PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati

poruka: 1.997
|
čitano: 745.046
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

dobro, onda imam par pitanja.

1. sto je spoofer?

2. ja sad imam rogero 4.46 gore, multiman(neka verzija nova), fan controler itd itd. i kako sad ide postupak stavljanja tog 4.50 cfw-a? oce se meni onda sve ovo obrisat pa cu morat sve instaliravat opet ili? i sto s ovim igrama sto su mi na disku u ps3 u multimanu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Spoofer pokazuje lažnu verziju FWa u sustavu, ako si na 4.46 staviš 4.50 spoofer

i u sistemu ti piše da imaš 4.50 iako si na 4.46.

Stavljanje novog cfw-a -  staviš na usb i nadogradiš ps3 , točne upute dolaze uz svaki FW koji odaberete, čitajte.

Svi podaci i instalirani programi ostaju netaknuti a postupak nadogradnje je u 99% slučajeva siguran, ipak ako ste u onih 1% nesretnih možda čete morat formatirat hdd,

Jednom prilikom sam izgubio 6 mjeseci rada radi vlastite gluposti , iako je na PS3 možda najvažnji save od neke igre - BACKUP ČUVA GLAVU

Vrijedi i za PC, PS3, memorijske , hard diskove, fotiče, mobitele itd.  -

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 23:15 (Wontay).

0 0 hvala 0
16 godina

a kako da napravim backup prije nego sto bi dizo fw?

i kad se moze ocekivat sigurna verzija 4.50 cfw-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znaci ljudi prije par tjedana sam s 3.41 stavio na cfw 4.46 1.01 i sve mi je radilo super sve do jucer dok mi glupi buraz nije nadogradio na najnoviji 4.50. Pitalo ga je kad je ulazio u fifu 13 da treba najnoviji update da bi igrao online i on naravno stisuo bez da je ikaj citao.... Uglavnom da li postoji nacin na koji bi mogo vratiti ps3 na cfw 4.46? Znam da ima neki mozda flasher ali mi nisu bas jasne te metode. I kolko bi to otprilike kostalo? Imam PS3 Fat 40gb

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati
Chuck1 kaže...

Znaci ljudi prije par tjedana sam s 3.41 stavio na cfw 4.46 1.01 i sve mi je radilo super sve do jucer dok mi glupi buraz nije nadogradio na najnoviji 4.50. Pitalo ga je kad je ulazio u fifu 13 da treba najnoviji update da bi igrao online i on naravno stisuo bez da je ikaj citao.... Uglavnom da li postoji nacin na koji bi mogo vratiti ps3 na cfw 4.46? Znam da ima neki mozda flasher ali mi nisu bas jasne te metode. I kolko bi to otprilike kostalo? Imam PS3 Fat 40gb

Trebat ce nam model ps3-a pise iza na naljepnici npr cechg04.

Ako imas nor konzolu onda ti se cijene na njuskalu krecu 250 kn.

Za nand konzolu 480kn.

Steta sto nemam vise progskeet rijesio bit ti to za sicu -.-".

Regen Servis Reball Akcija 250kn
15 godina

Imaš na prvoj stranici u tutorialu napisano koje konzole se mogu flešat i video o samom postupku flešanja pri dnu tutoriala.

Kako je Mezethys napisao downgrade se kreče od 250 kn naviše, a nije problem da i sam to napraviš, samo ti treba flasher koji košta 700 kn

Na Console Universe su cijene:  E3 Flasher - 650 kn

3k3 key     - 700 kn

Cobra ODE- 900 kn

0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav ekipa, upošto sam malo prolistao temu, 90% tog mi nije sjelo, pa upošto planiram 1. put jailbreak-at ps3, zanima me dal bi mi neko mogao napisat puni step-by-step?

Šta skinut? Šta napravit?

Verzija OS-a na PS-u je 3.72

I imam pitanja nekoliko, znam da se valjda nesmije više online ić sa PS-om kad se crackira, al dal će se moć offline igrat original igre?

I dal treba svako-tolko update-at firmware? 

Nadam se da neću kao noob u ovom području pobrat TD-ove odmah... {#} 

EDIT: verzija modela je CECH-2504A 

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 22:25 (ramzocro-HCR).

0 0 hvala 0
15 godina

Moraš platiti downgrade na 3.55 a zatim staviti cfw, igraš sve offline, verzije firmwarea ti idu na godišnjoj razini

0 0 hvala 0
13 godina
Wontay kaže...

Moraš platiti downgrade na 3.55 a zatim staviti cfw, igraš sve offline, verzije firmwarea ti idu na godišnjoj razini

A šta je s ovime tu ispod?

iberlauf kaže...
Nirad kaže...

Pozdrav ekipi!

Javljam se po prvi puta, novi sam član pa se iskreno nadam da me nećete ignorirati, molit ću lijepo. {#} Naime, nedavno sam kupio PS3 Slim (manufactured in October 2010) sa softwareski instaliranim CFW 3.70 s kojim mogu pokrenuti skoro svaku igru (nisam probao najnovije naslove). Na koji način mogu instalirati zadnju verziju CFW-a? Moram li opet činiti downgrade na 3.55 ili mogu direktno ići na CFW Rogero 4.46? Hvala do beskraja.

nije potreban downgrade. skini najnoviji cfw rogero 4.46 v1.01. http://tortuga-cove.com/forums/viewtopic.php?f=127&t=4705 , za svaki slučaj provjeri skinuti cfw ps3 pup ckeck-om http://www.sendspace.com/file/k0u084 , md5 mora biti ovakav: aced1947b311c205a3b82f3d26fbf8b3. na usb stick koji je formatiran u fat32 formatu kopiraj cfw u foldere PS3/UPDATE i preminuj ga u ps3updat.pup. na sticku to mora izgledati ovako: X:\ PS3 / UPDATE / PS3UPDAT.PUP pokreni update iz XMB-a ili recovery mode-a, moj savjet je da pokreneš iz recovery-a. kako doći u recovery može vidjeti ovdje: 

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
15 godina

Odi na prvu stranicu i pročitaj malo, ako treba dva puta, sve piše....

On je na CFW i zato netreba downgrade dok si ti na OFW

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

http://www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/ps3-downgrade-oglas-8352327 je li tko jailbreakao konzolu kod njega? Je li pouzdan?

He who is the cause of someone else becoming powerful is the agent of his own destruction.

0 0 hvala 0
16 godina
Nizio kaže...

http://www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/ps3-downgrade-oglas-8352327 je li tko jailbreakao konzolu kod njega? Je li pouzdan?

mislim da je,on je i tu na forumu a i aktivan je na psx.hr forumu

vjerovatno ce ti se javiti ovdje

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2260909
16 godina

ja sam kod njega napravio downgrade, covjek je super.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Nizio kaže...

Pouzdran skroz i jako brzo to napravi. Također pomogne preko maila ako nešto ne kužiš.

13 godina
neaktivan

Svakako izbjegavati tog smrada, bio sam kod njega i konj nije mogo skužit problem sa hard diskom u plejki a htio mi je zamijenit ploču i naplatit mi 400kn.

Kad sam odbio moro sam platit 100kn jer je uopće nešto prčko po konzoli. Htio sam ga razbit!

Onda sam naišao na ovaj oglas: http://www.njuskalo.hr/trgovina/gpu , kontaktirao ljude i oduševio se uslugom. Preporuka!

13 godina
neaktivan

Tko god treba preporuku ili bilo kakvo ali kada kažem bilo kakvo pitanje ili pomoć za PS3 neka mi se javi, uspio sam popraviti PS3 kojemu je NOR čip fizički bio potrgan tako da sam zamjenio drugim, također sam na jednoj konzoli popravio USB portove, par zbrikanih konzola sam složio i što je najbolje mnogim ljudima sam pomogao preko emaila bilo oko updejta, ili nečeg drugoga da nisu znali, isto tako ako netko treba pomoć oko E3 flashera ili E3 linkerna neka slobodno pita, također ću poslati i flasher osobno jednom članu da si sam unbricka konzolu da ne plaća poštarinu 150kn. Prema tome mislim da se svaka pomoć i poštenje cijeni a dobar glas čuje.

10 0 hvala 9
14 godina
neaktivan

Jel ima još tko problem s Beyond: Two Souls da kad ga pokrene bude crni ekran i PS se smrzne?

Imam Rogero 4.46 v1.01 s predzadnjim Multimanom.

P.S. Sorry za OT

Axtross_Hr - Origin
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 18:07 (Tinča14).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tinča14 kaže...

Jel ima još tko problem s Beyond: Two Souls da kad ga pokrene bude crni ekran i PS se smrzne?

P.S. Sorry za OT

Jesi probao sa bluray emulacijom, da ti je disk u PS3? Isto tako probaj sa onim opcijama iz MM-a kao što su direct boot, internal etc.

15 godina

Također preporučam izbjegavati ovog lika:

http://www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/ps3-modifikacija-downgrade-jailbreak-najnoviji-cfw-oglas-9374509

http://www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/playstation-3-ylod-konzole-trajno-popravljamo-rrod-reball-oglas-3205801

Drži nevjerojatne cijene i izmišlja kvarove da izvuče novac. Dobio sam jednu neispravnu konzolu i za corrupted HDD je htio napraviti reball, traži novac za besplatnu dijagnostiku... Čitam da podvaljuje lošije dijelove u konzole, možda je i meni...

Malo off-topic, ali on drži i XBox360 RGH modifikaciju na 600 kuna, pozlilo mi je kad sam to pročitao, a znam da na malo većim (100+) količinama pravi original CR3 Pro košta manje od 200 kuna. A tko će znati jel uvaljuje kineze sa Alibabe za 50 kuna, premda tvrdi da se može provjeriti serial, a ako će netko otvoriti konzolu da vidi jel to stvarno taj čip, on onda vjerojatno i sam zna ugraditi to.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Ako mi moze neko na private message reci di se skidaju ps3 igre,da sada ne pisemo tu :)

Hvala

sup
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima, prilicno sam novi u svemu ovome, čitam, pokušavam skužit sa naših i stranih foruma, ali moram priznat da se ne snalazim bas. Neke sam stvari pohvatao dobro, ali neke i dalje ne razumim, pa molim za pomoć, savjet i slično.
Dobio sam na poklon konzolu ps3 stara 60GB, u njoj je 3.55 CFW, showtime, multiman,... S obzirom da više manje za sve igre sada treba 4.3, instalirao bi 4.46 Rogero (kakav je 4.50 Habib???). Može li samo pomoć oko toga, znači onaj dio sa usb-om, fat32,.. razumijem. Ali koju točno verziju da skinem 1.00, 1.02,.. i kako točno da to napravim? Nakon što instaliram 4.46, stavio bih taj spoofer, novi multiman, showtime, pa ako nije problem s obzirom da se stvarno ne snalazim bas najbolje, da mi date kratki tutorial sa linkovima. Trebam li mijenjati hdd od 60GB i stavljati veći ili mi je dovoljno imati uključen ext hdd?
S obzirom da imam samo dva usb porta na ps3, kada uključim ext hdd, kako bi npr mogao igrati neku igru u dvoje?
Evo malo previše pitanja za prvi put, hvala unaprijed na pomoći 

0 0 hvala 0
15 godina

Skini Rogero 4.46 v.1.2,

Ovdje imaš sve što ti treba pod Homebew http://store.brewology.com/ahomebrew.php?brewid=24,

Upute za externi disk imaš u tutorialu na prvoj stranici

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nema rogero 4.46 v1.2. Zadnji je 4.46 1.01.

13 godina
neaktivan
psakic kaže...

Nema rogero 4.46 v1.2. Zadnji je 4.46 1.01.

Skidaj isključivo sa PS3 HAX foruma gdje dadu linkove, pazi kada update radiš da ne staviš OFW, obavezno provjeri dali je to CFW!!!!!!

15 godina

Ma mislio sam na drugu verziju 4.46 a to je 4.46 v1.01,

Rogero skidajte sa Tortuge - link u tutorialu na prvoj stranici,

PS3 Hax samo prenosi vijesti i daje Tortugine linkove,

preporučam PS3 HAX jer imaju sve novosti i točne informacije

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
donzega kaže...
Tinča14 kaže...

P.S. Sorry za OT

Jesi probao sa bluray emulacijom, da ti je disk u PS3? Isto tako probaj sa onim opcijama iz MM-a kao što su direct boot, internal etc.

Jedna igra mi je stalno u bluray pogonu. Instalirao sam zadnji Multiman. Probao sam ove opcije u MM-u, ali ne pomaže. Plejka se samo smrzne i stoji na crnom ekranu do dok ne restartam.

Axtross_Hr - Origin
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 21:07 (Tinča14).
15 godina

Problem sa igrom, uglavnom je uzrok eboot file. mjenjaj njega i param, ako treba i desetak puta, mora radit, probaj a externog , emulacijom, več če proradit...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Wontay kaže...

Problem sa igrom, uglavnom je uzrok eboot file. mjenjaj njega i param, ako treba i desetak puta, mora radit, probaj a externog , emulacijom, več če proradit...

Kako se mijenja eboot i što je to?

P.S. Sad sam se sjetio da kad sam u Multimanu stisnuo na "test" Beyond:TS u onim opcijama mi je pisalo da ne može učitati Trophy-je i da će se igra quitat.

Axtross_Hr - Origin
13 godina
neaktivan
Poslao sam ti na PM upute. Možda pomogne.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice