eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.378.092
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: eBay - pitanja i odgovori
kada upišeš u tražilicu što trebaš lijevo ti nudi opcije za filtriranje rezultata, tu stavi da ti izlista samo new, buy it now, top seller, worldwide i free shipping.
15 godina
Liverpool1892 kaže...

E puno Hvala,
Još me zanima kako da znam jeli stvar nova ili polovna?

Mislim za prvi put uzeti Zaštitnu foliju za mob, ali planiram uzimati i punjač za auto pa neznam kako da sazam dali je novi ili polovni, može se to kako provjeriti? 

A i odmah na početku opisa, u onom kvadratu gore iznad samog descriptiona ti piše item condition i tamo vidiš jel new, ili used ili vać šta je

16 godina
eBay - pitanja i odgovori

Kinezi uglavnom imaju nove stvari, obrati pažnju na feedback od prodavača i koliko je već stvari prodao,

ako prevari ljude, oni mu ostave negativan feedback, koji svi mogu vidjeti

GENERATION 17: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and add 1 to the generation. Social experiment.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pitanjeeeee!!  Poslan mi je paket prije tocno 31 dan.Poslala sam por posiljatelju i dao mi tracking kod,i sad sam na trackingu vidjela da mi je posiljka vracena natrag u kinu jer nisam kao bila dostupna kada su mi ju dostavili.A JA NISAM NI ZNALA DA JE DOSLO,NIT SU MI KAKAV PAPIR U KASLICU OSTAVIlI DA PODIGNEM..I sto sad????!!!!!!!!!!!!!!

AR
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
anna2609 kaže...

Pitanjeeeee!!  Poslan mi je paket prije tocno 31 dan.Poslala sam por posiljatelju i dao mi tracking kod,i sad sam na trackingu vidjela da mi je posiljka vracena natrag u kinu jer nisam kao bila dostupna kada su mi ju dostavili.A JA NISAM NI ZNALA DA JE DOSLO,NIT SU MI KAKAV PAPIR U KASLICU OSTAVIlI DA PODIGNEM..I sto sad????!!!!!!!!!!!!!!

Zamoli prodavaca da ti ponovno posalje stvar ili trazi pare nazad.

Uglavnom javi se njemu/njoj i reci sta je na stvari.

Radi ovakvih stvari ljudi izbacuju hrv i bih iz zemalja u koje salju.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
14 godina
neaktivan

Tnx..da li se to cesto dogada da ne jave da je posljka dosla,tj da nasa posta ne ostavi nekakvu obavjest..?Jer ja ne mogu cijeli dan u kuci cekat da mi dode paket..prvi put sam narucivala pa da znam za ubuduce..

AR
15 godina
anna2609 kaže...

To ti je prevara. Jer ako je pred 31 dan poslan on mora doć to nas, i onda još arem 30ak dana ovdje odjsedit pa tek onda može natrag doma.

A i naravno nema teorije da ti nisu ništa pustili poruku ili slično, a i zvali bi i tako.

Tako da to te netko levati.

14 godina
neaktivan
aaaa,daj me nemoj zezat.. ??!! Pa kako se onda na trackingu vidi da je doslo kod mene i pise razlog zasto je vraceno?? iss..Jel mogu ja to na nasoj posti kako jos provjerit??
AR
17 godina
miki1981 kaže...
anna2609 kaže...

To ti je prevara. Jer ako je pred 31 dan poslan on mora doć to nas, i onda još arem 30ak dana ovdje odjsedit pa tek onda može natrag doma.

A i naravno nema teorije da ti nisu ništa pustili poruku ili slično, a i zvali bi i tako.

Tako da to te netko levati.

hmm, ne znam za hrv, ali u BiH, tocnije u Mostaru u HT posti, dode obavijest da je roab na posti i da se dode po nju, ako se ne dode u roku od 8 dana posiljka se vraca poailjatelju. Stvarno nisam cuo za 30 dana. A ne mora biti da je 30 dana trebalo da posiljka dode, nekad dodu i puno prije.

Prije svega, zavisi koliko reputacije lik ima na ebayu, tko zna jel mu se isplati varati, radi, mozda, neke bezvezbe stvari.

A i nije glup da daje tracking number ako nije posalo posiljku.

Ocito nisi nikad imao neugodnih situacija s postom. Nisu oni bas tako sveti kako ti pricas.

@ anna2609

Kazem ti, prvo pitaj njega sta se desilo, i onda pitaj da ti ponovno posalje posiljku, ako ne bude onda otvoris ticket i kazes da njie posalo i trazis novce natrag.,

U svakom slucaju, ako je neka vrijednija stvar, i ako ponovno posalje paket, 44. dan otvori ticket, jer 45 dana od kupovine mozes otvoriti ticket, kasnije ne. Samo da se zastitis.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 12:42 (goodye).
15 godina
anna2609 kaže...
aaaa,daj me nemoj zezat.. ??!! Pa kako se onda na trackingu vidi da je doslo kod mene i pise razlog zasto je vraceno?? iss..Jel mogu ja to na nasoj posti kako jos provjerit??

Pa dobro ajde...VJEROJATNO je prevara. Ne mogu tvrdit baš 100% ali za onog tko zna kako inače to ide, i koliko se čeka da kupac podigne itd to se viče prevara prevara.

Naravno moguće je i da je netko samo dobro zakakio stvar, ljudska pogreška, ali vjerojatnija mi je prevara.

Međutim ne znam baš sve podatke...aj imaš private pa odgovori.

15 godina
goodye kaže...

hmm, ne znam za hrv, ali u BiH, tocnije u Mostaru u HT posti, dode obavijest da je roab na posti i da se dode po nju, ako se ne dode u roku od 8 dana posiljka se vraca poailjatelju. Stvarno nisam cuo za 30 dana. A ne mora biti da je 30 dana trebalo da posiljka dode, nekad dodu i puno prije.

Prije svega, zavisi koliko reputacije lik ima na ebayu, tko zna jel mu se isplati varati, radi, mozda, neke bezvezbe stvari.

A i nije glup da daje tracking number ako nije posalo posiljku.

@ anna2609

Kazem ti, prvo pitaj njega sta se desilo, i onda pitaj da ti ponovno posalje posiljku, ako ne bude onda otvoris ticket i kazes da njie posalo i trazis novce natrag.,

U svakom slucaju, ako je neka vrijednija stvar, i ako ponovno posalje paket, 44. dan otvori ticket, jer 45 dana od kupovine mozes otvoriti ticket, kasnije ne. Samo da se zastitis.

Pa i ovdje se vraća natrag u roku od 8 dana sve pošiljke u internom prometu, dakle unutar HR, međutim čak i takve, iako je 8 dana napisano, vrlo često čekaju puno duže. Ja sam jednom bio na skijanju 3 tjedna, i kad sam se vratio nisam vidio poštu još barem 3-4 dana, malo fešta, malo odmor i tako, i kad sam vidio poštu unutra žuti papirić star 18-19 dana. i fino odo na poštu da vidim što me to čka a tam opoziv sa carine da donesem račun. I ja išao na carinu i kažu je još je kod nas paket, to obično čeka kaže 30ak dana ako se nitko ne javlja. jest da je to bilo pred nekih 2 godine, ali onda je bilo tako. Ne znam ako sad imaju nova pravila.

14 godina
neaktivan

evo,sam da vam javim da mi je sender odg,da ce vratit novce (nisam ga ni trazila jos to)..ugl.aj fala Bogu nije prevara..tnx

AR
15 godina
anna2609 kaže...

evo,sam da vam javim da mi je sender odg,da ce vratit novce (nisam ga ni trazila jos to)..ugl.aj fala Bogu nije prevara..tnx

Ajd fino. Stvarno izgleda da sada vraćaju nakon samo 8 dana. Najčudnije mi je što je u tih 8 dana bilo 1 nedjejlja i 2 praznika, plus odlazni i dolazni dan. Znači samo 6 punih dana ukupno, tj samo 3 puna radna dana je čekao paket...ak oje ovo sada postalo pravilo onda je to katastrofa.

17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
anna2609 kaže...

Ajd fino. Stvarno izgleda da sada vraćaju nakon samo 8 dana. Najčudnije mi je što je u tih 8 dana bilo 1 nedjejlja i 2 praznika, plus odlazni i dolazni dan. Znači samo 6 punih dana ukupno, tj samo 3 puna radna dana je čekao paket...ak oje ovo sada postalo pravilo onda je to katastrofa.

Inače vraćaju nakon 5 dana... tako sam se ja jednom opekao...

Piše na papiriću 5 dana sada, odmah i otpremaju nakon isteka... teče ti od dana koji je napisan na papiru, pa +5 radnih i nakon toga... nema sanse da ces vidjeti...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
14 godina
neaktivan

Ma totalno sam razocarana sa svime..def cu dns otic u postu i pitat zasto mi nije javljeno da me posiljka ceka,jer to nije u redu..

Sender mi ne zeli ponovno poslat paket,sam vraca novce.Ajd bar nesto:)

AR
15 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
miki1981 kaže...
anna2609 kaže...

Inače vraćaju nakon 5 dana... tako sam se ja jednom opekao...

Piše na papiriću 5 dana sada, odmah i otpremaju nakon isteka... teče ti od dana koji je napisan na papiru, pa +5 radnih i nakon toga... nema sanse da ces vidjeti...

Katastrofa. I onda se dogodi kao i njoj gore da ti poštar ne ostavi papirić i šta? moćeš se slikat, jer ne znam kako bi dokazao da ga nisu ostavili...

17 godina
neaktivan
Ma papirić je definitivno ostavljen... samo ja sam primjetio i u mojoj zgradi, LJUDI znaju uzimati to i bacati kad kupe one reklame (normalno nenamjerno)...

Zato sam skoro i promasio jedan paket bio... sva sreca pa sam nazvao DHL pa su mi rekli sve...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina

Ne kužim, a tko plaća povrat tog paketa? i kao su vratili novce ako se na paypal ne može primat?

GENERATION 17: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and add 1 to the generation. Social experiment.

0 0 hvala 0
15 godina
Diablo86 kaže...

Ne kužim, a tko plaća povrat tog paketa? i kao su vratili novce ako se na paypal ne može primat?

ako je sa hr paypala plaćeno onda povrat može ić. Ne možeš primat novce od nečega, ali refund ide, i oduvijek je išao.

16 godina
miki1981 kaže...
Diablo86 kaže...

ako je sa hr paypala plaćeno onda povrat može ić. Ne možeš primat novce od nečega, ali refund ide, i oduvijek je išao.

hr paypal? omg, sad sam išao pogledati i našao sam da sam dobio refund od nekih 3€{#} , nisam ništa vidio na paypalu, pa sam pomislio da nemogu ni dobiti refund

17 godina
neaktivan

Zato ja nakon nekih 20 dana svaki drugi dan zovem postu i pitam ima li sta za mene :D Jeste da sam dosadan ali boli me briga XD Meni nisu javili za Xbox  dzojstik ja nazvako kaze ima paket reko hoce li postar dostaviti kaze nece ja na bicikl i pravac u postu XD

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
dex3108 kaže...

Zato ja nakon nekih 20 dana svaki drugi dan zovem postu i pitam ima li sta za mene :D Jeste da sam dosadan ali boli me briga XD Meni nisu javili za Xbox  dzojstik ja nazvako kaze ima paket reko hoce li postar dostaviti kaze nece ja na bicikl i pravac u postu XD

Gdje zivis?Zoveš najbližu poštu i kažeš: "Dobar dan ja sam Pero Perić zanima me dali ima kakav paket za mene u pošti"?

15 godina
neaktivan

Evo moje prvo iskustvo sa ebay-om. Prije dva i nesto tjedna narucio sam neke sjemenke uplatio paypal-om kupio od trusted prodavaca... doslo u roku dva tjedna (ravno) ja vrlo zadovoljan, cak mi je prodavac rukom napisao zahvalu na racun :D

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
GimmieCorsair kaže...

Evo moje prvo iskustvo sa ebay-om. Prije dva i nesto tjedna narucio sam neke sjemenke uplatio paypal-om kupio od trusted prodavaca... doslo u roku dva tjedna (ravno) ja vrlo zadovoljan, cak mi je prodavac rukom napisao zahvalu na racun :D

{#}

15 godina
neaktivan
CROifer kaže...
GimmieCorsair kaže...

{#}

Znam na sto ciljas {#} xD al se to ne nabavlja na ebayu nego negdje drugdje, tu sam uzeo grašak xD {#}

Gamers Don't Die, They Respawn.
14 godina
protjeran
GimmieCorsair kaže...

Znam na sto ciljas {#} xD al se to ne nabavlja na ebayu nego negdje drugdje, tu sam uzeo grašak xD {#}

GE E MO grašak,naravno šalim se...

17 godina
neaktivan
CROifer kaže...
dex3108 kaže...

Gdje zivis?Zoveš najbližu poštu i kažeš: "Dobar dan ja sam Pero Perić zanima me dali ima kakav paket za mene u pošti"?

Zivim u BiH grad Banja Luka i zovem centralnu postu koja prima pakete i iz koje se salju paketi na kucnu adresu :D Nije bas tim redoslijedom nazovem i kazem: "Dobar dan mozete li mi provjeriti da li ima neki paket za mene"? Zena kaze: "Moze. Na koje ime i odakle:? Ja kazem: "Pero Peric, Kina, Velika Britanija, Australija"... i ona provjeri :D

14 godina
protjeran
dex3108 kaže...

Zivim u BiH grad Banja Luka i zovem centralnu postu koja prima pakete i iz koje se salju paketi na kucnu adresu :D Nije bas tim redoslijedom nazovem i kazem: "Dobar dan mozete li mi provjeriti da li ima neki paket za mene"? Zena kaze: "Moze. Na koje ime i odakle:? Ja kazem: "Pero Peric, Kina, Velika Britanija, Australija"... i ona provjeri :D

Bas cu probati nazvati glavu poštu u ZG pa da vidim sta ce mi reci...

17 godina
CROifer kaže...
dex3108 kaže...

Bas cu probati nazvati glavu poštu u ZG pa da vidim sta ce mi reci...

Odje*at ce te laganini, vrlo vjerovatno.

Ja cekam, vecina posiljki mi dolazi 30-40 dana, tako da ne brinem. Ako prode 44. dan, posaljem posiljatelju poruku i otvorim ticket da mi posiljka nije stigla i vec 7-8 puta mi odmah taj dana dode obavijest :D da me ceka u posti. jednom sam cekao 2 mjeseca, ali docekao

14 godina
protjeran
goodye kaže...

Odje*at ce te laganini, vrlo vjerovatno.

Ja cekam, vecina posiljki mi dolazi 30-40 dana, tako da ne brinem. Ako prode 44. dan, posaljem posiljatelju poruku i otvorim ticket da mi posiljka nije stigla i vec 7-8 puta mi odmah taj dana dode obavijest :D da me ceka u posti. jednom sam cekao 2 mjeseca, ali docekao

I ja cekam,prije 35-og dana nista ne poduzimam!Sada se tješim da mi stvari kasne zbog blagdana...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice