Ovako,neznam da li da uzmem xbox 360 ili komp do 3500kn.Rođendan mi je za par dana a dobit cu oko 2000kn a trebao bih cekati do ljeta za komp da skupim pare oko 6,7 mjesec,a xbox 360 bih mogao odmah kupiti,da li da čekam ili ne,što vi mislite?
Gle to sve ovisi o tebi što želiš ako ti se više sviđa igranje na joysticku onda kupi xbox i s nim si miran neko vrijeme dok ako uzmeš PC morat češ ga s vremenom nadograđivati da bi mogao igrat novije igre a k tome su i PC igre jeftinije (govorim za orginale)
Ako te igre budu kao 80% od kojih se puno očekivalo, bolje zapit pare :P Šalu na stranu, dosta igara je bilo fail ove godine, ali po meni je i dalje PC majka spram konzola.
Uzmes si xbox sada ako ces komp kupovati tek u 7. - 8. mjesecu
Imat ces sta igrati, a kasnije ga lako prodas ...
Ja sam isto tako... kupio xbox polovni za 1600kn (elite 120gb, 1 jojstick), jos jedan jojstick (100kn), modifikacija (200kn) ... sve skupa me ispalo 1900kn i nakon 2 mjeseca sam ga prodao za 1750kn ....
Ako imas dosta velik LCD ili Plazmu ... kupi xbox, neces pozaliti ...
uzmi pc jer sad ove godine ti izlaze must buy igrice za pc
diablo 3 , battlefield 3, blizzard MMo titan, bungie radi neki kurc isto
xbox ti je shit za djecu
dd jedva cekam battlefield 3 e,kupit cu si original najvjerojatnije,igrica izgleda prebrutalno na traileru ;)
uzmi xbox
EDIT:
xbox 360
+nemas se sta brinit dali ce igra raditi
+nema drivera,mnostvo postavki
+ubaci i igraj
+igraj iz udobnosti fotelje(neceg slicno)a ne u stolici
+vecinom prije izlazu igre
+mnostvo ekskluziva
+multiplatformske igre bolje izgledaju na xbox-u
-losija grafika od npr. pc-a
-placanje livea
-malo skuplje su igre nego na pc-u
pc
+fantasticna grafika
+malo jeftinije igre
+mogucnost prilagodavanja svojim potrebama
-nadogradnja svakih nekoliko mjeseci/godina
-u startu vrlo skupo
-mnoge komplikacije prilikom instaliranja i igranja
-otvorenost i piratluk na pc-u
-manje ekskluziva
-multiplatformske igre su vecinom portane
-sjedenju u stolici(vecinom dovodi do pogrbljenosti zbog loseg drzanja a i losih stolica)
23 | xbox 360 |
---|---|
31 | komp |
uzmi pc jer sad ove godine ti izlaze must buy igrice za pc
diablo 3 , battlefield 3, blizzard MMo titan, bungie radi neki kurc isto
xbox ti je shit za djecu
A možda čovjeka ne zanimaju igre koje si nabrojao.
Glede tvoje zadnje tvrdnje, to govoriš iz iskustva ili napamet? Najlakše je kenjati po nečemu što uopće nisi upoznao.
I da, hrpa djece će u 5. mjesecu igrati casual igricu LA Noire.
i hrpa djece vec uziva u red dead redemption,a o ostalim igrama da i ne govorimo
i hrpa djece igra na zastarjeloj xbox grafici i igra fps-ove sa joystickom(ROFL)...
edit: možete me TU kolko ocete, ali istina je istina..na pc-u je grafika radikalnije lijepša, a i igrat fps-ove sa joystickom je smješno, možda čak i urnebesno...i glupost da su te konzole tako skupe, a komp sa takvim komponentama za 1500 kn kupiš..a ovi ga naplaćuju 2500 do 3000 kn...
Ovisi jel te zanima igranje sa tipkovnicom i mišom ili sjediti negdje malo dalje i imati kontroler u ruci, ovisi što ti više odgovara..
ovako za 3500kn nemres dobit komp na kojem bi se igro duze vrijeme.Brzo bi zastario.
A xbox 360 kosta od 1500kn pa do 2000 i nesto.
sad ja neznam dal se ti veselis multiplayer igranju, ak se veselis to znaci da ces kupovat originalne igre. svaka novija igra kosta ti od 200 pa do 350kn.
Razlika u cijeni novih igara za xbox i pc ti je 10 funti. (prek oglasa se uvijek da nac nesto jefino)
Da bi igro multiplayer na xboxu moras kupit bon za xbox live koj te kosta 300kn za godinu dana.
zakljucak:
kupio ti xbox na njega ce potrosit vise od 3000kn kroz godinu dana na igre i micrisoft bodove s komjima kupujes dlc-ove.
kupio ti komp odmah ces postrosit 3500kn i jos bus potrosio na igre na periferiju i onda bus ga htio nadogradit i tu bus sigurno preso 4000kn ak ne i vise u godinu dana.
govorim iz osobnog iskustva jer sam kupio xbox da nemoram nadogradivat komp.
Nakraju je ispalo da moram nadogradivat komp jer zelim grfu s directx11 i a treba mi novi hard a i dobro bi mi doso novi monitor.
I uopce mi nije zao sto sam kupio xbox jer xbox ima super exlusive igre i drustvo koje sam upoznao preko xbox live je super.
Na xboxu legnes i igras igru bez brige dal bu ti radila, dal imas sve drivere, je neprocjenivo.
opet s druge strane xbox ce ti za godinu-godinu i pol zastarit(u grafičkom smisli) i mislit ćeš jao para šta sam dao...
opet s druge strane xbox ce ti za godinu-godinu i pol zastarit(u grafičkom smisli) i mislit ćeš jao para šta sam dao...
Pa već je...

Pa već je...
a i to šta kažeš...
da xbox je zastario to stoji.
Dok da bi ti imo puno bolju grafiku na kompu neg na xbox-u ti moras tu graficku platit onoliko kolko kosta sam xbox.
I ne nece ti bit zao para jer ove godine izlazi puno igri koje su orijentirane na konzole i za te igre se ocekuje da ce prodat triput vise na konzolama nego na kompu.

xbox ti je smece kakvog nema, nemoj taj shit kupovat to su ti bacene pare, ove sve igrice kaj ti oni nabrajaju su ti isto tak zesce smece
jedino ako si malo djetinjast i ak se hoces druzit sa no skill djecom kaj po cijele dane leze u krevetu onda ti preporucam xbox
+rezolucija za xbox ti je 3 put manja nek na nekom normalnom pc, a da ne pricam od grafici
+ nemozes igrat bez tastature i misa a svi znamo kolko je retardirano igrat na joysticku
+ diablo 3 ne izlazi za konzole, ako izade morat ces cekat jos 3 godine a za 3 godine ce vec biti novi xbox
+
+
+
+
++
+
+
+
+
+
++
+
+
sam ti kupi xbox.neces pozaliti
Ovi flameri samo će ti otežati odluku. Jedino o čemu ovisi kupnja su igre koje ti preferiraš.
Napravi si popis igara koje voliš i odluči se po tome za platformu. Ako voliš igre tipa Witcher, strategije neke, shootere tipa Battlefield i slično, uzet češ PC. Ako više preferiraš tučnjave, TPS igre i shootere tipa Halo i COD, uzet ćeš X360.
Samo moraš biti svjestan da za multiplayer na PC-u dovoljno je samo kupiti igru, dok na X360 moraš kupiti igru i platiti Live članstvo koje iznosi oko 300 kuna godišnje ako se ne varam.
Ovi flameri samo će ti otežati odluku. Jedino o čemu ovisi kupnja su igre koje ti preferiraš.
Napravi si popis igara koje voliš i odluči se po tome za platformu. Ako voliš igre tipa Witcher, strategije neke, shootere tipa Battlefield i slično, uzet češ PC. Ako više preferiraš tučnjave, TPS igre i shootere tipa Halo i COD, uzet ćeš X360.
Samo moraš biti svjestan da za multiplayer na PC-u dovoljno je samo kupiti igru, dok na X360 moraš kupiti igru i platiti Live članstvo koje iznosi oko 300 kuna godišnje ako se ne varam.
meni frend igra kopije na xboxu online,tako sto nije dao updateati xlive,sad nezz
a cuj kupi si xbox onda, ali vidit ces grafika je zastarjela i za godinu dana ce ti bit glup...jer ce na kompu bit grafika 5 puta bolja...
a cuj kupi si xbox onda, ali vidit ces grafika je zastarjela i za godinu dana ce ti bit glup...jer ce na kompu bit grafika 5 puta bolja...
Aj ne seri molim te. Grafika na X360 je losija, ali se igre primarno razvijaju za tu platformu pa onda PC ispašta i razlike u grafici laičkom oku su jako male. Jedino ekskluzive tipa Witcher 2 i igre koje su primarno rađene za PC kao Metro 2033 iskazuju pravu razliku naspram konzola.
Aj ne seri molim te. Grafika na X360 je losija, ali se igre primarno razvijaju za tu platformu pa onda PC ispašta i razlike u grafici laičkom oku su jako male. Jedino ekskluzive tipa Witcher 2 i igre koje su primarno rađene za PC kao Metro 2033 iskazuju pravu razliku naspram konzola.
ti nisi vidio ovo šta sam napiso za godinu dana?sta onda po tebi vise se grafika nece uopce razvijat zato jer xbox i ps3 nemogu jacu grafiku od ove koristit..joj molim te ne baljezgaj, pogledaj malo Battlefield 3 kakav ce bit, i takve ce bit za godinu dana sve igrice na pc-u, a konzole ce ispastat...ja ne pricam o gameplay konzolitisu nego o grafici, koja vec sa je bolja na pc-u 5 puta nego na xboxu...na pc-u su igrice jeftinije i bolji je mp...tako da ti se*eš sa tim glupostima da je xbox bolji od pc-a...nije nikad bio, nit ce bit.. točka
ti nisi vidio ovo šta sam napiso za godinu dana?sta onda po tebi vise se grafika nece uopce razvijat zato jer xbox i ps3 nemogu jacu grafiku od ove koristit..joj molim te ne baljezgaj, pogledaj malo Battlefield 3 kakav ce bit, i takve ce bit za godinu dana sve igrice na pc-u, a konzole ce ispastat...ja ne pricam o gameplay konzolitisu nego o grafici, koja vec sa je bolja na pc-u 5 puta nego na xboxu...na pc-u su igrice jeftinije i bolji je mp...tako da ti se*eš sa tim glupostima da je xbox bolji od pc-a...nije nikad bio, nit ce bit.. točka
Jel ti stvarno misliš da će on sa 3500 kn moći složiti komp koji će vrtiti Battlefield 3 na postavkama na kojima ga vrte u onim svim silnim trailerima?!
Čovjeće daj malo pogledaj šta pišeš. Uostalom i sam DICE je najavio da će Battlefield 3 izgledati identično na svim platformama. Nisam zagovornik konzola i veliki sam PC fanboy, ali očito je da konzole diktiraju trziste ukljucujuci i razvoj grafike.
Nije vazno koliko su PC-evi mocniji kad se vecina toga razvija za hardver iz 2005.
Jel ti stvarno misliš da će on sa 3500 kn moći složiti komp koji će vrtiti Battlefield 3 na postavkama na kojima ga vrte u onim svim silnim trailerima?!
ne, ja tu ne govorim o takvom kompu..nego neki od 5000-6000 kn, i takav ce mu sve pokretat na maksimum uz 40-50 fpsa sigurno nekih 2 godine, na trećoj će već počet zapinjat..imo sam konzolu i pokvarila se otišo laser, mojem frendu isto, kupim novu opet ode laser...i onda laser za 800 kn..ma mogu si ga lizat...i još igrice po 500 kn...lopovi i prevaranti...PC rula!!
To sto si ti imo problema s konzolom neznaci da ce on imat problema s konzolom, a zato postoji garancija :)
A i Xbox 360 slim su slozili da tesko da ce ti se pokvarit.
A to kaj si ti davo 500kn za igre nebum ni komentiro.