PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati

poruka: 1.997
|
čitano: 747.222
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Izašao ti je 4.66 OFW

0 0 hvala 0
16 godina
Re: PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati
Wontay kaže...

Izašao ti je 4.66 OFW

i sad ako ocu na psn moram taj cfw novi stavit ili mogu opet neki spoof?

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Wontay kaže...

Izašao ti je 4.66 OFW

Možeš spoof normalno.

13 godina
neaktivan
BruteElectric kaže...
donzega kaže...
damn kaže...

Ček kakav je na kraju onaj VM servis? Svašta sam se načitao za njih tipa da mijenjaju dijlove u plejci pa me strah kod njih slati konzolu, ali oni jedini nude uslugu unbana konzole.

Možeš sam napraviti unban na PS3 konzoli, ne vidim razlog zašto plačati za nešto što možeš i sam napraviti. Eventualno ćeš morati platiti nekome da ti proda flash iz svoje konzole (najbolje da taj netko ima PS3 koji ima ylod na sebi i ne može se popraviti 100tinjak kn max).

Nemoj uopće davat u servise konzolu osim ako znaš nekoga sa vrlo pozitivnim iskustvima, vm ako ti je blizu nemoj, ja bi išao na skroz drugi kraj grada da znam da neće nekaj muljat kao automehaničari recimo (i zapravo išao sam tako preko cijelog zga), zažalio sam opako i sad nemam ništa NIŠTA.. najviše žalim onih 350kn kaj sam dao modificirat a nisu napravili bekap, vjetar odnio 350kn, a mogao sam hard kupiti ili flasher, vjerojatno im to bila šema da ću im se opet vratiti kad mi se zbrika da još skrešu koju stotku-četiri, jer namjerno nisu napravili bekap, i sve zbog retardiranog spoofinga. Od sad sve radim sam, nitko se još nije rodio pametan, ponajviše iskren i pošten.

donzega kaže...

Nemoj gubit vrijeme i novac, možeš 10x10000000 na 2, puta napraviti backup biosa svaki puta će ti biti onaj koji je trenutno zapisan na NOR-u a taj koji je zapisan ne radi i nećeš ništa moći napraviti, taman i da hoćeš svaka konzola ima jedinstvene ključeve koje rade samo na njoj i nemaš tu šta više za raditi. Ako ju popraviš a nećeš da živiš 100 života možeš slobodno poslati životopis u N.A.S.A. posao ti je zagarantiran.

U takvim stvarima greške su čest slučaj, još je lako kada je software u pitanju ali kada konzola ima hardwerske greške na sebi i ti recimo zalemiš test point na uzemljenje i ploča se ne pali nego javlja YLOD tu počinju komplikacije. Konzole ponekad mogu dobiti YLOD, pogotovo stare ploče iz neopravdanog razloga baš kao i xbox fat matične kod nekih iz nepoznatog razloga dobiš RROD nakon modifikacije a i novije, imati kratak spoj negdje, fizička oštećenja i slično a da ne govorim kod dual nand modela kada imaš bad blokove pa kao laik misliš da znaš pa gledaš neke "fake" tutoriale po youtube-u, patchiraš flash i vratiš nazad a ono krivi blokovi patchirani i kaj onda? PS3 će ti uvijek bacati YLOD imao ti krivi flash na njemu, soft brick, potrgan syscon, cpu, rsx, oštećen hdd, pokidane vodove i slično. Ljudi misle da je YLOD samo kada RSX otiđe ali ponekad niti reball ne napravi posao jer znaju popucati vodovi na ploči, izgori rsx ili slično, bilo kako bilo, kada imaš konzolu koja ima ylod i kad ju spojiš na test point i uzemljenje i ona se ne može upaliti popravak se ne isplati. Pogotovo ne jer danas PS3 košta 130-150 eura sa hropom igrica, nije to kao prije 5-6 godina.

Okej, odustao sam od te ploče, znam da trošim vrijeme vjeruj mi znam živciram se samo, previše mi je kupovat novu i previše sam ulagao sad u ovu, prodavat ću dijelove kao zadnji izbor, a kupio sam nedavno u servisu ploču svoj model koja ne pokazuje sliku. (kupio sam je zbog dijelova jer sam mislio svoju popravljati, fale dijelovi na mojoj to je njihova besplatna dijagnostika besplatni tuđi dijelovi) 
Možda tu drugu uspijem popraviti, gledam malo po netu uobičajene razloge. Prvo ću je sastaviti pa probati video reset ako nije onda dalje što mogu, nemam kaj izgubit, moram jedino pričekati pastu.. (uzeo sam neku jeftinu 4$ čisto za testiranje, ako čudom popravim kupit ću Arctic).

Vraga ima za 150eura s hrpom igrica, ne znam di toga ima, na ebayu završavaju bidovi sa 150-170$ pratim to, kod nas je prosjek same konzole 1300kn... Za "150e" sam i kupio konzolu bez igri + 50e mod..

Pitanje

Imam sliku MAC adrese iz XMB kada je moja ploča radila, i zanima me da li ta ista mac adresa piše na onom kockastom wifi/bt modulu, na naljepnici ispod barkoda *xxxxxxxx* ima 12 znamenki ? Ili je to zapravo kod za kontrolere? Slika (pair tool) Slika2 - kod sa neta wifibt (moj isto počinje sa: 5C6D20xxxxxx dakle nije wifi-lan mac?) 

Samo hoću potvrditi da je ploča moja, ali čini se da neću nikad doznati.

Nemoj radit dramu nisu svi servisi loši, naravno da ćeš sa svakim servisom ako ne ti netko drugi imati loša iskustva, nema tu pravila možeš ti donjet neke lunch modele PS3 najvećem umu svijeta i ona može dobit ylod usred downgrade-a ili rada jer su joj spucale lemne kuglice i šta je onda on kriv? PS3 je jako loše općenito napravljen što se hardwera tiće i jako dobro što se softwera i zaštite tiće. Tvoj primjer je očito loše iskustvo jer je dotična osoba mogla bez ikakvih problema otkloniti kvar i bez kopije bios-a (prijašnje verzije) jer je lako mogla napraviti drugi da je zalemila trist point na uzemljenje i napravila novi backup biosa.

Prvo i osnovno pravilo ako je neka matična prošla servise i ne daje sliku onda je gotovo 99% flash u pitanju ako je netko radio downgrade na njoj i onih 1% je hardware, pogotovo ako je to matična koja je tipa iz 250x modela koji su 2010/11 godina, ne kvari se to samo tako. Da imaš ispravan flash biosa lako bi provjerio dali ti je mac adresa ta koja je na konzoli ali ovako ti ne mogu pomoći.

16 godina
donzega kaže...
mar123 kaže...
Wontay kaže...

Izašao ti je 4.66 OFW

Možeš spoof normalno.

di ima za skinut za taj najnoviji softver?

13 godina

PSX SCENE  tu imas sve novosti i sve potrebno za CFW/Jailbreak

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.11.2014 21:22 (Xboxn00b).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

koji CFW koristite? ja koristim 4.55 rogero i stavio sam Assassin s creed rogue i veli mi da moram stavit noviji softver na njega,e sad ja nezz koji bi bio dobar,dali mi mozete preporuciti

14 godina
neaktivan
d4rkd3atH kaže...

koji CFW koristite? ja koristim 4.55 rogero i stavio sam Assassin s creed rogue i veli mi da moram stavit noviji softver na njega,e sad ja nezz koji bi bio dobar,dali mi mozete preporuciti

http://ps3cfwfix.com/2014/11/08/assassins-creed-rogue-v1-01-ps3-cfw-3-55-4-21-eboot-fix-pkg/

skineš eboot fix (nešto kao crack na windows igrama) i igraš bez dizanja softwera

17 godina
d4rkd3atH kaže...

Nije ti multiman ponudio onu opciju da ono prepravi te datoteke za tvoju verziju? Meni se to do sada uvijek događalo, npr. Far Cry 4 neki dan...

totus mundus agit histrionem
13 godina
SinCr0 kaže...
d4rkd3atH kaže...

Nije ti multiman ponudio onu opciju da ono prepravi te datoteke za tvoju verziju? Meni se to do sada uvijek događalo, npr. Far Cry 4 neki dan...

nije mi multiman nista ponudio,samo me je bacio odmah na system update i ja naravno to nisam htio napraviti

13 godina
silasara2 kaže...
d4rkd3atH kaže...

http://ps3cfwfix.com/2014/11/08/assassins-creed-rogue-v1-01-ps3-cfw-3-55-4-21-eboot-fix-pkg/

skineš eboot fix (nešto kao crack na windows igrama) i igraš bez dizanja softwera

eo stavio sam to i radi normalno igrica bez dizanja softwera

16 godina
d4rkd3atH kaže...
SinCr0 kaže...
d4rkd3atH kaže...

nije mi multiman nista ponudio,samo me je bacio odmah na system update i ja naravno to nisam htio napraviti

Stavi zadnji multiman,i kada u multimanu pokrenes igru pitat ce te dali zelis da multiman podesi za visi firmwer,kliknes da i vozi,ja ga igram vec skoro dva tjedna,isto i novi cod i farcray4

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2260909
13 godina
neaktivan

Napravite si update na 4.66 CFW i mirni ste jer ako vam jednom povuće OFW onda nećete ništa napraviti sa tim modanjem igre na fw koji trenutno imate.

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
@donzega koji 4.66 cfw je najbolje za koristit? Neki tipa rogera, bez previse sranja ,da je cisti cfw. Tnx
13 godina
neaktivan

Imaš darknetov 4.66.

2 0 hvala 2
16 godina
donzega kaže...

Imaš darknetov 4.66.

ja cu za sada se zadrzati na 4.55 rogero,tjera sve igre,nikakvih problema a online ne igram

sacekat jos malo pa mozda onda kada ovi 4.66 budu mjesec dva stari onda se prebacim ;)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2260909
17 godina
neaktivan

Dali rade PS2 igre na Habib ?

Imam još uvjek onaj problem s PSN-om.

Nestao mi Multiman i nakon reinstalacije ,ne mogu više igrati ps2 igre,probao ponoviti postupak za PSN React,ali ništa.

Moguće da je u Multiman-u problem ? Ili ?!

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 5:59 (CROIMANI).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

imam ps3 4.66 je software..
e sad kako se jailbreka?
i kako se uopce stavljaju {#} igre?
totalni noob sam za to pa je svaka pomoc dobrodosla.. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
tuga000 kaže...

e sad kako se jailbreka?

Moraš znat koji je model.

14 godina
neaktivan
tuga000 kaže...

e sad kako se jailbreka?

I sve ti je napisano i opisano u prvom postu ove teme, samo treba ČITATI

10 godina
neaktivan
CROIMANI kaže...

Dali rade PS2 igre na Habib ?

Imam još uvjek onaj problem s PSN-om.

Nestao mi Multiman i nakon reinstalacije ,ne mogu više igrati ps2 igre,probao ponoviti postupak za PSN React,ali ništa.

Moguće da je u Multiman-u problem ? Ili ?!

Meni nijedna nije radila na habib mm, možda je mala kompatibilnost oko 7 sam ih isprobao, a ni kad je kopiralo na interni hard kao Classic format.
Pokrenulo bi i stalo, uvijek kod uvodne slike.

Jedino kaj nisam isprobao neki program samo za ps2 igre što mi je bio cilj i ima negdje neki takav pkg program ako se ne varam treba pronjuškati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.12.2014 20:28 (BruteElectric).
14 godina

Evo ovako mene zanima. Ako stavim COBRA ODE u PS3 Slim. I igram piratske igre SP da li mogu i MP il će mi trebati ključ il nešto. I drugo pitanje je da li mogu normalno igrati npr FIFU 15 MP koju imam orginal a imam COBRA ODE u PS3

http://valid.canardpc.com/2gp8dx

0 0 hvala 0
13 godina

ako stavis cobra ode, s njim ces moc igrati i piratske igre i originale,originale koje imas mozes igrat u multy-ju a piratske samo single i to je to

10 godina
neaktivan
donzega

Spojio sam Tristat i gnd i ne ostaje upaljena ploča, to znači nije brik? (piše da treba ostati upaljena ako je brik, a gasi se nakon 1-2sec) 
Što bi moglo biti?
Skupo mi je kupovati novu sa ebaya dg model, još sa poštarinom i carinom :( koma.

Edit:

Javio je jedan sa yt da je to full brick, nema veze.

Ništa od igranja ove godine izgleda.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2014 23:02 (BruteElectric).
16 godina

jel stavio neko jailbreak najnovijeg fw-a? htio bi stavit zbog online-a a neznam jel sve u redu s tom zadnjom verzijom, ne zelim se shebat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

evo upravo sam stavio DARKNET 4.66 CEX COBRA V1.00 , do sada sam imao rogero 4.55 cex v1.0 , jedino zašto sam prešao na novi firmware je jer nisam mogao shadow of mordor i wwe 2015 igrati na onom starom samo sam crnu sliku dobivao a sada sve normalno radi,

a što je s rogerom ? koliko vidim ošo je u mirovinu

12 godina
neaktivan

Evo ovako mene zanima ako se moze uraditi jailbrake na ps3 verziji 3.56, i ako instaliram krivi CFW dali

se moze zeznuti ps3 (tako receno ako se treba onda downgrade sa flasherom).

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Noanswer kaže...

Evo ovako mene zanima ako se moze uraditi jailbrake na ps3 verziji 3.56, i ako instaliram krivi CFW dali

se moze zeznuti ps3 (tako receno ako se treba onda downgrade sa flasherom).

Pa dobro jel problem pročitat PRVI post ove teme?

12 godina
neaktivan

Zanima me kad je ps3 cipovan i igrice su snimljene ima li tu ikakve sanse da igrica ne moze raditi nakon odredjenog vremena, i da li tokom igranja laser radi i samim tim je podlozan eventualnom kvaru?Ja inace imam velike strahove kad treba uzeti nesto polovno pa da li se isplati kupiti novi superslim pa ga cipovati ili kupiti polovnu cipovanu slim konzolu?

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2014 20:54 (Bonjasky93).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

deleted

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2014 22:44 (Noanswer).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice