Konzole vs PC - Platformska bitka

poruka: 1.087
|
čitano: 333.684
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

pc i konzola su dvije razlicite stvari (osim xboxa) .pc i playstation nemaju istu strukturu obrade podatak izmedu cpu-a i gpu-a.isto je bilo sa playstationom2.sa 300 mhz brzine procesora i 32 mb rama uspio nam je dat hit naslove koje se i dan danas igraju.ni jedan komp tih performansi koje ps2 ima nebi mogao pokrenuti 3d igru.konzola i je da se na njoj igraju igrice dok su kod pc-a  na drugom mjestu igrice.nije komp slabiji od konzola da nebi bilo da sam neki frik za konzole.da pc ima strukturu slicnoj playstationu onda nebi trebale graficke od 1 gb ddr5 rama.4 gb radne memorije quad core 3.3ghz itd.upola manje bi trebalo.i to sta vi usporedujete cell procesor sa klasicnim procesorima za pc to je ko da uporedujete auto sa traktorom.cell procesor je vise baziran za obradu videa i audia.zbog toga igrice za ps3 izgledaju lijepe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

sad si iz mrtvih digao jednu od najopasnijih temi na ovom forumu :)

Dragon Slayer
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Na starom xboxu su se mogi nadograđivati procesor na p3 i rami dok je to kod ps-ova nemoguče

0 0 hvala 0
16 godina

uhhh...gdje da počnem...PC je po meni bolja platforma, zato što se osim igranja može nešto i raditi, i puno je lakše složiti i koristiti svoju mutimediu, lakše je igrat igre sa mišem i tipkovnicom nego sa joysticko (recim FPS-ove). Minus je cijena, zato što za dobar komp moramo izdvojiti oko 6-7k kn, a PS3 je 3-4k, a XBOX još jeftiniji... plus konzolama je što neke igre izlaze samo za konzole a ne za PC, a ne obrnuto... jako rijetko neka igra izađe za PC a ne za SONY ili XBOX...još jedan plus za komp je zato jer se većina igara može ilegalno skinuti sa interneta,što se za PS3 nemože jer ima onu bolesnu zaštitu(koja je konačno pokleknula, ali još ti čipovi nisu u uporabi,pa se ne broje).

ZAKLJUČAK:Konzole su jeftinije ali po meni lošije jer se na njima čovijek može samo igrati...Preferiram PC!

Nobody's perfect... well, there was this guy, but we killed him ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Konzole vs PC - Platformska bitka
Viziman kaže...

uhhh...gdje da počnem...PC je po meni bolja platforma, zato što se osim igranja može nešto i raditi, i puno je lakše složiti i koristiti svoju mutimediu, lakše je igrat igre sa mišem i tipkovnicom nego sa joysticko (recim FPS-ove). Minus je cijena, zato što za dobar komp moramo izdvojiti oko 6-7k kn, a PS3 je 3-4k, a XBOX još jeftiniji... plus konzolama je što neke igre izlaze samo za konzole a ne za PC, a ne obrnuto... jako rijetko neka igra izađe za PC a ne za SONY ili XBOX...još jedan plus za komp je zato jer se većina igara može ilegalno skinuti sa interneta,što se za PS3 nemože jer ima onu bolesnu zaštitu(koja je konačno pokleknula, ali još ti čipovi nisu u uporabi,pa se ne broje).

ZAKLJUČAK:Konzole su jeftinije ali po meni lošije jer se na njima čovijek može samo igrati...Preferiram PC!

a joj nisi informiran uopce 

prvo zastita na ps3 je probijena i sada ponovo pokrpana i oni koji imaju jailbreak mogu igrat pirate (ako nisu presli na novu verziju)

a i tema je pc vs konzole i racuna se sam igranje nikakve druge stvari 

iako na konzola se moze puno vise od samog igranja 

ps3 kosta 2300kn i xbox je tu negdje 

Dragon Slayer
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 15:43 (hrvatskafarkasevec).
16 godina
neaktivan

The War Goes ONCool

I'll be back
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Rat je nepotreban. Treba imati i konzole i PC. Da možeš igrati sve igre. Ja kad budem imao konzolu(ili više njih) vjerojatno ću i dalje većinu naslova igrati na PC-u (jeftiniji su, preferiram miša i tastaturu i sl.)

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

nije ps3 prije bio samo za igranje sve dok se hakeri nisu primili posla.dan danas bi mogo instalirati OS na ps3 da sony nije stavio zastitu.konzole imaju vise igara jer je konzola a ne samo to nego ima manje piratstva.zbog toga je pc pao u igrama.i na ps3 mozes spojiti tipkovnicu i mis itd.da ne pricam o novim patentima poput PlayStation Move.

trebamo vidjeti kako ce se pc nositi sa podrskom  3d igara.dal ce trebati kupovati nove komponente ili ce se nadograditi programima kao ps3.evolucija je zapocela

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

imam ja ps3 i xbox360 al vise vremena provodim na kompu.nije da igram igrice na njemu osim counter strikea sourcea.nije bitna grafika.nego igrivost

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
herc1988 kaže...

nije ps3 prije bio samo za igranje sve dok se hakeri nisu primili posla.dan danas bi mogo instalirati OS na ps3 da sony nije stavio zastitu.konzole imaju vise igara jer je konzola a ne samo to nego ima manje piratstva.zbog toga je pc pao u igrama.i na ps3 mozes spojiti tipkovnicu i mis itd.da ne pricam o novim patentima poput PlayStation Move.

trebamo vidjeti kako ce se pc nositi sa podrskom  3d igara.dal ce trebati kupovati nove komponente ili ce se nadograditi programima kao ps3.evolucija je zapocela

Ispravak netočnog navoda: PC ima DAAAAALEEEEEKOOOOO više igara i žanrova, dok konzole jedino imaju više Exkluziva koje se ne portaju na PC(večinom najbolji naslovi).

I'll be back
14 godina

ima da kad uzmemo u obzir kad je pc izaso a kad su konzole izasle.pc je pradjed za ps1.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
herc1988 kaže...

ima da kad uzmemo u obzir kad je pc izaso a kad su konzole izasle.pc je pradjed za ps1.

Gdje ti živiš!? lol

I kad to uzmes u obzir PC opet ima puno vise igara.

Shit, shit, shit! What the SHIT!?
15 godina
herc1988 kaže...

Stara koka dobra juha Smijeh

Gamers Don't Die, They Respawn.
17 godina
neaktivan
Viziman kaže...

Uhhh... možda da počneš od početka teme jer tada tvoj post neće imati smisla budući da tema nije bila zamišljena kao usporedba konkretno PC-a i konzole u svemu, već samo kao gaming platforme.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
17 godina
neaktivan

Auu ovo je opasna tema :D

Ako biram između PCa i konzole biram pc jer na njemu imam sve. Ali ako biram imeđu nove grafe i konzole, koštaju doslovno isto, biram konzolu.

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ako imaš originalnu xbox igru moš je igrat na PC-u... emulator :D ( nzn jeli ovo stoposto točna inf... ali sam bar tako čua..)

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 23:08 (JokeKralj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam rekao jednostavno NE kupovanju ikakvih novih komponenti za PC (pretesko je to sve pratit... tj. treba imat novaca) ... sto sam imao to sam prodao ... imam stari komp za internet i pokoju strategiju ... sad cu uzeti xbox i na njemu cu igrati ostale igre ....

Na PC mozda imate sve ali RDR ne (bar za sad) Belji se

Bilo bi zgodno ... ali nije potrebno
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 23:11 (rebelsy).

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
JokeKralj kaže...

ako imaš originalnu xbox igru moš je igrat na PC-u... emulator :D ( nzn jeli ovo stoposto točna inf... ali sam bar tako čua..)

ipak ne 

emulator za xbox 360 nepostoji 

jedva da onaj za ps2 radi 

a i kakve veze ima jel orginal il nije ?

Real Monster
15 godina
neaktivan

nastojim suzbit piratizam :D

16 godina
protjeran
JokeKralj kaže...

haha da dobar pokusaj :)

Real Monster
15 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...
JokeKralj kaže...

haha da dobar pokusaj :)

hehe , da si mi odgovoria ovo prije par mjeseci aj aj pocrvenia bih se od srama...

evo ima tjedan dana zadnji pirat otiša iz registra :D

16 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...
JokeKralj kaže...

ipak ne 

emulator za xbox 360 nepostoji 

jedva da onaj za ps2 radi 

a i kakve veze ima jel orginal il nije ?

Hm kolko ja znam ide ovako:

Emulator za XBox 360 je još u  alpha/beta verziji

Emulator za XBox ne postoji, tj. postoji, ali na njemu radi samo Halo, i šanse da se pokrene nešto drugo su minimalne.

Emulator za Play Station 2 radi dobro, ako ti se podešavaju opcije. Emulator ne radi isprve, mora se podesit.

Postoji još emulator za Wii/Gamecube, ali za Play Station 3 ne postoji.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
15 godina
neaktivan

Dosta sam vremena potrosio citajuci ovo,samo se mogu smijat na komentare.PC je dobar za internet,word,posao,multimediju a konzole su odlicne za igre moje misljenje...U januaru kupujem xbox i nece mi biti zao ni jedne lipe sto cu potrositi na njega,vec imam hd tv tak da se ne moram brinuti i iskreno kad sam igrao black ops na ps3 i pc vidi se velika razlika mozda je malo bolja grafika na pc al fps dropovi uzas,dok na ps3 sasvim dovoljna kvaliteta grafike a mp je odlican :D Samo da naglasim ovo je moje misljenje i svatko ima svoj ukus :P

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovako. Isprobao sam skoro svaku konzolu osim xbox 360. Odrastao sam igrajuci se na ps1 kao i vecina nas, a zatim sam dobio jaci pc i poceo da dublje zalazim u gaming. Odmah da kazem, iskustvo igrajuci se na PC ne bi mijenjao ni za sto. Jednostavno je tu previse starih naslova koji su mi toliko prirasli srcu da bi tek tako rekao da je konzola bolja. Jer jednostavno nije. Da su bolje konzole moze govoriti samo onaj koji je igrao PC 3-4 zadnje godine, a nije isprobao npr. Planescape Torment, Deus Ex, System Shock, Fahrenheit, stare Fallout dijelove i sl. Ti se naslovi jednostavno ne mogu nadmasiti da je ne znam ja kakva grafika i efekti itd. Igrao sam na PS3 npr. Odlicno je sve to. Predobra konzola koju planiram i kupiti. Uncharted 2 (uzimam za primjer jer je vjerovatno najbolja ps3 igra koja je izasla) je jedno od "onih" remek djela, koji obiljeze konzolu za sva vremena. U igru je prevelik trud ulozen i zaista je dragulj medju igrama. Vjerovatno ce se o njemu pricati za nekih 5-6 godina kao o jednoj od najboljih igara ikada za ps3. Ali ako poredimo sa PC naslovima tu je jednostavno puno igara sa takvim epitetom koje su i bolje od Uncharteda. Koliko god neki mrzili igre poput npr. CS ili WOW, moramo priznati da su to igre koje konzole ne mogu nadmasiti. To su multyplayer giganti uz koje je vecina gamera odrasla. O CS bi mogao pisati jedan poduzi tekst. WOW igra preko 10M igraca i jos neznatan broj koji igraju na cracked serverima. Konzole su prava stvar ako zelite da se zabavite sa par prijatelja. Koja tekma pesa, malo pucnjave i to. Ali ako govorimo o individualnom iskustvu gaminga konzole se ne mogu porediti sa PCjem. Koliko god lagali sami sebe jednostavno iskustvo igranja FPS ili RTS igara nije ni priblizno isto na konzoli i na PCju. Konzoli dajem prednost samo na sokeru.

Loyal to the game
15 godina
neaktivan

ja imam i ps3 i pc, i iskreno, vise volim igrati rtsove i rpgove... kad bi konzole imale mis, koji rts naslov (neznam dal wii to moze, al ima mi smisla da bi mogao) onda mislim da bi zauvijek ugasio pc, bar sto se tice igara, jer puno je ugodnije izvalit se u kauc, pred tv i sa frendovima uzivo nabaciti partiju nego u stolici, zgrbljen nad pc-om i psovanje preko team speaka...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam pc i xbox 360.Xbox je skoro godinu dana u ormaru i vec sam zaboravio da ga imam.Preferiram PC  jer je puno lake igrati i obozavam RPG-ove.Volio bi probati Black ops i BC2 na xboxu ali sam cuo da treba placati onaj xbox live service ili kako se vec zove.U shoposlabu sam primjetio da su igre za xbox skuplje od igra za PC.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ponukan nekim nedavnim dogadajima, moram malo ressat ovu temu.

Kao sto svi znate, PSN vec duze vrijeme ne radi.

This settles it for PS3.

Ja na svojem PCu uvijek mogu igrati online, bez opasnosti da cu duze vrijeme morati prestati ili da ce mi ukrasti kreditnu karticu i dizati kredite.

Ovo je fail epskih proporcija za PS3, a ako ova mreza moze pasti, zasto ne bi i Windows live servis mogao pasti?

Na PCu mogu dobiti virus, kojeg se rijesim u 15 min, a to se desi jednom nikad, a serveri pojedinacne igre mogu pasti, ali nikada mogucnost igranja online.

Sto se mene tice, ovo je definitivno win za PC.

GG {#}

- Psiho246
Moj PC  
5 6 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Konzole vs PC - Platformska bitka
Aha, a Blizzardovi serveri se ne mogu rušiti? Ni Ubisoftovi, ni EA-ovi?

Nitko ne može napasti EA store ni Steam?

itd itd
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
14 godina
protjeran

Diablo 3 i Battlefield 3

mislim da nam to sve govori

sve ove igre kaj su napravljene za konzole

crysis 2, mass effect,dragon age, shift 2, assassins creed

sve mi je nekak dosadno i igram da cim prije zavrsim igru i da vidim kraj

evo portal 2  mi je jedina dobra igra u zadnje vrijeme

2 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Konzole vs PC - Platformska bitka
BF3 stiže na konzole, Diablo 3 bi vrlo vjerojatno mogao (i sam Blizzard je to izjavio), Portal 2 je izašao za konzole.

Tak da ne, ništa nije jasno.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice