Cloud servisi - koji odabrati

poruka: 1
|
čitano: 4.419
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Cloud servisi - koji odabrati

Evo u zadnje vrijeme konkurencija je sve veća.Zelio bih da ocijenimo svaki od njih:koji je najstabilnij,koliki besplatni prostor nude,koji je najsigurnij za skladistenje vaznih fajlova i podataka.Ja cu nabrojati neke

Microsoft Skydrive

free space - 7GB

file size limit - 300 MB

Moje misljenje - Stabilan cloud servis,nudi dovoljno besplatnog prostora,greska je sto skydrive aplikacija nije kompatibilna sa windows xp

Dropbox

free space - 2GB - moguće prosiriti besplatan prostor

file size limit - 300 MB

Moje misljenje - Po mom misljenju prostor koji nudi besplatno je mal uzimajuci u obzir konkurenciju

Mega

free space - 50 GB

file size limit - no limit

Moje misljenje - Stabilnij nego Megaupload,Dotcom je naucio lekciju,nudi dosta besplatnog prostora,tesko je vratiti povjerenje korisnika,greska je sto nema desktop aplikaciju

Google Drive + picasa

free space - 5GB + 1GB picasa(ako si registrovan na Google + slike manje od 2 mega pixela se ne zauzimaju prostor)

file size limit - 10GB

Moje misljenje - nudi dovoljno prostora,za mene najbolji od svih navedenih,stabilan,nije obavezno skinuti fajl da bih mogao uređivati

Ostali:Box(5GB),SugarSync(5GB),Mediafire(50GB)....

Najbolja kombinacija za mene

Mega + Google drive + Picasa

Razlog:Google drive koristiti za skldistenje vaznih datoteka(za mene najstabilnij od svih),Picasu koristiti za skladistenje slika,Mega zbog igrica i muzike(50Gb prostora i no file size limit).

Pitanje:Koji je za vas najbolji cloud servis ili mozda njih vise i zašto?

The Wicker Man
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.1.2013 22:52 (The Wicker Man).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice