Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.000
|
čitano: 6.397.308
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
neaktivan
Re: Sony PlayStation 5
sveupitni kaže...

Igram The Last of Us i odmah prije no što sam krenuo igrati kupio sam drugi nastavak. Ne kužim po čemu je to dobra igra i zašto je tako nahajpana? Ajde kao priča je eventualno okej, ali ništa što nisam vidio prije. Igram max pola sata u komadu jer ako igram dulje mi je tlaka.... Na neka 3 sata gameplay-a sam trenutno

Igras igru koja je izasla 2013 za PS3 i sad ti cudno zasto nije nista posebno, u 2022 na PS5?

12 godina
lobotomac90 kaže...

Jasno. I koji je onda zaključak? I dalje da VRR diže fps ili što? 

EDIT: I meni se činilo da sam vidio Messija dok sam jutros išao na posao, ali nije bio on. Tako i ovo, može se činiti tebi 30 fps-a kao 60, ali jedostavno nije. Čisto da ne bi ljudi dobili krive informacije i mislili da je to tako.

Stvar perspektive zar ne.

immediately set out to test how PS5 VRR works in practice. From the looks of it, variable refresh rate enables significant FPS uplifts in certain games with the unlocked frame rate.

https://wccftech.com/ps5-vrr-tests-show-massive-fps-gains-in-certain-games/

10 godina
sveupitni kaže...

Igram The Last of Us i odmah prije no što sam krenuo igrati kupio sam drugi nastavak. Ne kužim po čemu je to dobra igra i zašto je tako nahajpana? Ajde kao priča je eventualno okej, ali ništa što nisam vidio prije. Igram max pola sata u komadu jer ako igram dulje mi je tlaka.... Na neka 3 sata gameplay-a sam trenutno

nije mi baš jasna logika kupovanja nastavka ako još nisi ni zaigrao prvi dio, jedino ako je cijena bila stvarno niska, ali u svakom slučaju ako ti se ne sviđa prvi dio možeš komotno zaboravit na drugi, jer je još manje inovativan, priča srednja žalost, overall žešće precijenjena igra. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2022 9:52 (Cansee).
17 godina
sveupitni kaže...

99% igara je nahajpano.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
17 godina
sveupitni kaže...

Problem je što je igraš sad a ne prije 9g, sad je dosta igara iskopiralo na neki način taj story, sad imaš hrpu igara gdje pratiš oca, majku, aliena koji vodi kroz život kćer, sina, posvojče, alena ili susjedovog psa. U drugom dijelu meni je jedino bila dobra priča od Abby, prvu polovicu igre sam igrao na silu. 

12 godina
Sony PlayStation 5

Problem je sto BUG forum nikad nije bio gamerski forum i hrpa ekipe se sili da proba nesto odigrat pa dodju u ovih par gaming tema cvilit kako igrice nisu dobre ovo ono bla bla.

Ta ista ekipa igra jednu igricu koju su krenuli igrat 1999 ili slicno i za njih je to gaming.

Drzite se te igrice i teme za tu igricu i bit ce enormno manje trolanja i cviljenja kako nista ne valja kako vi ne razumijete zasto recimo meni TLOU valja 🥂

Hvala na razumijevanju ❤️

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Gamer ne upotrebljava rijec "igrica".... ;)

Meni je tlou bio ok iskustvo na ps4, jer sam preskocio ps3 eru igranja, i razlikovao se od onog sto sam obicno igrao na pc, gdje je takva kombinacija price,prezentacije, grafike....bila rijetka.

Danas, ne bas toliko, koliko se pokusao truditi da je ponovo odigram, ne ide, nije igra zato losa, naprotiv, samo sam je ja prerastao.
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
Damir22 kaže...

Meni je tlou bio ok iskustvo na ps4, jer sam preskocio ps3 eru igranja, i razlikovao se od onog sto sam obicno igrao na pc, gdje je takva kombinacija price,prezentacije, grafike....bila rijetka.

Danas, ne bas toliko, koliko se pokusao truditi da je ponovo odigram, ne ide, nije igra zato losa, naprotiv, samo sam je ja prerastao.

Gamer igra igre nongameri igrice,sve sto napisem napisem to sa razlogom 🥂

TLOU2 mi je medju 5 najboljih igara koje sam ikad igrao...od negdje 1986 do danas.

10 godina
MEGATAMA kaže...
Damir22 kaže...

TLOU2 mi je medju 5 najboljih igara koje sam ikad igrao...od negdje 1986 do danas.

to je onda užasno nizak kriteriji, ili dokaz da ti je kod igre najbitnija grafika. Što je je, TLOU2 je grafički predivan.

Ali u smislu gameplaya ili priče čisti flop, pa evo da ideš usporediti sa Elden Ringom, to su dvije igre koje koštaju jednako, a ne mogu biti udaljenije nego što jesu, kao da uspoređuješ Ferrari sa Jugom. 

14 godina
neaktivan
sveupitni kaže...

Zato što pruža pravi filmski doživljaj u kojem igrač sudjeluje. Priča je više nego solidna, grafika je u to vrijeme bila odlična. Sve u svemu jedna od igrica koju nakon što sam odigrao sam ostao oduševljen. Pričati o njoj gotovo 10 godina kasnije je nešto drugo. Kao da sada kupiš iPhone 1 i čudiš se čemu toliki hajp kad si već vidio i iPhone 13. 

Nego daj ti meni nabroji par komada u sličnom stilu, kažeš da si ih već vidio prije, rado bi ih odigrao ako već nisam.

Problem današnjeg igranja i prosječnog igrača je što mu je previše toga dostupno i onda se više ne uživa u igranju već se žuri nešto odigrati da bi se krenulo sa sljedećim, umjesto da se uživa u trenutku.

12 godina
Cansee kaže...
MEGATAMA kaže...
Damir22 kaže...

to je onda užasno nizak kriteriji, ili dokaz da ti je kod igre najbitnija grafika. Što je je, TLOU2 je grafički predivan.

Ali u smislu gameplaya ili priče čisti flop, pa evo da ideš usporediti sa Elden Ringom, to su dvije igre koje koštaju jednako, a ne mogu biti udaljenije nego što jesu, kao da uspoređuješ Ferrari sa Jugom. 

TLOU2 ima najemotivnije ispricanu pricu u gamingu do danas,igrivost je u tom zanru izvrsna,karakterizacija likova najbolja do sad i najljudskija da se tako izrazim.

Elden je remek djelo na svoj nacin,predivna igretina.

15 godina
Sony PlayStation 5

Kada palim ps5 prvo se na ekranu kao počne paliti, onda se skroz ugasi i onda opet upali i pokaže se onaj početni zaslon gdje odabirem kojeg ću usera. Jel to normalno ili? Promijenio sam originalni HDMI s nekim koji sam kupio za 18 kn (transmedia 2.1 HDMI), možda nije ispravan skroz?

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
maxy0 kaže...

Kada palim ps5 prvo se na ekranu kao počne paliti, onda se skroz ugasi i onda opet upali i pokaže se onaj početni zaslon gdje odabirem kojeg ću usera. Jel to normalno ili? Promijenio sam originalni HDMI s nekim koji sam kupio za 18 kn (transmedia 2.1 HDMI), možda nije ispravan skroz?

Dali se Ps5 resetira ili se reboota tv ili samo source slike ili nesto trece?...

Napisi tocno sto se desava.

12 godina
Sony PlayStation 5

Sto se tice prethodne rasprave PS5 VRRa i fidelity moda,kao sto sam napisao ranije,njega VRR takodjer unlocka.

Nikad situacija sa vizualima/performansama nije bila dobra kao na ovoj generaciji konzola.

Btw jucer pokrenem FH5 na XsX da pokupim one gratis rulete i nazalost je quality mode i dalje lockan na 30fps usprkos VRR podrsci...steta i cudno.

For example, Insomniac's Marvel's Spider-Man Remastered goes up to 96 FPS when set to the RT Performance Mode (rendered at dynamic 1440P resolution). Fidelity Mode, which runs at 4K resolution, also gets a significant boost from the locked 30FPS to an unlocked 50-59FPS, which will inevitably feel a lot smoother during gameplay

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Sony PlayStation 5

Ja nemam to rezoniranje i svrstavanje u "top 1", "top 5 ili 10, 20, 30"......

Postoji puno topova, ali vecina ih je odredjena nekim vremenskim razdobljem, ili momentom, s dovoljno udaljenost, te igre se vise ne mogu po nicemu usporedjivati.

Jer danas ce rijetko koja, da ne kazem niti jedna igra izazvati osjecaj kao onaj koji je izazvao npr. alone in the dark, ili wolfenstein, doom, fallout, planescape torment, warcraft, c&c, ili monkey island, days of tentacle, sam&max..... ili da idemo jos dalje, ghost'n'goblins, giana sisters, xenon2, axe..... mozemo jos i dalje, ali nema potrebe. A nema potrebe ni blize ;)

Hocu reci, ni sam neznam kad bi mi netko rekao da ce napraviti igru kakvu god pozelim, sto bi ta igra bila, kako bi izledala, o cemu bi se radilo, gdje bi pripadala....

I upravo to je problem, ako si dovoljno dugo u tome, vise jednostavno nemas taj sveobuhvatni wow faktor niti u jednoj igri. Moze te oduseviti grafikom, moze te oduseviti pricom, moze te oduseviti izvedbom, ali to je samo jedna kategorija, a ona sama za sebe ne izaziva wow faktor.

Igre su sve slicne, sto je naravno logicno s jedne strane, prokusani recepti se recikliraju do neupotrebljivosti, malo sto se mijenja, jer realno, nema se sto promjeniti, koju god novu igru u zadnjih 10 godina da uzmes, biti ce na istu foru, moze varirati grafikom, muzikom, atmosferom, no, sve je to isto. Niti jedan tomb raider vise nece uspjeti ponoviti onaj osjecaj mirisa nove voodoo 1 graficke, i prvog pokretanja tomb raidera 1. Graficki moze biti savrsenstvo, i biti odlicna igra, ali osjecaj je ostao davno.  Niti jedan doom, ma koliko dobar bio, izgledao realno nece ponoviti vilicu do poda koju je izazvalo pokretanje doom 1.... Ne, nije on niti u jednom segmentu bolji od novog, stovise apsoutno je zastario po svim mogucim pitanjima, ali nema usporedbe jednog s drugim.

Stvarno neznam sto ce biti taj buduci wow faktor, koja igra ce opet uspjeti izazvati taj osjecaj kao ove davno zaboravljene igre, niti na koji nacin ce to uspjeti.

Holodek mozda?

Moj PC  
4 0 hvala 2
15 godina
Imaš testove provjerene na YT gdje se vidi na koliko fpsa radi igra prije i poslije VRR updatea. Perfromance modovi u Spidermanu izvlače više fpsa nego prije jer je otključan fps i nije limitiran. Performance RT mod u Spidermanu sada vrti igru na 100-ak fps-a u pojedinim dijelovima, što prije nije bio slučaj. Nije VRR sam po sebi donio fps boost, nego sve prednosti VRR-a su omogućile devovima kao Insomniac da mogu otključati fps jer se onda uz VRR ti padovi ne osjete.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2022 14:10 (antimadridista).
15 godina
MEGATAMA kaže...

Btw jucer pokrenem FH5 na XsX da pokupim one gratis rulete i nazalost je quality mode i dalje lockan na 30fps usprkos VRR podrsci...steta i cudno.

Da, u tom polju je Sony dosta ispred Microsofta. Njihovi 1st party studiji još tamo od sredine PS3 generacije uvijek izvlače maksimum iz hardvera. Imam Series X praktički od releasea i VRR je uvijek bio opcija, ali igre nisu updateane s time u vidu. Tj. VRR radi kako spada, ali nikome od Microsoft studija nije palo na pamet da otključaju fps u igrama, s VRR-om u vidu. Eto Forza je samo jedan primjer. A Insomniac je napravio update za svoje igre s VRR-om u vidu day 1.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
12 godina
antimadridista kaže...
MEGATAMA kaže...

Da, u tom polju je Sony dosta ispred Microsofta. Njihovi 1st party studiji još tamo od sredine PS3 generacije uvijek izvlače maksimum iz hardvera. Imam Series X praktički od releasea i VRR je uvijek bio opcija, ali igre nisu updateane s time u vidu. Tj. VRR radi kako spada, ali nikome od Microsoft studija nije palo na pamet da otključaju fps u igrama, s VRR-om u vidu. Eto Forza je samo jedan primjer. A Insomniac je napravio update za svoje igre s VRR-om u vidu day 1.

Ako se dobro sjecam cak ni Halo Infinite nije podrzavao VRR kada sam ga igrao,mozda su to promjenili kasnijim updateom.

Na Sony se bome cekalo a vec je Insomniac pokazao kakva se cuda mogu izvodit sa konzolom od 499eu ako se podrze nove tehnologije.

Ja sam iskreno odusevljen jer znam da me ceka day one podrska za VRR u novom Spidermanu te svemu ostalom sto sprema Insomniac.

15 godina
Damir22 kaže...

Ja nemam to rezoniranje i svrstavanje u "top 1", "top 5 ili 10, 20, 30"......

Postoji puno topova, ali vecina ih je odredjena nekim vremenskim razdobljem, ili momentom, s dovoljno udaljenost, te igre se vise ne mogu po nicemu usporedjivati.

Jer danas ce rijetko koja, da ne kazem niti jedna igra izazvati osjecaj kao onaj koji je izazvao npr. alone in the dark, ili wolfenstein, doom, fallout, planescape torment, warcraft, c&c, ili monkey island, days of tentacle, sam&max..... ili da idemo jos dalje, ghost'n'goblins, giana sisters, xenon2, axe..... mozemo jos i dalje, ali nema potrebe. A nema potrebe ni blize ;)

Hocu reci, ni sam neznam kad bi mi netko rekao da ce napraviti igru kakvu god pozelim, sto bi ta igra bila, kako bi izledala, o cemu bi se radilo, gdje bi pripadala....

I upravo to je problem, ako si dovoljno dugo u tome, vise jednostavno nemas taj sveobuhvatni wow faktor niti u jednoj igri. Moze te oduseviti grafikom, moze te oduseviti pricom, moze te oduseviti izvedbom, ali to je samo jedna kategorija, a ona sama za sebe ne izaziva wow faktor.

Igre su sve slicne, sto je naravno logicno s jedne strane, prokusani recepti se recikliraju do neupotrebljivosti, malo sto se mijenja, jer realno, nema se sto promjeniti, koju god novu igru u zadnjih 10 godina da uzmes, biti ce na istu foru, moze varirati grafikom, muzikom, atmosferom, no, sve je to isto. Niti jedan tomb raider vise nece uspjeti ponoviti onaj osjecaj mirisa nove voodoo 1 graficke, i prvog pokretanja tomb raidera 1. Graficki moze biti savrsenstvo, i biti odlicna igra, ali osjecaj je ostao davno.  Niti jedan doom, ma koliko dobar bio, izgledao realno nece ponoviti vilicu do poda koju je izazvalo pokretanje doom 1.... Ne, nije on niti u jednom segmentu bolji od novog, stovise apsoutno je zastario po svim mogucim pitanjima, ali nema usporedbe jednog s drugim.

Stvarno neznam sto ce biti taj buduci wow faktor, koja igra ce opet uspjeti izazvati taj osjecaj kao ove davno zaboravljene igre, niti na koji nacin ce to uspjeti.

Holodek mozda?

Stvar je u tome da si odrastao i i pamtiš te najbolje igre iz djetinjstva koje smo igrali kad nismo imali nikakvih drugih briga u životu, kad mi je najveći životni problem bio kako ubiti bossa u Oblivionu ili kako srušiti zgradu u Vice Cityu sa malim helikopterom. I onda su ti automatski te igre u boljem sjećanju nego današnje. Ima i u zadnje vrijeme kvalitetnih igara, par igara u zadnjih nekoliko godina mi je dalo taj wow faktor. Isto kao što je i prije bilo škart igara i nisu sve remek djela, nego se na one loše brzo zaboravilo.

Meni je gaming danas top, igre sa raznim popustima nikad nisu bile jeftinije, gaming nikad pristupačniji. Razne pretplate sa stotinama igara itd. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2022 14:59 (antimadridista).
12 godina
Sony PlayStation 5

Da su mi u top 5 najbolje igre koje sam odigrao od recimo 1986 do 2006 onda TLOU2 tu nikad ne bi upao jer bi listu popunio niz prijasnjih naslova sto bi znacilo da mi se lista mjenja kroz godine 🥂

Sto se tice prica da nove igre ne mogu gurat naprijed...itekako mogu,bas navedeni TLOU2 je realizam pogurao toliko naprijed da sam kroz igranje zaboravio da su to likovi od poligona a ne pravi ljudi...nesto sto je bilo nemoguce prije 10 godina jer realizam prikaza nije bio niti dovoljno blizu.

Iduce cemu se bas veselim je PSVR2 za Ps5....to bi moglo bit nesto potpuno novo za mene posto sam tek malo probao Oculus prije x godina i to nekakav bezvezni tech demo.

Da se vratimo na Ps5...

Evo danas upalim GT7 i nakon malo vremena krene replay i to je izgledalo doslovno nerazlucivo od prave tv snimke utrke u velikoj vecini tog replaya....takodjer nemoguce do Ps5 i Gt7.

Naravno kao sto sam pisao u GT7 temi dojam staze itekako ovisi o osvijetljenju,dobu dana,atmosferskim efektima itd,kad se poklope pravi uvjeti dobijemo fotorealizam.

Sad se nadam da ce GT7 sto prije dobit VRR update,zasto se igra ne bi vrtila na recimo 70-80fps ako to konzola moze pogurat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Sony PlayStation 5

Slazem se, jednostavno sam htio reci, kad pogledam po nekim zanrovima......

Da bi neka sad avantura naprimjer dala isti taj osjecaj usporediv sa alone in the dark recimo, mora ponuditi daleko vise od samo dobre grafike, isto i za svaku ostalu igru... nevezano za to koliko je igra ustvari dobra i koliko je rado igram, neke stvari se tesko ponavljaju

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Sony PlayStation 5

Ne znam da li je već nekad bilo govora o tome, ali jebe me upload na ps5. Imam 100mbita uploada, na speedtestu ide uredno preko 90, ali na ps5 jedva do 7 i to kad je dobre volje. Nat je type 2, ali saznanjima preko gugla bi rekao da je do njihovih servera? Ima li itko iskustva? Da li je moguće da im se to dešava godinu i pol nakon izlaska konzole?

I am over 9000!!!

0 0 hvala 0
15 godina
MEGATAMA kaže...
maxy0 kaže...

Dali se Ps5 resetira ili se reboota tv ili samo source slike ili nesto trece?...

samo source slike se prekine, kao da se resetira nekako, detektira ps5 i onda prekine, kao da nema nista na hdmi i onda se ucita slika na onom zaslonu gdje odabirem usera.. kad igram nista ne prekida niti trza

14 godina
neaktivan
maxy0 kaže...
MEGATAMA kaže...
maxy0 kaže...

samo source slike se prekine, kao da se resetira nekako, detektira ps5 i onda prekine, kao da nema nista na hdmi i onda se ucita slika na onom zaslonu gdje odabirem usera.. kad igram nista ne prekida niti trza

Nisi mogao pronaći jeftiniji kabel? 

Jesi siguran da je taj od 18kn 2.1? Koliko vidim taj transmedia je oko 60kn, najjeftinije ima u bazara 30kn. To je isti taj?

15 godina
mzopg kaže...
maxy0 kaže...
MEGATAMA kaže...
maxy0 kaže...

Jesi siguran da je taj od 18kn 2.1? Koliko vidim taj transmedia je oko 60kn, najjeftinije ima u bazara 30kn. To je isti taj?

Pa evo u ovom pakiranju je došao... Ona guma oko HDMI porta mi izgleda ista ko ovi od 60 kn na internetu.. isto tako ovaj koji imam je kabel dosta deblji od ovog ps5 koji je došao u paketu 

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2022 18:17 (maxy0).
16 godina
maxy0 kaže...
mzopg kaže...
maxy0 kaže...
MEGATAMA kaže...
maxy0 kaže...

Pa evo u ovom pakiranju je došao... Ona guma oko HDMI porta mi izgleda ista ko ovi od 60 kn na internetu.. isto tako ovaj koji imam je kabel dosta deblji od ovog ps5 koji je došao u paketu 

Kabel nije certificiran tako da nije neobično što radi probleme. Pogotovo ti najjeftiniji su smeće teško i lutrija je hoće li raditi ili ne. 
Ne moraš bacat brdo love na kabel , ali kupi bar nešto malo kvalitetnije.

15 godina
Pixel kaže...
maxy0 kaže...
mzopg kaže...
maxy0 kaže...
MEGATAMA kaže...
maxy0 kaže...

Kabel nije certificiran tako da nije neobično što radi probleme. Pogotovo ti najjeftiniji su smeće teško i lutrija je hoće li raditi ili ne. 
Ne moraš bacat brdo love na kabel , ali kupi bar nešto malo kvalitetnije.

nije mi problem dati više para, jedino su imali ovakvog... može preporuka onda drugog kabela od 2 metra

11 godina
Ovo morate pročitati. U pitanju je ps plus. Za one koji su kupili ps plus gift card https://www.pushsquare.com/news/2022/04/sony-confirms-ps-plus-subscription-stacking-has-been-blocked
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Cansee kaže...
MEGATAMA kaže...
Damir22 kaže...

A ćuj TLOU2 prva polovica je na razini Gilmore Girls priča, za socijalnu službu zvati, valjda su išli na Američke tinejđere kao publiku. Druga polovica s Abby je top.  

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2022 19:16 (Gajotres).
17 godina
Gogy7 kaže...
Ovo morate pročitati. U pitanju je ps plus. Za one koji su kupili ps plus gift card https://www.pushsquare.com/news/2022/04/sony-confirms-ps-plus-subscription-stacking-has-been-blocked

Sony je najjači i najbolji, opet su nadmašili sva očekivanja :-)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice