Ima li piratstvo opravdanje? zaključana tema

poruka: 650
|
čitano: 121.887
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ima li piratstvo opravdanje?

Država je kriva za piratsvo u mojoj situaciji, već dvije proklete godine ne mogu naći posao i nemam novava da kupujem originale ( sve zbog lošeg vodstva HDZ-a) Da radim, svaku igru koju zaslužuje da bude kupljena kupio bih, ali zbog te gamadi ja ne mogu.

Tako da ja smatram da je u mojoj situaciji piratsvo opravdano.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
2 5 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Ima li piratstvo opravdanje?

LOL
Da, vodstvo države je krivo što ti ne možeš naći posao dvije godine.

Obožavam izgovore.

P.S. Ovaj tjedan nisam seksao, pas mater i Bandiću i cijeloj gradskoj upravi - ONI SU KRIVI!

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 15:06 (Danny_HR).
17 godina
MusicWoman kaže...
tnakir kaže...
MusicWoman kaže...

Ja imam 27, frendica 26. Nebitno zapravo. Nego ja te ne napadam. Samo konstatiram da se moze i bez toga i da nije neophodno. A sto se mene tice piratiziraj, ne pirtiziras moje. Meni ni iz djepa ni u djep. 

Ja ubrzo 26... Slažem se, totalno nebitno, ali pitam da znam kako se odnosit prema osobi s kojom raspravljam...

OT: Ako sam glup. glup sam i sa 15 i 25.

U svakom slucaju sve 5. Drago mi je da ima profesora koji se zalazu da im ucenicima bude bolje. Najcesce to nije slucaj. Pohvale. {#}

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

LOL

Obožavam izgovore.

P.S. Ovaj tjedan nisam seksao, pas mater i Bandiću i cijeloj gradskoj upravi - ONI SU KRIVI!

Ajde ne seri, vidim po kompu da radiš ili te roditelji financiraju. Normalno da je vodstvo države krivo za ovu situaciju.

F.C LIVERPOOL
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

LOL

Obožavam izgovore.

dali ti misliš da bi trebao moći imati više od onoga što bi trebala moći imati music women radi toga što imaš više novaca od nje?

misliš li da je bolest ili osobna preferenca isto što i socijalni status ili je tvoj TU na moj post bio iskren?

...aaargh
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 15:16 ((s)izgoreo).
16 godina
odjavljen
Ige kaže...

Skidam s neta što mogu i igram/gledam. Imam novaca za pola toga ali mi ih je draže potrošiti na nešto drugo.

Jedina igra koju sam kupio a da nisam morao zbog mp-a je fallout, a uz nju ću eventualno kupit Assassins creed. Kupio sam par albuma, ali samo od nepoznatih izvođača, sve ostalo sam skinuo.

Filmove često gledam u kinu/videoteci tako da ih ni ne skidam previše.

Možda kradem, al bar se ne opravdavam. Uzimam besplatno zato što mogu, ako osjećam da ipak moram dat neke novce dam, i to je to.

Ne mislim da je to ispravno, al zato je lakše.

A vi svi koji kukate da nemate para i da morate skinut igre, a subotom 200-300kn spiskate, smiješni ste.

Ja nikad nisam kupio neku igru ili softver. Priznajme, sve uzmem sa neta. Ne mislim da je to u redu, ali što da radim kada nemam stalnih prihoda (student). Ne bih ni komp imao da radim ono što radim(potpis). Koristim i dosta besplatnog softvera jer mi je dobar, ali neke stvari su nezamjenjive-npr. Photoshop. Jedno vrijeme sam svoje uradke u PS-u slao na natječaj u časopis i svi moji radovi su bili objavljeni. Kao da bi tog bilo da sam morao kupiti PS. Mogu uzeti primjer moje sestre-ide u Školu za primjenjenu umjetnost i dizajn i njeni profesori im daju piratski softver da ga koriste. Što u tom slučaju?

P.S. Ja ne idem van, uopće. radije si kupim novi cooler za 200-300 kn ili 2 gb RAM-a.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
14 godina
neaktivan
bed kaže...
Sinatra kaže...

Ja je ne podržavam nimalo. Koliko se sjećam, kajdanka košta 3 kune, Sibelius 500€. Ako je Bachu i Mozartu bila dovoljna, biti će i njoj dok špara lovicu.

Da su Bach i Mozart imali Sibeluis, ne bi koristili kajdanke..

Odprilike jednako pametan pogled na stvari.

Da su Bach i Mozart imali Sibelius, imali bi legalnu licenciranu verziju od bečkog dvora.

17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

dali ti misliš da bi trebao moći imati više od onoga što bi trebala moći imati music women radi toga što imaš više novaca od nje?

Više luksuznih stvari - da.

Više osnovnih životnih potreba - ne.

BTW. Nitko ne veli da imam više love od nje, moguće je da je baš suprotno.

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
(s)izgoreo kaže...

zašto?

...aaargh
16 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
Ige kaže...

P.S. Ja ne idem van, uopće. radije si kupim novi cooler za 200-300 kn ili 2 gb RAM-a.

U zabludi si ako misliš da ti treba 200-300kn za van, ali nećemo u OT

nick mother*ucking diaz
15 godina

pa ako gledas samo na sebe i ides sam ti netreba ako ides sa ekipom treba ti vise...

My Life Is A Very Serious Game...
17 godina
neaktivan
Jednostavno zato što više toga mogu platiti novcem koji sam zaradio.

Gledaj na to ovako.
Mogu raditi samo osnovni posao i pokriti si životne potrebe a isto tako mogu raditi osim osnovnog i neki posao sa strane kojim ću zaraditi za ono što smatram luksuzom, u mom slučaju igre, konzole i računala.

Ako bi svi imali jednako, nitko nebi htio raditi više.

Svatko treba imati osnovno za ugodan život, tu sam apsolutno prvi koji će to reći.
Što se luksuza tiče, svatko koliko si zaradi.
16 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

pa ako gledas samo na sebe i ides sam ti netreba ako ides sa ekipom treba ti vise...

A koliko to više molim te? Pa kaj vi idete van i jedan časti ekipu uvijek? Pa neidemo mi u Diamond-a, kakvih više od 200-300kn?

Preveliki OT, neću više.

nick mother*ucking diaz
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Jednostavno zato što više toga mogu platiti novcem koji sam zaradio.

Gledaj na to ovako.
Mogu raditi samo osnovni posao i pokriti si životne potrebe a isto tako mogu raditi osim osnovnog i neki posao sa strane kojim ću zaraditi za ono što smatram luksuzom, u mom slučaju igre, konzole i računala.

Ako bi svi imali jednako, nitko nebi htio raditi više.

Svatko treba imati osnovno za ugodan život, tu sam apsolutno prvi koji će to reći.
Što se luksuza tiče, svatko koliko si zaradi.

kako si zaradio? od koga si ti ili tvoja tvrtka uzeli da bi mogao imati luksuz koji drugi nemaju? koliko ste ti ili tvoja tvrtka neistina prodali da bi imao više za sebe od drugih koji imaju manje? hoćeš li socijalnim vještinama opravdati svoj luksuz na spram onih koji te vještine imaju u manjoj mjeri ili želiš reći kako ljudi slabijeg intelekta manje vrijede od tebe? kako ti zvuči riječ solidarnost?

...aaargh
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
MusicWoman kaže...
tnakir kaže...
MusicWoman kaže...

Ja imam 27, frendica 26. Nebitno zapravo. Nego ja te ne napadam. Samo konstatiram da se moze i bez toga i da nije neophodno. A sto se mene tice piratiziraj, ne pirtiziras moje. Meni ni iz djepa ni u djep. 

Ja ubrzo 26... Slažem se, totalno nebitno, ali pitam da znam kako se odnosit prema osobi s kojom raspravljam...

OT: Ako sam glup. glup sam i sa 15 i 25.

U svakom slucaju sve 5. Drago mi je da ima profesora koji se zalazu da im ucenicima bude bolje. Najcesce to nije slucaj. Pohvale. {#}

OT: Nisam mislila da si glup, nego otprilike da znam da li ti ili tvoja prijateljica konkretno imate nekog radnog iskustva ili ne, čisto zbog mog navoda zašto koristim takav Software... {#}

Hvala, ali vjeruj mi, ne ponosim se time što radim preko softwarea skinutog na crno i kad budem u stanju ( mislim na karticu ) kupit ću ga bude li koštao i 1000 eura, a ne ''samo'' 500... {#}

@Sinatra

Napisala sam edit posta na prethodnoj stranici upućen tebi - ne uspoređuj Bacha i Mozarta, 17. i 18. stoljeće sa 21. jer da je po tebi, onda bi mi još uvijek pisali perom umakanim u tintu, a ne običnim ili kemijskim olovkama...

@Danny_HR

Gle, manje novaca od mene sigurno nemaš, jer za pola radnog vremena ( znači 11 i pol sati TJEDNO ) ti sigurno ne dobiješ jedva 1000kn, tako da molim te, nemoj pretpostavljat da imaš manje novaca od mene jer to definitivno nemaš...

Garfield - Život je kao Ferrari, prolazi prebrzo... Ali to je u redu, jer ionako nemaš dovoljno novaca za njega...
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Lazes! Lollik je sve priznao!

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT.
14 godina
neaktivan
MusicWoman kaže...

I još jedna stvar - ima jedna ruska stranica prepuna nota i raznih aranžmana, od 16. stoljeća do 21., skidanje besplatno... I pazi sad, napisane su u Sibeliusu (!!?) i ja ako nemam Sibelius ne mogu ih otvoriti...??! Imam ja i ForteFree, ali s njim nema šanse otvoriti nešto što je u Sibeliusu, pisati da, ali otvoriti ne... Zašto nisu pisali u ForteFree softwareu? Razlog je jasan - ipak je Sibelius Sibelius i one mogućnosti koje on nudi ne može tek tako zamijeniti jedan ForteFree...

Zamoliš nekoga sa stranice da ti pošalje PDF kopije notnih zapisa. Jednako kao što se tražila konverzija iz docx u doc i drugih 2007 formata kad je tek izašao novi Office i partnerske firme si ga nisu mogle priuštiti.

Ali ne. Nemoš otvoriti format i tebi logika nalaže - ukradi!

17 godina
neaktivan

Apsolutno ne želim reći da ljudi manjeg intelekta manje vrijede.
Ali svatko uvijek ima koliko "zaradi", zakon prirode.

Jači lavić više će sisati majku od slabijeg lavića.

Ja i moja tvrtka nismo prodali nikakvu laž jer:
A - nemam tvrtku
B - radimo za te stranke odnosno prodajemo arhitektonske usluge, ne proizvod.

Solidarnost je super, kada se priča o osnovnim životnim stvarima.
Hoće li mi svijet zbog solidarnosti dati sve što želim? Ako da, super! Neću raditi ni sekunde.

Uvijek postoje oni koji se trude/rade više i oni koji se trude/rade manje. A trud i rad moraju biti nagrađeni. Ne?

MusicWoman kaže...
@Danny_HR

Gle, manje novaca od mene sigurno nemaš, jer za pola radnog vremena ( znači 11 i pol sati TJEDNO ) ti sigurno ne dobiješ jedva 1000kn, tako da molim te, nemoj pretpostavljat da imaš manje novaca od mene jer to definitivno nemaš...

Ne vidim zašto si se našla pogođena. Napisao sam možda. Sve su to opcije, tko od vas zna koliko ja imam novca?

Na kraju krajeva tko te sili da radiš baš taj posao?

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 15:44 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
Danny_HR kaže...
(s)izgoreo kaže...

zašto?

Ovo je najsmiješniji post koji sam na bugu pročito. Ti se ozbiljno čudiš zašto bi netko sa više novaca mogao imati više i luksuznije stvari?

Zato što npr. netko radi 12 sati dnevno posao kojeg jako malen broj ljudi može kvalitetno obavljat. To ga čini vrijednijim i zato dobiva više novaca od nekog.

I ako netko dobiva plaću 30 000 kuna koju je pošteno zaslužio zar nije logičnije da zaslužuje i uživati u plodovima svog rada?

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
15 godina
neaktivan

Istina onaj ko radi svoj posao zaslužuje biti adekvatno plaćen za svoj rad.

Ali ovi koji rade i još k tome primaju plaću iznad 7k , oni ne maju pojma o krizi, njima je vlada super nikad bolje nije bilo....

A šta je s nas 320 tisuća?

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Ali ovi koji rade i još k tome primaju plaću iznad 7k , oni ne maju pojma o krizi, njima je vlada super nikad bolje nije bilo....

Fascinira me kako su ljudi frustrirani onima koji primaju plaću iznad 7k kn. Šta tebe briga koliku netko plaću ima? Zašto je to tvoj problem.

Nemam ni ja toliko, ali volio bih imati. Međutim nisam jalan kad vidim čovjeka koji ima, dapače drago mi je. Da bar ima još više.

16 godina
neaktivan

Kaže MusicWoman:

@Danny_HR

@MusicWoman

Ne možeš naći neki dodatni posao uz tih 11 sati tjedno? Imam kolegicu koja završava pravo i radi na pola radnog vremena kao tajnica. Dam glavu da dobije minimalno 2000 za taj posao. Ljudi sa visokom spremom rade tajničke poslove, čiste, okreću hamburgere..

Tvojih 1000 Kn na punu satnicu dođe skoro na 4000 (znam, treba računati i pripremu i sve, ali ako sve to oni cijene samo 1000 Kn, sorry, to je podplaćeno do bola i ako hoćeš normalno zarađivati, traži drugi posao). 

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Znači...

Ja ne bih smio svojim zaposlenicima (koji su srezani upola od ove godine) plaćati 7k + plaću jer većina HRV radi na minimalcu???
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Praetorian1 kaže...

Fascinira me kako su ljudi frustrirani onima koji primaju plaću iznad 7k kn. Šta tebe briga koliku netko plaću ima? Zašto je to tvoj problem.

Nemam ni ja toliko, ali volio bih imati. Međutim nisam jalan kad vidim čovjeka koji ima, dapače drago mi je. Da bar ima još više.

Nesmeta mi od kud ti to?

F.C LIVERPOOL
17 godina
neaktivan
Tvrdy kaže...

@MusicWoman

Ne možeš naći neki dodatni posao uz tih 11 sati tjedno? Imam kolegicu koja završava pravo i radi na pola radnog vremena kao tajnica. Dam glavu da dobije minimalno 2000 za taj posao. Ljudi sa visokom spremom rade tajničke poslove, čiste, okreću hamburgere..

Tvojih 1000 Kn na punu satnicu dođe skoro na 4000 (znam, treba računati i pripremu i sve, ali ako sve to oni cijene samo 1000 Kn, sorry, to je podplaćeno do bola i ako hoćeš normalno zarađivati, traži drugi posao). 

Točno to.

Osobno radim 8 sati redovni posao + 2 sata dnevno posao sa strane. Naravno da više zarađujem od tebe kad ti i radiš manje, nije li to logično?

Praetorian1 kaže...

Nesmeta mi od kud ti to?

Nisam nužno govorio o tebi, općenito sam govorio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 15:56 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Misliš da je nekom s velikom plaćom drago kad mu nabiju porez i uzmu soma kuna od plaće?

Misliš da je super da ako radiš u zagrebu, koliko dobiješ ti dobije i država?

Misliš da velika plaća dolazi sama od sebe?

I jamčim ti da ljudi sa velikim plaćama jednako ne vole vladu kao i ti, koliko poreza ti plaćaš, oni plaćaju još više.

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
17 godina
(s)izgoreo kaže...

kako si zaradio? od koga si ti ili tvoja tvrtka uzeli da bi mogao imati luksuz koji drugi nemaju? koliko ste ti ili tvoja tvrtka neistina prodali da bi imao više za sebe od drugih koji imaju manje? hoćeš li socijalnim vještinama opravdati svoj luksuz na spram onih koji te vještine imaju u manjoj mjeri ili želiš reći kako ljudi slabijeg intelekta manje vrijede od tebe? kako ti zvuči riječ solidarnost?

Ja sam stvarno mislija da si malo razumniji? Jos ne virujem da je ovaj post od tebe dosao.

EnlightenedPhoenix kaže...
Znači...

Ja ne bih smio svojim zaposlenicima (koji su srezani upola od ove godine) plaćati 7k + plaću jer većina HRV radi na minimalcu???

Ma pusti budale.

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
17 godina
neaktivan

Naxeem kaže:

"Komunizam je super kad funkcionira, ali nikada nije funkcionirao."

Komunizam nikad nije ni mogao "funkcionirati" jer nikad nije ni postojao...

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Što znači adekvatno? Nekom je to da podmiri osnovne potrebe (stan, hrana, režije), nekome da se svaki dan može voziti autom na posao, imati najnoviji iphone, računalo, ljetovanje, skijanje..

Vjerojatno si mislio: "Svatko tko radi neki posao treba biti plaćen koliko njegov rad vrijedi na trenutnom tržištu." 

Ako ti je to premalo, mijenjaš posao ili tržište. 

Glede plaće, nije ti bitno koliko tko prima, već odnos prihoda i rashoda. Netko s plaćom od 7k i djecom i kreditima može grcati, a netko sa 4k koji je solo, živi kod staraca i oni plaćaju režije i hranu može pristojno živjeti.

Znam jednog s 4-5 K koji vozi BMW, a i ljude sa 7k koji voze škodu. 

14 godina
neaktivan
Sinatra kaže...
MusicWoman kaže...

I još jedna stvar - ima jedna ruska stranica prepuna nota i raznih aranžmana, od 16. stoljeća do 21., skidanje besplatno... I pazi sad, napisane su u Sibeliusu (!!?) i ja ako nemam Sibelius ne mogu ih otvoriti...??! Imam ja i ForteFree, ali s njim nema šanse otvoriti nešto što je u Sibeliusu, pisati da, ali otvoriti ne... Zašto nisu pisali u ForteFree softwareu? Razlog je jasan - ipak je Sibelius Sibelius i one mogućnosti koje on nudi ne može tek tako zamijeniti jedan ForteFree...

Zamoliš nekoga sa stranice da ti pošalje PDF kopije notnih zapisa. Jednako kao što se tražila konverzija iz docx u doc i drugih 2007 formata kad je tek izašao novi Office i partnerske firme si ga nisu mogle priuštiti.

Ali ne. Nemoš otvoriti format i tebi logika nalaže - ukradi!

Aha... Znači to bi izgledalo otprilike ovako - Ken ju pliz send mi van kopi of blabla nouts in pdf format bikoz aj dont hev Sibelius softver tu open it...??! U životu nisam učila engleski ( njemački i talijanski jesam ), a ruski još manje iako ga znam čitat... Za naučit neki strani jezik morala bi iskeširat najmanje 3000kn, ako su dva jezika u pitanju i više, samo za napisat jednu rečenicu... Kad bi svako malo išla pitat nekog da mi pomogne u vezi prijevoda, brzo bih bankrotirala ili bi me taj netko poslao u mp3 jer ga stalno gnjavim i davim...

I dokaži da sam to ukrala... Možda mi je netko i poklonio... Ja kažem ''skinula'' i ''na crno'' jer ga nisam ja platila... Uostalom, postoji i Sibelius 6 pa ga nemam... Postoji i Sound Forge 10 pa ga nemam... Postoji masa takvih programa novijeg datuma koje ja - nemam... Pa molim te lijepo, dokaži da sam ja to ukrala... Možda ćeš tek tada pročitat moje postove...

Garfield - Život je kao Ferrari, prolazi prebrzo... Ali to je u redu, jer ionako nemaš dovoljno novaca za njega...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice