gmail.com
13 godina
odjavljen
robimarko kaže...
Ma ne želim dat podatke o kreditnom jer ću možda nekad opet morat napravit novi ebay acc.Prošli su mi suspendirali zbog neznam čega.

Nisu te sigurno suspendirali bez razloga.

14 godina
Ma jesu zvao sam ih i lik mi nije ništa reko jer kao nesmije.Reko je samo da mi je suspendiran jer je account kao postao opasan za ebay community
robimarko@gmail.com
16 godina
protjeran
eBay - pitanja i odgovori
Jel ima netko iskustva sa kupovinom sata?!
Mislim kupit armanijev ili casio sat do nekih 100$ pa me zanima kako bi to sa carinom islo?!
The enemy of my enemy is my friend!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Perkan777 kaže...
Mislim kupit armanijev ili casio sat do nekih 100$ pa me zanima kako bi to sa carinom islo?!

Par sitnica. Ako je sat stvarno PRAVI, znači pravi original. Ako je riječ o fejku, ili kopiji, ako te skuže na carini, prvo te pozovu, onda im moraš platiti, + moraš platiti neku kaznu jer uvoziš fejk, moraš platiti uništenje gdje ti na kraju naravno unište taj sat. Drugim riječima budeš u velikom minusu i sramoti. Na tvome mjestu ne bih naručivao original satove s ebaya. Bolje nađi neku legitimnu stranicu gdje se vidi da se samo originalu prodaju.

If applications are created with vb.net, what created vb.net ?
14 godina
Zna li netko kako zaobići tu provjeru jer ne želim unostit broj kreditne nigdje osim na PayPalu
robimarko@gmail.com
17 godina
moderator
robimarko kaže...
Zna li netko kako zaobići tu provjeru jer ne želim unostit broj kreditne nigdje osim na PayPalu

Dao sam ti link: http://pages.ebay.com/help/account/id-verify.html

14 godina

Pa ali ID-Verification košta 5$

I nije dostupan za sve države osim US

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 10:49 (robimarko).
17 godina
moderator
robimarko kaže...

Pa ali ID-Verification košta 5$

I nije dostupan za sve države osim US

A što da ti onda kažem... Strpi se mjesec-dva - možda te onda više neće tražiti verifikaciju. Ili napravi ono što ne želiš napraviti.

14 godina

Napravio sam novi acc i kupio odmah 2 stvari i sve u redu ne traži nikakvu dodatnu provjeru.Vjerovatno su me nasumično odabrali za onu provjeru.BTW sad sam stavio email adresu koja se dobije u T-COM net.Čitao sam na ebay stranici da se i tako može verificirat pa eto ja probo

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 12:08 (robimarko).
16 godina
protjeran
pbandov kaže...
Perkan777 kaže...

Par sitnica. Ako je sat stvarno PRAVI, znači pravi original. Ako je riječ o fejku, ili kopiji, ako te skuže na carini, prvo te pozovu, onda im moraš platiti, + moraš platiti neku kaznu jer uvoziš fejk, moraš platiti uništenje gdje ti na kraju naravno unište taj sat. Drugim riječima budeš u velikom minusu i sramoti. Na tvome mjestu ne bih naručivao original satove s ebaya. Bolje nađi neku legitimnu stranicu gdje se vidi da se samo originalu prodaju.

A znam cuo sam o tome.Bilo je ja mislim jednom i na potrosackom kodu o tome.A seller tvrdi da je orginal pa ti sad vidi...

BTW da li ide jos neki dodatni porez osim onog PDV-a od 23% ?!

Eh i da skoro zaboravi pitat.Nasao ful dobar sat na iofferu.Cuo sam da su tamo vecina laznjaci ali lik ima veoma dobar feedback+kontaktirao sam ga i rekao je da svi satovi dolaze sa garancijom i orginal papirim?!

Evo link na taj sat!

15 godina
neaktivan
Perkan777 kaže...
pbandov kaže...
Perkan777 kaže...

A znam cuo sam o tome.Bilo je ja mislim jednom i na potrosackom kodu o tome.A seller tvrdi da je orginal pa ti sad vidi...

Eh i da skoro zaboravi pitat.Nasao ful dobar sat na iofferu.Cuo sam da su tamo vecina laznjaci ali lik ima veoma dobar feedback+kontaktirao sam ga i rekao je da svi satovi dolaze sa garancijom i orginal papirim?!

Evo link na taj sat!

Cijena izgleda legitimna, ha čuj, nzm stvarno. Nisam nikad satove naručivao tak da tu ne bih stavljo ruku u vatru.

14 godina
neaktivan
pbandov kaže...
Perkan777 kaže...
pbandov kaže...
Perkan777 kaže...

Evo link na taj sat!

Cijena izgleda legitimna, ha čuj, nzm stvarno. Nisam nikad satove naručivao tak da tu ne bih stavljo ruku u vatru.

Slažem se i ja sam bio čuo da na toj stranici ima puno fake stvarni pogotovo sunčanih naočala za satove neznam radije ja bi osobno radije išao kupit na ebay-u jer mi djeluje dosta pouzdaniji.

16 godina
protjeran
H4X0R_Bug kaže...
pbandov kaže...
Perkan777 kaže...
pbandov kaže...
Perkan777 kaže...

Evo link na taj sat!

Slažem se i ja sam bio čuo da na toj stranici ima puno fake stvarni pogotovo sunčanih naočala za satove neznam radije ja bi osobno radije išao kupit na ebay-u jer mi djeluje dosta pouzdaniji.

Hmm neznam.Imam jos jednu stranicu sa satovima gdje mogu dobiti 40% popusta preko poznanstva pa mozda od tamo budem uzeo :)

Jos cu kontaktirat par sellera sa ioffera pa cu onda vidjeti.

17 godina

taj iOffer meni jako smrdi, bavim se dosta Zippo upaljačima i gledao sam tamo, i mogu sa sigurnošću reći da je prepun fakeova..

usput sam i slučajno vidio naočale, naslov je bio nekako "RayBan original" i onda cijena 27$... {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

taj iOffer meni jako smrdi, bavim se dosta Zippo upaljačima i gledao sam tamo, i mogu sa sigurnošću reći da je prepun fakeova..

usput sam i slučajno vidio naočale, naslov je bio nekako "RayBan original" i onda cijena 27$... {#}

XD

baviš se zippo upaljačima? Jesi pušać, kolekcionar ili samo šverc&komerc d.o.o.? Imam jednog zippa što sam preko eBaya uzeo i definitivno majka svih upaljača! Također i cijena fer, 20$

15 godina
RE: Kupnja preko ebay-a
Red Devill kaže...

jer znate koliko bi odprilike koštalo ako predmet košta 1000 dolara a teži npr 3,8 kg samo da znam kolko bi me sve koštalo PDV+cestarina+poštarina.

Na cijene preko 5000kn te redovito naša carina pošalje špediteru pa si i tu računaj dodatnih 300-1000kn troška.

14 godina
odjavljen

znan da je prije u staroj jugi bilo pogodnosti za pomorce da mogu unijeti do 1000 dollara vrijednosti robe u državu a da ih se ne oporezuje,ima li ikakvih popusta sada za njih ako unose robu il naručuju robu izvana?

0 0 hvala 0
17 godina
pbandov kaže...
Hacker002 kaže...

XD

baviš se zippo upaljačima? Jesi pušać, kolekcionar ili samo šverc&komerc d.o.o.? Imam jednog zippa što sam preko eBaya uzeo i definitivno majka svih upaljača! Također i cijena fer, 20$

pušač. da

kolekcionar. da

šverc - ovisi, kad uzmem neki pa mi se iz nekog razloga nesvidi za kolekciju malo i zaradim na njemu hh

koji si uzeo? možeš lupit sliku na pp da nespamamo vamo {#}{#}

15 godina
neaktivan
Odlučio sam kupiti proc na ebayu, cijena 345$ sa shipingom.
Netko mi je ranije u ovoj temi rekao da selleru kažem da za fakturu stavi recimo 70$, da ne platim prevelik PDV ako otvore paket.
Carine nema na IT robu, zar ne?
E sad, problem mi je šta točno reći selleru, jer ne znam kako da prevedem fakturu.
Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
17 godina
Slash 666 kaže...
Odlučio sam kupiti proc na ebayu, cijena 345$ sa shipingom.
Netko mi je ranije u ovoj temi rekao da selleru kažem da za fakturu stavi recimo 70$, da ne platim prevelik PDV ako otvore paket.
Carine nema na IT robu, zar ne?
E sad, problem mi je šta točno reći selleru, jer ne znam kako da prevedem fakturu.

Pa samo mu kažeš da na paket napiše cijenu od 70$.

I ako ti ga budu carinili, tražit će te račun. I onda ćeš morati dati šravi račun i globit će te na njega.

15 godina
neaktivan
Hm. A da kažem da stavi cijenu 25$?
To je manje od 160 kn.
Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
14 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...
Hm. A da kažem da stavi cijenu 25$?
To je manje od 160 kn.