E-Bay prevara... molim savjet!

poruka: 7
|
čitano: 1.374
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Putem E-Bay-a (E-Bay.com) kupio sam u vrijednosti od 59 dolara prsten za suprugu.
Uredno sam platio preko PayPal-a, i zadovoljno čekao svoju robu. Nakon nekoliko dana, provjerio sam da li je paketić poslan preko E-Baya, pokazivalo mi je status da shipping još nije izvršen (Paketić je poslan bez Tracking Number-a).

I nakon nekoliko neuspješnih upita prodavatelju (bez odgovora, naravno) prijavio sam prodavača E-Bay-u roku koji je predviđen za to.

Da li netko zna kakva je dalje procedura? Što E-Bay čini u tom slučaju što se tiče prodavatelja, a što kupca?

Da li prodavatelj biva baniran sa E-Baya, a da li ja, kao kupac, dobijam povrat novca?
Da li mogu tužiti prodavatelja preko E-Bay-a, ili to radi sam E-Bay ili PayPal? Da li E-Bay goni prodavatelja za povrat novca kupcu?

Prošlo je već 63 dana, otvorio sam i chargeback, ali ništa.

Molim Vas za pomoć i odgovore, jer mi se ovo prvi puta desilo na E-Bay-u, iako sam već tamo 4 godine, i do sada nije bilo problema.

Hvala Vam na odgovorima.

IP
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.12.2015 10:27 (Pipe Smoker).

0 0 hvala 0
11 godina

Znam kako je sa E-bay-em u Kanadi. Kad ti tako netko napravi, E-bay prvo povuče novce s računa tog koji te je pokušao prevarit i tebi ih vrati, a zatim bude baniran i mislim da čak više se ni s tom kreditnom karticom nemože napravit novi račun.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: E-Bay prevara... molim savjet!

Hvala, Rip, na odgovoru..... ništa, pričekat ću još malo da vidim kako će se stvari odvijati. Baniranje i blokiranje kartice........ i to je najveća kazna za prodavatelja? Ne mogu ga kazneno goniti, npr., E-Bay ili PayPal? Da li ga ja mogu tužiti? Ne znam, pitam, jer mi je ovo prvi puta da mi se takvo nešto desilo.

IP
13 godina
neaktivan
Otvorio čaše objasnio ebayu sta se desilo i oni ti u roku odmah vrate novce bez govora. A taj prodavač je baniran, a zašto bi uopće tužio ako su ti pare vraćene i sve Oke?

1 0 hvala 0
11 godina

Tužba nema smisla, jer bi potrošio masu para da dokažeš krivnju oko stvari koja košta 50 dolara Ovo je ionako dovoljno velika kazna jer taj lik nemože nabavljat nove kreditne kartice u beskonačnost

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pipe Smoker kaže...

Hvala, Rip, na odgovoru..... ništa, pričekat ću još malo da vidim kako će se stvari odvijati. Baniranje i blokiranje kartice........ i to je najveća kazna za prodavatelja? Ne mogu ga kazneno goniti, npr., E-Bay ili PayPal? Da li ga ja mogu tužiti? Ne znam, pitam, jer mi je ovo prvi puta da mi se takvo nešto desilo.

Da te prevario za neke ogromne novce pa u redu ali je to mala suma, troskovi koje bi ti imao oko kaznenog gonjenja bi bili daleko veci nego korist. Ako dobijes svoje pare a trebao bi budi zadovoljan. A sto se tice e-baya i pay pala nemaju oni njega sta tuziti oni su tu samo posrednici.

9 godina
neaktivan

kako si prijavio tog lika koji te je zamrdao hvala

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice