Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 26.858
|
čitano: 5.369.903
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Sony PlayStation 5
Bitanga kaže...
Q-Tip kaže...

Tri dana bilo zgražanje nad cijenom i "nema šanse, nisu normalni", da bi na kraju svi preorder napravili prvog dana. Što ti je FOMO... 

Ja ostajem pri stavu da mi ne treba, pogotovo ne po ovoj cijeni. I ovaj obični PS5 skuplja prašinu, a otkazat ću i PS Plus kad istekne.

Da, a onda se budemo čudili kad budu nam prodavali PS6 za 1200+ eura jer smo eto pokazali da smo suckeri.

Ja ne planiram kupovati, em ne igram na playki ništ. Konzola mi doslovno nema ni 300h rada u 4 godine skupa sa klincima. A i da igram, uvijek igram u performanceu na što više FPSa jer mi je grafika najmanje bitna od svih ostalih parametara.

U zadnje vrijeme sam se potpuno prebacio na factory builder tipove igara, od kojih uglavnom nijedne nema na playki, a i ne bih ih igrao s kontrolerom.

Ma ja sam isto 90 posto na PC-ju, lakše mi je nego boriti se s kontrolerom. Kad spominješ buildere svrbi me zadnjih dana Satisfactory, vjerojatno ću uzeti. Iako, krenuo sam s Crusader Kings III, jer zašto si ne bih zagorčao život nečim tako kompliciranim. 

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
16 godina
Q-Tip kaže...

Ma ja sam isto 90 posto na PC-ju, lakše mi je nego boriti se s kontrolerom. Kad spominješ buildere svrbi me zadnjih dana Satisfactory, vjerojatno ću uzeti. Iako, krenuo sam s Crusader Kings III, jer zašto si ne bih zagorčao život nečim tako kompliciranim. 

Uzmi, kupio sam to u Early Accessu i super mi je bilo. Baš to sad opet i igram ispočetka kako je izašao release.

Malo je teže u 3D nego Dyson Sphere Program ili Factorio, ali je zabavno. Poslije postane dosta teže, al pomalo ide.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2024 13:23 (Bitanga).
16 godina
Armor kaže...
lobotomac90 kaže...

@Armor

Ja peglam Tekken 8,doduše nisam ga upalio mjesec dana otkada sam priču završio...igra je odlična stvarno, uzeo pauzu malo, ali igrati ću još sigurno , ako voliš Tekken nećeš fulati, meni baš probudio nostalgiju jer ga nisam od trojke pošteno zaigrao.

Kupil sinoć, sad sam upravo isprobal.

Išel sam prvo na Arcade, uz tutoriale koje je već davalo.

Mali anime likovi su fora, no nije mi dalo napraviti muškog...valjda do njega tek treba doći.

I stiže prva borba - uzel Lawa i bil iznenađen kak je ostaril, to valjda ide skupa sa serijalom, i nama.

Grafika je pravi wow, zbilja vrh.

Borba je klasični Tekken, ne moraš biti u tome tisućama sati ko u Street Fighteru.

U tih par mečeva primjetil sam da nema ponavljanja poteza, odma te zblokira i baci protunapad prvom prilikom...

Zasad zadovoljan, a ne znam zakaj bi se to promjenilo.

BTW, vidim iz igrinog Storea da Ultimate upgrade daje za 19.99 eura, dok je UT izdanje igre 84.

To se onda više isplati kad bazna igra košta 45e.

Ak se ultimate uopće isplati.

Ušao sam baš da vidim i koliko sam uspio skontat da ni nemaš ponuđeno hoćeš muškog ili ženskog lika nego samo ga napraviš po volji, infiltrirali se trasngenderi i u Tekken 

Što se tiče borbe, da, old school šema sa komboima koji su top kada skontaš malo...moja preporuka da od starta što manje koristiš onaj special style koji ti pokušava olakšati, jer neke zahtjevnije komboe ne možeš izvesti u tom modu, a i ako kreneš igrtati online dobivat ćeš po lampi ako se navikneš na te jednostavnije komande.

AI je dosta dobar pogotovo na težim postavkama i ne moš im šiljit non stop isti potez, a za online trebaš imati dosta skilla, a kako sam malo tanjih živaca nakon 40 mečeva i 25 izgubljenih odustao sam od toga za sada 

Ultimate upgrade ti je samo za avatare i kozmetičke stvari, a ako hoćeš dodatne likove onda moraš deluxe uzeti koji je skuplji, ali možeš i za 8 eura uzet pojedinačno lika, mislim za sada Eddyja i Lidiu imaš u ponudi.

Meni baš sjela igra, odigrao sam sve offline komponente od storya, charcter stoyja, arcade završio pa me bacilo ispočetka, malo probao online i sada pauziram dok se lega ne vrati sa sezone pa ću s njim peglati u local co-opu.

Skonto sam da mi puno više leži Tekken od Mortal Kombata recimo koji mi je bio najbolja tabačina dok nisam Tekken 8 kupio, baš mi došla igra ko kec na desetku. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2024 13:51 (lobotomac90).
13 godina
Sony PlayStation 5

Evo najnovije liste PS5 Pro enchanced igara (ažurirano jučer):

• Alan Wake 2

• Assassin’s Creed Shadows

• The Callisto Protocol

• The Crew Motorfest

• Demon’s Souls

• Dragon Age: The Veilguard

• Dragon’s Dogma 2

• Dynasty Warriors: Origins

• EA Sports College Football 25

• EA Sports FC 25

• Empire of the Ants

• Enlisted

• F1 24

• Final Fantasy VII Rebirth

• The First Descendant

• Fortnite

• Gran Turismo 7

• Hogwarts Legacy

• Horizon Zero Dawn Remastered

• Horizon Forbidden West

• The Last of Us Part I

• The Last of Us Part II Remastered

• Lies of P

• Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii

• Madden NFL 25

• Marvel Rivals

• Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

• Mortal Kombat 1

• My Little Universe

• Naraka: Bladepoint

• No Man’s Sky

• Pro Baseball Spirits 2024-2025

• Ratchet & Clank: Rift Apart

• Redacted

• Resident Evil 4

• Resident Evil Village

• Retrieval

• Rise of the Ronin

• Rogue Flight

• Spider-Man Remastered

• Spider-Man Miles Morales

• Spider-Man 2

• Spine: This is Gun Fu

• Star Wars Jedi Survivor

• Star Wars Outlaws

• Stellar Blade

• Test Drive Unlimited: Solar Crown

• Towers of Aghasba

• Until Dawn

• Warframe

• War Thunder

• Wolverine

• World of Warships: Legends

Tu je još i PS5 Pro Boost koji diže automatski performanse svake igre koja koristi dinamičnu rezoluciju i ima otključan framerate. Igra koja mi odmah pada napamet je Elden Ring, kao i Armored Core 6. Elden Ring sam igrao isključivo PS4 verziju na PS5 jer se ta vrtila u stabilnih 60 FPS-a. PS5 nativna verzija se vrtila u 45-60 FPS-a i većinu vremena je provodila u 50-ak FPS-a.

Već vidim da ću igrati Dragon's Dogma 2 koji nisam htio taknuti upravo zbog lošeg framerate-a u gradovima.

3 0 hvala 2
11 godina
Sony PlayStation 5

Aktivirao japanski ps plus extra. Godina 54 eura. Ali sad krenem skidati igru i traži me da potvrdim da imam 18 godinu, i mora se unijeti japanska kreditna kartica da se potvrdi. Tako da mogu skinuti samo igre koje nisu za punoljetne hahah. Bar ću igrati fm 2024 i rachet :D 

0 0 hvala 0
13 godina
Sony PlayStation 5

Jel ja tu nešto propuštam? Na nabavi 32€ AC Mirage i TLoU Part 2...U SD 40€, ne vidim nikakav kod.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2024 17:42 (Promster).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
hummer0 kaže...

Omg nakraju ste svi pokupovali koji imate PS5 obični. 

Čestitam ja ipak neću za eFootball 2025 i još par igara mi je i ova stara dobra.

Možda PS6.

Ja sam PS5 prodao još u trećem mjesecu ove godine i odlučio otići u mirovinu. Sada sam uzeo PS5 pro više iz navike nego što mi treba ili ću igrati.  Kada me nešto veseli nema te sile koja će me spriječiti da to kupim.

7 godina
hummer0 kaže...

Čestitam ja ipak neću za eFootball 2025 i još par igara mi je i ova stara dobra.

Možda PS6.

Ti si jos dobar. Na mojoj se samo mobitel puni

Pridruzujen se cestitkama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2024 20:54 (Tututuru).
16 godina
Sony PlayStation 5

Pripreme počinju...

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Q-Tip kaže...
hummer0 kaže...

Možda PS6.

Tri dana bilo zgražanje nad cijenom i "nema šanse, nisu normalni", da bi na kraju svi preorder napravili prvog dana. Što ti je FOMO... 

Ja ostajem pri stavu da mi ne treba, pogotovo ne po ovoj cijeni. I ovaj obični PS5 skuplja prašinu, a otkazat ću i PS Plus kad istekne.

točno si sve reko.

Steam ID: Engineer ; Origin ID: DadEngineer
13 godina
Sony PlayStation 5

PS5 New UI Update Also Brought Ads You Can’t Turn Off and Unwanted Forced News Feed to Select Titles

Ja se iskreno nadam da je ovo bug, čak i ako su htjeli ubaciti reklame ovo je toliko retardirano odrađeno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Promster, za više igara im je tako. Zezancija od trgovine.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
13 godina
Sony PlayStation 5

Ja piknuo PRO na ekupi, uzeo na 18 rata (57€ mjesečno) s discom i dodatnom garancijom od 3 godine.

Tih 57€ neću ni osjetiti na kartici, znam više popit u birtiji od tog iznosa tako da se veselim, a pogotovo što određene igre

nisam ni htio igrati radi performance-a (FF rebirth, Rise of Ronin, Alan Wake 2, Star Wars Outlaws, a propustio još i Hogwarts Legacy

i Stellar Blade tako da ću svakako imati day one što igrati...

S obzirom da je na popisu enhanced igara i Wolverine, a Ghost of Yotei nije, je li to hint da će Wolverine

izaći brže nego li mislimo, s obzirom da je Ghost najvaljen isto za 2025. Ako se ne varam, u nekom reportu

se spominje da neće biti PS bangera do 04/2025 pa se nadam da ćemo tad dobiti Wolverinea :)).

Iako činjenica je da je PRO dosta pricey i da su ljudi očekivali nižu cijenu, mislim da će dosta njih promijeniti mišljenje

kako će igrice izlaziti i razlika biti evidentnija, a i ono što sam vidio, preformanse su točno onakve kakve sam i očekivao

od PRO konzole, fidelity/quality mode s 60FPS...sad je li nativno 4K ili PSSR, I don't care dok to god izgleda hebeno...

6 0 hvala 0
13 godina
Lovac kaže...

Ali ovo nije store, ovo je UI konzole, tj. 'kartica' igre koju odabereš...

Sony u zadnje vrijeme samo sranja, jedino im Ubisoft može paritati trenutno.

13 godina
Sony PlayStation 5

Mene samo zanima kakve TV-e u prosjeku ima ekipa koja uzima Pro. Čini mi se da nema smisla uopće razmišljati o Pro-u bez nekog većeg i modernijeg OLED-a.

Tko voli, nek izvoli. Mene zanima kakva poboljšanja će donijeti za PSVR2, to je nešto što me down the road možda pogura na Pro, i to ak bude cijena otišla dolje, iako imam TV na kojem bi se vjerojatno i primjetila razlika.

Osobno, najviše me ohladilo od ideje Pro-a to što sam nedavno odigrao prvi Horizon na PS5 koji me izuo iz papuča po vizualnoj ljepoti, a to je igra koja nije ni patch dobila za PS5.

Rađe ću uložiti te novce u Switch ili Steam Deck pa da imam još jedan način za igranje s drugačijim katalogom igara.

Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
Sony PlayStation 5

Kod mene OLED još uvijek nije u igri, tako da dok to ne riješim ne planiram uzimati Pro. 

Kako je netko napisano na netu, veći grafički skok ćeš doživjeti promjenom TV-a sa Full HD -> OLED nego sa PS5 -> PS5 Pro.

2 0 hvala 0
13 godina
Sony PlayStation 5

Što se tiče PS5 Pro, meni se mišljenje promijenilo nakon što sam vidio analizu od DF (ovu novu sa side-by-side videima). Razlika u kvaliteti slike je dosta velika. Ako dodamo uz to da će sve igre sa varijabilnim framerate-om i dinamičnom rezolucijom imati automatski benefit, meni je to OK.

Npr. trenutno igram Jedi Survivor kod kojeg se jasno vidi par velikih problema - u performance modu igra izgleda dosta mutno i vidi se da pada na vrlo niske interne rezolucije, a pritom niti framerate ne uspijeva ostati stabilan (vide se padovi na 50 i niže FPS-a na trenutke). Potražio sam info i vidim da rezolucija pada sve do 648p i rekonstruira se u 1440p. Na 65" 4K TV-u od kojeg sjedim cca. 2.5 metara, jasno se vidi da igra izgleda muljevito, pa čak i animacijama gdje pada na 30 FPS-a da bi pokazala veći nivo detalja.

Tu je još i PSSR koji je AI upscaler i koji cilja na DLSS nivo kvalitete (pričalo se da Sony nije bio zadovoljan FSR kvalitetom pa su napravili vlastiti, napredniji upscaler sa boljim performansama i većom kvalitetom) koji bi trebao dosta poboljšati kvalitetu slike kad se koristi rekonstrukcija (a realno gotovo sve igre koriste rekonstrukciju).

Rekao bih da je PS5 Pro uvod u PS6 gdje će AI upscaling i frame generation biti ugrađeni u sam DNA konzole, te biti dostupni developerima od samog starta. 

Ova generacija je donijela dosta igara koje nemaju stabilan framerate (Elden Ring, Armored Core 6, Jedi Survivor, Lords of the Fallen, Immortals of Aveum, Robocop, su samo neki od mnogih primjera) a ukoliko će extra snaga i PSSR stabilizirati stvari na 60+ FPS-a, meni je to dovoljno dobro. Da, istina je da framerate nije stabilan jer igre nisu dobro optimizirane (From Software je jedan od najpoznatijih developera koji rade fantastične igre sa očajnim performansama) ali onda kad developeri neće, neka barem konzola brute force-a framerate čistom snagom.

EDIT: da odgovorim na pitanje ekipi gore, da ja imam OLED i bilo kakav nizak framerate je očajan na OLED-u i upravo zato uzimam Pro (među ostalim). Dok sam se igrao na 1080p monitoru, mogao sam tolerirati 30 FPS-a (platinirao sam Bloodborne na PS5 na taj način) ali na OLED-u mi je 30 FPS-a odbojno gledati. Display je jednostavno prebrz za low framerate content.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2024 11:28 (greysaint0).

2 0 hvala 0
16 godina
Promster kaže...

PS5 New UI Update Also Brought Ads You Can’t Turn Off and Unwanted Forced News Feed to Select Titles

Ja se iskreno nadam da je ovo bug, čak i ako su htjeli ubaciti reklame ovo je toliko retardirano odrađeno...

Ništa čudno, bit će toga sve više. Sjećam se da sam i na Sony Braviji imao oglase dok ih nisam ugasio. A neki dan je bio članak da novi LG televizori sad imaju reklame u screensaver modu. No tamo se bar mogu ugasiti.

https://www.techradar.com/televisions/your-lg-tv-will-now-show-screensaver-ads-even-on-oleds-but-here-s-how-to-turn-them-off

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
13 godina
Sony PlayStation 5

Nisam još gledao taj DF video, ali teško da će me uvjeriti u kupnju. Zasad mi jedino Ghost of 2 zvuči kao nešto što bi me motiviralo na upgrade. A dok to izađe, tko živ tko mrtav. Poboljšanja starijih igara me ne interesiraju jer sam ih ili odigrao ili mi je trenutno stanje zadovoljavajuće. Ne znam niti za jednu ustvari osim Black Myth Wukong da radi baš loše na PS5. I još k tome Em ne patim previše na visaulije, em i to što se u side by side screenshotovima i vidi da izgleda bolje, tokom igranja ionako ne primijetim.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
Sony PlayStation 5

imam dijagnozu, pa smijem malo 🥴

ili ce amd izvesti cudo ravno otkrivanju kotaca u slijedecih godinu-dvije, ili ce ps6 imati nvidia grafiku, ako ozbiljno misle koristiti ai i ficere.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Sony je vec potpisao ugovor s AMDom za ps6. Intel i nvidia bi znacilo pokretanje samo ps6 igara što sony ne želi.
13 godina
Sony PlayStation 5

Najbolja stvar što je sad izašao Pro je što smo sigurni da barem iduće 2 godine neće 6-ica, a vjerujem i duže.

Žao mi je što se Microsoft prestao uopće truditi oko konzola, Sonyu treba direktna konkurencija.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Promster kaže...
Lovac kaže...

Ali ovo nije store, ovo je UI konzole, tj. 'kartica' igre koju odabereš...

Sony u zadnje vrijeme samo sranja, jedino im Ubisoft može paritati trenutno.

Bio sam na mobu, mislio sam na SD screenove što si stavio. Stavljao sam oglas za par PS5 igara i idem vidjeti na nabavu. Kad otvoriš link bude skroz druga i veća cijena bez ikakvih kodova.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
13 godina
Gogy7 kaže...
Sony je vec potpisao ugovor s AMDom za ps6. Intel i nvidia bi znacilo pokretanje samo ps6 igara što sony ne želi.

Meni je žao što ne pređu na nVidia-u, no i oni i Intel imaju povijest toga da su barem jednom zayebali proizvođače konzola sa time što su odbijali spuštati cijene s vremenom pa su ih svi otpilili (osim Nintenda, ali vjerujem da je tamo nVidia popustila jer je vrh dao direktivu da moraju osigurati barem jedan ugovor za konzole).

Realno, nVidia i njihova riješena su daleko ispred AMD-a. U Intel nemam puno povjerenja pošto su novi u GPU svijetu, makar je njihov XeSS na glasu kao fantastičan upscaler.

AMD ima smisla za backwards compatibility, makar vjerujem da je Sony trenutno dovoljno moćan da može i odrezati BC (ili reći evo vam Cloud pa tamo vrtite te igre) bez da im to utječe na prodaju. Naravno, u tom slučaju bi trebali osigurati dovoljno igara na launchu da ne bude suša, a s obzirom da se development time dignuo na između 5 i 7 godina, teško da će to uspjeti tako da je AMD logičan izbor.

Što se tiče datuma izlaska PS6, spominje se 2028. međutim kako Microsoft izbacuje novi Xbox navodno 2026. nisam siguran da će im htjeti dati baš 2 godine prednosti. No realno, Microsoft je spao na toliko niske grane da bi trebali ponuditi čudovište od konzole po kikiriki cijeni da bi mogli ozbiljno zaprijetiti Sonyu. A to se neće dogoditi jer treba nadoknaditi $70 milijardi od kupnje ABK a to se ne može ako gubiš $100-200 po prodanoj konzoli.

13 godina
Lovac kaže...

Bio sam na mobu, mislio sam na SD screenove što si stavio. Stavljao sam oglas za par PS5 igara i idem vidjeti na nabavu. Kad otvoriš link bude skroz druga i veća cijena bez ikakvih kodova.

Aha, sve 5...

Da, al obično bude na SD odmah kod ispod cijene, sad nema ništa. Vjerojatno je Nabava zeznula, jer mislim da ni ne postoji kod.

8 godina
greysaint0 kaže...
A to se neće dogoditi jer treba nadoknaditi $70 milijardi od kupnje ABK a to se ne može ako gubiš $100-200 po prodanoj konzoli.

Mislim da ce se MS okrenuti modelu poslovanja kao i autoindustrija. Na prodanom autu i nema neke zarade, medutim kesa se puni nakon prodaje, od servisa itd.

Tako i MS, vjerovatno gleda puniti kesu sa pretplatama i direktnom prodajom igara.

14 godina
Malo čitam u zadnjih par dana o tome i meni su smiješni komentari od nekakvih stručnjaka koji sad pišu da je Pro teški fail jer je još uvijek dostupan za kupnju i nije rasprodan. A kad je izlazila base PS5 konzola ti isti ljudi se digli na noge i pljuvali jer je konzola bila rasprodana svugdje i bilo je teško doći do jedne. Pa se pitam što se točno treba dogoditi da ljudi budu zadovoljni u tom kontekstu?

Kad se nešto ne proda onda ne valja. Kad se proda opet ne valja.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2024 14:25 (antimadridista).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Nećemo znati dal je fail ili nije bar 2 mjeseca nakon launcha.

Realno Sony je izveo epic fail s predstavljanjem konzole, Digital Foundry im radi uslugu sa svojim radom jer zapravo prikazuju razliku imeđu PS5 i PS5 Pro. Nisam detaljno gledao njihov onaj video od 1h, ali prikazali su razlike bolje nego Sony.

10 godina
Nece biti PS6 do 2027-2028
Sony kaže najranije 2028
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Promster kaže...

Nećemo znati dal je fail ili nije bar 2 mjeseca nakon launcha.

Realno Sony je izveo epic fail s predstavljanjem konzole, Digital Foundry im radi uslugu sa svojim radom jer zapravo prikazuju razliku imeđu PS5 i PS5 Pro. Nisam detaljno gledao njihov onaj video od 1h, ali prikazali su razlike bolje nego Sony.

Jedine razlike se vide ako gledaš sa pol metra pred 4k TVom. To su i sami rekli odmah na početku videa da je Sony namjerno stavio kontrolere spojene na kabel da moraš gledati izbliza.

Druga najbitnija razlika je veći FPS na Fidelity modovima u igrama koje će to implementirati.

Treća najbitnija razlika je da dolazi sa većim diskom, ali bez bluraya.

Da igram više na PS5 meni bi to bilo dovoljno da ga odmah kupim, ali šta ću kad sam najbitnije igre već odigrao.

Rađe bih te pare u novu grafičku uložio.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice