Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.408
|
čitano: 6.953.673
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Sony PlayStation 5
movie kaže...

Kao i sva tehnika koju kupiš, nekome traje duže nekome kraće. Kako te potrefi. Meni nikada niti jedan PS od davne jedinice do ovog pro nije crkao. Evo, lik opisuje moguće probleme i kako se manifestiraju. Sliče mi na ove koje opisuje lik s problemima.

https://www.pcmag.com/news/sony-updates-ps5-ps5-slim-to-address-liquid-metal-leak-problem

Ne znamo ništa kako čovjek drži konzolu jer nije napisao. A i napisao je da sad ima PS5 Pro (i isti problem kao sa PS5) za koji je redizajniran taj sustav za hlađenje pa se ne bi trebalo to događati.

Moj PS5 1st gen stoji okomito već 4 godine, bešuman je kao i prvog dana (znam da to ništa ne znači statistički, samo ga hvalim kako mi je dobar).

14 godina
Sony PlayStation 5

Meni se Pro model osjetno manje grije od kako sam ga vodoravno položio. Vertikalno je dosta zujao, ma da nikad nisam imao gašenja/resetiranja zbog topline. Stoji na otvorenom dijelu komode, na istom mjestu, samo položen, sad ga ni u gluho doba noći ne čujem da zuji.

Nešto samo malo istraživao, navodno da tekući metal u toj komori padne skroz dolje pa ne prenosi toplinu na hladnjak u cijelosti, a kad je horizontalno, onda je metal jednako razliven po komori. 

“But in the end it's only a passing thing, this shadow; even darkness must pass.”

0 0 hvala 0
17 godina
Apachy kaže...

Meni se Pro model osjetno manje grije od kako sam ga vodoravno položio. Vertikalno je dosta zujao, ma da nikad nisam imao gašenja/resetiranja zbog topline. Stoji na otvorenom dijelu komode, na istom mjestu, samo položen, sad ga ni u gluho doba noći ne čujem da zuji.

Nešto samo malo istraživao, navodno da tekući metal u toj komori padne skroz dolje pa ne prenosi toplinu na hladnjak u cijelosti, a kad je horizontalno, onda je metal jednako razliven po komori. 

Nije isto jel zuji na istom broju okretaja, ili zuji jer se jače vrti zbog viših temperatura. Dobar ventilator i kad se brže vrti ne zuji nego jače "šušti".

Možda je samo ležaj raskliman pa vertikalno puno oscilira, dok horizontalno zbog gravitacije ne toliko. Ili kućište vibrira zbog rezonancije ventilatora u vertikalnom položaju na baš tom broju okretaja.

Nezahvalno je raditi paušalne zaključke bez detaljne analize, pogotovo bez poznavanja fizike i mehanike, jer se inače svakakve gluposti prošire po internetu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2026 12:52 (Bitanga).
14 godina
Sony PlayStation 5

Ma sve 5, može bit 100 stvari ili jednostavno imam defektan primjerak. Al velim u smislu da naš kolega forumaš proba položit ps horizontalno, možda pomogne, a možda opet bude kita labudova.

2 0 hvala 0
12 godina
Sony PlayStation 5

Ma ništa ljudi.

Probao sam na deset različitih načina, sve točno kako ste vi pisali – i opet ništa.

Temperatura u sobi je uvijek ista. Ako je konzola do prije desetak dana radila bez ikakvih problema, stvarno ne vidim razlog zašto sada ne bi.

Baš čudno, jako čudno.

Čim upalim igru, ventilator se odmah jače čuje. Za par sekundi prva poruka na ekranu PS5 je vruć, a zatim nakon minutu ista poruka samo sto ps5 se totalno ugasi.. Recimo kad upalim igru zujanje krene, čim ugasim igru – zujanje odmah prestane.

Igrice se normalno skidaju, sustav radi bez greške, sve je u redu… sve dok se ne uđe u bilo koju igru.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 10:42 (Šoki).

0 0 hvala 0
5 godina
Sony PlayStation 5

Identičan sam imao problem.

Ne znam šta da ti kažem. Recimo meni je jedan dan oko Božića konzola tako radila, idem odigrati nešto, ma kakvi, stalno se pregrijava i gasi. Sutradan ujutro idem onako provjeriti radi reda, kad ono normalno radi....

Ne znam, ali dojam je da se tu radi o preopterečenosti u samoj kući, dosta potrošaća spojeno. Ja bi na tvom mjestu sve živo iskopčao, ali apsolutno sve i ostavio sam uključen tv i PS5, pa mi reci situaciju. 

0 0 hvala 0
6 godina
Sony PlayStation 5

To je malo vjerojatno jer ps5 prihvaca sve od 100 do 240V...  Da ti toliko nisko padne napon mislim da bi problem bio i susjedima.

2 0 hvala 0
17 godina
Šoki kaže...

Ma ništa ljudi.

Probao sam na deset različitih načina, sve točno kako ste vi pisali – i opet ništa.

Temperatura u sobi je uvijek ista. Ako je konzola do prije desetak dana radila bez ikakvih problema, stvarno ne vidim razlog zašto sada ne bi.

Baš čudno, jako čudno.

Čim upalim igru, ventilator se odmah jače čuje. Za par sekundi prva poruka na ekranu PS5 je vruć, a zatim nakon minutu ista poruka samo sto ps5 se totalno ugasi.. Recimo kad upalim igru zujanje krene, čim ugasim igru – zujanje odmah prestane.

Igrice se normalno skidaju, sustav radi bez greške, sve je u redu… sve dok se ne uđe u bilo koju igru.

Ivan1223 kaže...

Identičan sam imao problem.

Ne znam šta da ti kažem. Recimo meni je jedan dan oko Božića konzola tako radila, idem odigrati nešto, ma kakvi, stalno se pregrijava i gasi. Sutradan ujutro idem onako provjeriti radi reda, kad ono normalno radi....

Ne znam, ali dojam je da se tu radi o preopterečenosti u samoj kući, dosta potrošaća spojeno. Ja bi na tvom mjestu sve živo iskopčao, ali apsolutno sve i ostavio sam uključen tv i PS5, pa mi reci situaciju. 

Problem je sa hladnjakom koji ne sjeda 100% na cpu ( teži problem s više ishoda ) ili loš razmjer tekućeg metala ( lakši problem )

Zato i ventilator brzo zavrti jer ce cpu-u extra brzo digne temperatura. Ali ga svejedno ne moze ohladiti pa se konzola sigurnosti radi sama ugasi.

Da sada ne idem u dubinu, servisiram konzole i ovo što govorim vam je 100% jer sam imao nekoliko slučajeva.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice