Zanima me je li je moguće povećati brzinu skidanja torrenta jel moja je uglavnom na nekih 5kB/s i ne povećava se.......
BitTorrent brzina
- poruka: 35
- |
- čitano: 22.566
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
To ti ovisi o tome koliko ima seedera tj ima li vise seedera od leechera, i meni zna skidati na vrlo maloj brzini a imam 8 Mbps brzinu, jednostavno ce ti nekad skidat brze nekad sporije i nema puno filozofije
kao sto je rekao maha,ovisi o broju seedera i leechera,ali provjeri i dali ti je port dobro podesen,ako nije zbog toga mogu bit sporije brzine
A kako najlakše podesiti te portove?
Ovisi o broju seeder-a/leecher-a i o pravilno konfiguriranom firewall-u u windowsima i routeru (ako ga koristiš).
Procedura otvaranja porta na ruteru razlikuje se u ovisnosti od modela rutera, te proizvođaća. Najbolje na netu progooglati uputstva.
To ovisi o tome koliko seedova i leechera ima torrent. Npr. Ako torrent ima 0 seedera i 1 leechera neće ići. Ako ima 2 seedera i 2 leechera ići će jako sporo, a ako ima 1000 seedera i 1000 leechera....juriš! Igra
Bez obzira koji program koristis nadi upload speed i stavi to na 30 kb/s pogledaj na sat i nakon 1h i 5 min smanji tu brzinu na 10 kb/s meni u vecini slucaja pomogne. Naravno ovisi i o broju seedera.
Zato privatni trackeri FTW! Uvjek mi skida na ~830 kbit/s
Upute za tzv. port forwarding na routeru mozete naci na PortForward.com
Jesi li patchirao windowse (connection limit)?
Patchiraj ih pomoću xp-AntiSpy na nekih 100 ili 200 veza!
Optimiziraj windowse pomoću TCPOptimizer-a.
Za dodatni speed koristi cFosSpeed !
Dobra konfiguracija klijeta je također jako bitna, najbolji klijent je utorrent.
Evo programčić koji će to sam napraviti (mislim na port forward)
http://rapidshare.com/files/96364231/PFConfig_Version_1.0.144.rar
na forumu .hr imaš dobar tutorijal za torrente za početak dovoljan . što se tiće brzine nađi privatne pa ćeš dobit brzinu na javnim teško
Imam Kasda router kojeg nema u popisu na port forwardu.
a gdje možeš nabavit privatne trackere???
na forumu .hr imaš dobar tutorijal za torrente za početak dovoljan . što se tiće brzine nađi privatne pa ćeš dobit brzinu na javnim teško
Zato privatni trackeri FTW! Uvjek mi skida na ~830 kbit/s
Da, za ovo dva mogu biti problemi:
1. Nemas dovoljno seeds - odgovor: nadi drug torrent sa vise seeds.
2. Nisi napravio port forward - odgovor: u ruter i firewall napravi port forward
to je virus
Zadnjih dana sam se dosta bavio (patio) sa tim port forwardom. Po svemu sudeci uzalud. Jer sam primijetio da je jedini parametar koji je bitan broj seedera i peerova. Koristim naravno Utorrent i dolje je manje vise zuti trokutic. A neki dan je cijelo vrijeme bio crveni a Utorrent mi je uredno skidao sa 380 kB na mojoj 3 Mb vezi. Trenutno nista ne skidam ali prvom prilikom cu napraviti screen shot i postati.
Slažem se sa svima koji kažu da su to seederi! Potrebno je samo isti file download-ati s različitih lokacija (ovisno o tome koja lokacija ima više seedera, a koja ima manje)!
Imam pitanje. U uTorrentu dobivam sljedeću poruku: Faliure: Connection limit exceeded! You may only leach from one location at a time! Šta to znači? Samo jedan torrent radi. Skidam samo jedan, čak ni ne seedam niti jedan. Zašto mi onda javlja tu grešku?
meni sa port forwardom ide 750 kb/s a bez zna doci i na 1.6 mb/s
meni to nikad nije ubrzalo skidanje samo usporava
Ja koristim uTorrent i ovisno od kapaciteta al uvijek imam maximalan download.
Ne koristim nikakve privatne torrente nego samo public koji su dovoljni ako znas kako s njima.
Tko oče da mu pomognem oko brzine skidanja pomoću Bittorrenta nek mi se javi na MSN i_van1995@hotmail.com
skida max 220 kb... osim naravno ako su losi seederi...
imam edimax rutter.. i neznam kako da povecam.. pitanje je dal uopce mogu povecat na tom rutteru... i da.. na optimi sam ako to ima nekakve veze, imam normalnu brzinu
skida max 220 kb... osim naravno ako su losi seederi...
imam edimax rutter.. i neznam kako da povecam.. pitanje je dal uopce mogu povecat na tom rutteru... i da.. na optimi sam ako to ima nekakve veze, imam normalnu brzinu
Koja je to normalna brzina?
Udri test ovdje