Panzer General II - problem s pokretanjem?

poruka: 6
|
čitano: 5.334
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Kupio sam igricu preko www.gog.com, uredno skinuo s njihove stranice,
instalirao i kad sam ju pokrenio pojavi mi se crni ekran i nakon toga slijedeća poruka:

PANZER2.EXE has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.

kad odem na "data error report" izbaci mi slijedeće

Error signature
AppName: panzer2.exe AppVer: 0.0.0.0 ModName: ddraw.dll
ModVer: 1.0.0.0 Offset: 000018d6

imam win xp, inače kupujem s gog.com i s nijednom igricom nisam imao problema s njihovim igricama, ovo mi je prvi put.Pokušao sam i unistalirati pa ponovo probati pa opet je ista greška.pokušao sam ponovo downlodati pa instalirati pa opet ista greška.Jedino se još nisam njima obratio.

ne znam da li netko ima iskustva s navedenom igricom ili sličan slučaj,hvala unaprijed...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Panzer General II - problem s pokretanjem?

Pokusaj pokrenuti u compability modu za windows 95 ili 98

Naime, rijec je o staroj igri koju pokusavas igrati na novom OS-u, mogao si ocekivati probleme. Cesto takve kultne igre imaju kojekakve unofficial patcheve kojima se igra dovodi u koliko-toliko igrivo stanje na novijim operacijskim sustavima, pa mozes pokusati i s time.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
13 godina
neaktivan

PGII. Lijep odabir. {#}

Ovaj problem gore je najvjerovatnije zbog nekompatibilnosti, kao što je rustweaver gore napisao, ili ti fale adekvatni DirectX driveri (ddraw.dll je dio toga). Originalni PG2 nisam igrao, tako da ne znam jel dolazi kakav DirectX uz instalaciju igre, ali ako ima, instaliraj taj, to bi sigurno trebalo radit. Ako ne, probaj još preko DOSBox, mislim da preko toga mora ići ok. Ako ne bude, ne znam, nemam više ideja, pogledaj neku alternativu od ovih dole. {#}

1. PGForever —http://www.pgforever.info

2. PeGWWII —http://www.pegww2.net/

3. Panzer Corps —http://www.matrixgames.com/products/399/details/Panzer.Corps.

4. PGX —http://web.utk.edu/~pa117408/

#1 je dosta vjerna replika originala, uz neke popravke interfejsa, grafike, umjetne inteligencije i boljom kompatibilnosti sa novijim sistemima.

#2 je još jedan port na noviji engine, donosi bolju grafiku, dodatne mogućnosti, i jači AI

#3 je modernija interpretacija tog koncepta sa boljom grafikom, zvučnom podlogom, dinamičnijim gameplayom, ekspanzijama, aktivnom podrškom. Ova će više štimat novim generalima, više tolerira greške.

In any moment of decision, the best thing you can do is the right thing, the next best thing is the wrong thing, and the worst thing you can do is nothing. —Roosevelt
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 5:52 (Machiavelli).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

bok

pokušao sam ju pokrenuti u "compability modu za windows 95 ili 98" i opet isti problem, probao sam ostale kombinacije i opet isto.

gledao sam i u folderu od igre ali nema nikavog uputstva ili nešto slično za pokretanje.

imaš li možda još koju ideju?

15 godina
neaktivan

Bojim se da nemam vise ideja. Mozda bi imao vise srece sa linuxom i wineom ali pitanje je koliko ti se isplati podizati novi operacijski sustav zbog jedne igre.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
14 godina
neaktivan
probao sam pokrenuti u win95 modu verziju sa gog.com ali ne radi. Ali sam uzeo od prijatelja koji ima igricu na CD-u i probao tu verziju pokrenuti u win95 modu i to radi super. 
Imaš li možda ideju da li bi to isto moglo raditi sa Close Combat serijalom? Imam 3,4,5 a dugo nisam igrao... 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice