Evo u zadnje vrijeme konkurencija je sve veća.Zelio bih da ocijenimo svaki od njih:koji je najstabilnij,koliki besplatni prostor nude,koji je najsigurnij za skladistenje vaznih fajlova i podataka.Ja cu nabrojati neke
free space - 7GB
file size limit - 300 MB
Moje misljenje - Stabilan cloud servis,nudi dovoljno besplatnog prostora,greska je sto skydrive aplikacija nije kompatibilna sa windows xp
free space - 2GB - moguće prosiriti besplatan prostor
file size limit - 300 MB
Moje misljenje - Po mom misljenju prostor koji nudi besplatno je mal uzimajuci u obzir konkurenciju
free space - 50 GB
file size limit - no limit
Moje misljenje - Stabilnij nego Megaupload,Dotcom je naucio lekciju,nudi dosta besplatnog prostora,tesko je vratiti povjerenje korisnika,greska je sto nema desktop aplikaciju
free space - 5GB + 1GB picasa(ako si registrovan na Google + slike manje od 2 mega pixela se ne zauzimaju prostor)
file size limit - 10GB
Moje misljenje - nudi dovoljno prostora,za mene najbolji od svih navedenih,stabilan,nije obavezno skinuti fajl da bih mogao uređivati
Ostali:Box(5GB),SugarSync(5GB),Mediafire(50GB)....
Najbolja kombinacija za mene
Mega + Google drive + Picasa
Razlog:Google drive koristiti za skldistenje vaznih datoteka(za mene najstabilnij od svih),Picasu koristiti za skladistenje slika,Mega zbog igrica i muzike(50Gb prostora i no file size limit).
Pitanje:Koji je za vas najbolji cloud servis ili mozda njih vise i zašto?