XBOX LIVE i 3D CARNET BNET

poruka: 10
|
čitano: 5.097
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dragi forumaši,

po prvi puta u životu kupujem igraću konzolu i nakon mnogo čitanja po forumima, odlučio sam da to bude XBOX 360.

Stoga me zanima, hoću li moći koristiti XBOX Live s obzirom na to da se na internet spajam koristeći BNETov 3D Carnet paket...?

Od njih sam nakon potpisivanja ugovora dobio nekakav modem, a naknadno kupio i TPLinkov wireless router (WR542G). Potom sam postavio VPN vezu i wireles mreža (na računalu) radi bez problema. Nigdje na internetu nisam uspio naći konkretan odgovor, može li se uopće na XBOXu postaviti VPN veza (i to baš takva, da ne kažem specifična)? Ako da, kako?

Unaprijed hvala, pozdrav

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Naravno da moze.
Imas dvije mogucnosti.
Jedna je jednostavnija ali ima jednu veliku manu.
Kako je carnet u pitanju to znaci da se spajas prek carnet acc (imeprezime@skole ili sta vec)
Te podatke mozes u xbox upisat i radi ti net, ali mislim da i sam znas da mozes bit online samo onda na xboxu.

Da bi bio na kompu online i na xbox u isto vrijeme moras napravit bridge conetion.
Spojis xbox kablom za internet u komp i dodas ga u bridge, i local netvork skojim se trenutno spajas isto dodas u taj bridge i stavis kvacice na share i trebalo bi radit.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: XBOX LIVE i 3D CARNET BNET

Istina, spajam se tako da upisem korisnicko ime i passw, ali problem su protokoli (konkretno prelazak sa PPOE na PPTP) koji zahtijevaju posebne sigurnosne postavke, a kako ja jos uvijek nisam kupio XBOX, ne mogu provjeriti hoce li to raditi. Zato me zanima, ima li u postavkama na XBOXu mogucnost stvaranja VPN mreze? I ima li negdje u postavkama da se mogu upisati:

1. host name

2. 'security' postavke: http://portal.bnet.hr/OS/pages/xp/12.html 

U svakom slucaju hvala na pomoci...ako se nikako drugacije ne moze, morat cu prijeci cu na obicni BNET (bez CARNeta).

16 godina
neaktivan

e sad neznam za te ppp postavke.
znam da ima jednu od te dvije sigurno.

Ja sam bas prije mjesec dana na xboxu frendu slozio da se spoji prek tog carnet acc i radilo je, tak da...

kasnije kad upalim xbox cu ti tocno rec sta se sve moze upista kad radis novu xbox konekciju

0 0 hvala 0
16 godina

pošto imaš dodatni router s WANom, vjerojatno ti je već sve podešeno, tj. router 'glumi' korisnika i uspostavlja vezu preko cable-modema priključen na WANport, (vidi njegove opcije za dailup..), ostala računala preko routera normalno mogu na internet.. (to je svrha tog dodatnog routera na Bnetu i/ili Carnet paketu jer inače može samo jedan korisnik, taj router tad 'glumi' korisnika-PC korištenjem dailupa....).

Ako nije tako podešeno, podesi.. nebi smjelo biti problem i resetiraj Bnetov modem... automatski će dodjeliti pristup spojenom računalu tj routeru (ili iskoristi opciju cloning MACa, ako je taj model ima...).

- Spoji normalno računalo žicom na wr542g, dali radi internet? - Identično je s konzolom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

da, da. sve je vise manje kako si napisao. komp preko kojeg pisem ovaj mail je spojen zicom na router i radi, a i kad idem laptopom na net preko wirelessa radi, ali TEK kada pokrenem taj WAN miniport, tu konekciju (sto izgleda kao dialup)...zato me i zanimalo kako izgledaju wireless postavke na xboxu....mislim da nece biti problema sa spajanjem xboxa na wireless (moju kucnu mrezu) jer to svaki uredjaj prepozna bez problema....problem je sto da bi se preko te veze islo na net treba napravit VPN sa postavkama kako sam gore napisao....(nadam se da je jasno o cemu govorim)

14 godina
neaktivan

mozda sam nesto nasao! jel ima ovaj video kakve veze s onim sto ja pokusavam? {#}

14 godina
neaktivan

he he....sam sebi odgovaram na pitanja...nego, pronasao sam jos jedan video, teoretski mi se cini da bi to radilo, iako bi u tom slucaju kompjuter koji je spojen s routerom zicom, morao stalno biti online....

14 godina
neaktivan

Premda ovo vjerojatno nikoga ne zanima...problem sam (na kraju) rijesio tako da sam presao na "obicni" BNET... {#}

15 godina
neaktivan

Glup sam i necitam prije sta pise {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 13:37 (Mew).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice