Stari mi reko da će uzet novu karticu samo za ebay i slično. U kojoj mi je banci najbolje napravit karticu?
eBay - pitanja i odgovori
- poruka: 14.402
- |
- čitano: 5.373.915
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Stari mi reko da će uzet novu karticu samo za ebay i slično. U kojoj mi je banci najbolje napravit karticu?
Meni je OTP zakon, mislim da je prva godina sve besplatno-
Po meni je erste..
ima netbanking (5kuna mjesecno barem meni), i napravis visu electronic koju puno ljudi preporuca za online shoping..
Za drugo neznam:d
e jel zna neko nesto vise o onim ebay bucks?
nesto kazu da mi vracaju 2% cijene na ono sta kupim!
samo amerikaaaaaaaa, amerikaaa amerikaaaa. Prokleta je----Amerikaa---Što na nebuu, sjaaaaaa"
xD
Jel ovo znači da bi trebao doći u tom razdoblju ili će poslati u tom razdoblju?
Estimated between Tue. May. 10 and Tue. May. 17
Jel ovo znači da bi trebao doći u tom razdoblju ili će poslati u tom razdoblju?
Estimated between Tue. May. 10 and Tue. May. 17
Da bi trebalo stići, ali je to gotovo sigurno za USA. probaj prebacit državu dostave na HR, pa onda se ta procjena obično izgubi.
Plaćeno je, ne brini. Vjerojatno browser nije refreshao kako spada, ili njihov sistem šteka.
Probaj očistiti cache pa pogledaj opet.
U svakom slučaju, nemoj se previše brinuti oko toga.
Evo taj seller mi je ovo poslao:
Hello,i checked not received your payment,can you check the order again.thank you.
A ja sam to platio imam i potvrdu od Paypala, a na Ebayu piše da nisam platio a i on kaže da nisam, što sad?
Hello,i checked not received your payment,can you check the order again.thank you.
A ja sam to platio imam i potvrdu od Paypala, a na Ebayu piše da nisam platio a i on kaže da nisam, što sad?
Jesi mu poslao potvrdu?
da, posalji mu transaction id od paypal-a
ako na paypalu pise da si platio, nema brige
Jesi mu poslao potvrdu?
Jesi mu platio preko ebaya ili si mu platio direkt sa paypala?
Jesi mu poslao potvrdu?
Jesi mu platio preko ebaya ili si mu platio direkt sa paypala?
Poslao sam mu potvrdu, vidjet ću što će odgovoriti.
Platio sam preko ebaya pa me preusmjeri na Paypal kao inače.
E pa onda je to vrlo čudno. Jer u tom slučaju se automatski na eBayu označi transakcija kao plaćena. Drugo je kad ti njemu plaćaš ne preko ebaya nego nekako drukčije, onda mu platiš, on provjeri dal je plaćeno i ode na ebay i sam označi da je plaćeno i tek tad ti se poplavi onaj simbol da ja plaćeno. Ali ako si ti išao preko ebaya plaćat onda je tu neki kiks sa njihove strane, tj u vezi paypal - ebay. Ili to ili je lova negdje na pola puta zadržana. Ali ako imaš račun, tj potvrdu od paypala da je plaćeno onda nemaš brige.
E pa onda je to vrlo čudno. Jer u tom slučaju se automatski na eBayu označi transakcija kao plaćena. Drugo je kad ti njemu plaćaš ne preko ebaya nego nekako drukčije, onda mu platiš, on provjeri dal je plaćeno i ode na ebay i sam označi da je plaćeno i tek tad ti se poplavi onaj simbol da ja plaćeno. Ali ako si ti išao preko ebaya plaćat onda je tu neki kiks sa njihove strane, tj u vezi paypal - ebay. Ili to ili je lova negdje na pola puta zadržana. Ali ako imaš račun, tj potvrdu od paypala da je plaćeno onda nemaš brige.
Da, kod PP mi je sve u redu, piše da je plaćeno, evo i slike:
EDIT: Seller je odgovorio i naznačio da je plaćeno:
Hello,very sorry,i think the system have some problems,i checked the payment cleared in my paypal.I will send your item soon,thank you very much.
Da pitam..
Kad bi ja naručio nešto sa ebaya kad platim cijenu proizvoda odmah platim i poštarinu
ili poštarinu platim kada mi paket dođe doma?
Da pitam..
Kad bi ja naručio nešto sa ebaya kad platim cijenu proizvoda odmah platim i poštarinu
sve se placa od jednom,u tome je car ebaya kada si prodavac,a ne kao kod nas,tu odmah platis sve u komadu,posaljes,i amen...paypal and ebay FTW
Da pitam..
Plaćaš cjenu proizvoda i + poštarinu ukoliko je ima, znači sve zajedno odmah ti uračuna i platiš.
Aha, hvala.
A npr ako ja želim nešto prodati na ebay-u, kako bi ja to poslao u npr Ameriku? xDDDD
Poštom, vjerovao il ne.
Aha, hvala.
A npr ako ja želim nešto prodati na ebay-u, kako bi ja to poslao u npr Ameriku? xDDDD
Poslao bi poštom vrlo jednostavno!
Hahaha koji likovi :D
Znam da da bi poštom, al šta bi samo ušetao; dobar dan i dao im adresu tamo nekog iz Amerike i to je to?
Šta nebi trebala bit neka posebna pošiljka ili je obično kao i kad šaljem tu nekom u Hrvatsku?
Samo ti dofuraj kilu markica, za ostalo ćeš lako.
Šalim se, ne znam šta ti sve treba, nisam nikad slao.

Da, samo sam se malo krivo izrazio prije.
Hvala vam :D
EDIT.
znači to je slično ko da recimo prodajem na njuškalu? ili je kompliciranije?
Da, samo sam se malo krivo izrazio prije.
Hvala vam :D
EDIT.
znači to je slično ko da recimo prodajem na njuškalu? ili je kompliciranije?
Pošiljka našom poštom je u inozemstvo 200 kn, čini mi se ili možda malo jeftinije, tako a ipak odlučiš da li ćeš prodavati ili ne. Recimo stavio si item na ebay, netko ga je "kupio", znači poslao ti novac na paypal i tamo je novac. Ti si vjerojatno prije napisao kojjim prioritetom ćeš poslati, odeš u poštu imaš item za sobom. Kažeš to i to na ovu adresu prepručeno ili kako više.
Pošiljka našom poštom je u inozemstvo 200 kn, čini mi se ili možda malo jeftinije, tako a ipak odlučiš da li ćeš prodavati ili ne. Recimo stavio si item na ebay, netko ga je "kupio", znači poslao ti novac na paypal i tamo je novac. Ti si vjerojatno prije napisao kojjim prioritetom ćeš poslati, odeš u poštu imaš item za sobom. Kažeš to i to na ovu adresu prepručeno ili kako više.
Ne znam odakle ti ova brojka? Ja sam slao i za 75kn, ali i za 750kn...visi o destinaciji, načinu slanja i veličini/težini paketa. Kao i sa kim šalješ. HP je najjeftiniji, i za te pošiljke samo njih i koristim.
evo moj primjer
slao sam paket u nizozemsku tezine 186 grama. rek sam "teti" na salteru da posalje preporuceno..platio sam 39,80kn i paket je stigao covjeku na vrata za 5 dana
EDIT: slao sam normalnom postom, kao preporucenu posiljku
Ne znam odakle ti ova brojka? Ja sam slao i za 75kn, ali i za 750kn...visi o destinaciji, načinu slanja i veličini/težini paketa. Kao i sa kim šalješ. HP je najjeftiniji, i za te pošiljke samo njih i koristim.
Međunarodni promet, Paket,Ekonomična klasa, Vrijednosni paket i izbaci 172 kune?
Međunarodni promet, Paket,Ekonomična klasa, Vrijednosni paket i izbaci 172 kune?
Za USA da. Pošiljka našom poštom za INOZEMSTVO, ja sam npr slao ebay buyerima i u Nizozemsku, Austriju, Njemačku, Kinu, Australiju, svuda, i cijene su bile od 75kn, pa do više od 750.
Naravno ovisno i o tome što šalješ, npr slao sam i USA za nekih 120 kn, ali male stvari, spakiram i šaljem kao vrijednosno pismo, ili je bilo preporučeno, ne znam više, znam da se jedno nije moglo poslat a kao drugo može. Mislim ipak da sam slao kao preporučeno posmo. Nije bilo ni 300g, i ispalo me oko 120kn ako se dobro sjećam
Za USA da. Pošiljka našom poštom za INOZEMSTVO, ja sam npr slao ebay buyerima i u Nizozemsku, Austriju, Njemačku, Kinu, Australiju, svuda, i cijene su bile od 75kn, pa do više od 750.
Naravno ovisno i o tome što šalješ, npr slao sam i USA za nekih 120 kn, ali male stvari, spakiram i šaljem kao vrijednosno pismo, ili je bilo preporučeno, ne znam više, znam da se jedno nije moglo poslat a kao drugo može. Mislim ipak da sam slao kao preporučeno posmo. Nije bilo ni 300g, i ispalo me oko 120kn ako se dobro sjećam
Sprobavao sam na njihovom webu preko preporučenog pisama, to je najbolje ako male stvari možeš poslati, ali ako ne, onda nažalost paket, pa te oderu .
Sprobavao sam na njihovom webu preko preporučenog pisama, to je najbolje ako male stvari možeš poslati, ali ako ne, onda nažalost paket, pa te oderu .
Apsolutno, sve što može proći kao pismo ide kao pismo, što nije lomljivo, ili što se može dovoljno zaštititi a da i dalje bude u formatu pisma. Srećom pismo moće biti do, ako se ne varam 2 kg težine, pa se tolerira i određena debljina.