D3ViL h-l je i dalje po mnogima najbolja fps igra, tu recenicu nisam ja rekao nego je to tako i dan danas je mnogi etiketiraju takvom! i nije zbog yebene grafike koja je danas hvala ti boze zastarjela, ruzna itd nego zbog svega onoga sto doticnu igru cini jednom od naj ako ne i no1, dali se ista promjenilo od tada? po meni apsolutno nije, osim desetak novoizaslih direct x-ova i popratnih efekata, fizika i nije bog zna sta napredovala(barem u vecini igara)! i nemoj meni o objektivnosti i nostalgiji ja sam igrao i presao svaku isusovu igru koja je izasla od super maria do jucer izaslog golf cluba...neki su se previse bazirali sta je njima najbolje a nisu procitali s razumijevanjem moju temu i razmisljanje o istom problemu, a ne nekoj teoriji ili mitu da je h-l od jednom tako samoprozvanlp
Da bi neka igra srusila HL kao najboljeg FPSa ikada, morala bi debelo biti ispred svoga vremena. Pritom ne mislim na grafiku, vec na atmosferu, pricu, ambijent, mora imati nesto ono, u sto sumnjam da ce se tako skoro desiti. Svjedoci smo stancanja igra u kojima je najbitniji engine, grafika, unistiv okolis, velike mape, nelinearnost (da, nelinearnost, zbog cega se teze prati prica, a pomaze i kod umjetnickog dojma aka filmskih scena), dok ono bitno ko sljivi. Zaposli 250 ljudi, ulozi 200 milijuna dolara, marketing i TA-DA! Najsexy igra s megagengsta grafikom, efektima di se otvaraju usta dok govore realisticno i gdje se vidi na faci 45345 ekspresija emocija. Da se razmemo, ja bi stel da izadje igra sa super grafikom i da rastura pricom i da ima ono nesto, ali tesko. Tak nekaj bi se razvijalo cijeli decenij. Black Mesa mi je trenutno prezakon. Igram igru svoje mladosti u lijepsem paketu s jos nekim dodacima (koje u orginalu nije bilo). Svaka cast toj ekipi kaj je izmodala do zadnjeg detalja. Ono, secem se i gledam i nevjerujem. Ili su ludjaci ili imaju jako puno previse vremena :)
Istina je ovo što je ukay1000 rekao par postova prije.
Današnje igre su dosadne jer su glupe. Ne stimuliraju mozak. Ne moraš razmišljati. To danas odgovara više ljudi (pošto svi imaju manje vremena ili vole brzu zabavu).
Meni je HL1 bio super. Counter Strike također. Ako bi danas birao neku igru koja bi išla u tu kategoriju to bi bio Insurgency. FPS igra. Na žalost multiplayer samo. Ali po meni je to Counter Strike današnjice. Zapravo, manje je arcade. Više prema America Army. Ali želim reći da je igra jako kvalitetno urađena, igra u kojoj ne koristiš samo WASD i tipku miša za pucanje, nego i mozak :) .
Što se tiće FPS campaign igara... Rijetko koja je dobra... Samo par sam ih odigrao. Crysis 2 i 3 su mi bili dobri. Jedan me se nije dopao jer mi bio naporan. Ti serijali su mi u biti ok zbog linearnosti. Nešto kao da gledaš film su.
Fear 2 mi bio ok. 1, tako tako.
Ima puno igara šta me smirilo pa odustao. Poput novog Bioshocka. Repetitivno postalo.
Sve u svemu, ima koji 10-20 igara koje su na kvaliteti HL1/2 . Potraži malo. Ako ti se ništa ne sviđa, probaj opet odigrati HL1 i 2. (Imaš black mesa remake). Možda je problem u tebi. Igre ti možda više nisu toliko zabavne koliko su ti bile prije :) .
Mozda cete me sad popljuvat, al jel mi moze netko objasnit zasto toliki hype oko Half-Lifea? Jedinica jos ok, i meni je super, ali dvojka mi je totalno bezveze. A svi je velicaju kao da je ne znam sta, kao odlicna prica, ovo, ono, nemam pojma. Mislim prica ko prica, dodju alieni na Zemlju, osvoje je, u drugom dijelu imamo pokret otpora koji se bori protiv aliena. Sta je toliko revolucionarno tu?
A sad da se vratim na temu, kao sto rekoh, HL1 mi je super, ali poslije njega je izaslo jos puno igara koje su bolje... Deus Ex, Far Cry, Just Cause, Stalker, Hitman, Splinter Cell definitivno donose nove stvari u nacin igranja. A onda je tu jos puno igara koje kopiraju te stvari, ali su svejedno odlicne, kao Dishonored, Far Cry 3, Deus Ex 3, Crysis...
Mozda cete me sad popljuvat, al jel mi moze netko objasnit zasto toliki hype oko Half-Lifea? Jedinica jos ok, i meni je super, ali dvojka mi je totalno bezveze. A svi je velicaju kao da je ne znam sta, kao odlicna prica, ovo, ono, nemam pojma. Mislim prica ko prica, dodju alieni na Zemlju, osvoje je, u drugom dijelu imamo pokret otpora koji se bori protiv aliena. Sta je toliko revolucionarno tu?
A sad da se vratim na temu, kao sto rekoh, HL1 mi je super, ali poslije njega je izaslo jos puno igara koje su bolje... Deus Ex, Far Cry, Just Cause, Stalker, Hitman, Splinter Cell definitivno donose nove stvari u nacin igranja. A onda je tu jos puno igara koje kopiraju te stvari, ali su svejedno odlicne, kao Dishonored, Far Cry 3, Deus Ex 3, Crysis...
Nostalgija ih puca burazeru, ili neka midlife kriza :)
Kao sto je nekom hl vrh, tako je drugima super mario ili Doom.
istina... treba sagledati i vrijeme u kom je ta igra izašla.. koliko je tada bilo igara sa takvom tematikom, tajni labaratoriji, vladine urote, x - files guy (tad je i ta serija rokala)? a 2. je, već sam to i ja jednom bio napisao i bio popljuvan, niš posebno... po meni uništena sa onim rebel/gerila forama gdje je odjednom freeman che guevara.
od super sci/fi-triler atmosfere su napravili bezvezan akcić tako da se 3. ne radujem... tj boli me stojko
Portal: 6 slova, 2 nastavka! 6:2=3 -> HL3 potvrđen!!!
Portal: 6 slova, 2 nastavka! 6:2=3 -> HL3 potvrđen!!!
Playstation 4 minus XboxONE = 3
HALF-LIFE 3 CONFIRMED? HALF-LIFE 3 CONFIRMED!
One, two, three.
Half-life 3 confirmed

HL3 confirmed!
HL3 confirmed!
Gabe Logan Newell HL3 confirmed:)

Binarni sustav ima dvije znamenke. 0 i 1
HL3 potvrđen.
1337, 3 = E
Half-Life = HALF-LIF3
HL3 potvrdjen!!!
Nista od H-L 3 jedinica je jednostavno toliko dobra;
a evo i par rijeci o tome:
link sam pak dobio od frenda
http://digg.com/video/a-look-at-how-half-life-changed-the-world-of-first-person-shooters
lp