Dali zna netko neki program za Firefox koji smanjuje potrošnju.
Ja mislim da to ima jedna verzija Opere. Onako smanjuje kvalitetu slika i to.
Ako neko zna neka post.
Hvala unaprijed.
Ako neko zna neka post.
Hvala unaprijed.
Ne koristim Operu, pa ne znam koji je to točno widget u pitanju,
ali za Firefox nisam do sada čuo da ima nešto što automatski smanjuje kvalitetu slika, bez da je prvo downloada.
Ono što po meni eventualno možeš napraviti je ne učitavati automatski slike (postoji jednostavna opcija u Options > Content > Load images automatically)
ili koristiti kombinaciju više pluginova?
Osobno npr. koristim više pluginova (što za kontrolu sadržaja koji se skida, što zbog brzine)
Flashblock - budući da Flash animacije znaju biti prilično velike, ponekad i iritantne - pogotovo flash banneri, onda ih radije ne učitavam ili odaberem onu koju želim učitati.
NoScript - čovjek mora znati što se vrti u browseru našem
AdBlock - definitino smanjuje dosadne i nepoželjne reklame.
ImgLikeOpera je plugin koji bi tebi možda mogao pomoći. Naime njime možeš namjestiti kako da ti se (ne) učitavaju slike i time eventualno smanjiti potrošnju prometa.
Nadam se da će ti nešto od ovoga ipak pomoći, ako ne nadam se da ima netko tko ti može pomoći.
Lijep pozdrav.
Ako neko zna neka post.
Hvala unaprijed.
Ne, ne postoji.
Opera ima čitav servis iza te opcije (opcija se zove Turbo mode) - naime, cijeli site koji posjećuješ šalje na neke svoje servere, prekodira slike tako da im smanji rezoluciju i ponovo ti šalje natrag. Sve skupa na računalima sa sporijom vezom ispadne brže i s manje prometa za korisnike koji imaju sporu vezu na net (npr. modem).
Opera ima čitav servis iza te opcije (opcija se zove Turbo mode) - naime, cijeli site koji posjećuješ šalje na neke svoje servere, prekodira slike tako da im smanji rezoluciju i ponovo ti šalje natrag. Sve skupa na računalima sa sporijom vezom ispadne brže i s manje prometa za korisnike koji imaju sporu vezu na net (npr. modem).
Da, to je super opcija. Medjutim, ako imas ADSL onda ti to stvarno ne treba. A ako imas dial-up onda te zalim i s jednim i s drugim :-)
Ma ima Flat ADSL, nego imam i ovaj Vip brodbrand stick sa 10gb.
A ja dosta trošim.
@Prometej hvala ti puno si mi pomogao