Xbox Series X izdvojena tema

poruka: 6.501
|
čitano: 1.682.997
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Xbox Series X
Spellcaster kaže...
antimadridista kaže...
Spellcaster kaže...

Ekskluzive trebaju postati prošlost, tj. da igre budu dostupne za sve platfome,a ne samo za jednu platformu

https://www.theverge.com/2023/6/28/23777585/microsoft-ceo-satya-nadella-console-exclusives-sony-xbox-competition

A zašto? Kad je Nintendo (i njihovi studiji) desetljećima gradio brend Super Marija, Zelde itd. Microsoft Forzu ili Halo, Sony The Last of Us... zbog čega bi drugi trebali ubirati plodove njihovog rada, pa čak i uloženog novca i rizika? To nema apsolutno nikakve logike. Bilo bi idealno za igrače ali logike nema apsolutno nikakve.

Sony bi trebao kao i Microsoft dovoditi svoje igre na PC day one.

Valjda ti je jasno da to rade zato što imaju monopol na PC tržištu sa Windowsima a ne zato što su dobrotvori? Zašto recimo tih igara nema na Linuxu nativno?

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.6.2023 15:10 (antimadridista).
2 godine
neaktivan
antimadridista kaže...
Spellcaster kaže...
antimadridista kaže...
Spellcaster kaže...

Ekskluzive trebaju postati prošlost, tj. da igre budu dostupne za sve platfome,a ne samo za jednu platformu

https://www.theverge.com/2023/6/28/23777585/microsoft-ceo-satya-nadella-console-exclusives-sony-xbox-competition

A zašto? Kad je Nintendo (i njihovi studiji) desetljećima gradio brend Super Marija, Zelde itd. Microsoft Forzu ili Halo, Sony The Last of Us... zbog čega bi drugi trebali ubirati plodove njihovog rada, pa čak i uloženog novca i rizika? To nema apsolutno nikakve logike. Bilo bi idealno za igrače ali logike nema apsolutno nikakve.

Sony bi trebao kao i Microsoft dovoditi svoje igre na PC day one.

Valjda ti je jasno da to rade zato što imaju monopol na PC tržištu sa Windowsima a ne zato što su dobrotvori? Zašto recimo tih igara nema na Linuxu nativno?

Developeri preferiraju Windows jer dosta ljudi ne koristi Linux

14 godina
MEGATAMA kaže...

Meni bi bilo najdraze da MS rikne na gaming trzistu i vrati se Sega,Dreamcast je imao vise vrhunskih ekskluziva nego Xbox One a da o XsX ni ne pricamo.

U konacnici ce se i Bethesda raspast pod njihovim vodstvom.

Jedino sto u tom Xbox segmentu vrijedi su ljudi koji su napravili XsX konzolu,ovo ostalo.....

Prije će Sony nestati sa tržišta nego će to Microsoft napraviti. Sonyeva ukupna tržižna vrijednost je takva da bi ih Microsoft mogao (kad bi regulatori to dopustili) gotovo kupiti za keš koji imaju sa strane. Pričamo o odnosu između korporacije br. 2 na svijetu (Microsoft) i korporacije br. 125, po tržišnoj vrijednosti.

Jedini razlog zašto Sony nije nestao je taj što ih Microsoft nije odlučio čvrsto izbrisati. Realno, kad bi vodstvo na vrhu odlučilo razriješiti kesu i dati Spenceru potpuno odriješene ruke, to bi mogli napraviti unutar jedne generacije konzola. Ruku na srce, da je prevladalo Bootyevo mišljenje 2019. kad je upravo zazivao takvu strategiju pitanje što bi bilo sa Sonyem danas.

No, to nije njihova strategija (barem ne tako agresivnim tempom). Cilj je jednostavno postepeno raširiti Gamepass svuda a tu su akvizicije poput Zenimax, ABK i sl. ključne. Zašto davati €80 za jednu igru kad možeš igrati stotine igara, uključujući i mnoge AAA naslove, day 1 po €14 mjesečno. Ako imaš servis gdje dobivaš na dan izlaska Starfield, novi TES, novi Doom, novi Wolfenstein, novi Fallout, novi COD, Diablo, itd.itd.itd. zašto se ne pretplatiti?

Sviđalo se to kome ili ne, Microsoft je tu i ostat će tu. Njihova pozicija na tržištu će se postepeno početi pojačavati sa godinama, pogotovo kako će na Gamepass početi dolaziti sve bolji naslovi. Osobno bi volio da i kupe Square Enix pa da konačno igram FF na Xboxu - ne tako davno su razmišljali i o tome.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.6.2023 16:10 (greysaint0).
12 godina
greysaint0 kaže...
MEGATAMA kaže...

Meni bi bilo najdraze da MS rikne na gaming trzistu i vrati se Sega,Dreamcast je imao vise vrhunskih ekskluziva nego Xbox One a da o XsX ni ne pricamo.

Jedino sto u tom Xbox segmentu vrijedi su ljudi koji su napravili XsX konzolu,ovo ostalo.....

Prije će Sony nestati sa tržišta nego će to Microsoft napraviti. Sonyeva ukupna tržižna vrijednost je takva da bi ih Microsoft mogao (kad bi regulatori to dopustili) gotovo kupiti za keš koji imaju sa strane. Pričamo o odnosu između korporacije br. 2 na svijetu (Microsoft) i korporacije br. 125, po tržišnoj vrijednosti.

Jedini razlog zašto Sony nije nestao je taj što ih Microsoft nije odlučio čvrsto izbrisati. Realno, kad bi vodstvo na vrhu odlučilo razriješiti kesu i dati Spenceru potpuno odriješene ruke, to bi mogli napraviti unutar jedne generacije konzola. Ruku na srce, da je prevladalo Bootyevo mišljenje 2019. kad je upravo zazivao takvu strategiju pitanje što bi bilo sa Sonyem danas.

No, to nije njihova strategija (barem ne tako agresivnim tempom). Cilj je jednostavno postepeno raširiti Gamepass svuda a tu su akvizicije poput Zenimax, ABK i sl. ključne. Zašto davati €80 za jednu igru kad možeš igrati stotine igara, uključujući i mnoge AAA naslove, day 1 po €14 mjesečno. Ako imaš servis gdje dobivaš na dan izlaska Starfield, novi TES, novi Doom, novi Wolfenstein, novi Fallout, novi COD, Diablo, itd.itd.itd. zašto se ne pretplatiti?

Sviđalo se to kome ili ne, Microsoft je tu i ostat će tu. Njihova pozicija na tržištu će se postepeno početi pojačavati sa godinama, pogotovo kako će na Gamepass početi dolaziti sve bolji naslovi. Osobno bi volio da i kupe Square Enix pa da konačno igram FF na Xboxu - ne tako davno su razmišljali i o tome.

Njihov pad na samo 30% trzista govori suprotno svemu sto si ti sad napisao/prizeljkivao.

Zasto Gamepass nije pojeo Sony i Nintendo...pa tako sts piskarali do prije godinu dana...da je Gamepass kraj svemu ostalome...pa,gdje je zapelo?

Edit

I daj vise prestanite sa ovim budalastinama o 14eu i AAA naslovima,da su sve igre iskljucivo na Gamepassu sta mislis da bi igrao GTA6 ili bilo koju igru koja toliko kosta?Ne nebi.

Netflix je to najbolje demonstrirao kada se pokazalo da takav pristup ne moze podrzavat filmove tipa Avengersi jer jednostavno nema racunice,bez kino zarada ti filmovi se ne mogu niti napravit.

Kao da raspravljam u vrticu 🥂

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.6.2023 16:19 (MEGATAMA).
4 godine
Xbox Series X

Lako za to kada Štef i Joža vele cloud je budućnost, ekskluzive su prošlost, daj svima svega, ali to zagovara sve više ljudi na višim pozicijama.

Ne kužim kako vam nije jasno da nit MS nit SONY ne zarade nešto previše od konzola, od softvera da, realno MS boli tuki za neku žnj zaradu kada imaju uz Xbox diviziju ostale gigantske servise.

Sony je cmizdrav jer su dugo bili N.1, mislim realno još uvijek i jesu, ali gledajući 5-10 god unaprijed će se to iznivelirati.

Gamepass ima koliko cca 25-30 mil usera, vama je to zanemarivo ? Ajd pitaj Štefa koji ima pretplatu gamepassa i izašla recimo Redfall igra koju su najavljivali, i umjesto da pljune 70E za to smeće od igre, isprobao ju na 2 sata i rekao ajd bok.

Svijet gaminga se mijenja i pitanje je samo tko se hoće i želi prilagoditi i tko se neće i bude otišao u zaborav, vrlo jednostavno, sviđalo se to nama ili ne.

Kada MS izbaci USB gamepass + još neke app i kad MAU skoči ne na 25 mil nego na 250 mil usera mjesečno mi onda recite da takav servis nije isplativ i ne valja. MS to može jer IMA PARA, pa makar i bio prvih 5 godina u gubitku.

Nemojte bit zatupljeni fanboyizmom i opravdavat kompanije, svi su oni tu na duge staze i radi para.

Druga bitna stvar kod ekskluziva je ta da sve više IP-eva prelazi u show biznis, last of us, witcher, gran turismo film koji je najavljen, uskoro će i Destiny od Bungie (kojeg je btw kupio SONY između ostalog i zbog ovog razloga) i tu se vrte ozbiljne pare...

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.6.2023 16:36 (BioZZG).

1 0 hvala 0
15 godina
A gle što se tiče cijena igara, to prije da će ići na gore nego na bolje. U zadnjih 20-30 godina sve živo je poskupilo osim videoigara. A budžeti samih igara rastu. Cijene su se mijenjale minimalno u zadnjih 20-30 godina dok je sve drugo postalo nemjerljivo skuplje u istom tom razdoblju. Realno nikad se nismo jeftinije igrali.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
MEGATAMA kaže...

Zašto toliko vremena "gubiš" na ovom podforumu s ovakvim željama?

Pusti nas da guštamo u tome što imamo .. Posveti se (konačno) onome što tebe veseli i spasi nas.

2 godine
neaktivan
Xbox Series X

Sega je izjavila da ih Microsoft više cijeni negoli Sony. Sega ne može oprostiti Sonyju zbog što je Sega mora odustati od konzola zbog PlayStationa.

The COO also reportedly mentioned that Microsoft values SEGA more than other platform operators.

https://www.purexbox.com/news/2023/06/sega-remains-very-close-with-xbox-but-isnt-open-to-acquisition-talks-right-now

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.6.2023 17:03 (Spellcaster).

0 0 hvala 0
2 godine
neaktivan
MEGATAMA kaže...
greysaint0 kaže...
MEGATAMA kaže...

Njihov pad na samo 30% trzista govori suprotno svemu sto si ti sad napisao/prizeljkivao.

Zasto Gamepass nije pojeo Sony i Nintendo...pa tako sts piskarali do prije godinu dana...da je Gamepass kraj svemu ostalome...pa,gdje je zapelo?

Edit

I daj vise prestanite sa ovim budalastinama o 14eu i AAA naslovima,da su sve igre iskljucivo na Gamepassu sta mislis da bi igrao GTA6 ili bilo koju igru koja toliko kosta?Ne nebi.

Netflix je to najbolje demonstrirao kada se pokazalo da takav pristup ne moze podrzavat filmove tipa Avengersi jer jednostavno nema racunice,bez kino zarada ti filmovi se ne mogu niti napravit.

Kao da raspravljam u vrticu 🥂

Mobilne igre čine veću zaradu negoli PC+ konzole zajedno. Microsoft je shvatio da je najveća zarada leži u mobilnim igrama, a ne u PC i konzolaškim igrama. Sony se isto mora okrenuti više mobilnom gamingu jer će sa mobilnim igrama zaraditi daleko više negoli za PlayStation.

Activision Is Earning More Money From Mobile Than PC And Console Combined

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.6.2023 17:11 (Spellcaster).
14 godina
I to sa cijenom igara je isto glupost. Tržište je danas veće nego ikad pa i da su igre u startu jeftinije imaš veću mogućnost za zaradu nego prije deset godina. Pod dva hrpa igara izlazi u nekoliko različitih verzija pa nije da već nemaš igara koje koštaju 80, 90, 100...eura. A rijetke su i igre danas koje na neki agresivni način ne monetiziraju sadržaj nakon izlaska. Evo imamo sad Diablo IV koji košta 80eura i onda odmah prodaju skin u igri za 28eura. Jebeni skin za cijenu još jedne odlične indie igre. Ma marš, dabog da propali.

Problem su naravno i smeća ko Bobby Kottick jer više nije dovoljno izdati igru i zaraditi nego kako bi rekao Jim Sterling "you have to make ALL of the money".

I naravno tu imamo upumpavanje suludih količina novca u budžet za koje je upitno koliko su opravdani. Dal bi recimo GOW Ragnarok s trajanjem od 30h umjesto 40h i na uštrb toga manjim troškovima bio stvarno lošija igra? Po onome što sam čuo, baš suprotno.

Taj problem ima i movie industry upravo. Evo ovaj novi Indiana Jones koji je očekivano obično smeće, mora u kinu zaraditi oko $600m da bi uopće bio na nuli. Hahaha, good luck with that.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Hexfire kaže...
I to sa cijenom igara je isto glupost. Tržište je danas veće nego ikad pa i da su igre u startu jeftinije imaš veću mogućnost za zaradu nego prije deset godina. Pod dva hrpa igara izlazi u nekoliko različitih verzija pa nije da već nemaš igara koje koštaju 80, 90, 100...eura. A rijetke su i igre danas koje na neki agresivni način ne monetiziraju sadržaj nakon izlaska. Evo imamo sad Diablo IV koji košta 80eura i onda odmah prodaju skin u igri za 28eura. Jebeni skin za cijenu još jedne odlične indie igre. Ma marš, dabog da propali.

Problem su naravno i smeća ko Bobby Kottick jer više nije dovoljno izdati igru i zaraditi nego kako bi rekao Jim Sterling "you have to make ALL of the money".

I naravno tu imamo upumpavanje suludih količina novca u budžet za koje je upitno koliko su opravdani. Dal bi recimo GOW Ragnarok s trajanjem od 30h umjesto 40h i na uštrb toga manjim troškovima bio stvarno lošija igra? Po onome što sam čuo, baš suprotno.

Taj problem ima i movie industry upravo. Evo ovaj novi Indiana Jones koji je očekivano obično smeće, mora u kinu zaraditi oko $600m da bi uopće bio na nuli. Hahaha, good luck with that.

Avengersi nikad ne bi bili Avengersi da nisu ulupane one cifre u svaki nastavak.

Bitno je kako se taj novac potrosi pa imas rezultate ili nemas....time sam sve rekao.

Eternals....naprimjer

14 godina
Vjerojatno ne bi, ali oni sad očekuju da će svaki film zaraditi bilijun dolara kao i Avengersi.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina
Hexfire kaže...
Vjerojatno ne bi, ali oni sad očekuju da će svaki film zaraditi bilijun dolara kao i Avengersi.

Zato sam napisao ovaj post prije,imas niz filmova i igara gdje su ulupane godine i milijuni a na kraju covjek ne zna sta su radili niti gdje su novci ulupani.

15 godina
Xbox Series X

Sve u svemu Sony je pogriješio što je napao Microsoft sa tim sranjima koje i sami rade. Ovaj rat koji vode budu izgubili i to je put prema dolje. Možda ne jako brzo ali sigurno idu prema dolje. Način bahaćenja je na razini Nokia i svi znamo kako je to završilo.

Xbox: RENZOR GT 01. PSN: RENZOR_GT_01
Moj PC  
0 1 hvala 0
4 godine
MEGATAMA kaže...

A gle i pretpostavio sam da ti to nije prvi acount po tvom ponasanju,pitanje je koliko si puta protjeran.

Igram od 1986,zadovoljan?

Necu ti vise odgovarati nakon ove poruke, ne zelim ici previse offtopic..

Hvala na pohvalama za moje ponašanje.. Nisam protjeran ni jednom do sad, prvi mi je i jedini account koji imam ..

Zadovoljan budem dok prihvatis cinjenicu da smo ovdje zbog rasprave o Xboxu ko Xboxu i nismo na razini da zato što tebi ne odgovara konzola koju posjeduješ (kao) da stalno vrtiš istu priču i govoriš kakvo je smece.. Ili ono kako želiš da propadnu, kako je game pass glupost, kako ovo ili ono..

Sve pet, tebi ne odgovara al ima nas koji guštamo u igrama na Xboxu, taman da je i Series S (ili koja "slabija" MS konzola) u igri .. Nije nam cilj da se hvalimo tko šta ima, za razliku od tebe.. I neka smo tipični Balkanci, s guštom bumo kupovali jeftinije igre preko Turske ili Juzne Amerike (primjera radi)..

2 0 hvala 0
2 godine
neaktivan
Xbox Series X

Hejteri Game Passa i ostalih pretplatničkih usluga na aparatima

Jacobson also told Eurogamer: “The simple fact is Game Pass and Apple Arcade have brought new people to the franchise that never played it before. I’m confident enough in our games to believe we will now have those consumers for a long time, whatever platforms we’re on.”

Jacobson’s comments echo similar claims made last year by Ryu Ga Gotoku studio boss Masayoshi Yokoyama, who credited subscription services like Game Pass for the popularity of its Yazkua series in the west.

“Personally, I do think subscriptions like Game Pass, allowing people to play the previous games over the years, have contributed largely to the increase in audience,” he said.

https://www.videogameschronicle.com/news/football-manager-boss-challenges-jim-ryans-claim-that-xbox-game-pass-is-value-destructive/

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.6.2023 18:56 (Spellcaster).

2 0 hvala 0
14 godina
Potvrdeno danas na sudenju da su sve buduce Zenimax igre Xbox ekskluzive. Znaci nista od novih Fallouta, Dooma, Elder Scrollsa, Wolfensteina, Quakea, itd. itd. na playstationu. Nastavci svih tih igara su navodno u razvoju.

Yebena vremena dolaze za vlasnike playstationa. Iskreno mislim da ce nakon akvizicije ABK Microsoft cekati mozda do 2 godine pa krenuti u daljnje kupnje. Ne bi me cudilo da Square Enix ipak padne.

0 0 hvala 0
2 godine
neaktivan
greysaint0 kaže...
Potvrdeno danas na sudenju da su sve buduce Zenimax igre Xbox ekskluzive. Znaci nista od novih Fallouta, Dooma, Elder Scrollsa, Wolfensteina, Quakea, itd. itd. na playstationu. Nastavci svih tih igara su navodno u razvoju.

Yebena vremena dolaze za vlasnike playstationa. Iskreno mislim da ce nakon akvizicije ABK Microsoft cekati mozda do 2 godine pa krenuti u daljnje kupnje. Ne bi me cudilo da Square Enix ipak padne.

Mislim da će Sony kupiti Square Enix nakon što prođe Microsoftova akvizicija Activisona. Sony bi sa kupnjom Square Enixa učinio sve buduće igre ekskluzivne samo za PlayStation.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.6.2023 20:38 (Spellcaster).
15 godina
Spellcaster kaže...
greysaint0 kaže...

Mislim da će Sony kuoiti Square Enix nakon što prođe Microsoftova akvizicija Activisona. Sony bi sa kupnjom Square Enixa učinio sve buduće igre ekskluzivne samo za PlayStation.

Pitanje je tko može više para izdvojiti za Square Enix? Mada svi znamo odgovor na to pitanje.

Xbox: RENZOR GT 01. PSN: RENZOR_GT_01
2 godine
neaktivan
x18x05x kaže...
Spellcaster kaže...
greysaint0 kaže...

Mislim da će Sony kupiti Square Enix nakon što prođe Microsoftova akvizicija Activisona. Sony bi sa kupnjom Square Enixa učinio sve buduće igre ekskluzivne samo za PlayStation.

Pitanje je tko može više para izdvojiti za Square Enix? Mada svi znamo odgovor na to pitanje.

Čak bi Tencent mogao kupiti Square Enix

2 godine
protjeran
Xbox Series X

Mislim da je još veće pitanje što će im SquareEnix.

Budimo realni, PlayStation vlasnici bi se veselili (barem ovi koji igraju JRPGe), lažno bi se nadali da će Sony financirati rimejkove igara kao što je Xenogears (iako je taj tim odavno napustio Square i osnovao MonolithSoft) i Vagrant Story, ali realnost je ta da trenutni Sony, otako su se preselili u Kaliforniju, uopće ne mari za JRPG žanr.

0 0 hvala 0
2 godine
neaktivan
Jelash13 kaže...

Mislim da je još veće pitanje što će im SquareEnix.

Budimo realni, PlayStation vlasnici bi se veselili (barem ovi koji igraju JRPGe), lažno bi se nadali da će Sony financirati rimejkove igara kao što je Xenogears (iako je taj tim odavno napustio Square i osnovao MonolithSoft) i Vagrant Story, ali realnost je ta da trenutni Sony, otako su se preselili u Kaliforniju, uopće ne mari za JRPG žanr.

Sony je poznat po cenzuriranju igara, pogotovo japanskih, npr. tjera japanske developere da cenzuriraju svoje igre za PlayStation

https://nichegamer.com/new-sony-censorship-policy-is-forcing-even-japanese-developers-to-censor-themselves-in-japan/

https://www.nintendolife.com/news/2021/10/sonys-censors-strike-as-switch-gets-20-ladies-while-ps4-gets-20-bunnies

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.6.2023 20:43 (Spellcaster).
2 godine
protjeran

Ni ta njihova cenzura mi nije jasna. S jedne strane imaš Star Ocean 6 gdje jedan lik, 15 godišnja curica, ima sisurine kao porno glumica, a s druge strane indie developeri na*ebu i moraju se prilagođavati Sonyjevim prohtjevima. 

13 godina
Nema kraja neuspjeha.
1. Aktivirao live gold 12mj turska
2. Ne prolazi daljnjih godinu dana Turske jer su blokirani na max 13 mjeseci.
3. Kupio EU key 12 mjeseci i neće jer kaže da se regija na storu i u regiji u kojoj sam kupio pretplatu ne podudaraju. (Na oba mjesta sam stavio njemčku).

Koji je kontakt od Microsoft supporta?
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
neaktivan
DEEMon kaže...
Nema kraja neuspjeha.
1. Aktivirao live gold 12mj turska
2. Ne prolazi daljnjih godinu dana Turske jer su blokirani na max 13 mjeseci.
3. Kupio EU key 12 mjeseci i neće jer kaže da se regija na storu i u regiji u kojoj sam kupio pretplatu ne podudaraju. (Na oba mjesta sam stavio njemčku).

Koji je kontakt od Microsoft supporta?

Možeš razgovarati sa supportom putem chata

https://support.xbox.com/en-us/contact-us/emerald

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.6.2023 22:40 (Spellcaster).
14 godina
Cijela poanta akvizicije SE bi bila jednostavno uklanjanje jednog od najpoznatijih IP-ova a to je Final Fantasy serijal koji je postao sinonim za Playstation. Na taj nacin bi jednostavno pridonijeli stvaranju slike da Playstation gubi sve popularne igre.

Ali moguce je da se Sony upravo odluci na to. Doduse za njih bi to bila vrlo skupa akvizicija jer nemaju love niti priblizno kao Microsoft. Izdvojiti 6 milijardi dolara za SE bi im smanjilo cash on hand za 42% a pitanje koliko bi to uprava dopustila radi kupnje jednog izdavaca. S druge strane gubitak SE je katastrofa druge vrste za njih.

Inace sudenje FTC v. Microsoft danas zavrsava, presuda sljedeci tjedan. Ako sutkinja ne blokira, rekao bi da deal ide dalje bez obzira na odluku CAT-a.
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.6.2023 22:48 (greysaint0).

0 0 hvala 0
13 godina
Hvala. Potvrdili moje slutnje. Ne može se pretplata uzeta u jednoj zemlji produžiti s kodom iz druge zemlje. U mom primjeru gold pretplata iz Turske produžiti sa EU pretplatom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
neaktivan
greysaint0 kaže...
Cijela poanta akvizicije SE bi bila jednostavno uklanjanje jednog od najpoznatijih IP-ova a to je Final Fantasy serijal koji je postao sinonim za Playstation. Na taj nacin bi jednostavno pridonijeli stvaranju slike da Playstation gubi sve popularne igre.

Ali moguce je da se Sony upravo odluci na to. Doduse za njih bi to bila vrlo skupa akvizicija jer nemaju love niti priblizno kao Microsoft. Izdvojiti 6 milijardi dolara za SE bi im smanjilo cash on hand za 42% a pitanje koliko bi to uprava dopustila radi kupnje jednog izdavaca. S druge strane gubitak SE je katastrofa druge vrste za njih.

Inace sudenje FTC v. Microsoft danas zavrsava, presuda sljedeci tjedan. Ako sutkinja ne blokira, rekao bi da deal ide dalje bez obzira na odluku CAT-a.

Sony je ispao najveci gubitnik na sudu jer je sutkinja izjavila "Its not the harm to Sony that we care here is the harm to the consumers."

12 godina
Nije Sony ispao gubitnik, nego je sutkinja pokazala koliko je cijela situacija apsurdna. Zašto je to tako, možemo samo nagađati.
Dio ljudi mrzi Microsoft, dio su Sony fanboyi, a većina oboje. Ali to su ove sitne ribe.
A dio onih koji odlučuje u korist Sonya, sigurno to ne radi iz ljubavi prema gamingu nego lovi. Ne mislite valjda da ove cifre o troškovima izrade igara kojima se barata (200-300-500 mil.$) idu na račun developera koji rade igre.

Edit: Pročitao sam transkripte sa suđenja. Sutkinja je gadno izroštiljala ove budale iz FTC-a koji besramno i otvoreno zastupaju Sony.
PSN - DeniZg80; Xbox - DeniZg#5788
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.6.2023 10:47 (DeniZg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Xbox Series X

Koje baterije koristite? Kupio sam nešto jeftino sa amazona odmah nakon što sam uzeo Series X i radilo je ok do nedavno ali sad mi više ne izdrži ni par sati, stalno sam na punjaču. Ima li nešto provjereno dobro a da nije preskupo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice