Aliexpress - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 3.072
|
čitano: 1.583.530
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja
17 godina
moderator
Re: Aliexpress - pitanja i odgovori
galinjo24 kaže...

Kupio sam tamo 500+ stvari i nikad nije bio problem...uvijek sve korektno,ako je i bilo nesto sve se dogovorio sa prodavacem...sad dali sam imao srece uvijek neznam..ali najskuplja stvar mi je 55e

Bolje reći da nisi imao tu nesreću. A i kupovao si očito relativno jeftine stvari, pa i da si izvisio, ne bi bila katastrofa. Da si kupovao skuplje stvari, lakše bi se dogodilo da izvisiš, jer su ulozi puno veći, odnosno prodavač se jednom prevarom može okoristiti više nego sa sto normalnih prodaja, tako da je iskušenje za prodavača puno jače.

14 godina
Aliexpress - pitanja i odgovori

Imam stotine narudžbi od pitaj boga koliko prodavača u zadnjih 7 godina, stvari od 1€ do 300+€ i imao sam negdje 5 reklamacija a od tih 5 samo jedna je mislim bila da su me odbili za povrat novca, ostalo su sve vratili. Po statusu praćenja bilo je da je došlo u poštu a zapravo negdje nestalo u Mađarskoj i nisu htjeli priznati i tvrdili su da je paket u pošti kod mene i da ga nisam pokupio. Sterao ih u kurac i pustio ih tih 5€, sreća da je bio takav mali iznos, da je bilo nešto kao u slučaju kao kod roby-a vjerojatno ni ja više ne bih kupovao tamo jer to je svinjski kako je dobio odjeb. E da, i manipuliraju s tim ocjenama jako, selleru sam dao trojku i recenzija nikad nije objavljena, drugom isto trojka, objavljena i nakon tjedan dana nestala.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mbaksa kaže...
.., odnosno prodavač se jednom prevarom može okoristiti više nego sa sto normalnih prodaja, tako da je iskušenje za prodavača puno jače.

-da i ne.. tj zakon velikih brojeva i 'pljačka' koje je time (digitalizacija, online) moguća, u stvarnosti ne-neisplativo npr ukrasti 1€..

-stvar je mase, količine, broja komada koliko se nečeg može prodati-prevariti.. dispjutati, natezati.

-problem, što je roba skuplja, točno, veći mamac, po komadu.. no kad nije jedan komad, kad su stotine, tad pojedinačna cijena prestane biti glavni kriterij nego to postane iznos-umnožak 'na kraju dana'.. a tu se priča mijenja.

-jer, svi će se svađati-natezati-dispjutati za veću vrijednost, kao u ovoj priči mobitel i 300-400€.. neće za manje iznose.. i tad eto mogućnosti, bilo koji kupac koji dispjuta i recimo uredno od ap dobije povrat (jer se holda do potvrde primitka i teoretski je to jednostavan proces.. mada se može i zakomplicirati).. no kod manjih iznosa pitanje koliko kupac želi dispjutati, natezati se.. tjedan itd.. i često odustane, krivo klikne neki pristanak na ponudu itd.. i nikome se ne isplati za taj iznos bilo što više, pa ni poslati nazad jer je poštarina već veći iznos.. tad su male robe-iznosi sigurniji, stabilniji prihod koji se statistički 'generira' .. jedino što je tad potrebno recimo 100x kupaca umjesto jednog, no to online nije problem.. veliki brojevi su globalni, internet i par milijardi ljudi, primjer mjesečne zarade yutubera koji snimkama spavanja zarađuju pa ako oni mogu, može i prevarant, žicer, bilo tko.. samo mora imati dobar mamac ili žicer lokaciju.. ostalo je statistika-brojevi i novac kad počne stizati nema šanse da druga strana to ostavi, kao što ni žicanje nije nestalo ili ulični žongleri na semaforu kojem netko da poneki euro.. zarade više nego da dnevno ukradu-prodaju jedan ajfon.. tj to što rade rade jer im se isplati, ne zato jer su po prirodi zabavni i vole se znojiti na suncu dok vozila čekaju zeleno.. :)

-zakon velikih brojeva, ne mora komadno biti skupo, važan je iznos-umnožak... važniji od kad je sve globalno, pa tako i telekomi po cent skupe milijarde, bolje nego prodaja dijamanata..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
5 godina
Aliexpress - pitanja i odgovori

Bok ekipa, ne mogu naci payment methods za HR pa ako mi moze neko reci da li moze paypal u medjuvremenu? Hvala :)

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Kurvenrojber kaže...

Bok ekipa, ne mogu naci payment methods za HR pa ako mi moze neko reci da li moze paypal u medjuvremenu? Hvala :)

Odeš na svoj račun pa onda na payment (ovdje ti je link) i tu dodaš karticu. Preporučam da dodaš unutra karticu s Revoluta (nemaš ga? zašto?). PayPal nije podržan.

EDIT: Križam ovo, ispada da se ipak može platiti i na druge načine, kao što je to primijetio kolega XXX-Man - prilikom plaćanja treba kliknuti na gumb Change pod Payment Methods. Kul!

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2025 21:45 (mbaksa).
5 godina

hvala, nemam jos racun ali ne mislim ga ni otvarat dokle god ne bude i kod nas paypal. 

16 godina
moderator
mbaksa kaže...
Kurvenrojber kaže...

Odeš na svoj račun pa onda na payment (ovdje ti je link) i tu dodaš karticu. Preporučam da dodaš unutra karticu s Revoluta (nemaš ga? zašto?). PayPal nije podržan.

Paypal i Google Pay meni uredno rade već neko vrijeme...

Mislim da su ti informacije zastarjele   

“The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom.” - Isaac Asimov
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2025 21:19 (XXX-Man).
17 godina
moderator
XXX-Man kaže...
mbaksa kaže...
Kurvenrojber kaže...

Paypal i Google Pay meni uredno rade već neko vrijeme...

Mislim da su ti informacije zastarjele   

Toliko dugo već kupujem preko AliExpressa na isti način da mi nikad nije palo na pamet kliknuti na Change pod Payment Methods, a u postavkama AliExpressa ne može se birati metoda plaćanja (barem koliko sam vidio). Ono, bio sam slijep na taj okvir Payment Methods - slično kao što čovjek postane s vremenom slijep na okvire s reklamama.

16 godina
moderator

Jedino meni pod payment metods nije nudio ništa osim kartice dok sam imao dodanu karticu, čim sam ju uklonio su se pojavile ostale opcije.

Ako ti se da provjeriti kako je kod tebe pa da znamo?

“The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom.” - Isaac Asimov
17 godina
moderator
XXX-Man kaže...

Jedino meni pod payment metods nije nudio ništa osim kartice dok sam imao dodanu karticu, čim sam ju uklonio su se pojavile ostale opcije.

Ako ti se da provjeriti kako je kod tebe pa da znamo?

Sad nudi i kad imaš ubačenu karticu.

14 godina
Pozdrav ljudi,
Da li znate koja posta u hr dostavlja pakete tracking broja HRBC1049....
Do sad mi je bio overseas, a ovo sad vidim prvi put
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice